Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון צץ הרעיון של להחזיר את האופניים שהיו לי למצב שבוא אני יכול לרכב עליהם.

האופניים (רגילים כאלה) הוזנחו במשך כ 7-8 שנים בתוך הבית.חוץ מלהחליף צמיגים , מה צריך לעשות? במה צריך להתחשב?

לעשות לבד או ללכת לאיזו חנות? אם לחנות אז איזה חנויות ממולצות יש באיזור משולש חיפה-יוקנעם-נהלל? ומה הנזק הצפוי?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

על איזה אופניים מדובר? שטח\כביש\עירוני?

בגדול לא מדובר במנגנון מסובך (סה"כ אופניים :wink: ), ואני מאמין שעם גישה נכונה וקצת סובלנות תוכל לסדר אותם לבד במינימום השקעה. ממה שעולה לי כרגע לראש:

1. צריך לבדוק את מצב השרשרת. במידה והיא לא חלודה לחלוטין ואין התנגדות או רעשים מוזרים בעת הדיבוש, צריך לשמן אותה בצורה יסודית מאוד עם שמן שמיועד לזה. מומלץ להמנע משימוש בWD40 וחומרים אגרסיביים אחרים שמיועדים לניקוי מנועים וכו'. במצב השני, תחשוב בכיוון שרשרת חדשה.

2. לבדוק את הכבלים המובילים של הילוכים\בלמים. מדובר בחלקים זולים (כ5 שקלים לכבל ללא השרוול, שאותו אפשר להשאיר) לכן כדאי להחליף את כולם, גם בשביל למנוע קריעה שלהם בעת רכיבה וגם בשביל לשפר את התחושה הכללית משימוש בהם.

3. להעיף מבט על רפידות בלימה. מדובר בגומי שכמובן נוטה להתייבש ולאבד מיעילתו. תריץ סריקה באיביי, זה לא אמור להיות יקר גם כן.

4. צמיגים+פנימיות עם ג'יפה (חומר פלא נגד תקרים), כפי שכבר אמרת.

מה יעוד השיפוץ? רכיבות פאן, תחבורה או סתם לסיבוב פעם ב? יתכן וניתן לוותר על חלק מהדברים שרשמתי.

כמו כן תעלה תמונה של האופניים, זה יעזור לכוון אותך יותר.

פורסם
בגדול לא מדובר במנגנון מסובך (סה"כ אופניים :wink: ), ואני מאמין שעם גישה נכונה וקצת סובלנות תוכל לסדר אותם לבד במינימום השקעה.

זה נכון, טיפול בסיסי באופניים הוא לא מסובך להבנה, אבל צריך גם דבר כזה, בסיסי, שקוראים לו לדעת לעזאזל מה לעשות - או יידע. יידע לא נכנס למוח בדפוזיה מהאוויר, לא משנה כמה הגישה שלך נכונה וכמה הסבלנות שלך רבה. צריך קודם כל ללמוד מה צריך לעשות...:roll:

מי שלא יודע כלום, לא יודע לאבחן "רעשים מוזרים" בדיווש, לא יודע לבדוק כבלים, וכו'.

חוצמיזה - עצות טובות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בגדול אני מסכים איתך, אם כי חלק מהדברים ניתן ללמוד דרך ניסוי וטעייה, ולדעתי רוב המנגנונים באופניים מספיק פשוטים בשביל ללמוד בדרך הזו.

כל עוד לא מתחילים להתפרע עם כלים ולסובב את כל הברגים בלי שום מחשבה אני לא חושב שניתן לשבור משהו, מקסימום להרוס כיוונים שאותם אפשר יהיה לסדר שוב אחר כך...

אז קצת זמן פנוי ורצון טוב, בעידן היוטוב והאופטופיק של קארספורום, רק שמיים הם הגבול :wink:

פורסם

תכלס אין לי שתי ידיים שמאליות אז אני יכול לעשות לבד, אני רק לא יודע מה מצב השרשרת וההילוכים ומה צריך לעשות איתם, חוץ מזה נראה לי שהרוב שטויות

בימים הקרובים אצלם את האופניים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אם יש לך בולמי זעזועים - שווה לבדוק אותם בהתאם למנגון הפעולה (בריחת אוויר, שמן, שתן), תמיד מומלץ לוודא שהברקסים תקינים לפני שצריך אותם (אם וי-ברייק רגילים, להציץ לראות שהרפידות בסדר, כלומר יש בשר וחריצים, אם דיסק, לבדוק רפידות, לראות שהרוטור לא חלוד/עקום (ולעולם לא לשמן אותו), ואם מערכת הידראולית אז גם לבדוק שיש שמן. אולי צריך גם לנקז אוויר).

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...