Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיטרואן ברלינגו מנוע דיזל 1.9, מודל 2000, נסע 505,000 ק"מ.

מבחינת תפקוד, הוא נוסע כמו כשקניתי אותו, עם 330,000 ק"מ.

אני לא מתכוון למכור אותו, כל עוד שהוא משרת את משפחתינו באופן סביר, והוא עושה זאת.

במנוע היה עד עכשיו שמן 10W40 חצי סינטטי.

אין נזילות שמן, הוצאתי הרבה על תחזוקה תקינה, שכללה גם "ראש מנוע" לאחרונה, רק כדי שלא ייזל שמן.

השאלה היא, אם שמן 5W40 מחברה טובה, למשל champion הבלגית, יכולה שלא להיות מתאים למנוע הדיזל הזה. וזה אומר שאני אצטרך לבדוק אם זה מתאים לתקן.

או ששמן כזה יהיה בתקן גבוה יותר, ויכלול גם את כל הצרכים של הדיזל הישן הזה.

ואולי במנוע דיזל צריך שיהיה שמן שמתאים לספיחת הפיח, אז לא כל שמן יתאים?

הסיבה למעבר הוא בעיקר משום שהאוטו הזה עושה התנעות על מנוע קר 3 פעמים ביום, ולכן עדיפה צמיגות נמוכה בטמפ' קרה.

ידוע לי שיהיה מומלץ להחליף את השמן שוב אחרי איזה 5,000 ק"מ במעבר לסינטטי מלא.

פורסם

אני חושב שבשנת 2000 היה כבר מנוע DW8, קוד מנוע WJZ/WJY.

במנוע זה אפשר להשתמש בצמיגות 5-40.

אם זה מנוע XUD9 הישן (נפח 1905 סמ"ק) אז אני לא בטוח, למרות שלא נראה לי שיש בעיה.

אם אתה רוצה להקפיד, תמצא שמן עם תקן פיז'ו B712296 (זה תקן חדש יותר ממה שהיה נדרש בשנת 2000).

גם שמן שעומד בתקן ACEA A3/B4 מספיק.

פורסם

ואו Buki, תודה על התשובה המנומקת והמפורטת!

זה אכן מנוע WJZ לפי רשיון הרכב.

אז אקוה לעבור לשמן כזה, ולהמשיך לשמור עליו.

ברגעים אלו ממש האוטו הזה עדיין נוסע הלאה (ע"י מישהו אחר כמובן), ואני צריך כבר לעשות לו החלפת שמן (ופילטר שמן מקורי, שיש לי כבר מוכן).

פורסם

אני לא מבין מדוע אתה רוצה להחליף את השמן אחרי 5,000 ק"מ? ורק כדרך אגב, אם אתה "חושש" לעבור ל 5W-40 סינטטי מלא אזי יש גם 5W-40 "חצי סינטטי" (בלשון העם). כנראה שהשמן 5W-40 "חצי סינטטי" יתפוס בקרוב את מקומו של ה 10W-40 "חצי סינטטי" לגמרי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני לא מבין מדוע אתה רוצה להחליף את השמן אחרי 5,000 ק"מ? quote]

לא מחליפים כל 5,000 ק"מ. רק במעבר הראשוני לסינטטי מלא כדאי להחליף אחרי 5,000 ק"מ מכיוון שלשמן סינטטי-מלא יש תכונות טובות יותר בספיחת פיח וכד', ולכן השימוש הראשוני בסינטטי מלא יצבור פיח רב יותר שהצטבר משנים של שימוש בחצי סיננטי מלא.

אני אישית לאחר שקניתי את הרכב החלפתי בשלש הפעמים הראשונות מוקדם מהצפוי, ובהחלט אני מרגיש שיפור ניכר בתפקוד המנוע וצמצום עד כמעט לאפס את העשן הלבן שהיה בהתחלה, וזאת ללא כל טיפול אחר למנוע/משאבת סולר.

• תוכן חדש...