Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת גיר ללא קלאץ', כאשר מנוע הרכב דומם-אפשרי?

Neus
שימו לב! השרשור הזה בן 4031 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן וסהלן חבר'ה!

לאחרונה צף ביני לבין חברי ויכוח קטן-אנוכי טוען כי הקלאץ' (או בשמו העברי-"מצמד"), נועד אך ורק על מנת להפריד בין המנוע והגיר, ובכך לאפשר העברת הילוכים ללא "לחץ" מיותר מצד המנוע. בהתאם לכך, למיטב הבנתי, כאשר מנוע הרכב דומם, אין צורך לעשות שימוש בקלאץ' על מנת להעביר הילוך, כלומר-ניתן לעשות זאת בלעדיו.

מנגד, חברי, שעושה שימוש ברכב בעל גיר ידני, טוען כי הדבר איננו אפשרי, וגם כשהרכב עומד בחנייה, עם מנוע דומם, יש צורך ללחוץ על הקלאץ' ולהעביר הילוך.

אשמח אם תשפכו קצת אור על הפולמוס הנ"ל:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשרי במשאית. אני עושה את זה כשמשעמם לי.

אם אפשרי במשאית, דיי בטוח שאפשרי גם ברכב קטן

אפשר גם להעביר הילוכים בלי קלאץ בזמן נסיעה. תלוי בטורים.. floating gears

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשרי במשאית. אני עושה את זה כשמשעמם לי.

אם אפשרי במשאית, דיי בטוח שאפשרי גם ברכב קטן

אפשר גם להעביר הילוכים בלי קלאץ בזמן נסיעה. תלוי בטורים.. floating gears

מחזק ומבטיח לך שאפשר להעביר הילוכים כשהמנוע אינו עובד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה יצא לי למצוא שרשור(קישור אליו האתר לא מאפשר לי לפרסם, בטענה כי לא עברתי את סף 20 ההודעות) ממנו הסקתי כי הצדק היה עימי:)

בכל אופן, אני אתעל את השאלה הזו לשאלה מכנית, למי שמבין כמובן:

כשמשלבים להילוך, מה שקורה בעצם זה שגלגל שיניים עם "שיני כלב" משתלב עם אחד מגלגלי ההילוכים (בהתאם להילוך הנבחר).

עכשיו, השאלה היא כזו: איך בעצם השיניים נכנסות למקומן, בין אם בזמן נסיעה ובין אם בזמן "עמידה עם מנוע דומם" בתיאום?

למי שלא הבין את שאלתי-דמיינו לעצמם אבני לגו. לאבני הלגו יש מין "פינים" בצד אחד ושקעים בצד השני. אם "פין" לא יהיה מול שקע, אזי לא יתרחש חיבור בין שתי אבני לגו. אני מאמין שהרעיון עם "שיני הכלב" דומה, ואשמח אם מישהו יבהיר לי את הסוגיה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רציתי לפתוח שירשור עם שאלה דומה- חבר טען שאפשר להעביר הילוכים בנסיעה ללא קלאצ' ואני לא מבין איך זה פיסית אפשרי

בעמידה אפשר לנער טיפה את הרכב והגג"ש יזוז טיפה ואפשר לשלב (כששן לא תהיה מול שן)

השאלה איך זה מתבצע כשהכול מסתובב ב-2000 סל"ד

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רציתי לפתוח שירשור עם שאלה דומה- חבר טען שאפשר להעביר הילוכים בנסיעה ללא קלאצ' ואני לא מבין איך זה פיסית אפשרי

בעמידה אפשר לנער טיפה את הרכב והגג"ש יזוז טיפה ואפשר לשלב (כששן לא תהיה מול שן)

השאלה איך זה מתבצע כשהכול מסתובב ב-2000 סל"ד

פיזית זה אפשרי, אני אפילו לא רוצה להסביר איך כי גם הנהג הכי טוב שהתאמן שנים על הטכניקה המטומטמת הזאת, מספיק שכמה פעמים לא הצליח לעשות הכל כמו שצריך והוא גמר את הגיר.

תעביר הילוכים בעזרת הקלאץ' ואל תחפש קיצורי דרך שבסוף יעלו לך הרבה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר להעביר הילוכים כשהרכב כבוי,

וכן, אפשר להעביר הילוכים בסל"ד מסוים בלי ללחוץ על הקלאץ', חבר היה עושה את זה בטנדר של אבא שלו, לא מומלץ לעשות את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי הבחור ששאל האם אפשרי להעביר הילוכים ללא לחיצה על הקלאצ', אכן זה אפשרי ולא מומלץ בכלל:

http://www.youtube.com/watch?v=jLw0hAtOik4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשרי להעביר הילוכים ללא קלאץ' (למעט יציאה מהמקום בהילוך ראשון).

הכי נוח וקל לבצע את זה על רכבי דיזל גדולים, שם העברה היא קלה ונוחה יחסית ללא קלאץ'.

בסל"ד הנכון, מושכים בעדינות את ידית ההילוכים לכיוון ההילוך הרצוי ולוחצים בעדינות על דוושת התאוצה.

במידה והכל מתואם, ההילוך יכנס ברכות.

לא ממליץ וכמובן שאיני נוהג כך. שימו לב שאם העברה שלכם לא יוצאת מתואמת תישמע חריקה מגלגלי

השיניים מה שייסב להם נזק.

פעם או פעמיים לא ישברו את הגיר (כמו שמישהו פה כתב), אך בהחלט יגרמו לנזק בטווח הארוך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיון לאחר שנתקעתי עם טרנספורטר בנזין, שהכבל קלאץ נקרעץ

הנעתי את הרכב בהילוך ומיד גז, כדי להתחיל ליסוע, ולאחר מכן אין שום בעיה להעביר ולעלות את כל ההילוכים ללא קלאץ, הבעיה מתחילה בהורדת הילוכים, שאז צריך לשחרר לניוטראל, ולהאט עם הבלמים ותמיד להכניס להילוך תוך כדי נסיעה בשילוב עם גז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4031 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...