Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת רכב

amiya
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש כבר זמן מה מזדה 323. התקציב שלי הוא בערך 18 והבנתי שבשביל משפחה קטנה זה הרכב הכי אמין במחיר הזה.

אחרי לא מעט זמן מצאתי רכב עם קילומטראז 125 ולקחתי אותו לבדיקה (טסט ליין ירושלים), אני מצרף את התוצאות.

מנוע - בלאי פנימי גבוהה, רעש מערכת תזמון ושסתומים- קל לטפל, רעשים ונקישות פנימיים 3 רעש פנימי ממיסבים, סימני שריפת שמן, תושבות מנוע פגומות, מדיד שמן פגום, לבדוק מפלס שמן, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, לנקות מערכת קירור, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, צינורות מים פגומים, לטפל במערכת קירור, סיבובי מנוע לא יציבים לטפל במערכת הזרקה, לתאם מנוע, לבטל רעשים ולחזור לשמיעת מנוע

סרן קדמי ומערכת היגוי- סטיות הגה קלות, נקישות במטלה, מיסבי גלגל רועשים קל, לתקן זוויות ומערכת היגוי איזון

קפיצים- קפיציות לקויה

העברת הכח- חופש צלבים, החלפת הילוכים מאוחרת, נקישה בשילוב הילוכים, רעש מתיבת הילוכים, תושבת תיבת הילוכים פגומה,

רציתי לשאול האם זה נראה לכם דברים רציניים, או הכל ענייני כסתח.

באופן עקרוני, אני די מבולבל, מוסכניק אחד שראה את הבדיקה אמר שנראה טוב, אחר אמר שלא היה מתקרב לרכב. ולא ברור לי איך מתיחסים לבדיקות האלה של המכונים. מצד אחד, כולם אומרים שזה כסתח, שהם כותבים כדי שא"א יהיה לבקש את זה מהם אח"כ. מצד שני, איך יודעים מה כסתח ומה באמת בעייתי, ואם לא יודעים, למה בכלל לשלוח לבדיקה הזאת.

אודה מאד לכל מי שיגיב כי אני כבר באמת מבולבל.

תודה

פורסם

אתה צריך להבין שברגע שמסומן לך "וי" תחת סעיף מסויים יש לך אחריות של מכון המבדיקה לרכיב זה למשך 3 חודשים.

אף אחד לא יתן לך אחריות על רכב בן 3 שנים אז על אחת כמה וכמה על רכב בן עשור ומעלה.

לכן מכוני הבדיקה המציאו את הכסת"ח.

מצד שני, מי ש"מבין בדיקות" יודע לרוב לברור בין האמת לחרטוט. רוב הסעיפים שמופיעים בדוח שלך הם ממש לא כסת"ח ומעידים על רכב מוזנח ולא מטופל. האם ראית היסטוריית טיפולים מסודרת לפני שלקחת לבדיקה? או שהסתנוורת מהק"מ הנמוך?

בגדול מה שעשית הוא המעשה הנכון. לאחר הבדיקה, במידה והממצאים שלה לא מובנים לך יש לגשת לבעל מקצוע (ואפילו כמה) כדי לקבל הצעת מחיר לתיקון התקלות בכדי להתחשבן עם בעל הרכב. ברור שהוא לא ישלם את כל הסכום כי אתה לא קונה רכב חדש מהחברה אלא רכב משומש. נהוג להתחלק בעלות התשלום אבל גם זה נתון למשא ומתן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

זו מאזדה לאנטיס או 323 מהדגם שקדם לה ?

לפי הרשום,המנוע במצב רחוק מלהיות משביע רצון וחוששני,שהרכב ממש לא עבר את הק"מ שצויין (אלא אם יוכח שחור על לבן,שיש ספר טיפולים עם תיעוד של כל הטיפולים שהרכב עבר לאו דווקא במורשה).

אם זו לאנטיס- הגיר נקודה רגישה וכבר ב-170,000 ק"מ מתחיל לעשות בעיות ולקראת 200,000 כבר מגיע לשיפוץ לרוב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התשובה!

האמת שהרבה הסתנוורתי מהק"מ. אבל גם ראיתי תיק טיפולים, אבל הוא הפסיק באמצע. המוכר (שהרכב אצלו מעט מאד זמן) אמר שהבעלים הסביר לו שבאיזשהו שלב הוא הבין שלא כדאי לטפל במוסך מורשה.

אם אפשר לשאול, מה במה שכתבתי מעיד על רכב מוזנח?

ועוד שאלה, האם אלו דברים שכדאי לי פשוט להתרחק מהם, או כאלה שרק מורידים מהמחיר של הרכב?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

ברכב חדש יחסית הייתי אומר לך לחתוך במחיר, לתקן ולהנות מהרכב.

ברכב ישן הפוטנציאל תקלות יכול לעלות לך בהרבה כאב ראש. בנוסף המחיר של הרכב גם ככה בריצפה אז אין הרבה במה לחתוך.

כל מוסך שמכבד את עצמו (גם אם הוא לא מורשה) יכול להדפיס לך את רשימת הטיפולים שהרכב עבר. התירוץ שהוא נתן לך ממש עלוב.

השארתי את מה שנראה לי חשוד:

מנוע -רעשים ונקישות פנימיים, רעש פנימי ממיסבים, סימני שריפת שמן, תושבות מנוע פגומות, מדיד שמן פגום,

צינורות מים פגומים, סיבובי מנוע לא יציבים לטפל במערכת הזרקה,

סרן קדמי ומערכת

היגוי- סטיות הגה קלות, נקישות במטלה, מיסבי גלגל רועשים קל

היגוי איזון

קפיצים- קפיציות לקויה

העברת הכח- החלפת הילוכים מאוחרת, נקישה בשילוב הילוכים,תושבת תיבת הילוכים פגומה,

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...