Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב ישן

Soundman
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצור תן פרטים מה בדיוק הסיפור (למה WinNT ואיזו מע"פ במחשב השני) ויעזרו לך יותר.

רק 2 הערות:

1. אין שום סיבה לשלם על VMWare WS. יש תחליפים חינמיים לגמרי כולל VMWare Player שדומה מאוד ל WS רק ללא כמה תכונות שלא מעניינות אותך.

2. אין סיבה ממש טובה שרשיון NT4 לא יהיה תקף במכונה וירטואלית.

כמובן שאתה מורשה להשתמש במכונה אחת בלבד, כלומר אם המחשב הפיזי בו הנ"ל הותקן הושמד אז אפשר להתקין את הרשיון על מכונה וירטואלית שמחליפה אותו.

(* אני לא עו"ד)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המערכת זו מערכת של באולינג.

אלה מחשבים משנת 95 בערך. שכל מה שיש עליהם זה מערכת הפעלה DOS.

והארד דיסק של עד 4GB.

המחשב הראשי. הוא מחשב ברמה של פנטיום 1.

עם הארד דיסק פיצפון. שמריץ NT. ובתוכו יש תוכנה לאולינג.

העניין שאין דיסק מקורי של התוכנה. אז אין אופציה להתקין אותה על מחשבים אחרים.

וההגדרות שלה (שזה סרט למצוא) מתאימות לנתונים של המחשב העתיק הזה.

המחשבים מחוברים בלינק (כבל BNC. ) כבל מצלמות.

אין להם חיבור אחר. אני לא זוכר אפילו חיבור USB. עליהם.

אגב מסכי מגע. בחיבור COM. איפה מוצאים?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

יצא לי לעדכן חברות עם מחשבי ייצור 8088 ו-8086 (XT), הסברתי להם שבסופו של דבר הם לא יוכלו להדביק את המירוץ הזה של להשיג חלקים ישנים, וזה בלתי נמנע שהם יאלצו לשדרג בשלב כזה או אחר כשהמערכת תכשול ולא יהיה חלק בנמצא, במצב הזה המפעל יאלץ להסגר עד להשלמת השדרוג והדיבוג של המערכת.

עדיף שפעולת השדרוג תעשה בתנאים שלכם, ללא צורך בסגירת האולם, כשהמערכת הישנה תהיה בסטנד-ביי במהלך התהליך למקרה שיקרה משהו לא צפוי.

אין פה שום ספק שאתם תפסידו במירוץ הזה להשגת חומרה ישנה, וכשזה יקרה, האולם יסגר וישחתו אתכם במחיר הקמת מערכת חדשה (תאלצו ללכת לחברה שתוכל לבצע את ההקמה כמה שיותר מהר במקום לקבל הצעות מחיר מכמה חברות ולעשות החלטה מושכלת בלי לחץ של זמן).

לדעתי, חבל.

פורסם

בתחום הזה אין הרבה אופציות. ולכן אין מירוץ. יש משהוא כמו 3 או 4 חברות בעולם שניתן לעבוד עם הציוד שלהן.

והמחירים בדולרים בהתאם.

ולכן אני מעדיף לנסות לשמר ולהחזיק חלקים למערכת הזו. מאשר להתחיל להחליף מערכת.

למרות שלמערכת חדשה יש מלא יתרונות של אמינות ומהירות תגובה. מול המערכת הישנה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

אז יש גם דרך שלישית, גם אני וגם אחרים הזכירו את זה בשירשור הזה, קוראים לזה אמולציה.

זו דרך שמאפשרת לך ללכת עם ולהרגיש בלי, לשמור על התוכנה הישנה והמוכרת אבל לעשות את זה על חומרה חדשה וזולה שניתן לקנות בכל מקום.

פורסם

אוקיי תן לי להבין את ה-SETUP.

שרת NT4 עם תוכנה ייעודית שאין לך את הדיסק התקנה שלה.

תחנות קצה DOS עם מחשב ענתיקה + מסך (VGA? COMPOSITE? מה סוג חיבור הוידאו?) + מסך מגע עתיק סיריאלי

והכל מחובר ברשת אתרנט 10Mbps בתקן 10Base2 (כבל קואקסיאלי עם מפצל T בכל תחנה ושני Terminators בקצוות).

וואו, חתיכת היסטוריה.

לגבי השרת הייתי בוחן אפשרות של וירטואליזציה.

אחד מבין השניים.

א. לקחת disk image מהשרת הקיים, להפוך את זה לVirtual disk ולקוות שזה יסתדר עם החומרה הוירטואלית של Virtualbox

ב. להתקין NT4 התקנה נקיה בתוך מכונה וירטואלית ב-Virtualbox ולהעתיק רק את הספרייה של התוכנה המיוחדת ואולי גם את ענף הרג'יסטרי המתאים. אולי יעבוד אולי לא.

ואז את VirtualBox אתה יכול להריץ על כל מחשב מודרני ב1000 שקל בקלות ואתה גם יכול לגבות את כל ה-Image של המכונה הוירטואלית בקלי קלות ל-DVD-R.

לגבי התחנות הייתי שוקל משהו יותר רדיקלי.

אולי אפילו שילוב של Raspberry Pi + DOSEmu.

צריך לבדוק אם DOSEmu תומך באמולציה של פורט סיריאלי (כנראה שכן, לא בדקתי) ושל כרטיס רשת עם Packet driver.

היתרון של זה הוא שאתה מגיע למצב של תחנות עם אפס חלקים נעים (בלי דיסק, בלי מאווררים) עם עלות חומרה מגוחכת:

Pi עולה איזה 50$ עם המשלוח לארץ וכו'

מתאם USB לסיריאל עוד כמה דולרים בודדים

ספק כח עוד כמה דולרים

כרטיס SD עוד 15 דולר

ואולי רכזת USB בכמה דולרים.

זהו.

אה, וכמובן שיש לסלול רשת אתרנט מודרנית,

אבל זה בעיקר פונקציה של עלות עבודה להשחיל חוטים - הכבל עולה 90 אגורות למטר כמו שראית בשרשור אחר, ואביזרי הקצה עולים כמה שקלים ליחידה, לא רציני.

סוויצ'ים פשוטים עולים גרושים, ~100 שקל לסוויץ' 8 פורטים, בטח תצטרך 3-4.

פורסם

תיקון: DOSEmu לא רלוונטי (לא יכול לבצע אמולציה של 386 על גבי ARM)

ניתן לנסות את QEMU.

תומך באמולציה של יציאות טוריות וגם של כרטיסי רשת ארכאולוגיים.

פורסם

WILL.

הבעיה היא שלמחשבי קצה. יש כרטיס מסך מיוחד. בחיבור דומה ל IDE. רק שהוא מוציא 2 נתוני VGA. במקביל על כבל בודד.

ודבר שני. יש להם להם חיבור של COMM. מיוחד של החברה הזו. שיודע לדבר עם המצלמה המיוחדת והכרטיס מקלדת.

זה לא מחשב סטנדרטי.

ולכן האופציה של להחליף אותם / לשדרג. זה לא אופציה.

פורסם

מניסיוני עם מערכת מדידת זמנים של קארטינג שהיתה חצי דוס וחצי מותאמת לwin95 ודרשה חיבורי com זה כן התאפשר באמולציה ולא רק זה אלא גם איחד בשלב כלשהו עבודה של שני מחשבים באחד (קריאת תוצאות מחומרה חיצונית והצגת תוצאות גראפיות לקהל+תדפיסים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
WILL.

הבעיה היא שלמחשבי קצה. יש כרטיס מסך מיוחד. בחיבור דומה ל IDE. רק שהוא מוציא 2 נתוני VGA. במקביל על כבל בודד.

ודבר שני. יש להם להם חיבור של COMM. מיוחד של החברה הזו. שיודע לדבר עם המצלמה המיוחדת והכרטיס מקלדת.

זה לא מחשב סטנדרטי.

ולכן האופציה של להחליף אותם / לשדרג. זה לא אופציה.

1. תוכל לפרט לגבי הכרטיס מסך המיוחד? מה דגם הכרטיס? הקונקטור זה לא בעיה השאלה היא איך דוס מייצר בכלל תמונות לשני מסכים (שונים, כן?)

2. חיבור סיריאלי נשמע כמו משהו שאפשר להתמודד איתו, בצד של המחשב זה כנראה RS232 רגיל לגמרי.

3. יש לך חלפים ומקור לחלפים נוספים לחומרה הסופר ארכאולוגית הזו?

קח בחשבון שהמערכות האלו לא יחזיקו לנצח.

4. פתרון בשלוף לעניין דיסקים קשיחים - מתאם IDE to SDCard

חפש באיביי ide to sd card adapter

תוסיף כרטיס זכרון של 2-4 ג'יגה ופתרת לפחות בעיה אחת.

5. את הוירטואליזציה של השרת אפשר לבצע גם בלי לשנות כלום בתחנות.

אגב אם אתה צריך hub עם יציאת BNC וגם יציאות RJ45 לצורך העניין אז יש לי אחד בשבילך.

פורסם

אני חושב שאתה מתבלבל בין כרטיס מסך לכרטיס למצלמות.

ואם כבר משדרגים אז עדיף לסלול כבל CAT5E נורמאלי + מתג ולא ההאב הארכאי בחיבור BNC.

פורסם

4. פתרון בשלוף לעניין דיסקים קשיחים - מתאם IDE to SDCard

חפש באיביי ide to sd card adapter

תוסיף כרטיס זכרון של 2-4 ג'יגה ופתרת לפחות בעיה אחת.

מתאם כזה עלול להיות לא מזוהה על ידי BIOS וזו בעייה ל BOOT.

הפתרון הכי טוב הוא ליצור מאגר של דיסקים ישנים אבל תקינים...

:turn-l:
פורסם

1. אני דווקא אופטימי לגבי זיהוי של מתאם כזה ב bios

בכל מקרה, לדעתי שווה לקנות אחד ולבדוק, השקעה של עשרות שקלים בקושי.

דיסקים קשיחים זה דרעק, בטח כאלו בני 15. ותמיד עדיף לעבוד עם חומרה שניתן להשיג בקלות ולא דיסקים עתיקים שצריך לחפש בשוק הפשפשים.

2. ההצעה לגבי ה-hub היתה למקרה שמשאירים את הקליינטים כפי שהם ומחליפים רק את השרת במכונה וירטואלית.

במקרה הזה ה-BNC נשאר כי לא מחליפים את כרטיסי הרשת בכל המכונות.

אבל לשרת שהוא מחשב מודרני מן הסתם יהיה כרטיס רשת מהמילניום הנוכחי,

ואז ה-hub הוא פתרון נוח לגישור ביניהם.

ואני דווקא חושב שהוא אכן התכוון לכרטיס מסך מיוחד כי בבאולינג יש 2 מסכים, אחד שמציג את התוצאות ואחד שמציג את הממשק למשתמש שמאפשר לעשות שינויים, יחד עם מקלדת בדרך כלל. אולי אני טועה.

פורסם

הכרטיס מסך הוא כרטיס מיוחד.

מחשב אחד משדר תמונה לשני מסכים. ימין ושמאל (מסלול אי זוגי וזוגי. 1+2)

במידה ויש מסך תחתון. יש כרטיס מסך נוסף זהה לראשון.

החיבור COM הוא לא RS232. הוא חיבור דומה לחיבור רשת אבל טיפה שונה.

ושי.

התקנתי מספיק מחשבי מצלמות. ואחרים. שאני באמת יבדיל בין כרטיס מצלמות לכרטיס אחר.

בתמונה זה דוגמא למחשב שיש לי מאחורה.

אין בתמונה את הכרטיס מסך.

אצלי אין את הFLOOPY. ויש חיבור מיוחד של החברה. לחיבור של פלופי חיצוני.

p-8-07.jpg

• תוכן חדש...