Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה ג'אז 1.2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני הולכת לראות מחר הונדה ג'אז ידנית, 1.2 , 90 כ"ס משנת 2010 עם 48,000 ק"מ.

אני גרה במושב ליד ירושלים ותוהה אם הרכב יעמוד בעליות ובסיבובים. בנוסף אני עושה 35000 קמ בשנה +- ותוהה אם מנוע קטן כ"כ יחזיק את זה טוב לאורך זמן. האלטרנטיבה היא לחכות לג'אז 1.4 משנה נמוכה יותר

אשמח מאוד לתגובתכם

תודה

פורסם

הרכב יעמוד בעליות ובסיבובים, בזה אין ספק, אבל לפי דעתי מדובר במנוע חלש עבור הרכב והסביבה בה תנהגי.

עבור 35000 ק״מ בשנה הייתי בודק דיזל /היברידית.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

בתור בעלים של אחת כזו, אני יכול להגיד לך שלא תהיה לה בעיה עם העליות של ירושלים. צריכת הדלק תפגע משמעותית. רכב טורבו דיזל ימשוך טוב יותר בעליות, בהיברידיות לא בטוח בכלל שיהיה שוני מהג׳אז, בעיקר בגלל שצריך ללחוץ הרבה על הגז.

פורסם

סך הכל רכב אמין עם מנוע אמין שלא אמור להתרגש מהגבעות של ירושלים (כי למרות כל הפטריוטיות - זה כולה גבעות), בטח שהוא מצויד בגיר ידני.

בפרופיל נסיעה שרובו הררי ובין-עירוני היתרון של רכב היברידי מצטמצם. אם היינו גרים במדינה מתוקנת ההמלצה האוטומטית הייתה לרכב טורבודיזל. אבל בישראל יש בעיה של מבחר ומחירים.

פה ושם אפשר למצוא דברים בסגנון של C3 פיקאסו דיזל ידנית שתהיה זריזה יותר בשיפועים וחסכונית יותר במשאבה, אבל בלי המוניטין של הונדה.

פורסם

בלי מוניטין של הונדה, אבל בלי לקרוע את הכיס ולהתקע עם רכב שסוחב פחות טוב בעליות ודורש משיכת הילוכים וצריכת דלק גבוהה.

35 אלף ק"מ זה המון, בק"מ כזה לא הייתי חושב פעמיים, רק דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הקידמה הובילה את כל שוק הרכב למנועים קטנים קלילים יעילים וחסכוניים הרכב יעלה וירד ללא כל חשש.

יש לי חבר יש לו מונית כזו כבר שנתיים וחצי הרכב מצויין.

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

ירד ויעלה כן. גם סוזוקי אלטו תעלה ותרד. אבל יהיה לה יותר קשה מאשר לרכב טורבו דיזל חזק שיש לו זמינות כוח טובה בסל"ד נמוך.

גם הקליאו 1.2 שלי עולה את העליות של אילת עם מזגן ושני מבוגרים ברכב, אבל עדיין, לרכב טורבו דיזל יהיה יותר "קל".

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

.השאלה היא אם יש סיכוי למצוא רכב טורבו דיזל יד שניה עם קילומטרז' סביר... וגם התיקונים לא הרבה יותר יקרים ברכבי דיזל???

התקציב שלנו סביב ה60,000. נשמח לרעיונות

פורסם

בינתיים ראינו את האוטו ועשינו עליו סיבוב. הוא סחב מעולה בעליה עם שלושה מבוגרים והרגיש טוב בסה"כ. על רשיון הרכב היה כתוב שהבעלות היא של חברת סחר רכבים וגם הביטוח היה על שם איזהשהיא חברה עם שם הנהג המוכר כמורשה לנהיגה. הוא מצידו טען שהרכב היה בבעלותו הפרטית כל השנים ושחשב למכור דרך מגרש ולכן מגרש המכוניות רשום כבעל הרכב.באוגוסט 2012 הקילומטרז' היה לפי רשיון הרכב 40,000 ומאז הרכב עשה רק 8,500 קמ. הכל יחד היה נראה לנו מוזר ולא קנינו. למישהו יש רעיון איך לפתור את החידה הבלשית הזו...?

ובהנחה שאולי זו כן קנייה משתלמת, הייתם נכנסים לזה???

פורסם

הדבר הכי גרוע, לדעתי, בעיסקאות רכב זה חוסר שקיפות בנוגע לבעלות וק"מ. אני הייתי מתרחק מייד (כמובן שיש סיכוי שהאוטו על הכיפאק).

בנוגע לג'אז באופן כללי היה לי את העונג להסתובב לא מעט עם המכונית הזאת, מתוכם כמה ימים כמכונית צמודה באיזור י-ם - ים המלח - ב"ש.

ממש התאהבתי בה, היא לא חלשה בכלל (רק צריך לתת למנוע לטפס לטורים גבוהים, הוא אוהב את זה), חסכונית מאוד גם בתנאים סופר קשים , היא אמנם לא מכוונת להיות מכונת נהיגה חדה, אבל גם בסיבובים של סדום, בלילה במהירות לא נמוכה בעליל היא הרגישה צפויה ובטוחה.

בנוסף יש לה את יתרון המרווח והשימושיות, ועל אף היותה מכונית פשוטה יש לה את כל האיבזור שצריך ואיבזור בטיחותי מלא.

הבעיה בג'אז היא המחיר.

סיטרואן C3, תהיה מרווח יותר, בגירסת הדיזל גם תהיה מעט חסכונית וחזקה יותר בעליות.

בקשר לעלויות אחזקה, אז כן בדיזל המערכות מסובכות יותר, וחלקן גם יקרות יותר לתיקון, לעומת המנועים האטמוספריים (המצויינים) של הונדה. מה לעשות לכל דבר יש מחיר.

הייתי ממליץ לך ללכת להתנסות בסיטרואן הזאת, אולי תאהבי יותר.

דבר אחד קריטי שעומד לרעת הסיטרואן הוא איבזור בטיחותי חסר 2 כריות אוויר למול ההונדה, ואם אני לא טועה גם הציון במבחני הריסור נמוך יותר.

פורסם
ירד ויעלה כן. גם סוזוקי אלטו תעלה ותרד. אבל יהיה לה יותר קשה מאשר לרכב טורבו דיזל חזק שיש לו זמינות כוח טובה בסל"ד נמוך.

גם הקליאו 1.2 שלי עולה את העליות של אילת עם מזגן ושני מבוגרים ברכב, אבל עדיין, לרכב טורבו דיזל יהיה יותר "קל".

בדרך לאילת אין עליות. אם אתה נוסע מים המלח צפונה, יש את העליות. לזה התכוונת?

פורסם
בינתיים ראינו את האוטו ועשינו עליו סיבוב. הוא סחב מעולה בעליה עם שלושה מבוגרים והרגיש טוב בסה"כ. על רשיון הרכב היה כתוב שהבעלות היא של חברת סחר רכבים וגם הביטוח היה על שם איזהשהיא חברה עם שם הנהג המוכר כמורשה לנהיגה. הוא מצידו טען שהרכב היה בבעלותו הפרטית כל השנים ושחשב למכור דרך מגרש ולכן מגרש המכוניות רשום כבעל הרכב.באוגוסט 2012 הקילומטרז' היה לפי רשיון הרכב 40,000 ומאז הרכב עשה רק 8,500 קמ. הכל יחד היה נראה לנו מוזר ולא קנינו. למישהו יש רעיון איך לפתור את החידה הבלשית הזו...?

ובהנחה שאולי זו כן קנייה משתלמת, הייתם נכנסים לזה???

אם אתה מתכוון לג׳אז שביד 2? צריך לבדוק את ההיסטוריה שלה טוב טוב. משום מה, הפנסים מאחורה הם של הדגם ההיברידי. לי נראה שמדובר בקומבינה וברכב שהוחזר לכביש אחרי תאונה קשה.

פורסם
בדרך לאילת אין עליות. אם אתה נוסע מים המלח צפונה, יש את העליות. לזה התכוונת?

טעות, הכוונה בדרך חזרה מאילת לבאר שבע.

פורסם

הוא אמר שהוא מוכן להתחייב על שילדה, מנוע וגיר...

הוא אמר שהאוטו חטף מכה בבאגז' ותיקנו את הדלת. אולי גם החליפו פנסים...

בקיצור, אני מבינה שלא כדאי להתעסק איתו אלא אם הוא ממש יירד במחיר ונבין מה הייתה ההיסטוריה האמיתית של הרכב.

ושכדאי לשקול סיטרואן C3 טורבו דיזל? יש עוד רעיונות

• תוכן חדש...