Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לצעירה, קטן ואוטו'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחותי החליטה שהיא צריכה ורכב, התקציב הוא מאוד נמוך (5-6K),

היא צעירה, אחרי צבא, וצריכה רכב קטן (האצ'בק) ואוטומטי. (אין אפשרות לידני).

קצת אובד עצות, איזה רכב יכול להכנס לתקציב ?

פורסם

יונדאי אקסנט,דייהטסו שרייד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היא מאוד פשוטה מכנית וחשמלית,רכב יפני בסיסי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ביד 2 יש כמה רכבים מודל 97.

פורסם

אם זה sx אז החולשה שלו זה הגיר,לא שיא האמינות,אם זה elx יש שם גיר רציף שנחשב עדיף.

בכללי הרכב בין החיסכונים בקטגוריה אם לא הכי,חשוב לבדוק שאין מים במקום נוזל קירור.

פורסם

בדרך כלל פונטו ספייס במצב טוב יעלו מעל 5-6 אלף ש"ח.

מעבר לכך, חשוב לבדוק גם את מערכת ההגה CITY שנוטה להתקלקל.

בתקציב הזה אין יותר מדי אופציות, זה גם תקציב בעייתי מבחינת מציאת רכב אוטומטי במצב נורמלי. נסה לחפש סוזוקי סוויפט או יורו סוויפט. יש גם דייהטסו קורה וכל מיני כאלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אז ככה, מדובר לפי מה שהבנתי בדגם עם הגיר הרציף,

הבנתי מכמה חברי פורום שהדגם דווקא טוב ואף מומלץ.

בכל מקרה אני מקווה שאצליח לראות את הרכב בימים הקרובים ואני אחזור לעדכן.

תודה רבה!

פורסם

היום יצא לי קצת לשוטט ביד 2 וסימנתי כמה מודעות,

רציתי לקבל חוות דעת כללית על האפשרויות, מה מומלץ ומה פחות.

גם הסינון היה פחות אגרסיבי (הצלחתי לשכנע אותה לרדת מהאצ'בק)

אז עם מה נשארנו?

רנו קליאו 95' 1400סמ"ק, איך הרכב בדרך בכלל? חסכוני אמור להיות, קצת מדאיג אותי השילוב של רנו ואמינות, ובכלל כשמדובר באוטומט.

מצאתי דווקא די הרבה אקסנט מודל 96 - 97 סביבות ה120K ק"מ. חוות דעת?

כנ"ל לגביי לנטרה, מה יותר עדיף? (ראיתי ביד 2 אחת יד ראשונה עם 180K, הרכב בתמונות נראה מאוד שמור ובעל ספר טיפולים ממוסך מורשה יונדאי חולון)

ראיתי גם כמה בראבו 98 - 99, לא מכיר מקרוב את הרכב.

אופל קורסה 96' 1400.

סיאט איביזה גם מצאתי אחת נראת בסדר, אבל גיר אוטו' וVAG הולך ביחד?

רובר 216, 98' עם 150K ק"מ

דייהטסו שרייד 97' 1500 סמ"ק עם 204K ק"מ (לא נשמע לי הרבה ל97')

יותר מידי רכבים, אין לי מושג כבר מה עדיף

אז מבקש את עצתכם, בתמונה הגדולה, אמינות, וחסכון בדלק זה שני הדברים שהכי חשובים. (פשטות מכנית גם יעזור)

פורסם

הקליאו דור ראשון דווקא בסדר מבחינת אמינות, אני לא יודע איזה גיר אוטומטי יש לה, אבל זה רכב שמתקרב לגיל 20, לא מי יודע מה.

דווקא לא הייתי דואג מהאמינות של המנוע או של החשמל, כי אין שם יותר מדי, אבל לגיר הייתי חושד.

אקסנט ולנטרה מכוניות פשוטות יחסית, אבל אמינות, תחזוקה זולה וחלקים בשפע. הבעיה העיקרית זה דשבורדים שמתקפלים ומתפרקים בשנתונים הראשונים.

אם תמצא אחת שתוחזקה כראוי זה אחלה של רכב מבחינת אמינות ותחזוקה זולה.

בראבו עד כמה שזכור לי הגיר האוטומטי לא אמין במיוחד והרכבים האלו לא תוחזקו כמו שצריך, ויש כאלו שחוו התחממויות ועברו ראש מנוע. לא הייתי בונה עליהן.

לגביי הקורסה אני לא מכיר ולא אגיד סתם. היה לי חבר שהחזיק כזאת מדגם כמו שאתה רוצה (1.4 אוטומטית) ואמר שהיא הייתה אמינה, מצד שני הוא לא החזיק אותה להרבה זמן.

סיאט איביזה אני לא מתלהב ממנה, רכב עם אלקטרוניקה בעייתית ופוטנציאל בעייתי לתקלות, כי הרבה צעירים קונים סיאט מתוך מחשבה שזה איזה רכב ספורטיבי או משהו.

רובר לא, פשוט לא. זמינות חלקים גרועה למדי.

דייהטסו, די הרבה ק"מ אבל נחשבת אמינה.

לדעתי היונדאי תהיה הבחירה הכי טובה, אבל הבחירה הכי טובה תהיה לחסוך כמה שיותר כסף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

+1 לתגובה מעלי,

רק לחדד,הפלסטיק נשבר באקסנט,בלנטרה הוא בסדר.

יצא לי לנסוע כמה פעמים על הרנו,מאוד מאוד נוח,לא יודע אם יש היום רכבים כאלה,אבל רנו לא היו ידועים באמינות הגיר שלהם,לפחות ה AL4,הרנו הזאת הגיר הוא אחר,לא מכיר את האמינות.

השרייד אופציה טובה,נכון הק"מ לא הכי נמוך,אבל הרכב באמת אמין ופשוט.

הייתי מצרף גם את האקסנט.

פורסם

הקליאו מאוד מומלצת, תהיה גם היותר בטיחותית מכל המכוניות האחרות באותו גודל.

שווה להתאמץ עוד טיפה, לעלות ל 7K, ולקנות רנו מגאן דור ראשון 5 דלתות. תהיה מעט פחות חסכונית מהקליאו, אבל יותר מודרנית, יותר בטוחה, ויש כאלה מספיק שאפשר לשים יד על אחת טובה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

הAL4 הוא בדגמים היותר חדשים של הצרפתים.

אני אישית מנסיון עם מכון גירים שעבדתי בו, ומגאן של חבר, דווקא מעדיף להתרחק מהרנו.

אבדוק את היונדאי, ראיתי לנטרה יד ראשונה עם הסיטוריית טיפולים, נשמע כמו משהו ששווה בדיקה.

• תוכן חדש...