Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא כל כך משנה, עם מנוע פתוח פתאום הרכב יטוס קדימה? אז ההפרש יהיה קטן יותר אם בכלל, זו לא הנקודה. הנקודה היא שאין שיפור ניכר ביחס לדור הישן מבחינת התאוצה (צריכת דלק וכל התחום הירוק כן), עם כל הנתונים החדשים שעל הנייר. אז כתבתי שאני מקווה לאכול את הכובע ולראות שאכן ה-2 ליטר תדגדג את האוקטביה 1.4T.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי הנתונים הרשמיים ה-3 2 ליטר היא באמצע בין אוקטביה 1.4T וגולף 1.4T. מעניין איך נראית המציאות. אני מניח שבכל מקרה ההבדל יהיה זניח, אלא אם כן אתה הולך להשתתף במירוצים עם הרכב. :lol: בשביל רכב משפחתי ההבדל כאמור יהיה זניח.

פורסם

למאזדה, אמור להיות יתרון דינמי בזכות מתלה אחורי רב חיבורי מול מתלה פשוט מסוג קורת מתח באוקטביה 1.2/1.4.

מבחינת עיצוב ואבזור היתרון של המאזדה, מבחינת שימושיות היתרון הוא של הסקודה. מומלץ שתערוך נסיעת מבחן על שתיהן ואז תוכל להחליט מי מהן מתאימה לך.

פורסם

מצטרף לרפי,

האוקטביה הקודמת הייתה מצויידת במתלה רב חיבורי מאחור, זה מתלה מתוחכם יותר שהפציע לראשונה בפוקוס, ומיד פולקסוואגן שכרו את המהנדס של פורד לתכנן עבורם מתלה כזה. לא פלא שהאוקטביה הרגישה מוצקה ומתנהגת ברמה גבוהה יותר מסתם משפחתית.

אה ממה, כנראה מטעמי חיסכון, הדור החדש של האוקטביה מצוייד במתלה פשוט וסטנדרטי, ורק גרסת 1.8T מצויידת במתלה רב חיבורי. לא נהגתי באוקטביה החדשה, אך אני חושד שתהיה ירידה באיכות הנהיגה.

למרות שאני מחובבי המותג VAG, ה 3 החדשה משדרת כי התאמצו מאוד שם במאזדה לייצר משהו משובח.במקרה כזה זה עניין של עלות/תועלת וטעם אישי.

אגב, יש יתרון למנוע 1.4T גם מול מנוע 2.0 של מאזדה מהסיבה שמנוע מוגדש בד"כ המומנט מגיע כבר מסל"ד נמוך ואין צורך להוריד הילוך ולהגיע לסל"ד גבוה ע"מ לייצר דחף. בהתנהלות יומיומית מנוע מוגדש עדיף.

פורסם

מקריאה של כל הכותבים בשרשור זה אפשר להבין שכולם נוסעים לבד ברכב, ללא נוסעים.

המבחן של רכב הוא לא רק כ"ס, מומנט או 0-100.

לאנשים גבוהים או בעלי משפחה, יהיה קשה מאוד להסתדר עם המזדה החדשה.

ממש במקרה, כאשר בחנתי בסוכנות את ה-3 החדשה פגשתי מתעניין נוסף, בגובה של כ-2 מ'. יחד נכנסנו לרכב (אני "רק" 1.9מ') ושנינו יצאנו מאוכזבים מהמרחב הפנימי. במקרה שלנו, מאחורי הנהג יכול לשבת, בקושי ילד קטן.

אז מעבר לכל, כאשר אני בוחן את הרכב כרכב משפחה, מבחינתי, כל הגאג'טים והיופי החיצוני לא תורמים מאומה.

עוד משהו,

חוזרים פה על השוואה בין רכבים של VAG לבין רכבים יפנים.

צריך להבין שאלו 2 עולמות שונים. היפנים מאמינים במנועים רגילים עם תיבה אוטומטית ובעוד האירופאים מאמינים במנועים קטנים ומודגשים וגיר רובוטי. אלו 2 גישות שונות שאין פה טוב יותר או טוב פחות. כל אחד עושה את הבחירה שלו לפי העדפותיו.

פורסם

טוב, אני גמד, 1.72, אז אין לי בעיה כזאת.. יש בכלל רכבים בסגמנט הזה שאתה יכול להושיב מאחוריך מבוגר?

משתנה בקלות רבה עם תוכנה, אז האוקטביה תברח למאזדה בקלות רבה.

מי צריך תוכנה ברכב לא ספורטיבי? חוץ מזה, לאוקטביה יש 1.4T עם 140 כ"ס, כך שהיא מעט מהירה מהמאזדה. העדיפות של מאזדה היא על פני 1.4T שבגולף. אבל בשני המקרים מדובר ב 3-4 עשיריות שניה, למי באמת איכפת מהפרש כזה? זה לא מכוניות על, כן?

פורסם
איפה ראית שהביצועים של ה1.6 הישן טובים יותר מהמנוע 1.5 החדש? תראה לי מבחן שבדקו בו עם סטופר ולא מבחן שמדבר על תחושות.

על הנייר ה3 2.0 מעט זריזה יותר מהמנוע 1.4T של VAG.

משתנה בקלות רבה עם תוכנה, אז האוקטביה תברח למאזדה בקלות רבה.

המזדה 3 החדשה מאוד מרשימה, יש לה רמות איבזור מאוד נדיבות וגם העיצוב החיצוני נאה מתמיד.

מצד שני, האוקטביה ה-ר-ב-ה יותר מרווחת, יש לה תא מטען עצום ונוח להטענה, איכות החומרים והגימור טובה יותר ולי לא אכפת להראות בה (היא רחוקה מלהיות מיוחדת או מרטיטה בהשוואה ל-3, אבל בהחלט נראית אלגנטית ומרשימה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
טוב, אני גמד, 1.72, אז אין לי בעיה כזאת.. יש בכלל רכבים בסגמנט הזה שאתה יכול להושיב מאחוריך מבוגר?

יש רכבים בסגמנט בהן מבוגרים יכולים לשבת בנוחות, כגון: אוקטביה וקורולה.

פורסם

מי צריך תוכנה ברכב לא ספורטיבי? חוץ מזה, לאוקטביה יש 1.4T עם 140 כ"ס, כך שהיא מעט מהירה מהמאזדה. העדיפות של מאזדה היא על פני 1.4T שבגולף. אבל בשני המקרים מדובר ב 3-4 עשיריות שניה, למי באמת איכפת מהפרש כזה? זה לא מכוניות על, כן?

אותו אדם שקנה לאון 1.8TSI או אוקטביה 1.8TSI בעבר. לאו דווקא הבחור הצעיר שרצה רכב כמה שיותר חזק - ובפחות כסף.

חוץ מזה, מי אמר שהוספת כוח (בעיקר כשזה פשוט וקל כמו תוכנה) זה דבר רע ברכב משפחתי? ברור שיהיו שמרנים / עקשנים שיגידו "מי צריך את זה", אבל תמיד יהיו גם את אלה שיגידו "למה לא". תוספת כוח זה תמיד דבר מבורך והפגיעה בצריכת דלק תתבטא בעיקר במצב בו מועכים את הדוושה לרצפה - לאורך זמן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם הן לא ממש מכילות מקום מספק ל-3 מבוגרים גדולים, בדומה למאזדה. המושב של המאזדה הוא הרחב ביותר כאן, אך חסר בו מקום לרגליים. לעומת זאת האוקטביה צרה יותר במושב האחורי, אבל מביאה מציעה מקום טוב יותר לברכיים.

הטויוטה ממוצעת, כלומר מרווח הברכיים שהיא מציעה טוב יותר מהמאזדה, אך פחות טוב מהסקודה ומרחב הכתפיים (הרוחב) נופל מזה של המאזדה ושל האוקטביה, אבל היא מפצה על זה בזכות רצפה שטוחה לגמרי.

מרווח הראש בשלושתן די טוב.

בקיצור, מרווח אמתי ל-3 מבוגרים מאחורה, אין באף אחת מהן. גם עם סוזוקי סוויפט עוד איכשהו אפשר לדחוף 3 אנשים מבוגרים בגודל ממוצע, הבעיה שזה לא יהיה ממש נוח.

פורסם
גם הן לא ממש מכילות מקום מספק ל-3 מבוגרים גדולים, בדומה למאזדה. המושב של המאזדה הוא הרחב ביותר כאן, אך חסר בו מקום לרגליים. לעומת זאת האוקטביה צרה יותר במושב האחורי, אבל מביאה מציעה מקום טוב יותר לברכיים.

הטויוטה ממוצעת, כלומר מרווח הברכיים שהיא מציעה טוב יותר מהמאזדה, אך פחות טוב מהסקודה ומרחב הכתפיים (הרוחב) נופל מזה של המאזדה ושל האוקטביה, אבל היא מפצה על זה בזכות רצפה שטוחה לגמרי.

מרווח הראש בשלושתן די טוב.

בקיצור, מרווח אמתי ל-3 מבוגרים מאחורה, אין באף אחת מהן. גם עם סוזוקי סוויפט עוד איכשהו אפשר לדחוף 3 אנשים מבוגרים בגודל ממוצע, הבעיה שזה לא יהיה ממש נוח.

אני חולק עליך. במזדה מאחור אין למבוגרים מרווח לראש.

נכון הדבר שמבחינת הנתונים "על הנייר" הספספל האחורי במזדה יותר רחב מאשר באוקטביה אבל נתון זה לא בא לידי ביטוי במזדה בגלל הצפיפות לברכיים.

באוקטביה יש את תעלת האוורור במרכז וזה מפריע ליושב באמצע, מאחור.

לגבי הקורולה, בהחלט 3 מבוגרים יכולים לשבת מאחור ולא במובן של "להידחס". מאחור הרצפה שטוחה יש מרווח יפה לראש וזה נותן את האפשרות לשבת בצורה נוחה (בדקתי נושא זה ב-3 הרכבים המדוברים).

פורסם
אותו אדם שקנה לאון 1.8TSI או אוקטביה 1.8TSI בעבר. לאו דווקא הבחור הצעיר שרצה רכב כמה שיותר חזק - ובפחות כסף.

חוץ מזה, מי אמר שהוספת כוח (בעיקר כשזה פשוט וקל כמו תוכנה) זה דבר רע ברכב משפחתי? ברור שיהיו שמרנים / עקשנים שיגידו "מי צריך את זה", אבל תמיד יהיו גם את אלה שיגידו "למה לא". תוספת כוח זה תמיד דבר מבורך והפגיעה בצריכת דלק תתבטא בעיקר במצב בו מועכים את הדוושה לרצפה - לאורך זמן.

אם אתה קונה אחרי 2-3 שנים, אז אולי באמת למה לא (למרות שיש לי סיבה טובה למה לא - DSG7). אבל כחדש עדיף כבר לקנות באמת את ה-1.8TSI, למה להרוס אחריות?

פורסם
אני חולק עליך. במזדה מאחור אין למבוגרים מרווח לראש.

נכון הדבר שמבחינת הנתונים "על הנייר" הספספל האחורי במזדה יותר רחב מאשר באוקטביה אבל נתון זה לא בא לידי ביטוי במזדה בגלל הצפיפות לברכיים.

באוקטביה יש את תעלת האוורור במרכז וזה מפריע ליושב באמצע, מאחור.

לגבי הקורולה, בהחלט 3 מבוגרים יכולים לשבת מאחור ולא במובן של "להידחס". מאחור הרצפה שטוחה יש מרווח יפה לראש וזה נותן את האפשרות לשבת בצורה נוחה (בדקתי נושא זה ב-3 הרכבים המדוברים).

הצפיפות לברכיים במאזדה לא נוראה כלל וכלל. עד לפני כמה שנים מרחב כזה מאחורה היה נחשב למצוין בקטגוריה הזו.

אז נכון שהיא צפופה יותר ביחס לאוקטביה ולקורולה מבחינת מרווח הברכיים וזה מאכזב מפני שבסיס הגלגלים שלה בין הגדולים בקטגוריה. מרווח הראש בה טוב יחסית, אך החלונות הצרים נותנים תחושה מעט סגורה.

האוקטביה מאחורה צרה יחסית ל-3.

אגב אם לא שמת לב כבר רשמתי שהקורולה היא היחידה כאן שהרצפה שלה מאחורה שטוחה לגמרי.

פורסם
הצפיפות לברכיים במאזדה לא נוראה כלל וכלל. עד לפני כמה שנים מרחב כזה מאחורה היה נחשב למצוין בקטגוריה הזו.

אז נכון שהיא צפופה יותר ביחס לאוקטביה ולקורולה מבחינת מרווח הברכיים וזה מאכזב מפני שבסיס הגלגלים שלה בין הגדולים בקטגוריה. מרווח הראש בה טוב יחסית, אך החלונות הצרים נותנים תחושה מעט סגורה.

האוקטביה מאחורה צרה יחסית ל-3.

אגב אם לא שמת לב כבר רשמתי שהקורולה היא היחידה כאן שהרצפה שלה מאחורה שטוחה לגמרי.

כנראה הכל תלוי בעיני המתבונן.

מה שאני יכול לומר, שבעיני, השימושיות של מזדה 3 כרכב משפחתי נמוכה מאוד.

פורסם

מנסיון של קצת יותר משלוש שנים עם פלואנס גם היא מאוד מרווחת והסתדרנו בה יופי שלושה מבוגרים מאחורה

• תוכן חדש...