Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה קונה אחרי 2-3 שנים, אז אולי באמת למה לא (למרות שיש לי סיבה טובה למה לא - DSG7). אבל כחדש עדיף כבר לקנות באמת את ה-1.8TSI, למה להרוס אחריות?

כי פער המחיר מאוד גבוה ביניהן.

אם אתה ממש רוצה להיות קטנוני, תדע לך שלא חסר וואגיות משופרות - גם תחת אחריות - והיבואן מרים גבה במידה ויש תקלה מהותית הדורשת התערבות יצרן (ושליחת החלק ליצרן). בכל מקרה אחר, הוא יעלים עין (במידה וזה משהו שאכן פתיר במסגרת היבואן עצמו).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^

במיוחד אם מדובר על יטי.

האמת שזה קצת בלבל אותי כל העניין הזה אבל אותי לימדו דרך פשוטה לקבל החלטות, להתמקד ב-2-4 דברים הכי חשובים לי אחרת לא נצא מזה. אז הם:

1) בטיחות

2) ביצועים

3) נוחות

3) אבזור ועיצוב

עושה רושם שבבטיחות ביצועים ונוחות הסקודה לוקחת אם כי לא בהפרש גדול בכלל ואילו בקטגוריה של האבזור ועיצוב המאזדה מרסקת את הסקודה. מה דעתכם בעניין? מה אתם הייתם בוחרים ולמה?

תודה לעוזרים.

1) בטיחות - קשה לומר. הרכבים חדשים, האם יש בכלל תוצאות של מבחני ריסוק?

2) ביצועים. בקו ישר, למאזדה יש יתרון של 25 כ"ס אך אין לה את זמינות המומנט של מנוע טורבו. כך או אחרת, כנראה שזה די קרוב. מבחינת ניהוג, האוקטביה משעממת ובטוחה (כפי שהיא צריכה להיות), המאזדה עדיפה כאן (זה צפוי).

3) נוחות. האם נסעת בשני הרכבים?

4) אבזור ועיצוב - יתרון ברור למאזדה.

אני הייתי בוחר במאזדה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

וואוו כמה תגובות, תודה רבה לכולם.

מההתרשמות הכללית שלי עוד לפני פתיחת הדיון 2 הרכבים יהיו מצויינים ואני לא אצטער על אף בחירה.

על הסקודה 1.4 כבר נסעתי, יום חמישי אני מתכנן לנסוע על המאזדה רק הבעיה היא שאין כאן עדיין את הגרסה של ה-2.0 ליטר והיא תגיע רק בינואר. ההתרשמות שלי תהיה יותר מהכיוון של העיצוב, איכות החומרים והנוחות ופחות מהביצועים כי שוב אני צריך לחוות את ה-2.0 ליטר על מנת להכריע. בגדול אני אשמח לשמוע עוד חוות דעת של כמה שיותר אנשים כי ככה אני חושב אפשר לקבל את התמונה הטובה ביותר לגבי 2 הרכבים.. אבל כיוון שאני רואה שיש פה ממש מחנות לכל סוג רכב, וכיוון שאני יודע שאם אני אפסיק כאן סביר להניח שהדיון הסתיים אז אני אתן את דעתי והתרשמותי בגדול מהדיון לגבי כל רכב ותקנו אותי אם אני טועה :-D

סקודה אוקטביה 1.4:

רכב עם מותג חזק הרבה יותר ממאזדה, עושה רושם שאנשים שמחשיבים את עצמם מבינים היו לוקחים אותו וזאת למרות הקימצון הרב באבזור והעיצוב הפשוט לעומת המתחרה העיקרית מאזדה. דבר זה בעצם רק מעצים את ההיתרונות של הרכב בתחום זה שלמרות שהוא מציע הרבה פחות, אנשים שבאמת מחשיבים את עצמם מבינים עניין עדיין היו מעדיפים לקחת אותו, אממ.. מתאים מאוד למי שנוסע באוטו מלא (לא אני) ולמי שחשוב מאוד מרווח פנים ובאג'ז גדול.

מאזדה 3 2.0:

האמת שאפשר לסכם את זה במה שאבא שלי אמר על הרכב הזה, אל תיקח אותו זה רכב של כל העמחות או במילים פשוטות יותר כל הערסים וכו'. האמת שזה הדימוי שנוצר לרכב הזה בגלל נתוני המכירות המטורפים שלו בעשור האחרון ומפה גם כביכול העדפה של כל אלה שמחשיבים את עצמם מביני עניין לכיוון הסקודה. העניין הוא שאני סיימתי עם דימויים ואני מעוניין לעשות בדיקה מעיקה ורצינית שכמובן שנעשנת על העבר אבל חייבת גם להתחשב בעתיד והרבה פעמים בגלל הדימוי של העבר מפסידים משהו שעשה שינוי גדול בעתיד. אני מעוניין לקבל את הרכב הכי טוב בכסף שאני משקיע וכן אני יכול להיות רגוע שכל בחירה שאני אעשה תיהיה טובה ובכל זאת, שאלה לי לבעלי האוקטוביה עד כמה נמוך אתם יכולים ללכת בעניין האבזור כדי לקבל רכב שהוא כ"כ דל יחסית וזאת כדי לקבל רכב שלפי נתוני העבר אמור להיות טוב יותר, כאילו הייתי מצפה מסקודה שלפחות היו שמים ג'נטים ולא טסות בתמורה ל-140K. החלון שמש הזה וחלק רב אחר מהאבזור במאזדה באמת שלא מעניין אותי אבל שאני מסתכל על זה בגדול עושה רושם שהיבואן של מאזדה באמת יותר משתדל לקנות אותי ויותר מנסה להשקיע בי לעומת סקודה שכאילו יודע שהצרכנים בכיס שלו וילכו אחריו עיוורים בכל מצב בגלל עוצמת המותג ולכן הוא מרשה לעצמו לזלזל בעניין האבזור וכך להגדיל את הרווח שלו, וכן האמת שזה מפריע לי כי אני עדיין משלם פה הרבה מאוד כסף (אם האבזור היה שווה או לפחות דומה לא נראה לי היה פה על מה לדבר בכלל) אבל המאזדה יחד עם ה165 כוחות סוס שלה עושה רושם שמצליחה לסגור את הפער למול האוקטביה או לפחות להתקרב ומרחב פנים או בגאז' האמת שזה משהו שפחות חשוב לי כי כמו שאמרתי מרבית הנסיעות זה לבד או זוג.

והאמת יש לי שאלה נוספת לכל המחנה של תומכי סקודה: מה על מאזדה לעשות על מנת שיוכלו לקנות אתכם ולשכנע אתכם לקנות את הרכב שלהם? יש משהו כזה בכלל או שאתם כמו אבא שלי ששומע את השם מאזדה וישר נבהלים. אתם צריכים להבין משהו וככה אתם תבינו אותי הכי טוב נראה לי, לא אכפת לי אייפון או אנדרואיד, כאשר אפל יהיו יותר טובים אני אקנה אייפון וכאשר אנדרואיד אז אנדרואיד ולא יהיה לי את הקיבעון הזה של כל מיני מעריצים של כל אחד מהצדדים כאילו לא משנה מה הם לא יקנו את הצד השני כי אני פשוט לא עובד ככה. לאן אני חותר בעצם? לכיוון הזה שאני לא אוהב להקשיב למעריצים עיוורים שמאוד מקובעים במחשבה שלהם ולא מוכנים לשמוע על אופציות אחרות בשוק וככה יוצא שהם לא אמינים מבחינתי. לכן אני שואל את השאלה הזו, מה על מאזדה לעשות על מנת שתשכנע אתכם לקנות את הרכב החדש שלהם. כמובן אל תשכחו שעדיין מדובר ברכב שעולה 140K ולא 500K אז לרשום דברים בהיגיון.

מפה מגיעה כל הדילמה שלי, אשמח לקבל עוד חוות דעת או סתירות\אי הסכמות לדברים שכתבתי.

בנתיים הראש הולך אחרי מאזדה (נשמע כעסקה יותר כדאית) אבל הלב אומר לי סקודה שכן באמת מדובר ברכב איכותי.

ואל תגידו לי הולכים אחרי הלב כי זה לא קשור לכאן 8)

בכל אופן תודה רבה לכל המגיבים פה :)

פורסם

רכב עם מותג חזק הרבה יותר ממאזדה, עושה רושם שאנשים שמחשיבים את עצמם מבינים היו לוקחים אותו וזאת למרות הקימצון הרב באבזור והעיצוב הפשוט לעומת המתחרה העיקרית מאזדה. דבר זה בעצם רק מעצים את ההיתרונות של הרכב בתחום זה שלמרות שהוא מציע הרבה פחות, אנשים שבאמת מחשיבים את עצמם מבינים עניין עדיין היו מעדיפים לקחת אותו, אממ.. מתאים מאוד למי שנוסע באוטו מלא (לא אני) ולמי שחשוב מאוד מרווח פנים ובאג'ז גדול.

האמת שאפשר לסכם את זה במה שאבא שלי אמר על הרכב הזה, אל תיקח אותו זה רכב של כל העמחות או במילים פשוטות יותר כל הערסים וכו'.

- אתה קונה מותג או רכב? תחליט.

- זה שיש אנשים שמוכנים לשלם כדי לקבל מעט מעיד בעיקר מאמצי השיווק, לא על טיב המוצר.

פאביה

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לי בבית יש אוקטביה 1.4T רמת גימור אלגנס

צבע שחור כשפנים הרכב בצבע קרם, רכב מהמם לדעתי חזק מאוד, נוח,איכותי ונוסע נהדר

אני מרוצה !

פורסם

מספקת או לא, מה שבטוח - לא קרוב עדיין לאיבזור של הספיריט.

פורסם
מספקת או לא, מה שבטוח - לא קרוב עדיין לאיבזור של הספיריט.

וגם לפורד פוקוס טיטניום + יש תוספות שאין בספיריט ובסקודה.

אז מה?

מי אמר שהכל מתחיל ונגמר באבזור? אם כפתור התנעה עושה לך את זה וזה מה שגורם לך לקנות רכב אז שיבושם לך...

פורסם

איפה ראית שכתבתי שהכל מתחיל ונגמר באיבזור? ולמי איכפת מכפתור התנעה? יש מערכת שבולמת את האוטו עד לעצירה במהירויות של עד 30 קמ"ש, שזה בטיחות אקטיבית וזה חשוב. אגב מוזר שאין ברכבים אחרים, כי אפילו בסיאט מיי יש מערכת דומה, אם כי לא בטוח שזהה. באתר של סיאט רשום שזה חיישן, באתר של מאזדה רשום שזה לייזר. אין לי מושג מה יותר איכותי, מישהו מכיר את הנושא? חוץ מזה יש קסנון עוקב פניות, מערכת בקרה על סטיה מנתיב, שגם תורמים לבטיחות אקטיבית. מערכת HBCS שפותרת אותך מלהוריד ולהחזיר אורות גבוהים בלילה (אלא אם כן אתה רגיל לסנוור את כולם אז זה לא מעניין אותך). בנוסף תאורת יום מגיעה בצורת לד, שזה מוריד את נורת הלוגן מיותרת מקדימה ומוסיף לעיצוב.

מה מכל זה יש בפוקוס? נראה לי כלום. יש סנרוף, שזה לי אישית מיותר לגמרי. ועוד בפוקוס יש מסך פיצפון בגודל 4 אינץ' ללא ניווט, אז באמת שלא ברור לי למה הבאת אותה לדיון.

פורסם
וואוו כמה תגובות, תודה רבה לכולם.

והאמת יש לי שאלה נוספת לכל המחנה של תומכי סקודה: מה על מאזדה לעשות על מנת שיוכלו לקנות אתכם ולשכנע אתכם לקנות את הרכב שלהם?

לכן אני שואל את השאלה הזו, מה על מאזדה לעשות על מנת שתשכנע אתכם לקנות את הרכב החדש שלהם.

:)

תשמע, עם התבטאות כל כך מדויקת הייתי כבר מזמן שולח את הקו"ח שלך לדלק מוטורס, היית יכול להיות אחלה מנהל מותג :lol:

ובתשובה לשאלתך:

אני עם אוקטביה שלישית ברצף, הכל בליסינג תפעולי, וכבר מ 2006 נוסע על המאזדה 3 לדורותיה כרכב חלופי \ מגשר מזמנים של שבוע שבועיים ועד חצי שנה ברצף. אני מדבר כאן רק על הדגמים הישנים של עד 2013. הבחירה שלי באוקטביה בכל פעם מחדש בין כל היצע רכבי הליסינג בקבוצה זו (תמיד בין 120-ל 140 אש"ח ללא הגבלת דגמים) הייתה משיקולים שונים לחלוטין מאלו שעומדים בפניך. בשבילי הדלת החמישית עם תא המטען הענקי, המיזוג לאחור ואיכות החומרים וההרכבה פשוט לקחו כל מתחרה אחר בהליכה (עד לפני כחצי שנה ) . אבל אני מדגיש שמדובר רק במדדים אלו. (עיצוב, אבזור וכד' פחות מעניין).

אם תסיר ממני את הצורך לשנע 3 ילדות שהגדולה בת 5.5, בצורה נוחה ופרקטית, חופשי יש מצב שהייתי בוחן את כל המתחרות בצורה יותר רצינית.

לעניות דעתי, ואני מדגיש- דעתי האישית בלבד, אין כאן הרבה אנשים ש "נעולים על מותג סקודה", ההיפך הוא הנכון. בלי קמפיינים מטורפים, בלי מבצעים יוצאי דופן או הנחות מפליגות לכת, ודווקא עם יבואן לא קל ויקרן, דרישה לאיתוראן וביטוחים קצת יותר יקרים, אוקטביה היא אחת המכוניות הפרטיות הנמכרות ביותר במגזר הפרטי למרות ועל אף רצף של תקלות ובעיות בדגמי 2010-2011, שנעלמו כמעט כליל בדגמי 2012. אין שום אהדה עיוורת, יש מכונית שלאנשים שצריכים רכב פרקטי ואיכותי לקחה בהליכה כל מתחרה בחמש שנים האחרונות (בשיקולים שציינתי בלבד).

סוף דבר: תמתין בסבלנות למאזדה שתגיע בינואר, עד אז כבר יהיה SALE על האוקטביה ויהיה לך הרבה יותר קל להחליט:lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעלה את הדיון מהאוב, אני נמצא כרגע באותה התלבטות בין השניים, עם נטייה חזקה למאזדה .

ברשותי סיאט לאון 1.8 DSG כ3 שנים, סה"כ רוב הזמן נהנה, ברכב הבא השאיפה היא לכיוון הפרקטי פחות מל"ספורטיבי"...

הSALE המיוחל בסקודה הגיע , ולהפתעתי הם לא נותנים שקל הנחה לאוקטביה , להיפך - ההצעה שקיבלתי עמדה על 150K ש"ח ל1.4 טורבו(המפואר) לטענת הסוכן מגולמת הנחה של 860 ש"ח עבור איזה איבזור ביטוחי ספק חובה לצורך הביטוח , לטענתו המחיר הולך להיות קשיח.

האוקטביה רכב מצוין , מרווח ופרקטי מאוד ובכללי מרגיש יותר יוקרתי מהמאזדה(ומשאר משפחטומטיות) , אבל - התמחור הגבוה(והקשיח מסתבר) מוציא אותה לגמרי מטווח הכדאיות.

אני מנחש שהממליצים לאוקטביה לוקים במעט חוסר בקיאות בפרטים. להגנתם אומר שבתור אחד שמחליף רכבים בסגמנט הנ"ל בתדירות די גבוהה , אם הייתי נשאל בסוגיה, ללא ספק שבהנפת אצבע , הייתי ממליץ על האוקטביה . אך כאשר הרכבים נבחנים אחד לצד השני , לפרטים, המצב הוא ברור - האוקטביה מנצחת בדבר היחיד שהמאזדה חלשה בו - מרווח , לעומת זאת המאזדה חזקה כמעט בכל היבט אחר.

מאחורי סעיף האבזור במאזדה עומדות כמה פנינים שלפניה היו שמורות רק לרכבים בכמה רמות מעל(ובתוספת תשלום) , ממש לא עוד כמה ניקלים, בקרת שיוט וסאנרוף.

• תוכן חדש...