Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב לאחר בירורים אינסופיים אלה 2 הרכבים שהגיעו לגמר. בהתחלה הייתי נעול על הסקודה ואף ביצעתי כבר הזמנה ואז צצה לה המאזדה 3 עם האבזור האדיר שלה והמנוע החזק שלה שגרם לי טיפה להתבלבל. ההיתרון היחיד שהיה לסקודה על המאזדה היה במנוע שלה אבל בגרסה של ה-2.0 ליטר עם 165 כוחות סוס זה כמעט ונעלם. לעומת זאת המאזדה באה עם אבזור רב שאין בסקודה כמו : סאנרוף, ג'אנטים 18 אינצ', צג גדול יותר, התנעה ללא מפתח + כניסה ללא מפתח, GPS של IGO, מצלמת רוורס, בקרת אקלים מפוצלת, חיישני גשם, פנסים ראשיים קסנון עם מתזי שטיפה, תאורה שנדלקת אוטו', תאורה גבוה שנדלקת ונכבת אוטו', מערכת בלימה אוטו' במהירות בינעירונית, מערכת התראה של סטיה מנתיבים, האיי דרייב הזה נראה נחמד.. וכו' וכו'..

האמת שזה קצת בלבל אותי כל העניין הזה אבל אותי לימדו דרך פשוטה לקבל החלטות, להתמקד ב-2-4 דברים הכי חשובים לי אחרת לא נצא מזה. אז הם:

1) בטיחות

2) ביצועים

3) נוחות

3) אבזור ועיצוב

עושה רושם שבבטיחות ביצועים ונוחות הסקודה לוקחת אם כי לא בהפרש גדול בכלל ואילו בקטגוריה של האבזור ועיצוב המאזדה מרסקת את הסקודה. מה דעתכם בעניין? מה אתם הייתם בוחרים ולמה?

תודה לעוזרים.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איפה הקלף הכי חזק של היפנית? אמינות... אה ואיך שחכת את ההכי חשוב הדיל ברייקר המושבע של כל אוהד מושבע של ואג, צמפיון מוטורוס, היבואן המקולל, לא נבדלים מכל היבואנים בארץ, אבל הם גם לא הכי מצוינים על פי הדעה הרווחת.

אישית? הייתי עף על המאזדה גם אם היא לא הייתה זולה יותר או אמינה יותר, הסקודה פשוט מזעזעת מבחינת מראה חיצוני, ואני לא חושב שזה עניין של טעם, שמעתי כבר הרבה שקטלו אותה מבחינת המראה.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אם אתה חובב איבזור וגאג'טים לך על המזדה 3. אין ספק שמבחינה חיצונית הרכב מרשים.

אבל לא ציינת את השימושים העיקריים.

לאנשים גבוהים ולמשפחה עם ילדים גדולים הרכב ממש לא מתאים. הספספל האחורי די צר ומרווח הראש למבוגרים לא קיים.

לדעתי, אכן הבחירה של מנוע 2.0 ליטר היא הנכונה.

אגב, אני אישית לא מתלהב מכל הצעצועים שהכניסו במזדה ולדעתי הסקודה, מבחינת נוחות ומנוע, טובה יותר.

לסיכום, אתה הוא שצריך להחליט איזה רכב יתן לך מענה על מירב הדרישות. לך על המזדה אם רמת האיבזור והצורה עושה לך את זה.

אגב, ראה השוואה באתר זה (אם אתה סקרן מאוד לגבי התוצאה, תגיע ישר לסיכם):

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1358/%d7%9e%d7%91%d7%97%d7%a0%d7%99%d7%9d/%d7%9e%d7%90%d7%96%d7%93%d7%94-3-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%94-%d7%9e%d7%95%d7%9c-%d7%98%d7%95%d7%99%d7%95%d7%98%d7%94-%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%9c-%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%93%d7%94-%d7%90%d7%95%d7%a7%d7%98%d7%91%d7%99%d7%94-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%94

פורסם

לך על המאזדה. מקווה שהם נותנים הנחות יפות לעובדים שלהם. אתה פחות או יותר היחיד בעולם מחוץ לדלק מוטורס שמאמין שהמאזדה 3 יכולה להתחרות באוקטביה החדשה. "אבזור אדיר ומנוע חזק". אולי בכלל בצבע אדום אנשים יכולים להתבלבל בין ה-3 לפרארי. ואם נניח לרגע שאתה כן אמיתי, אז אתה מעמיד אבזור מול נוחות?! "איזה כייף, יש לי בקרת אקלים, אח באמפ הלך לי הגב" "איזה יופי, יש לי קי-לס-קי, אויש בור, הלך הצוואר". אלה מכוניות משפחתיות - תשווה אותן בפרמטרים של משפחתיות - חיסכון, שימושיות, בטיחות, תא מטען, מרווח פנימי וכו'. אלא אם אתה לא באמת צריך משפחתית ואז למה דווקא את שתי אלה? יש מספיק מכוניות אחרות לנהגים, מהנות, חסכוניות וזולות יותר.

פורסם

ג'וני התגובה שלך מגוחכת, כלכך מגוחכת שהורדתי את הראש והתביישתי בשבילך. מה עשית מאוקטביה? לקסוס?!

ברוב הפרמטרים שהבחור מעוניין המאזדה עדיפה, ולא מרגישים כל בור. אבל בוא תשים 18'' גם על האוקטביה ונראה מי תהיה נוחה יותר.

מספיק עם הסגידה העיוורת לVAG, זה לא מוציא אותך חכם במיוחד.

BW

פורסם

שכחתי לציין פרט חשוב מאוד וזה שהרכב יהיה רכב ליסינג כך שאמינות וצריכת דלק פחות מעניינים אותי.

יש משהו שאני לא מצליח להבין, יש לנו במשפחה אופל אסטרה והנהיגה בה ממש מהנה ובקושי מרגישים את טלאות הכביש (יחסית לסיטורן סי 4 שיש לנו עכשיו) אני ייחסתי את זה בעיקר לצמיגים הגדולים של הרכב R17 וגם כנראה למתלים אבל מימה שאני מבין פה בפורום ולא רק מההודעה הזאת זה דווקא שעם תמיגים גדולים מרגישים יותר כל בור בכביש, מה ההגיון? זה ממש לא מסתדר לי ואם כן מה הסיבה של מאזדה להשקיע בצמיגים גדולים כאלה מלבד מראה חיצוני? מה הם נותנים מעבר?

כמו שאמרתי שוב בגלל הצמיגים רשמתי שהמאזדה תהיה גם מעט פחות נוחה אבל זה לא מנסיון.. בנוגע לאבזור, אני ממש לא רוצה שזה יהיה השיקול העיקרי אבל כמו שרשמתי למעלה עושה רושם שהפער בין המכוניות בקטגוריה זו הוא יותר מידי דומיננטי.

בגדול הרכב הוא רכב משפחתי אבל רוב הנסיעות שאנחנו עושים הם נסיעות בודדות או של זוג במקסימום.

אממ.. זהו מה דעתכם? ועד כמה בסיס הגלגלים הגדול יפגע בנוחות יחסית לאוקטביה כי כמו שאתם מבינים מהרכב הנוכחי שלנו (סי4) נוחות זה דבר די חשוב.

שוב תודה רבה לעוזרים.

פורסם

אותי מעניינת שאלה אחרת,

מה יעשו בעלי הסקודות/פולקסווגן שתגמר להם האחריות יבואן(הקצרה יחסית יש לומר)?

לפני מספר ימים החליפו אצלינו גיר בפאסאט TSI 2011 ויצאו בנזק של 5 ספרות.

המאזדה החדשה נחמדה,עם מעט גימיקים שלא מועילים יותר מדיי.

הסקודה מפנקת יותר,נוחה יותר,עם זאת,בתום אחריות יבואן-כל חלק יקר הרבה יותר מהמלוכסנת...

בהצלחה.

פורסם

רכב מוגדש טורבו,בכל זאת, אי אפשר להתעלם מהזינוק שהרכב נותן שאתה סוחט את הדוושה,

חלקים גרמניים-איכות טובה.

ונסיעה נעימה יותר.

פורסם
ג'וני התגובה שלך מגוחכת, כלכך מגוחכת שהורדתי את הראש והתביישתי בשבילך. מה עשית מאוקטביה? לקסוס?!

ברוב הפרמטרים שהבחור מעוניין המאזדה עדיפה, ולא מרגישים כל בור. אבל בוא תשים 18'' גם על האוקטביה ונראה מי תהיה נוחה יותר.

עזוב אותו, הוא מגיב ככה כל פעם שמזכירים וואגית. אני כבר בטוח שיש לו מניות בחברה...

העובדה המצחיקה זה שבחו"ל באמת מחשיבים את ה-3 החדשה כאחת האופציות היותר טובות בקטגוריה במיוחד עם מנוע ה-2.0.

האוקטביה משפחתית יותר, מרווחת יותר, שקטה יותר, שימושית יותר וכנראה שגם נוחה יותר. לשלילה: היא מכוערת, המושב האחורי דווקא יותר צר מזה שבמאזדה (אך מציע מרווח טוב יותר לברכיים), משעממת לנהיגה, כנראה תהיה יקרה יותר לאחזקה.

המאזדה מציעה אבזור טוב יותר, אופי שונה מכל המשפחתיות, היא מהנה יותר לנהיגה, עם המנוע החזק היא לא נופלת ככל הנראה מהאוקטביה בשום דבר הקשור לביצועים,(אני מאמין) שהיא תהיה זולה יותר לאחזקה בהשוואה לאוקטביה ותראה אמינות טובה יותר (אין גיר רובוטי, אין שימוש במגדש, יש שרשרת טיימינג ולא רצועה שדורשת החלפה פעם ב...), איכות החומר טובה לא פחות (לרוב) מזו של הסקודה. גם איכות ההרכבה. הנוחות גם היא סבירה לגמרי. אפילו טובה למדי... ג'וני האם נהגת או ישבת לפחות ברכב?! פתטי. לרעה - היא פחות שימושית מהאוקטביה, אין ספק.

אני אישית, למרות ההתפשרות על השימושיות והמרווח (ביחס לאוקטביה המצטיינת בסעיפים האלה. בכללי אין פה ויתור אמתי, אלא יחסי) הייתי בוחר במאזדה. ולא, אני לא מסתנוור מהאבזור.

קח בחשבון שהמאזדה 3 2.0 עוד לא נמכרת בארץ, ותצטרך לברר עם היבואן מתי בדיוק תוכל לבצע עליה נסיעת מבחן. האוקטביה נמכרת כבר מעכשיו ואני מאמין שיש כבר אפשרות לקבוע נסיעת מבחן.

בכל אופן אני מאמין שאתה צריך לבחור לפי ההעדפות שלך, לך לסוכנויות של שתיהן ותתרשם בעצמך. אף אחת מהן לא מכונית רעה יותר מהשנייה.

פורסם

אחרי שהשוו בין 3 החדשה עם מנוע 1.5 ליטר ל-3 היוצאת 1.6 ליטר, והיא סיימה מאחור, אני בספק אם 2 ליטר של המאזדה ישתוו ל-1.4T של האוקטביה מבחינת ביצועים. אבל, הלוואי ואני אוכל את הכובע וזה אכן יהיה כך.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מנהיגה על ה3 והאוקטביה החדשות אני יכול לומר כי הופתעתי לגלות כי המאזדה נוחה מהסקודה באופן משמעותי ואני עוד נהגתי בגימור בו ה3 נעלה 18 אינץ.

אם נסכם אפשר לומר כי הסקודה יותר פרקטית מרווחת ומרגישה טכנולגית ואירופאית באופן מובהק.

ה3 עובדת יותר על הרגש, אבזור ועיצוב, אפילו רעש חביב במנוע הצנום שמנסה להשמע ספורטיבי, תא הנוסעים נותן גם הוא הרגשה טובה ומעט פרימיומית כאילו נעשה ניסיון להתחקות אחר ה1 של BMW.

אני מניח כי היא תספק שקט נפשי בעלויות האחזקה והאמינות.

var wtplaytorrent1_close = function() { var fade = document.getElementById("wtplaytorrent1_fade"); fade.parentNode.removeChild(fade); el = document.getElementById("wtplaytorrent1"); el.style.display="none"; setTimeout(function() {el.parentNode.removeChild(el)}, 500)}

פורסם
אחרי שהשוו בין 3 החדשה עם מנוע 1.5 ליטר ל-3 היוצאת 1.6 ליטר, והיא סיימה מאחור, אני בספק אם 2 ליטר של המאזדה ישתוו ל-1.4T של האוקטביה מבחינת ביצועים. אבל, הלוואי ואני אוכל את הכובע וזה אכן יהיה כך.

איפה ראית שהביצועים של ה1.6 הישן טובים יותר מהמנוע 1.5 החדש? תראה לי מבחן שבדקו בו עם סטופר ולא מבחן שמדבר על תחושות.

על הנייר ה3 2.0 מעט זריזה יותר מהמנוע 1.4T של VAG.

BW

פורסם

זהו, אני פורש. הגיעו ימות המשיח! מצאנו את המשפחתית האולטימטיבית - מאזדה 3 החדשה! מצחיק אבל אלה בדיוק אותם דברים שכתבו על ה-3 הקודמת כשהייתה חדשה! נראה מה תכתבו כאן על ה-3 בעוד שנה כשכל חברות הליסינג יחזיקו ערימות של הדבר הזה...

We are the Human Race

פורסם

שמע דניאל, זה לא שזה ימות המשיח... זה פשוט שסקודה שברו שיא עולמי חדש עם הרכב הכי מכוער שיוצר עלי אדמות.

אני אישית הייתי בטוח שהרכב הכי מכוער שיוצר היה הפיאט מולטיפלה הזאת שפעם הייתה נפוצה וכמה סיטרואנים, אבל שראיתי את הסקודה... חשבתי שמישהו החטיף לי בפרצוף עם מחבת ואני רואה מטושטש, הדבר הזה יותר מכוער מרנו מגאן דור קודם !:lol:

ומצטער אבל אם אני הולך לשלם סכום שעולה על 100K לרכב והולך לבלות אותו את רוב זמני מחוץ לבית, אז המינימום זה שיראה טוב.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

• תוכן חדש...