Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להסביר לי למה עם צמיגים של 18 אינץ אני אמור להרגיש יותר את טלאות הדרך? אני לא מצליח להבין את ההגיון שעומד מאחורי זה שהרי שככל שהצמיג גדול יותר מבחינת ההגיון הבסיסי שלי אני פחות אמור להרגיש את אותם בורות.

ד"א, אם באמת צמיגים גדולים יותר גורמים לכך שמרגישים יותר את טלאות הדרך אז למה בכלל להשקיע בהם מלבד סיבה זניחה של יופי?

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לך על המאזדה. מקווה שהם נותנים הנחות יפות לעובדים שלהם. אתה פחות או יותר היחיד בעולם מחוץ לדלק מוטורס שמאמין שהמאזדה 3 יכולה להתחרות באוקטביה החדשה. "אבזור אדיר ומנוע חזק". אולי בכלל בצבע אדום אנשים יכולים להתבלבל בין ה-3 לפרארי. ואם נניח לרגע שאתה כן אמיתי' date=' אז אתה מעמיד אבזור מול נוחות?! "איזה כייף, יש לי בקרת אקלים, אח באמפ הלך לי הגב" "איזה יופי, יש לי קי-לס-קי, אויש בור, הלך הצוואר". אלה מכוניות משפחתיות - תשווה אותן בפרמטרים של משפחתיות - חיסכון, שימושיות, בטיחות, תא מטען, מרווח פנימי וכו'. אלא אם אתה לא באמת צריך משפחתית ואז למה דווקא את שתי אלה? יש מספיק מכוניות אחרות לנהגים, מהנות, חסכוניות וזולות יותר.[/quote']

אני מקווה שאתה לא רציני עם אוסף השטויות שכתבתה כאן.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
מישהו יכול להסביר לי למה עם צמיגים של 18 אינץ אני אמור להרגיש יותר את טלאות הדרך?

...

אז למה בכלל להשקיע בהם מלבד סיבה זניחה של יופי?

צמיגים בקוטר גדול יותר באים בד"כ עם חתך נמוך, מה שאומר "פחות גומי" בגובה (דופן) הצמיג. מאחר ויש פחות גומי, יש פחות שיכוך של מהמורות הכביש ויותר תחושה של קשיחות.

יש הרבה אנשים, כפי שנוכחת גם בשירשור זה, שמעדיפים רכב עם חישוקים וצמיגים גדולים יותר, כי לטעמם זה יפה יותר, גם אם זה בא על חשבון תכונות אחרות, כמו נוחות נסיעה.

פורסם
לך על המאזדה. מקווה שהם נותנים הנחות יפות לעובדים שלהם. אתה פחות או יותר היחיד בעולם מחוץ לדלק מוטורס שמאמין שהמאזדה 3 יכולה להתחרות באוקטביה החדשה. "אבזור אדיר ומנוע חזק". אולי בכלל בצבע אדום אנשים יכולים להתבלבל בין ה-3 לפרארי. ואם נניח לרגע שאתה כן אמיתי' date=' אז אתה מעמיד אבזור מול נוחות?! "איזה כייף, יש לי בקרת אקלים, אח באמפ הלך לי הגב" "איזה יופי, יש לי קי-לס-קי, אויש בור, הלך הצוואר". אלה מכוניות משפחתיות - תשווה אותן בפרמטרים של משפחתיות - חיסכון, שימושיות, בטיחות, תא מטען, מרווח פנימי וכו'. אלא אם אתה לא באמת צריך משפחתית ואז למה דווקא את שתי אלה? יש מספיק מכוניות אחרות לנהגים, מהנות, חסכוניות וזולות יותר.[/quote']

איזו הגזמה פרועה, במיוחד בהתחשב בעובדה שהוא כתב

עושה רושם שבבטיחות ביצועים ונוחות הסקודה לוקחת אם כי לא בהפרש גדול בכלל

על פי אותו הגיון, אני אמור לחשוד שאתה עובד צ'מפיון... :roll:

.We apologise for the inconvenience

פורסם
שמע דניאל, זה לא שזה ימות המשיח... זה פשוט שסקודה שברו שיא עולמי חדש עם הרכב הכי מכוער שיוצר עלי אדמות.

אני אישית הייתי בטוח שהרכב הכי מכוער שיוצר היה הפיאט מולטיפלה הזאת שפעם הייתה נפוצה וכמה סיטרואנים, אבל שראיתי את הסקודה... חשבתי שמישהו החטיף לי בפרצוף עם מחבת ואני רואה מטושטש, הדבר הזה יותר מכוער מרנו מגאן דור קודם !:lol:

ומצטער אבל אם אני הולך לשלם סכום שעולה על 100K לרכב והולך לבלות אותו את רוב זמני מחוץ לבית, אז המינימום זה שיראה טוב.

מותר לך כמובן לחשוב מה שאתה רוצה על העיצוב החיצוני של האוקטביה, אבל עדיין הטעם שלך אינו אמת מידה. העובדה שאתה כותב על המולטיפלה, שהיתה לטעמי רכב נאה להפליא עם כל ( ואולי בגלל ) מוזרותו, שמדובר ברכב המכוער ביותר שיוצר אי פעם ( עד לאוקטביה כמובן ), רק מחזקת אצלי את ההנחה שיש לך טעם מעט חריג, אבל גם זה מותר עד כמה שאני יודע. בכל מקרה אפשר להסכים שמדובר בענין של טעם אישי, שאצלך הוא כך ואצלי הוא אחרת. ולענין ההתלבטות, אין שום דבר שנכתוב כאן שיכול להתחרות בהתרשמות אישית ונסיעת מבחן בשתי המכוניות הדי שונות הללו.

פורסם

התחיל להיות מסוכן פה לכתוב דברים חיובים על מותגי פולקסווגן. כנראה שהפורום הפך להיות חלק מקמפיין ההחדרה של מאזדה החדשה. פתאום צצים מגיבים חדשים על ימין על שמאל שכבר נהגו על דגמים שעוד לא הגיעו לארץ, מכפישים משתמשים וותיקים ועפים על המאזדה כאילו אלוהים נגע במצח של מתכנניה. תחזרו לפורפורציות ותנו גם למי שלא מוכן ללכת עם העדר להגיב.

פורסם
צמיגים בקוטר גדול יותר באים בד"כ עם חתך נמוך, מה שאומר "פחות גומי" בגובה (דופן) הצמיג. מאחר ויש פחות גומי, יש פחות שיכוך של מהמורות הכביש ויותר תחושה של קשיחות.

יש הרבה אנשים, כפי שנוכחת גם בשירשור זה, שמעדיפים רכב עם חישוקים וצמיגים גדולים יותר, כי לטעמם זה יפה יותר, גם אם זה בא על חשבון תכונות אחרות, כמו נוחות נסיעה.

אם אינני טועה, אז העובי של הגומי מחושב לפי אחוזים מהרוחב. ז"א אם רשום 215/45, כמו במאזדה, אז זה יותר עבה במספר סנטימטרים מ-205/45 למשל.

עריכה: בדקתי ואני לא טועה.

פורסם
התחיל להיות מסוכן פה לכתוב דברים חיובים על מותגי פולקסווגן. כנראה שהפורום הפך להיות חלק מקמפיין ההחדרה של מאזדה החדשה. פתאום צצים מגיבים חדשים על ימין על שמאל שכבר נהגו על דגמים שעוד לא הגיעו לארץ, מכפישים משתמשים וותיקים ועפים על המאזדה כאילו אלוהים נגע במצח של מתכנניה. תחזרו לפורפורציות ותנו גם למי שלא מוכן ללכת עם העדר להגיב.

מסוכן לכתוב פה דברים חיוביים על מותגי פולקסווגן? זה מה שאתה מרגיש? מוזר כי אני מרגיש אחרת...

אף אחד כאן לא עף על המאזדה, אבל היא מכונית טובה. לא פחות מהאוקטביה, במיוחד כשהיא מצוידת במנוע ה-2.0. תראה מבחנים בחו"ל למשל ששם ה-3 גם מהדורות הקודמים עברה את הג'טה וה-6 מנצחת את הפאסאט. יש ביוטיוב חופשי מבחנים, רק תעיף מבט.

אף אחד גם לא אמר שהאוקטביה גרועה, תיקחו דברים בפרופורציות. להגיד שהמאזדה שוברת שיניים והאוקטביה טובה ממנה בכל פרמטר זו הגזמה מיותרת חסרת כל פרופורציות ואידיוט מה שיקשיב לו, מהסיבה הפשוטה: הוא אפילו לא נהג ברכב, ישב בו, ראה אותו או הריח אותו. אפילו לא בגרסאת ה-1.5 שכבר נמכרת כאן. מוזר מאוד שאנשים בכמויות כאלה ענקיות הסתדרו עם ה-3 בכיף לכל דורותיה ולאף אחד מהם לא עפה חוליה בעמוד השדרה ולא נפתחה סתימה.

בקיצור שתיהן טובות, את דעתי על היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן אמרתי כבר בתגובה הקודמת. נסיעת מבחן מצד פותח השרשור תעזור לו להחליט הכי טוב.

תקרא את התגובות בהיגיון ותראה מי יוצא כאן מפרופורציה ומי לא. תנסה לעשות את זה מבלי להיות משוחד בבקשה.

פורסם
איפה ראית שהביצועים של ה1.6 הישן טובים יותר מהמנוע 1.5 החדש? תראה לי מבחן שבדקו בו עם סטופר ולא מבחן שמדבר על תחושות.

על הנייר ה3 2.0 מעט זריזה יותר מהמנוע 1.4T של VAG.

http://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-dabdfd4c382a141006.htm?sCh=cf404569c706a210&pId=2082585621

בבקשה (לרדת קצת למטה בהשוואה).

מה שכן גרסת 5 הדלתות נראת מעולה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אם אינני טועה, אז העובי של הגומי מחושב לפי אחוזים מהרוחב. ז"א אם רשום 215/45, כמו במאזדה, אז זה יותר עבה במספר סנטימטרים מ-205/45 למשל.

עריכה: בדקתי ואני לא טועה.

סליחה, התכוונתי למילימטרים כמובן.

אגב לגבי הרכבים, גם לדעתי אלה שני הרכבים הטובים בקטגוריה (בתוספת של אוריס הברידית אם מה שחשוב זה החסכון) ומה שאמור להכריע פה זה השימושיות. אם חייבים את השימושיות של סקודה, אז בוחרים בה, אם לא - אין שום סיבה למנוע מעצמך להנות מהעיצוב והאבזור של מאזדה 3.

פורסם
http://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-dabdfd4c382a141006.htm?sCh=cf404569c706a210&pId=2082585621

בבקשה (לרדת קצת למטה בהשוואה).

מה שכן גרסת 5 הדלתות נראת מעולה.

אין נתונים שנמדדו, מדובר על הרגשה, תחושה. יש המון רכבים שמרגישים זריזים יותר מרכבים אחרים, אבל בפועל אם תבחן אותם ''ראש בראש'', תגלה שהם יותר איטיים. למאזדות החדשות יש בידוד טוב יותר ונוחות טובה יותר ואתה מרגיש שאתה על 50קמ''ש בזמן שאתה בפועל על 100. מנסיון על ה6 וCX5.

הדור הראשון 1.6 מזנק ל 100 תוך 12.4 שניות, השני 13, והחדש 1.5 תוך 11.7..

BW

פורסם
אותי מעניינת שאלה אחרת,

מה יעשו בעלי הסקודות/פולקסווגן שתגמר להם האחריות יבואן(הקצרה יחסית יש לומר)?

לפני מספר ימים החליפו אצלינו גיר בפאסאט TSI 2011 ויצאו בנזק של 5 ספרות.

המאזדה החדשה נחמדה,עם מעט גימיקים שלא מועילים יותר מדיי.

הסקודה מפנקת יותר,נוחה יותר,עם זאת,בתום אחריות יבואן-כל חלק יקר הרבה יותר מהמלוכסנת...

בהצלחה.

משתמש חדש שמספר על זה...מעניין.

אה...איזה קטע צ'מפיון נתנו 5 שנות אחריות על הגיר, יכול להיות שבאתי מהעתיד (שנת 2016) ואתה מספר לנו על מה שקרה.

אגב, רק אני רואה בג'אנטים 18 חסרון.

חתך נמוך יותר הוא מתכון לבלאי מוגבר של הצמיגים.

וזה עוד לפני שהגענו לעלות של צמיגים נורמליים כאלה, לא פלא שרוב בעלי המאזדה 3 ספיריט מחליפים לצמיגים סיניים זולים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אין נתונים שנמדדו, מדובר על הרגשה, תחושה. יש המון רכבים שמרגישים זריזים יותר מרכבים אחרים, אבל בפועל אם תבחן אותם ''ראש בראש'', תגלה שהם יותר איטיים. למאזדות החדשות יש בידוד טוב יותר ונוחות טובה יותר ואתה מרגיש שאתה על 50קמ''ש בזמן שאתה בפועל על 100. מנסיון על ה6 וCX5.

הדור הראשון 1.6 מזנק ל 100 תוך 12.4 שניות, השני 13, והחדש 1.5 תוך 11.7..

אתה רציני?

"ובמבחני תאוצה שערכנו בין שתיהן הייתה ידו של הדגם הקודם על העליונה בזינוק מהמקום (למרות שדף הנתונים מספר על קיצוץ של שניה וחצי במיאוץ ל-100 קמ"ש) וגם ברוב תאוצות ביניים המדמות עקיפה. "

יותר מזה?! נו באמת...

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

איך הגעת למסקנה הזאת?

פות"ש מתעניין בין שני רכבים, אומר במפורש שלדעתו האוקטוביה מובילה ברוב הקטגוריות, ואז מגיע משתמש אחר - ומאשים אותו בעשיית יח"צ למזדה - בעיני הזוי.

ולעניין הרכבים - נהגתי רק על הדורות היוצאים של הרכבים הנ"ל, כך שקשה לי לחוות דעה - אבל אם היו מציעים לי בליסינג (ואני מציין ליסינג בכדי לנטרל את נושאי האמינות וירידת הערך) - ללא ספק הייתי בוחר באוקטביה.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
אתה רציני?

"ובמבחני תאוצה שערכנו בין שתיהן הייתה ידו של הדגם הקודם על העליונה בזינוק מהמקום (למרות שדף הנתונים מספר על קיצוץ של שניה וחצי במיאוץ ל-100 קמ"ש) וגם ברוב תאוצות ביניים המדמות עקיפה. "

יותר מזה?! נו באמת...

את זה לא קראתי.

שתיהן היו חדשות מהניילונים? כי יש לי הרגשה שהדור הקודם לא, ואולי המנוע בחדשה (1.5) אמור להיפתח טיפה לפני שהוא מגיע לשיא הביצועים שלו. חבל שלא מפרטים וגם כותבים זמנים.

ומה שמעניין אותי עוד יותר זה איך המנוע הזה מגיב בגרסה עם גלגלי ה16'', בטוח שהם יתאימו יותר למנוע הזה.

BW

• תוכן חדש...