Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צ'מעו, אני יושב על לא מעט רעיונות.

חלקם טובים, חלקם מעולים וחלקם יכולים לשנות את העולם. :wink:

בכל מקרה ומצב, אני משוכנע שלכולם היתכנות שיווקית.

אין לי את הכלים או את הידע כיצד לבדוק את זה.

אני גם לא יודע דבר וחצי דבר על איך מתחילים להזיז משהו כזה.

מאיפה מתחילים?

איפה מחפשים משקיעים? מה צריך להביא להם כדי להסביר את הרעיון?

מה נחשב לתנאים טובים ואיך אני אדע אם מנסים לברווז אותי?

כל פיסת מידע תתקבל בברכה.

תודה!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה נחשב לתנאים טובים ואיך אני אדע אם מנסים לברווז אותי?

תודה!

כאשר תתנפח לך הבטן אתה כבר תדע שבירווזו אותך. :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

דבר ראשון, תעלה כל רעיון בנפרד על הנייר.

ככה שגם אם יעבור הזמן, הפרטים יהיו רשומים אצלך.

דבר שני, כנראה שקורס ייזמות זה הכיוון.

זה לא מה שיעמיד אצלך את וורן באפט בכניסה לבית, אבל לפחות יתן לך כיוון של מה צריך.

נראה לי... :|

מתחדשת*

פורסם

כל חולם מחפש את המשקיע שיוציא לפועל את החלומות שלו... לרוב זה לא קורה ואם זה קורה אז אחרי תלאות וכישלונות.

חבר קרוב ,בעל חברה להכוונת יזמים חדשים בין היתר, יכול תרום מידע וכיוון לגבי המשך כדאיות הוצאת הרעיון לפועל.

http://www.b4market.co.il/content.php?id=1006

החבר המדובר בנה את החברה שלו מ "0" מוחלט , הייתי שותף ללא מעט החלטות בנוגע לעסק שלו , בדרך היו גם לא מעט כשלונות אולם היום "יוסף בעל החלומות " כפי שנהגנו לכנותו בחברה, בעל חברה שמפתחת רעיונות ואף מוציאה אותם לפועל וכמו כן עובד יפה מאוד.. (טפו טפו טפו), אין לי ספק שהוא יכול לתרום לך מידע יקר ערך(במידה והרעיונות שלך הם בתחום הידע שלו כמובן).

מקסימום תבזבז זמן שיחת טלפון...

בהצלחה.

פורסם

תתחיל מלכתוב elevator pitch לכל רעיון: שב, פתח מסמך וורד, כתוב כותרת עבור כל רעיון, ואז סכם אותו בפסקה אחת בלבד (נגיד 5-10 שורות) שבה תכתוב מה הרעיון, מה היחודיות שלו, ואיך עושים מזה כסף. כלל הזהב הוא שאם אתה לא יכול לסכם את שלוש הנקודות האלו בפחות מ 10 שורות, אתה עדיין לא מפוקס מספיק על הרעיון או שזה פשוט רעיון לא טוב.

אחרי שיהיה לך pitch עבור כל רעיון, תן לחברים שלא קשורים ולא מכירים את הרעיונות שלך לקרוא את המסמך הזה, ואחרי שהם קוראים אותו, שאל אותם מה הם הבינו. אם הם הבינו מה שאתה רצית להביע, כתבת טוב וזה רעיון ש"עובר" מבחינת היכולת שלך להסביר אותו - אם לא, אתה חייב לחדד את הרעיון יותר, או שזה פשוט לא רעיון טוב.

השלב השלישי הוא לבחור (לבד או עם החברים/משפחה האלו) את שלושת הרעיונות המוצלחים ביותר ולבנות עבורם גרסה ראשונית (וקצרה!) של תיק מוצר ותוכנית עסקית, ושוב לסנן את הרעיונות.

כלל הזהב הוא שאלא אם מדובר על "המצאות" מאוד קטנות, אדם לא יכול לעבור על יותר ממיזם אחד, מקסימום שניים אם הוא עושה את זה במשרה מלאה, במקביל אם הוא רוצה לממש אותם ברצינות.

אם יש לך עוד שאלות, געגע לכיוון המסרים שלי, ונדבר על זה בטלפון.

• תוכן חדש...