Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוג הנעה והתנהגות שלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, אני לא לא מבין גדול בפרטים הקטנים של הרכבים

יש לי שאלה לגבי סוג הנעה של הרכבים, יש הנעה קידמית ואחורית

הבנתי שזה אומר שזה כוח הסיבוב שמסופק לגלגלים, או קדימה או אחורה.

זאת אומרת שאם הרכב בעל הנעה קידמית, הגלגלים הקידמיים גם סוחבים את הרכב וגם תפקידים לסובב אותו?,

ובהנעה אחורית האחוריים סוחבים רק את הרכב?

יש לי מאזדה ספיריט ולאבא שלי קורולה, הבנתי שלשניהם יש הנעה קידמית ובכלל בכל משפחתית ממוצעת יש הנעה קידמית.

אז איך קורה התופעה כשלוחצים על הגז אז הרכב מקבל הדף אחורה (או יותר נכון להגיד רתע), זה מתאים יותר להנעה אחורית לא?

אם רק הגלגלים הקדמיים מסתובבים ומקבלים את הכוח הרכב לא אמור לקבל הדף אחורה, אולי קדימה אם כבר.

סליחה על הבורות ותודה לעוזרים

פורסם

הנעה קידמית- הגלגלים הקדמיים מקבלים כוח מהמנוע ומסתובבים וסוחבים את הרכב.

הנעה אחורית- האחוריים מקבלים את הכוח ודוחפים את הרכב קדימה.

הנעה כפולה- גם הקדמיים וגם האחוריים מקבלים כוח מהמנוע ודוחפים את הרכב.

בכל אחת הצורות ההנעה, בזמן האצה קדימה אתה מרגיש שאתה נצמד למושב בכל אחת מצורות ההנעה.

ההבדל הוא שבהנעה קידמית כל הרכב ׳מתיישב׳ על הגלגלים האחוריים ופחות משקל נשאר על הציר הקידמי, לכן האחיזה של הגלגלים הקדמיים הופכת לטובה פחות והם נכנסים די בקלות ל׳פירפור׳.

בהנעה אחורית, בלחיצה בריאה על גז, משקל הרכב עדיין עובר ברובו אחורה, וזה מעניק לגלגלים אחוריים יותר אחיזה עם הכביש כי פועל עליהם יותר כוח.

בהנעה כפולה, קורה אותו הדבר והגלגלים האחוריים מקבלים חיכוך טוב יותר עם הכביש מהקדמיים.

אתה מרגיש שאתה נדחף למושב בכל סוג הנעה, ההבדל הוא איך הרכב מגיב ומה היכולת שלך לעשות עם הרכב בכל סוג הנעה.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

פורסם

יש לי מאזדה ספיריט ולאבא שלי קורולה, הבנתי שלשניהם יש הנעה קידמית ובכלל בכל משפחתית ממוצעת יש הנעה קידמית.

אז איך קורה התופעה כשלוחצים על הגז אז הרכב מקבל הדף אחורה (או יותר נכון להגיד רתע), זה מתאים יותר להנעה אחורית לא?

אם רק הגלגלים הקדמיים מסתובבים ומקבלים את הכוח הרכב לא אמור לקבל הדף אחורה, אולי קדימה אם כבר.

סליחה על הבורות ותודה לעוזרים

הדף בקורולה או מזדה 3? קצת הגזמת. קח צינור שקוף וסגור, שים בתוכו גולה באמצע. קח את הצינור ביד ותזיז מהר יד שלך כאשר הצינור שוכב במאוזן. לאן תזוז גולה? זה בכלל לא הנעה קדמית או אחורית. הבנת למה אתה מרגיש ברכב שאתה נצמד אחורה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מישהו פה פספס כמה שיעורי פיסיקה בתיכון :)

תושיב את עצמך בעגלת סופר, בקש מחבר שיתן לעגלה דחיפה מאחור ואחרי זה משיכה מלפנים - אתה מבחינתך לא תרגיש בהבדל...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
הנעה קידמית- הגלגלים הקדמיים מקבלים כוח מהמנוע ומסתובבים וסוחבים את הרכב.

הנעה אחורית- האחוריים מקבלים את הכוח ודוחפים את הרכב קדימה.

הנעה כפולה- גם הקדמיים וגם האחוריים מקבלים כוח מהמנוע ודוחפים את הרכב.

בכל אחת הצורות ההנעה, בזמן האצה קדימה אתה מרגיש שאתה נצמד למושב בכל אחת מצורות ההנעה.

ההבדל הוא שבהנעה קידמית כל הרכב ׳מתיישב׳ על הגלגלים האחוריים ופחות משקל נשאר על הציר הקידמי, לכן האחיזה של הגלגלים הקדמיים הופכת לטובה פחות והם נכנסים די בקלות ל׳פירפור׳.

בהנעה אחורית, בלחיצה בריאה על גז, משקל הרכב עדיין עובר ברובו אחורה, וזה מעניק לגלגלים אחוריים יותר אחיזה עם הכביש כי פועל עליהם יותר כוח.

בהנעה כפולה, קורה אותו הדבר והגלגלים האחוריים מקבלים חיכוך טוב יותר עם הכביש מהקדמיים.

אתה מרגיש שאתה נדחף למושב בכל סוג הנעה, ההבדל הוא איך הרכב מגיב ומה היכולת שלך לעשות עם הרכב בכל סוג הנעה.

תודה על ההסבר,

נדחף למושב זה כן, אבל בהנעה קידמית, בלחיצה חזקה על הגז אתה מרגיש גם שהרכב כאילו עומד להרים את שני הגלגלים האחוריים וגם לצופה מבחוץ זה נראה ככה, כאילו הרכב בהאצה מזנק על שני הגלגלים האחוריים שלו וכאילו שאם זה ימשיך הוא יעמוד על שני האחוריים (בהגזמה כן), אז עצם זה שאתה אומר "נדחף אחורה" אתה מתכוון לתופעה הזאת שציינתי? תודה

פורסם

ידידי, לקחת את מהיר ועצבני בצורה קשה.

רכב הנעה קדמית ירים את הגלגלים שלו אולי ברוורס אם יש לך 800 סוסים מתחת למכה מנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הדף בקורולה או מזדה 3? קצת הגזמת. קח צינור שקוף וסגור, שים בתוכו גולה באמצע. קח את הצינור ביד ותזיז מהר יד שלך כאשר הצינור שוכב במאוזן. לאן תזוז גולה? זה בכלל לא הנעה קדמית או אחורית. הבנת למה אתה מרגיש ברכב שאתה נצמד אחורה?

כן הדף ברכבים האלה בליחצה חזקה על הגז,

אני מבין למה אתה מתכוון, אבל אני מתכוון להתנהגות הרכב, הרכב נראה כאילו מתכוון "לעמוד" על שני גלגליו האחוריים, כשלוחצים חזק על הדוושה, אפילו בהנעה קדמית, וזה מה שקצת לא מובן לי, מיקומי הגלגלים הקדמיים לא אמורים להכניס את הרכב למצב של האצה באלכסון שכאילו אף הרכב מתרומם למעלה, וזה בעצם מה שקורה.

הבנת למה אני מתכוון?

פורסם

בכל הנעה בעת האצה מהמקום או בנסיעה המשקל של הרכב עובר אחורה ולכן החלק הקידמי של הרכב מתרומם.

על מנת לשפר את התאוצה בהנעה קידמית מקשיחים את החלק האחורי של הרכב כדי שהמשקל יישאר כמה שיותר קדימה וכך המשקל יהיה על הגלגלים המניעים את הרכב.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
ידידי, לקחת את מהיר ועצבני בצורה קשה.

רכב הנעה קדמית ירים את הגלגלים שלו אולי ברוורס אם יש לך 800 סוסים מתחת למכה מנוע.

מה קשור, יש תופעה שמתקיימת בכל רכב עם הנעה קדמית

שאתה לוחץ חזק על הדוושה אף הרכב מתרומם למעלה, לא בצורה מוקצנת ברור, אבל מתרומם מרגישים את זה ורואים את זה מבחוץ זה מה שלא ברור איך בהנעה קידמית זה קורה

פורסם

התשובה לשאלה שלך היא תשובה פיסיקלית, כמו שכבר ניסו להסביר לך.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

קשה לי להבין למה אתה מתכוון "האצה באלכסון", רק כלי טיס שלא מונע על ידי גלגלים מאיץ בזויות. רכב מאיץ רק במישור אחד. בהאצה יש העברת משקל אחורה ולכן אתה מרגיש שאתה נצמד, כאילו הרכב מנסה להשאיר אותך במקום כאשר הוא מאיץ.

אני מציע לך לחזור על שיעורי פיסיקה שעסקו בקינמטיקה ומכניקה.

פורסם

אוי הברוך :-D

קח 3 קופסאות קרטון ריקות ושים אחת על השנייה, משוך את התחתונה קדימה, והעליונות יפלו אחורה. למה? כי הן שואפות להישאר במקומן.

ברכב יש מתלים, כשהגלגלים מושכים או דוחפים אותו קדימה, המשקל עובר אחורה, הקפיצים והבולמים מאחור מתכווצים ואילו הקדמיים נפתחים. כל זה עד גבול מסויים. הדבר הזה אגב פוגע בתאוצה כי יש פחות אחיזה על הגלגלים הקדמיים במצב הזה ולכן לא ניתן להוריד כח לכביש, זאת הסיבה שרכב כמו קורולה אוטומטית יצליח לפרפר קצת בתאוצה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בסדר טוב תודה לעונים הבנתי

פשוט עניתי לכמה אחרים כדי להסביר להם למה אני מתכוון

"תאוצה באלכסון" אני מתכוון שהאף מורם כלפי מעלה

תודה ושבת שלום

פורסם

כל כך עצוב

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

אמנם בתאוצה קדימה העומס על הגלגלים האחוריים גדל אבל הרכב ממש לא חייב לשקוע על המתלים האחוריים. בעזרת תכנון אנטי סקוואט (anti squat) ניתן שרכב לא ישקע או אפילו יפתח מתלים מתלים אחוריים בתאוצה - תופעה שמתרחשת בטומקאר למשל. אותו כנל לגבי בלימה, ניתן לתכנן את המתלים כך שהרכב לא ישקע קדימה בבלימה, זה נקרא אנטי דייב (anti dive).

• תוכן חדש...