Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במאזדה אין מבצעים, לפעמים יש הנחות על מלאי מסויים או צבע שנתקע, בד"כ הם מעבירים עודפים לחברות הליסינג ובזה נגמר הסיפור.

• תגובות 236
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מסקנה אישית : לעשות שיעורי בית לפני שהולכים לכל מסוג מכל סוג שהוא ולא לסמוך עליהם שם במוסך בשום אופן.

מסקנה, כמובן, נכונה. רק לא ברור לי למה הייתה חייב ליפול כדי להבין זאת. גם לי היה רכב ישן עם צמיגים בגודל 13 וידעתי טוב מאוד מה אני רוצה, וגם שמתי (זוג צמיגי קונטיננטל).

פורסם

היום נזדמן לי לבצע סיבוב של כחצי שעה על ה-3 החדשה, דגם 1.5 קומפורט בתצורת סדאן ומה אגיד לכם? היתה לי תחושה של דז'ה-וו.

השנה היתה 2009 אם אני לא טועה - ויצא לי לנהוג על אחת מה-3 הראשונות שהגיעו לארץ מהדור השני, סדאן 1.6. יצאתי אז מהמכונית בתחושה של החמצה, מאחר והדור החדש איבד את הניהוג הספורטיבי של קודמו - ומאידך, לא שיפר מספיק את הטעון שיפור בנוחות הנסיעה ובמרחב הפנימי. גרוע מכל, בחזית הביצועים עוד היתה נסיגה...

לצערי, בהמשך עוד חייתי 3 חודשים עם אחת כזו שכורה - והמעבר ממנה לקורולה היה שידרוג של ממש.

המכונית בה נהגתי היום עוד די חדשה וברור ששיאו של המנוע עוד לפניו, אך דבר אחד ברור כשמש. בביצועיה, 3 החדשה עם המנוע הבסיסי תמשיך ליפול ממובילות הקבוצה, בין אם זו הקורולה, הפורטה או האוקטביה 1.2. הגיר ארוך, למנוע חסרה גמישות בסל"ד ביניים ובעליות או בהאצות היא ממש לא מבריקה. בסל"ד גבוה היא הופכת רועשת במידה כזו, שמצאתי את עצמי מעלה הילוך(משוטים בהגה) עוד לפני הקו האדום.

כמו בדור הקודם, גם הפעם יש שיפור בנוחות הנסיעה, אך השילוב של גלגלי "18, מתלים קצרי מהלך ובולמי זעזועים קצרי סבלנות בא לידי ביטוי בכל מה שהוא מעבר לטלאי אספלט רגילים. אני משער שהאקטיב יהיה מעט טוב יותר, אך לא משמעותית.

ל-3 החדשה יש הגה טוב, עם 2.5 סבובים בין הנעילות ותגובה מיידית, מבלי להיות עצבני או תזזיתי יתר על המידה. המכונית מרגישה מאוזנת ובעלת יכולת כביש נאה, גם אם לא זומ-זומית במיוחד. את הזמזומים השאירו בספרי ההסטוריה, כנראה, עם הדורות הראשונים של 3 ושל 6 - ועוד תוכלו למצוא אותם במאזדה 2, אם תוכלו לחיות עם הנסיעה הקופצנית.

בעת ישיבה במכונית באולם התצוגה, לא השתגעתי מעיצוב הפנים. בעת נהיגה, הצג המרכזי עם שליטת האיי דרייב שלו גוזל יותר מדי תשומת לב, ההגה סובל מעודף כפתורים ומקרן המהירות העילי גורם לכך שמד הסל"ד יוצא מחוץ לפוקוס שלנו ודורש מיקוד מיוחד. עיצוב הפנים קצת חונק ומושב הנהג, לפחות בדגם זה, לא מבריק, על אף האפשרות לכוונון קושי לגב ותנוחת הנהיגה המצויינת. נקודות חיוביות; המושב האחורי מרווח יותר, האיבזור עשיר ודוושת הגז יוצאת מהרצפה, כמו בדגמים החדשים של יונדאי וקיה. תא המטען בינוני בגודלו.

מבחוץ, 3 החדשה לא משכה כמעט תשומת לב. בגרסת הסדאן היא נראית מצטנעת, כאילו היא מתחרה ביונדאי i25 ולא ב-i35. הקוים שעובדים טוב כל כך בהצ'באק, לא ממש עושים את העבודה בסדאן - ואין לה שמץ מהנוכחות המרשימה של האחות הגדולה, ה-6. העובדה שמספר הרישוי הצהוב ממוקמת בתוך - ולא מתחת או לצד - הגריל, צרמה לי מאוד.

לסיכום, זה לא מבחן אלא התרשמות קצרה ואישית, אך דומה כי חייה של 3 החדשה הולכים להיות קשים מאי פעם. השוק השתכלל, חלק מהמתחרות עדיפות - וספק אם 3 החדשה תהיה בחירתם האוטומטית של בעלי הרכב הצמוד. אישית, הייתי מעדיף כל אחת ממובילות הקבוצה שציינתי לעיל על פניה.

מעניין אם בגרסת 2 ליטר תציע המכונית קצת יותר ברק.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

תודה על ההתרשמות, כמו תמיד עניינית, אבל חולק עליך בדבר אחד לגבי החיים הקשים הצפויים לה. עיקר השוק שלה הוא בציי הרכב ולא בשוק הפרטי ולאיכויות ולביצועים לא תמיד (בלשון המעטה) יש נגיעה להחלטת הרכישה של הצי.

פורסם

מבחן דרכים למאזדה 3 ב-ICAR + וידאו:

http://www.icar.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99_%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_3_-_%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F_%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90%D7%95/

סיכום המבחן:

הסיכום הוא החלק החשוב במבחן הספציפי הזה. כשבוחנים אותה כמכונית משפחתית היא מעט מאכזבת. היא לא מרווחת מספיק, לא שימושית דיה וגם המנוע לא מרשים במיוחד. אבל למאזדה יש אופי מיוחד שמצליח להציב אותה במקום אחר לגמרי. כשבוחנים אותה כמכונית לנהג (ולאו דווקא לנהג הממהר) היא כבר נראית אחרת לגמרי. היא מעוצבת, תא הנוסעים שלה הוא מהמרשימים בקטגוריה וכמות האבזור חסרת תחרות. גם במקומות בהם היא לא מרשימה היא לא נכשלת לחלוטין ובאופן כללי נראה שמדובר בעסקה מאוד מעניינת לא כמשפחתית אלא כמכונית.
פורסם

בגסרת 1.5 הפשוטה היא מגיעה עם ג'אנטים 18?

נחמד ביותר...

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

פורסם
בגסרת 1.5 הפשוטה היא מגיעה עם ג'אנטים 18?

נחמד ביותר...

מה בדיוק נחמד בזה?

חוץ מ"פוזה" (נניח שיש פוזה במאזדה 3) זה לא תורם יותר מידיי אם בכלל, אין צורך בזה ברכב סטנדרטי.

הרכב פחות נוח, הצמיגים עולים יותר, וכ'ו....

פורסם
הסיכום הוא החלק החשוב במבחן הספציפי הזה. כשבוחנים אותה כמכונית משפחתית היא מעט מאכזבת. היא לא מרווחת מספיק, לא שימושית דיה וגם המנוע לא מרשים במיוחד. אבל למאזדה יש אופי מיוחד שמצליח להציב אותה במקום אחר לגמרי. כשבוחנים אותה כמכונית לנהג (ולאו דווקא לנהג הממהר) היא כבר נראית אחרת לגמרי. היא מעוצבת, תא הנוסעים שלה הוא מהמרשימים בקטגוריה וכמות האבזור חסרת תחרות. גם במקומות בהם היא לא מרשימה היא לא נכשלת לחלוטין ובאופן כללי נראה שמדובר בעסקה מאוד מעניינת לא כמשפחתית אלא כמכונית.

אשמח להסבר על הסיכום הזה , שהרי מי שמחפש "מכונית" רוב הסיכויים שלא יסתכל על המאזדה (כמובן שאנחנו מדברים על ה1.5 ולא ה2 ליטר שאולי סיפורה שונה לגמרי) , ומי שמחפש משפחתית גם לא בטוח שיילך למאזדה , אשמח להסבר.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

הסיכום הזה ממצה את המאזדה3 למן הדור הראשון - אחלה רכב לחובבי הגה, משפחתית ממוצעת ביותר, אם לא פחות. ההצלחה שלה קשורה לשיווק מאסיבי לליסינג ולתדמית מותג - היתרון היחסי היחיד שלה לא מעניין את מירב רוכשיה כהוא זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה בדיוק נחמד בזה?

חוץ מ"פוזה" (נניח שיש פוזה במאזדה 3) זה לא תורם יותר מידיי אם בכלל, אין צורך בזה ברכב סטנדרטי.

הרכב פחות נוח, הצמיגים עולים יותר, וכ'ו....

כשמכונית חדשה מגיעה עם ג'אנט 15, אנשים מתלוננים על חוסר אבזור, זלזול בלקוח ועל מראה "ליסינגי". כשמכונית מגיעה עם ג'אנטים גדולים יותר, אותם אנשים אומרים שהצמיגים עולים יותר והרכב פחות נוח. אז מה אתם רוצים? שהרכב ייסע בלי גלגלים וסגרנו את העניין?

אשמח להסבר על הסיכום הזה , שהרי מי שמחפש "מכונית" רוב הסיכויים שלא יסתכל על המאזדה (כמובן שאנחנו מדברים על ה1.5 ולא ה2 ליטר שאולי סיפורה שונה לגמרי) , ומי שמחפש משפחתית גם לא בטוח שיילך למאזדה , אשמח להסבר.

לפי מה שהבנתי, מכל המבחן הזה - זה שה-3 החדשה היא חבילה מעניינת ושונה משאר המשפחתומטיות. אמנם הביצועים לא ממש מרשימים, המרווח לא מצטיין, הנוחות ממוצעת והשימושיות לא מהטובות בקטגוריה, אבל כ"חבילה" בכללי היא מביאה חבילה טובה בסך הכל כי גם איפה שהיא לא מצטיינת היא לא נופלת לגמרי. כלומר היא יכולה להתאים גם למשפחות (אני עם הדור הראשון מסתדר טוב לגמרי. כולל מטען עמוס בסחורה ולפעמים גם בכיסא גלגלים, ו-5 נפשות יכולים להסתדר עם המרווח הפנימי באופן סביר גם בנסיעות יחסית ארוכות. מניסיון כמעט יומיומי. נכון שהיא לא הכי פרקטית בחבורה ויש כמה שפרקטיות ממנה בהפרש ניכר, אבל באמת שאין לי תלונות מהותיות. אז קצת פרופורציות בבקשה.) וגם למי שמחפש מכונית קצת שונה באופי עם המון אבזור (יש כאלה שמקבלים רכב מהעבודה כמובן, ואז המאזדה מבין שאר המשפחתיות כנראה שתדבר אליהם יותר).

פורסם

כמו שחשבתי , בינונית פלוס מינוס.

לפי איך שזה נשמע רק ה2.0 היא אופציה (לקונה פרטי)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

רק כדי להבהיר - זו חלוקת הדגמים והחישוקים :

1.5 אקטיב - 16"

1.5 קומפורט - 18"

2.0 אקטיב - 16"

2.0 ספיריט - 18"

המפרט המלא כאן :

http://mazda3.mazda.co.il/Specifications.pdf

(מוזר שלא מצויין משקל גרירה ל-2.0 בכלל)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מאכזב שמקבלים חישוקי פלדה (טסות) באקטיב.

ואולי אפשר לחשוב "קצת" הונדה ? מעכשיו היא תעלה "רק" 130000 ש"ח , {מתוך האתר wheel.co.il } .

לא להיות מכורים . קצת קרדיט . בכל זאת 1.8 ליטר 142 כ"ס , ומקבלים שם חישוקי מגנזיום ולא טאסות פלסטיק עלובות .

גם אם הסיוויק הייתה עולה 128000 ש"ח , עדיין הייתם קונים את ה-3 ?

פורסם

ההונדה גם אופציה טובה, אבל המחיר מבצע הזה (באמת תודה הונדה שאתם יורדים אל העם) הוא לחודש בלבד.

והיא אולי עדיפה על האקטיב הפשוטה והחלשה יחסית, אבל לא על הספיריט שפשוט מאובזרת חזקה ומרשימה יותר.

אני אישית גם לא מת על העיצובים החדשים של הונדה..

BW

פורסם

הסיוויק החדשה נראית אמריקאית מידי, אין בה משהו מרגש. למעשה היא דיי מזכירה לי את הקורולה. מכוניות אפורות ומשעממות.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...