Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המלצתי על רפידות מקוריות מכמה סיבות:

1.החומר שהרפידות המקוריות עשוי הוא יותר רך ולא קשה כמו אבן מורגש יותר בדוושה

2.שאתה מרכיב רפידות חליפיות רובם שורקות גם אחרי פאזות ולא כל חנות תחליף לך אותם

3.רפידה מאיכות ירודה דופקת את הצלחת

4.הרפידות התחליפיות פולטות יותר אבק על הגנ'ט מאשר מקוריות

5.זה החיים שלך והם שוווים יותר מ200ש"ח

בקשר לצלחות חליפיות אני לא זוכר להגיד לך כרגע שמות אבל תעשה סקר שוק ותיראה מה מציעים לך לפי זה תעשה שיעורי בית

העבודה על הברקסים לא שונה מהסיוויק 98 זה אותו דבר

אתה טועה ומכליל סתם. יש תחליפים זבל, נכון. אבל יש תחליפים מעולים, שלעיתים עולים על המקוריים אפילו.

אי אפשר להגיד שכל רפידה תחליפית היא גרועה או 'יותר קשה' או עושה יותר אבק, זה קשקוש.

אני אישית הייתי מתקין תחליפיות של REMSA בקורולה, כי הן היו פשוט יותר טובות מהמקוריות, וגם זולות יותר.

ותפסיקו כבר עם המנטרות האלה של 'החיים שלך שווים יותר מ-200 ש"ח'. אפשר לחסוך בלי לסכן את החיים, וגם להתקין לבד.

זה לא מדע טילים. כולה ברקסים. אם היתה לי גישה לליפט הייתי גם עושה לבד.

odhh - המחירים נראים סבירים על פניו, אני לא מכיר מחירים ספציפית של החברות האלה, אבל רפידות מקוריות לפוקוס עולות

לי 270 ש"ח (של ATE). צלחות לא מקוריות הציעו לי ב-310 לדגם של ה-2 ליטר, וב-200 לדגם של 1.6.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אתה טועה ומכליל סתם. יש תחליפים זבל, נכון. אבל יש תחליפים מעולים, שלעיתים עולים על המקוריים אפילו.

אי אפשר להגיד ולה, כשכל רפידה תחליפית היא גרועה או 'יותר קשה' או עושה יותר אבק, זה קשקוש.

אני אישית הייתי מתקין תחליפיות של REMSA בקורי הן היו פשוט יותר טובות מהמקוריות, וגם זולות יותר.

ותפסיקו כבר עם המנטרות האלה של 'החיים שלך שווים יותר מ-200 ש"ח'. אפשר לחסוך בלי לסכן את החיים, וגם להתקין לבד.

זה לא מדע טילים. כולה ברקסים. אם היתה לי גישה לליפט הייתי גם עושה לבד.

odhh - המחירים נראים סבירים על פניו, אני לא מכיר מחירים ספציפית של החברות האלה, אבל רפידות מקוריות לפוקוס עולות

לי 270 ש"ח (של ATE). צלחות לא מקוריות הציעו לי ב-310 לדגם של ה-2 ליטר, וב-200 לדגם של 1.6.

כל מה שאני רשמתי זה על סמך נסיון שלי הדעה שלך באה מזווית של לקוח ואני מבין למה אתה חושב ככה כמה שפחות יעלה לי

במוסך

בגלל זה עדיף לעשות את העבודה לבד(במידה ואתה יודע) ולהשקיע בחלקים איכותיים

הדעה שלי לגבי רפידות מגיעה מראיה בעבודה שלי שאני מחליף ביום הרבה ברקסים לרכבים שונים שמבקשים להשים חליפי וחוזרים אחרי כמה חודשים ששורק להם

ברקסים זה לא מדע טילים אבל זה מה שיעצור את הרכב שלך במצב חירום ואם הייתה יודע איך מיוצר רפידה חליפית ואיך מקורית תאמין לי שלא הייתה מיתקרב לחליפי

ובקשר לטויוטה שלך גם בטויוטה הרכבתי רפידות של REMSA שנחשבת טובה וגם אחרי כמה זמן התחיל לישרוק

ובחייאת בשביל לעשות ברקסים לא צריך ליפט מספיק גא'ק בוק ובוקסות בשביל שהיה גישה תאמין לי

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

אבל אתה לא מבין שאי אפשר לתייג את כל יצרני הרפידות תחת אותה קטגוריה ? יש טובים, ויש לא טובים, ועצם זה

שהם לא היצרנים של הרפידות המקוריות, לא אומר שום דבר על האיכות. יש הרי תחליפיים יקרים שמיועדים לעומס גבוה למשל,

שמתקינים ברכבים לנהיגה במסלולי מירוץ, אז גם זה זבל ? כל מקרה לגופו, זה הכל.

אגב, סתם כאנקדוטה, ניסיתי להרכיב בפוקוס רפידות מקוריות של יונדאי, שעלו לי 120 ש"ח, והן היו פשוט גרועות.

התחממו מהר, התחילו רעידות בבלימה וכו'. הנה כתבה מחכימה בנושא. מסתבר שהאיכות של OEM אירופאי יותר גבוהה ממה שיש ברכבים מהמזרח הרחוק, בגדול.

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30276-%D7%AA%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%A2%D7%9C-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%A6%D7%9C-%D7%99%D7%A6%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A9.aspx

ולהחליף לבד חוסך לי 100 ש"ח (זה מה שעולה לי העבודה), מבחינתי זה לא שווה את המאמץ והלכלוך, אבל אם זה היה עולה לי

200-300 למשל, בהחלט הייתי שוקל לעשות את זה לבד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בשעה טובה - הגיע הזמן להחליף ברקסים,

מאז תחילת השירשור נסעתי עוד כ - 11,000 ק"מ ועדיין הברקסים עדיין לא נגמרו - אך כמובן לא מחכים לרגע האחרון.

רכשתי צלחות ורפידות (דיסקיות) של TRW. (לוקאס - שזה לדעתי המקורי, על הקליפר רשום לוקאס)

מחירים:

צלחות: 340 ש"ח

רפידות: 235 ש"ח

ההחלפה בוצעה על ידי לפי הסרטון שצירפתי,

את כיווץ הבוכנה עשיתי ע"י הכנסת מברג עבה בין הרפידה לצלחת והפעלת לחץ, ובסוף סיימתי לכווץ ע"י מלחציים.

בפתיחת הברגים חייבים להשתמש עם הרעיון של יצירת מומנט ע"י 2 מפתחות - אחרת חלק מהברגים לא נפתחים (וכן צריך DW-40)

מצ"ב מעט תמונות (סורי על האיכות - העבודה בוצעה בערב)

הדבר היחיד שלא הלך כשורה זה שנשבר לי גוז'ון אחד (ההברגה של הגלגל) - ועל כך אפרד מ-100 ש"ח. (כולל עבודה - לא חושב ששווה לי לעשות לבד - רק גוזו'ן + אום חדש יעלו לי לדעתי 25/30)

אחרי ההחלפה יש צורך ללחוץ על הדוושה מספר פעמים ע"מ לבנות לחץ,

וכמובן לצאת לסיבוב בזהירות - עדיף קודם לעלות עליות - ולדעתי לא ללחוץ לחיצות חירום בהתחלה עד שהברקסים יקבלו את צורתם.

בברכה.

החלקים בקופסאות

IMAG0566.jpg

הרפידות

IMAG0567.jpg

צלחות

IMAG0568.jpg

זו איכות של צלחת

IMAG0570.jpg

לפני העבודה

IMAG0580.jpg

לפני ההחלפה

IMAG0582.jpg

אחרי ההחלפה

IMAG0583.jpg

IMAG0566.jpg

פורסם

לקח זמן ההחלפה:-D

נקודה ששמתי לב בקריאת השרשור. מישהו אמר בטעות שהוא גירז את האומים .אני מקווה שהוא לא דיבר על האומים של הגלגל .

כי אסור לגרז את הברגים האלו.

פורסם

בעניין הגוזון זה בהחלט יכול לקרות אבל קח בחשבון שלהחליף גוזון במוסך יכול להגיע ל 200 שח לפחות. זו אחת הסיבות למה כדאי לעבוד ביום שהחנויות חלפים עדיין פתוחות כי אז כבר על הדרך היית מבצע את ההחלפה שלו.

פורסם
לקח זמן ההחלפה:-D

נקודה ששמתי לב בקריאת השרשור. מישהו אמר בטעות שהוא גירז את האומים .אני מקווה שהוא לא דיבר על האומים של הגלגל .

כי אסור לגרז את הברגים האלו.

האמת שגירזתי את כל הברגים (עם גריז שחור) - אבל שמתי ממש מעט, נגיעה קטנה.

מה הנזק שיכול להיגרם?

והאם עלי לפרק את כל האומים ולנקות אותם - ואת ההברגה?

פורסם

הנה עוד גישה

בשיטה הזאת מנקזים את העודפים של נוזל בלמים לתוך בקבוק כשלוחצים את הפיסטון והנוזל לא נשפך בתוך תא המנוע דרך המכסה.

בנוסף שמים גריז סיליקון על הצירים של הקליפר (מבקש סליחה מהמכונאים אם אני לא מדייק במונחים).

עוד טיפ מהוידאו הזה - שימוש במברג אימפקט לשחרור הברגים שמחזיקים את הצלחת.

• תוכן חדש...