Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש להחליף את הדייהו נובירה שיש לי בבית ברכב חדש יותר ובתקווה יותר אמין ואולי חסכוני (זה פחות קריטי - צופה לרכב נסועה נמוכה).

הדרישות:

1) משפחתית, אבל המלצות על סופרמיני או מנהלים מתאימה יתקבלו בראש פתוח

2) אמין וזול לאחזקה

3) כתוצאה מסעיף 2 - תוצרת צרפת, איטליה, GM, VAG, קרייזלר ודגמי פרימיום שהמחירון שלהם מרוסק, פסולים על סף.

4) יחסית נוח

5) בגאז' בגודל סביר

6) יחסית חסכוני - ברמה של משפחתית ממוצעת

7) גיר אוטומטי חובה

8) שנתון 2003 ומעלה

חשבתי על כמה דגמים, ואני מבקש המלצות של למה כן, ולמה לא:

פורד פוקוס עד 2006 - נכנסים לתקציב דור ראשון ושני לדגם, איזה עדיף? או שלהתרחק משניהם?

מזדה לנטיס 03-04

מזדה 3 מודל 04 (לא יודע אם נכנס לתקציה)

קורולה 03

ניסן אלמרה פרפקט - הבנתי שלתקציב שלי אפשר לדחוף מודל 2006

יונדאי אלנטרה

מיצובישי לנסר קלאסיק - הבעיה שמודל 2006 לא ממש נכנס לתקציב שלי, או שאני טועה? יש לי ניסיון חיובי עם הדגם (אמין ברמת it just works), לכן זאת אופציה מועדפת.

קיה סראטו כדאי? או שלא?

סוזוקי ליאנה, למרות שאני מעדיף שלא (בגלל המראה), אלא אם היא עוקפת בסיבוב את כל המתחרות כאן.

הונדה סיויק עד 2005 תיכנס לתקציב? או שבגלל עלויות חלפים כדאי להתרחק?

תודה לעונים.

אשמח לדעת איזה רכבים עוד נכנסים לתקציב ועומדים בדרישות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ניסאן אלמרה פרקפט או מיצובישי לנסר יקלעו בצורה טובה לדרישות שלך. הלנסר כן תיכנס לך לתקציב, לא מזמן ראיתי אחת מודל 2008 שנמכרה בפחות מ-40 אלף ש"ח, אז אין סיבה שב-30 אלף ש"ח לא תמצא אחת מ-2007 בערך. הרכב הזה לא מבוקש בארץ ולכן מחיר השוק שלו נמוך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הלנסר קיימת ממודל 2004 והיא אכן סוס עבודה.

תוכל ליצור איתי קשר בפרטי, יתכן שיש לי הצעה מעניינת עבורך.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אצלנו בבית יש סובארו אימפרזה 2003 וסיאט טולדו 2004, על כל אחת מהן כבר צברתי כמה אלפי קילומטרים. במהלך החיפושים אחר האימפרזה (בעצם חיפשנו אז לנסר) הספקתי לעשות נסיעות מבחן גם על שאר המכוניות שברשימה שלך.

מבחינת הדרישות נטו, הייתי מתמקד בחיפוש אלמרה משנתון גבוה ועם קילומטרז' נמוך. אחרי זה אימפרזה (שלא כללת משום מה) ואחרי זה הלנסר. שים לב שרוב המכוניות שציינת הן בנפח 1.6 ולכן אינן נמרצות במיוחד, אם יש גרסת 1.8 (כמו בניסן) או 2.0 (כמו בסובארו) זה עדיף בהרבה וההבדל בצריכת הדלק בד"כ לא יהיה דרמטי.

מבחינת חוויית השימוש הסיפור שונה - אני מאמין שפורד פוקוס, VW ג'טה או אפילו סיאט לאון/טולדו יתנו לך חוויית נסיעה הרבה יותר טובה ביומיום, מניח שאתה מבין על מה אני מדבר בתור בעל קסנטיה לשעבר. העניין הוא שאם תמצא רכב מטופל היטב (ויש כאלה) זה לא בהכרח יהיה לא אמין או יקר לאחזקה, ולשים עוד כמה מאות שקלים לשנה על חלקים עשוי להיות מחיר סביר תמורת איכות החיים העדיפה שתקבל מהם.

אני לא יודע מה מכלול השיקולים שלך בבחירת רכב ויכול מאד להזדהות עם התחושה של פרנקופיל לשעבר שמחפש שקט נפשי, אבל לדעתי אתה ממהר לפסול מכוניות טובות על הסף ובסופו של דבר חוטא למטרה. לא כל אירופאית זה סיטרואן ולא כל יפנית/קוריאנית זה טויוטה.

פורסם

בגדול כול האופציות שרשמת הן בסדר, ואין כול כך הבדלים גדולים מבניהם. ככה שתנסה למצוא את הרכב השמור ביותר מבניהם.

רק כמה דגשים :

פורד פוקוס-פלסטיקה מקרקשת ועם מנגנוני חלונות חשמל שנוטים להתפגר.

מאזדה לאנטיס, ניסאן אלמרה- לנסות למצוא את הגרסאות עם המנועים החזקים יותר, תאמין לי לא תצטער על זה.

קורולה- היסטוריה של בוצה במנועים, ממיר קטליטי בעייתי. קח בחשבון.

לנסר- כמו שאתה יודע, מורגש מחסור בכוח.

ודריש, כדרך קבע יוצא לי להתנייד ב-3 רכבים - לנסר, פיזו 307, וסיאט טולדו. באמת שמבחינת "חווית נסיעה" אין כמעט הבדל בניהם.

פורסם
אצלנו בבית יש סובארו אימפרזה 2003 וסיאט טולדו 2004, על כל אחת מהן כבר צברתי כמה אלפי קילומטרים. במהלך החיפושים אחר האימפרזה (בעצם חיפשנו אז לנסר) הספקתי לעשות נסיעות מבחן גם על שאר המכוניות שברשימה שלך.

מבחינת הדרישות נטו, הייתי מתמקד בחיפוש אלמרה משנתון גבוה ועם קילומטרז' נמוך. אחרי זה אימפרזה (שלא כללת משום מה) ואחרי זה הלנסר. שים לב שרוב המכוניות שציינת הן בנפח 1.6 ולכן אינן נמרצות במיוחד, אם יש גרסת 1.8 (כמו בניסן) או 2.0 (כמו בסובארו) זה עדיף בהרבה וההבדל בצריכת הדלק בד"כ לא יהיה דרמתי.

משום מה שכחתי מהאימפרזה, אבל גם אופציה נחמדה, למרות שאני מפחד מהאחזקה של המנועים שלהם

מבחינת חוויית השימוש הסיפור שונה - אני מאמין שפורד פוקוס, VW ג'טה או אפילו סיאט לאון/טולדו יתנו לך חוויית נסיעה הרבה יותר טובה ביומיום, מניח שאתה מבין על מה אני מדבר בתור בעל קסנטיה לשעבר. העניין הוא שאם תמצא רכב מטופל היטב (ויש כאלה) זה לא בהכרח יהיה לא אמין או יקר לאחזקה, ולשים עוד כמה מאות שקלים לשנה על חלקים עשוי להיות מחיר סביר תמורת איכות החיים העדיפה שתקבל מהם.

אני לא יודע מה מכלול השיקולים שלך בבחירת רכב ויכול מאד להזדהות עם התחושה של פרנקופיל לשעבר שמחפש שקט נפשי, אבל לדעתי אתה ממהר לפסול מכוניות טובות על הסף ובסופו של דבר חוטא למטרה. לא כל אירופאית זה סיטרואן ולא כל יפנית/קוריאנית זה טויוטה.

לגבי איכות החיים - כרגע האמינות היא בראש, ואם רכב מסויים מציע נוחות, איבזור וכח על חשבון אמינות ועלויות אחזקה, אז יורד מהפרק, בגלל זה פוסל את VAG (ואולי גם את פורד). כמובן שאחפש רכב כמה שיותר שמור, אבל אמינות זאת לא רק פונקציה של אחזקה, זאת גם פונקציה של תיכנון ואיכות חומרים והרכבה.

אני גם לא הולך להיות ה-END USER של הרכב (הרכב הולך להחליף את הדייהו של ההורים שלי, שהדבר היחיד שמפריע להם באוטו זה התקלות, והחימום שלא עובד), אז מבחינתי כמה שהאחזקה שלו תהיה פשוטה, יותר טוב. גם כח זה לא חשוב - מנוע 1.6 יספיק מעל ומעבר. בגלל זה הלנסר היא אופציה עדיפה - רכב אמין עם חלקים זולים, ומספיק נפוץ בשוק, כך שלא אצטרך לחרוש את כל הארץ ואיביי בחיפוש אחרי איזה חלק אזוטרי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עוד רכב - הונדה סיויק 5 דל', מהצורה הזאת:

220px-Honda_Civic_1600cc_Vtec_2002_NI.jpg

משום מה היא יותר זולה מהסדאן בשנתון מקביל. יש סיבה לכך? או שאולי כדאי להתרחק מהונדה בכללי?

• תוכן חדש...