Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי תקציב של 35K,לאחר שבועיים של חיפושים של הונדה סייויק/טויוטה קורולה שנתון 2005,נוכחתי לדעת שבמחיר זה אני לא אצליח למצוא רכב מהסוג הנ''ל ובטח לא במצב סביר.(ממש רציתי את אחד מהדגמים האלו אך כנראה אני אאלץ לוותר).

חבר הציע לי לבדוק לגבי פורד פוקוס וראיתי שלפי התקציב שלי אני אוכל להתקדם אפילו לשנת 2007, אני לא יודע למה הערך שלו נמוך בהרבה מהיפניות אך בנתיים קראתי עליו רק דברים טובים, השאלה אם השנה המתקדמת במקרה הזה עדיפה על רכב אמין ובעל ערך משנתון נמוך יותר?

פורסם

יש לי פוקוס 2007. רכב מצויין, נוח ואמין מאוד. נראה לי שזו בחירה מצוינת בתקציב שלך. החסרון היחיד שלו הוא כבדות מסוימת שלא מאוד מפריעה.

פורסם

כבדות מסויימת זה בלשון המעטה.

לפי דעתי בלבד : יחסית לסיוויק ולקורולה, הפוקוס עגלתית ברמה של מעצבן מאוד.

(תוסיף גם תקלות מעצבנות ובלאי גבוהה יותר).

ההפרש בשנתון ובכסף הוא לא ייש מאיין!

אבל עד שלא משווים לא ממש יודעים: תעשה סיבוב ותחליט בעצמך.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

איזה תקלות מעצבנות?

במה בלאי גבוה?

פורסם

הפוקוס באמת מרגישה כבדה, אבל לפי דעתי זה לא נורא בכלל.

על איזה תקלות מעצבנות ובלאי גבוה אתה מדבר? מהנסיון שלי הרכב אמין ואיכותי לא פחות מהיפניות המדוברות, וחוץ מהכבדות בהאצה וצריכת דלק מעט יותר גבוהה הרכב עולה במרבית ההיבטים על הקורולה.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

תקלות מעצבנות? נו באמת, כשלא יודעים, ואין נסיון ברור לא מגיבים.

לאחר ניסיון של 6 שנים עם עשרות פוקוסים מהדור הקודם. ( החדשה זה סיפור כואב אחר לגמרי)

רכבים אמינים לא ספק, סוסי עבודה חזקים, נוחים, בטיחותים ( הצילו אנשים רבים בתאונות לא פשוטות)

נכון שהיא כבדה,משאית, לא סוחבת עליות בצורה מעולה, אבל עדיין אם תבקש ממנה יפה היא תסע.

רכב מעולה

פורסם

זאת דעתי האישית בלבד בעניין, אפשר לקבל ואפשר להתקדם הלאה:

תקלות שבד"כ אין לא בסיוויק ולא בקורולה כגון:

הרכב מתחמם,בעיקר תקלות חשמל, מנורות שנשרפות מהר יחסית, מאווררים חשמליים בעייתיים , רדיאטור, הגיר סרבני ובעייתי....

+ המנוע חלש עד חלש מאוד, על הרכב (הבודי) הזה ובגלל זה הוא גם רועש יחסית במהירות של 90-100 וצפונה.

יחסית לסיוויק ולקורולה הוא באמת לא סוחב טוב, זאת אומרת למי שלא מכיר שבאמת זה הבדל משמעותי.

סתאם לשם דוגמא,לעקוף איתו בכביש מהיר , צריך להדביק דוושה לריצפה,הטורים עולים ואיתם גם הרעש, וגם אז הוא אומר לך רגע...עכשיו אני צריך לעקוף?! כנ"ל בהתחלת נסיעה ברמזור ירוק....כאילו עושה לך טובה.

מעבר לעובדה שהרכב צורך יותר דלק, כך ש...אתה חוסך שנתיים בקנייה אבל זה בא על חשבון דברים אחרים.

אם אתה מסתפק ורוצה להתפשר - החלטה לך. שוב :אבל עד שלא משווים לא ממש יודעים: תעשה סיבוב ותחליט בעצמך.

לא מאמינים - תשאלו במוסך או תריצו חיפוש בפורום.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
זאת דעתי האישית בלבד בעניין, אפשר לקבל ואפשר להתקדם הלאה:

תקלות שבד"כ אין לא בסיוויק ולא בקורולה כגון:

הרכב מתחמם,בעיקר תקלות חשמל, מנורות שנשרפות מהר יחסית, מאווררים חשמליים בעייתיים , רדיאטור, הגיר סרבני ובעייתי....

+ המנוע חלש עד חלש מאוד, על הרכב (הבודי) הזה ובגלל זה הוא גם רועש יחסית במהירות של 90-100 וצפונה.

יחסית לסיוויק ולקורולה הוא באמת לא סוחב טוב, זאת אומרת למי שלא מכיר שבאמת זה הבדל משמעותי.

סתאם לשם דוגמא,לעקוף איתו בכביש מהיר , צריך להדביק דוושה לריצפה,הטורים עולים ואיתם גם הרעש, וגם אז הוא אומר לך רגע...עכשיו אני צריך לעקוף?! כנ"ל בהתחלת נסיעה ברמזור ירוק....כאילו עושה לך טובה.

מעבר לעובדה שהרכב צורך יותר דלק, כך ש...אתה חוסך שנתיים בקנייה אבל זה בא על חשבון דברים אחרים.

אם אתה מסתפק ורוצה להתפשר - החלטה לך. שוב :אבל עד שלא משווים לא ממש יודעים: תעשה סיבוב ותחליט בעצמך.

לא מאמינים - תשאלו במוסך או תריצו חיפוש בפורום.

דעתי האישית היא שאתה ד"ר לחרטטת לבנטינית מצויה,תעשה טובה,כמה תקלות היו בקורולה.מנועים,ממירים,ועוד ועוד.

אז למה להטעות את הבחור עם קשקשת?

בפוקוס אין שום תקלות חשמל,לא מאווררים,ולא שום דבר מהחרטטת שרשמת!.

אני עבדתי 7 שנים בחברת ליסינג גדולה,והרכב היחידי שעשה צרות זה הקורולה המחורבנת,הפוקוס היה אמין כמו שור.

פורסם

לגבי הכבדות בפוקוס, חוויתי את זה עוד מסיבוב על פוקוס 2010, כל עוד הרכב אמין וללא בעיות אני מוכן לספוג את זה.

נסעתי על הונדה סיוויק 2005 ודי נהניתי מחווית הנסיעה.

אני אישית לא שמעתי על בעיות אמינות חריגות בפוקוס.

תודה לכולכם כנראה שאני אלך באמת על פוקוס 2007.

פורסם

את הסיוויק תוריד מהרשימה. הביצועים אמנם טובים וצריכת הדלק טובה גם היא, אבל בהיבטים האלה היא עומדת באותו קו בערך כמו הקורולה המדוברת. בשאר הפרמטרים הסיוויק הזאת פשוט מיושנת בהשוואה לקורולה ולפוקוס.

אם הקורולה לא נכנסת לתקציב ואין באפשרותך למתוח אותו (גם לא ממש צריך לפי דעתי) - רד ממנה. הדגמים שבין 2003-2004 הגיעו מטורקיה והן מומלצים פחות (אע"פ שלדעתי רוב התקלות שהיו לה תוקנו לגמרי).

בכל אופן הייתי ממליץ לך ללכת על הפוקוס. היא איכותית יחסית, אמינה (מי שדיבר כאן על בעיות חשמל קטנות ומציקות, צודק. אבל לא מדובר על תקלות ברמה גרועה ולא בעיה לתקן את זה במידה וזה קורה), נוחה מאוד, מרווחת, מאובזרת, שימושית, אוחזת טוב מאוד ואפילו היא מהנה לנהיגה בזכות שלדה מעולה (נמצאת גם במאזדה 3), הגה טוב ותקשורתי והתנהגות כביש מהטובות בקטגוריה. בנוסף היא גם בטיחותית יותר ומודרנית יותר מצמד היפניות המדוברות. החסרונות העיקריים שלה הם בשילוב המנוע עם הגיר. המנוע חסר מחץ, חלש, עייף ורועש תחת מאמץ. הכבדות הזאת היא לא רק על הנייר (עם נתוני תאוצה לא מחמיאים), אלא גם בכביש שהיא נעדרת מכל תחושת נמרצות כלשהי (למשל הסובארו אימפרזה עם המנועים 1.5 ו-1.6 והלאנסר קלאסיק 1.6 איטיות מהפוקוס על הנייר, אבל בכביש יש להן תחושה נמרצת יחסית אליה). בנוסף צריכת הדלק גבוהה למדי עם ממוצע של 1:9/1:9.5 ק"מ לליטר - משולב עירוני ובין עירוני. באותן תנאים למשל בקורולה הצלחתי להוציא ממוצע של 1:11.5.

אם זה לא ממש מפריע לך, הפוקוס תהיה קנייה טובה מאוד.

לדעתי כדאי שתצרף לרשימה גם את הניסאן אלמרה 1.8 והמיצובישי לאנסר קלאסיק. מכוניות פשוטות לאחזקה, מאוד אמינות, מרווחות יחסית וזולות לרכישה.

פורסם

אין לך מושג. הפוקוס רכב מאוד אמין. העגלתיות שלו לא כזו נוראית, בטח לא deal breaker. ההאצה שלו לא משהו אך הוא סוחב יופי בכל מהירות ובכל תוואי דרך. אני באמת לא רואה תמורה טובה יותר לכסף בעולם המשפחתיות בתקציב של 35K.

אגב, אצלי הרכב צורך דלק באזור 1/12.5. מדוד.

פורסם

בכביש מהיר היא מגיעה ל 130 מבלי לשים לב

בסדר, אולי במקרה של איבוד תחושה רגעי לסירוגין ברגל ימין.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אוסיף כמה מילים מניסיוני.

הניסיון שלי הוא עם 2 רכבים: פורד פוקוס 1.6 2008 לפני מתיחת פנים והונדה סיוויק 1.6 2003, שהיא בעיקרון כמעט זהה למודל 2005.

שני הרכבים בתצורת 5 דלתות.

ביצועים:

הבדל של שמיים וארץ לטובת הסיוויק. בסיוויק דוושת הגז לא נלחצה עד הסוף אף פעם, כאשר בפוקוס זה מצב די שכיח.

כמו שנכתב, בפוקוס יציאה מהמקום איטית מאוד וזה כן מעצבן. וגם בהמשך זה לא משתפר - ביצועים חלשים בכל מצב, כמובן זה מורגש יותר בעליות. בסיוויק אין כל בעיית ביצועים, לא חסר כוח ותיבת הילוכים פועלת יעיל יותר.

נוחות:

פוקוס נוחה יותר מבחינת פעולת מתלים ובידוד מהמורות ושיבוישם בכביש. ההבדל מורגש בהחלט.

שקט:

לא שמתי לב להבדלים משמעותיים.

מרווח פנימי:

סיוויק מרווחת יותר. למרות שחיצונית היא נראית יותר קטנה. יש בה יותר מרווח רגליים במושב אחורי, יש יותר מרווח ראש וגם במושבים הקידמיים יש יותר מרווח. פוקוס רחבה מעט יותר ויש יותר מקום ל 3 אנשים מאחורה מבחינת רוחב. אבל בשאר המימדים יש פחות מקום.

איבזור:

פוקוס מודל 2007 זה דור 2 והיא מכונית מודרנית יותר, סיוויק 2005 זה דגם שיותר מקביל לפוקוס דור 1.

פוקוס בטיחותית יותר, בפוקוס יש מחשב דרך, יש 4 חלונות חשמל אוטמטיים, יש רדיו מקורי יותר מושקע, יש תפעול טיפטרוניק לגיר, יש כיוון הגה פנימה/החוצה, מד טמפרטוה חיצונית, ועד כמה פיצ'רים שאין בסיוויק.

צריכת דלק:

כנראה טובה יותר בסיוויק בהפרש לא גדול.

אמינות:

קשה לי לעשות השוואה כי פוקוס הייתה אצלינו חדשה וסיוויק משומשת.

הפוקוס עברה במהלך 3 שנים וקצת כ 150 אלף קילומטרים ולא היו תקלות בכלל. שום דבר. רק טיפולים שותפים.

בסיוויק כן היו כמה תקלות, אבל שוב - היא לא הייתה יד ראושנה.

את טויוטה קרולוה אני לא מכיר.

• תוכן חדש...