Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

C4 פיקאסו: הרכב כרגע 70,000 ק"מ.

לאחרונה ביצעתי טיפול 60,000 ביולי 2012.

המוסכניק (מוסך מורשה) אמר תגיע בעוד שנה (יולי 2013).

המוסך הראשי אומר שהטיפול הבא לאחר טיפול 60,000 צ"ל 90,000 ק"מ או לאחר שנתיים מהטיפול הקודם.

בזמן הרכישה, ההנחיות (בדף מודפס) היו כל 20,000 ק"מ או שנתים, קרי הטיפול הבא ביולי 2014 או 80,000.

האם באמת צריך דוד מוסכניק כדי לקבל תשובה אמינה?

פורסם

איזה שנה הרכב?

ולגבי תדירות טיפולים-הדעות חלוקות.

יצרני הרכבים בדרך כלל מרעיפים תשבוחות על רכביהים ונוטים להמליץ על מרווחי טיפול גדולים מדי.

בהתחשב באקלים הקיצוני בארץ מומלץ להקפיד על טיפולים שוטפים קצרים יותר

הונדה סיוויק ES 2002

פורסם
איזה שנה הרכב?

ולגבי תדירות טיפולים-הדעות חלוקות.

יצרני הרכבים בדרך כלל מרעיפים תשבוחות על רכביהים ונוטים להמליץ על מרווחי טיפול גדולים מדי.

בהתחשב באקלים הקיצוני בארץ מומלץ להקפיד על טיפולים שוטפים קצרים יותר

הרכב מרץ 2008. הגימיק שעזר לי בין השאר לבחור בו היה האפשרות לטיפול דו שנתי. מה, היבואן לא ידע על תנאי האקלים בארץ לפני שפרסם את תדירויות הטיפול הללו שעכשיו חלק מהמוסכים שלו פוסחים עליהם כאילו הם שגויים במקור?

• ספונסר פורום
פורסם
הרכב מרץ 2008. הגימיק שעזר לי בין השאר לבחור בו היה האפשרות לטיפול דו שנתי. מה, היבואן לא ידע על תנאי האקלים בארץ לפני שפרסם את תדירויות הטיפול הללו שעכשיו חלק מהמוסכים שלו פוסחים עליהם כאילו הם שגויים במקור?

ההמלצה שלנו בפורום היא לבצע החלפה של שמן ומסנן שמן לפחות פעם בשנה ולא "למשוך" את הטיפול לפעם בשנתיים. הסיבה היא שהשמן מאבד עם הזמן את תכונותיו ואי החלפה תדירה של השמן עלולה לגרום לבעיות של בוצה במנוע וסתימה של מעברי השמן.

כיוון שהחלפה של שמן ומסנן שמן אינה יקרה (שמן עולה כ-200 ש"ח לכל היותר, מסנן עוד כמה מאות שקלים) והעבודה פשוטה, ההמלצה היא להחליף לפחות את השמן אחת לשנה ולא להסתכן בנזק לטווח ארוך במנוע. לדעתי אם כבר נכנסים למוסך כדי להחליף שמן כדאי להחליף גם מסנן אוויר (עניין של עוד כמה עשרות שקלים) ולבדוק את הבלמים (עניין בטיחותי מהמעלה הראשונה) - אבל זה כבר אקסטרה.

כך שהשורה התחתונה היא שלמרות שהיבואן מאפשר טיפול פעם בשנתיים, עדיין מומלץ לבצע את הטיפול פעם בשנה ולא למתוח.

פורסם

אין בעיה תשאל אם הם משלמים לך על מנוע חדש מהארגז אם המנוע שלך ייסתם מבוצה, רבותיי קיצור מרווח הטיפולים בגלל האקלים הקיצוני בישראל הנו הכרחי.

יש למזוג באם זה מנוע THP שמן 5W30 של וולווליין סינפאוור או קסטרול אדג' ואם מנוע אטמוספרי ההנחיות יצרן הן שמן בצמיגות 5W40 גם כן מאותם יצרנים או איכויות.

שמירה על מרווחי טיפולים קצרים הנה ערובה לחיי מנוע ארוכים יותר, חסכון בדלק, וחסכון בהוצאות עתידיות.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
אין בעיה תשאל אם הם משלמים לך על מנוע חדש מהארגז אם המנוע שלך ייסתם מבוצה, רבותיי קיצור מרווח הטיפולים בגלל האקלים הקיצוני בישראל הנו הכרחי.

יש למזוג באם זה מנוע THP שמן 5W30 של וולווליין סינפאוור או קסטרול אדג' ואם מנוע אטמוספרי ההנחיות יצרן הן שמן בצמיגות 5W40 גם כן מאותם יצרנים או איכויות.

שמירה על מרווחי טיפולים קצרים הנה ערובה לחיי מנוע ארוכים יותר, חסכון בדלק, וחסכון בהוצאות עתידיות.

אגב מה ההמלצות לגבי הטורבו דיזלים של PSA ? האם 5/30 או 5/40 ?

פורסם

שניהם מותרים לשימוש בטורבו דיזלים. אני מדבר על המנעים המודרניים בנפח 1.6 ולא על הישנים יותר בנפח 1.9 ו 2.0.

יש לי את המסמך המקורי שמפרט דרישות מדוייקות לשמנים, אעלה אותו מאוחר יותר.

פורסם
שניהם מותרים לשימוש בטורבו דיזלים. אני מדבר על המנעים המודרניים בנפח 1.6 ולא על הישנים יותר בנפח 1.9 ו 2.0.

יש לי את המסמך המקורי שמפרט דרישות מדוייקות לשמנים, אעלה אותו מאוחר יותר.

אני מדבר על c3 hdi שנת 2003 .

פורסם

זה מנוע 1.4 מודרני יחסית, דומה ל 1.6.

דגם מנוע DV4TED.

מותר להשתמש בשמן 5/30 במנוע זה, וגם בשמן 5/40.

אבל תמתין למסמך, אעלה כשאהיה ליד מחשב נייח.

• תוכן חדש...