Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבת שלום

ברשותי מגאן קופה שנת 2001 , מנוע 1.6 16V בעל 110 סוסים . הבעיה היא כזאת לפעמים החום מנוע עולה קצת מעל החצי, לא הרבה.

ואז אם אני אסתכל עליו אחרי כמה דקות הוא יכול לרדת לפחות מחצי , ואחרי זה שוב לעלות לחצי נגיד .

זה יכול לקרות גם כשחם בחוץ וגם כשקר אצלינו בצפון בלילות . האם זה תקין?

יש לי נוזל קירור ברמה הנכונה, נוזל ירוק .

פורסם

ייתכן טרמוסטט שלך עייף ותקוע במצב חצי פתוח. כדאי להתחבר לרכב עם מחשב וליקרוא חיישנים: מד טמפרטורה בקריאת חיישנים הרבה יותר מדוייק.

מתי הוחלפה משאבת מים? באיזה מצב רדיאטור?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם עולה מעל 1/2 בעמידה או בנסיעה איטית (פקק) והמזגן כבוי- תקין.

מאורר מנוע מופעל במהירות ראשונה בטמ' סביב 100 מעלות וזה קצת מעל 1/2 בשעון.

לאחר שהמאוורר מופעל, הוא מוירד את הטמפ' בחזרה ל 1/2.

בנסיעה מהירה יש קירור יעיל יותר, והטמפ' יורדת לאיזור תחילת פתיחה של הטרמוסטט, שזה מעט מתחת ל 1/2 בשעון.

כשהמזגן דלוק, מאוורר מנוע פועל כל הזמן וגם במצב עמידה הטמפ' לא אמורה לעלות מעל 1/2.

פורסם

בוקי, ברנו מד חום לינארי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במודלים האלו כן. בחדשים יותר לא יודע. בקליאו שלי (שנת 2000) הייתה בדיוק את ההתנהגות הזו במשך כל השנים שהייתה ברשותי.

פורסם
אם עולה מעל 1/2 בעמידה או בנסיעה איטית (פקק) והמזגן כבוי- תקין.

מאורר מנוע מופעל במהירות ראשונה בטמ' סביב 100 מעלות וזה קצת מעל 1/2 בשעון.

לאחר שהמאוורר מופעל, הוא מוירד את הטמפ' בחזרה ל 1/2.

בנסיעה מהירה יש קירור יעיל יותר, והטמפ' יורדת לאיזור תחילת פתיחה של הטרמוסטט, שזה מעט מתחת ל 1/2 בשעון.

כשהמזגן דלוק, מאוורר מנוע פועל כל הזמן וגם במצב עמידה הטמפ' לא אמורה לעלות מעל 1/2.

תודה על התשובה המהירה .

כן זה נכון לפעמים אני נוסע לאט או עומד במקום הוא עולה קצת מעל חצי , ובגלל זה שאמרתי שפתאום הוא יכול לרדת לפחות מחצי ואז לחזור . כנראה בגלל המאוורר שמצנן אותו , אגב אין לי מזגן באוטו(משהו אם גז-מדחס לא יודע).

עדיין השבוע אני מכניס את הרכב לעשות כמה תיקונים ודברים שחייב מאז שקניתי , האם אתם ממליצים לחבר מחשב ולבדוק?

פורסם

זה אומנם לא אותו דגם ולא אותו לוח שעונים, אבל אותו יצרן ושנת ייצור דומה.

בעמידה במקום מאוורר מנוע מתחיל לפעול במצב שעון כמו בתמונה. כמו שאמרתי, קצת מעל 1/2.

בסיום מחזור פעולה של המאוורר השעון על 1/2.

בנסיעה במהירות 90 קמ"ש יורד קצת מתחת.

2 (2).jpg

פורסם

בוקי .

על איזה אוטו זה ? סתם מעניין .....

ואגב התמונה שלך העלתה בי עוד משהו שמציק לי , המחשב דרך של הרכב? שמראה כל מיני נתונים וכאלה.

איך אפשר לאפס אותו? ולעשות לו RESTART? הוא תקוע אצלי ולא תקין רק חלק מהפונקציות עובדות אצלו.

יש את האפשרות רק במוסכים מורשים?

פורסם

קליאו B מנוע 1.6.

דפדוף תצוגות במחשב דרך היה אצלי על ידי כפתור בקצה ידית מגבים. איפוס על ידי כפתור על לוח שעונים עצמו, ליד הספידומטר (רואים בתמונה). מאפס את התצוגה שאתה נמצא בה באותו רגע. לחיצה ארוכה של כמה שניות.

עבד מצויין ולא היו לי איתו בעיות אף פעם.

פורסם

מצטער על הבורות , אבל מה עוד עושה הכפתור אם אפשר לקרוא לו ככה שנימצא על הלוח שעונים?

ואם נגיד דיפדפתי לצריכת דלק ממוצעת , אני לוחץ על הכפתור הזה והוא מאפס לי?

פורסם

דיפדפת לצריכת דלק ממוצעת, לוחץ על הכפתור לחיצה ארוכה, הצריכה מתאפסת והמחשב מתחיל לחשב אותה מחדש החל מאותו רגע.

כנ"ל תצוגות אחרות - מד מרחק מתאפס, מהירות ממוצעת וכו'.

חלק מהתצוגות אי אפשר לאפס - כמו למשל מרחק נותר לתדלוק.

פורסם

לא. ב 1.4 ו 1.2 לא היה באותם שנים.

רק בדגם 1.6, שהגיע רק עם גיר אוטומטי. (אני מדבר על דגמים המוקדמים שלפני שידרוג המנועים ל 16 שסתומים באמצע מודל 2001).

פורסם

מנצל"ש...

אנחנו נוסעים כבר יותר משנתיים עם מגאן 2001 בנזין אוטומטית, ובסך הכל מאוד מרוצים (היא כבר עם 210,000 ק"מ).

עדיין, לדעתי זה זמן להחליף, ואחד הכיוונים שלי זו קליאו 1.6 אוטמטית משהו סביב 2002-3.

זה כמובן בתנאי שאמצא אחת מטופלת ושמורה היטב.

אני צודק שהמכלולים המכנים והחשמליים של המגאן שלי והקליאו הזו זהים? האם יש לקליאו בעיות/חסרונות מעבר למה שאני מכיר במגאן?

המכונאי שלי כמובן מתנגד, קשה יותר להגיע לדברים בקליאו?

תודה, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...