Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תחליף. זה לא שידרוג.

זה אותו דבר בדיוק, רק ברכב יותר קטן. (שאגב לא חסר לו מרווח במושבים הקידמיים, אבל מושבים אחוריים צפופים).

גיר זהה.

בקליאו B דור 2 (מאמצע מודל 2002) יש הגה כוח חשמלי ומצערת אלקטורונית. ועוד שינוים במערכת החשמל.

רוב הקליאו האוטומטיות מודל 2002-2003 הגיעו עם מנוע 1.4 16 שסתומים 98 כ"ס. מנוע דומה למה שיש לך.

יש מעט מאוד 1600 אוטמטיות 110 כ"ס במודלים האלו.

לא רואה שום סיבה להחליף. אם כבר מחליפים אז למגאן 2 או לקליאו 3 (החל ממודל 2007).קליאו 3 אוטומטית עדיין נשארה עם אותו מנוע 1.6 ואותו גיר שקיימים בדגמים ישנים יותר.

פורסם

אה, כנראה לא הבהרתי את עצמי מספיק.

אני מחפש לשדרג רק מבחינת קילומטראז'.

זאת אומרת שאך ורק אם אמצא אחת שמורה, מטופלת ועם קילומטראז' נמוך (נגיד בסביבות 100K), אשקול החלפה.

וחשבתי שאולי הקליאו תהיה קצת יותר חסכונית בדלק (אנחנו בגליל. עם המגאן אני מגיע לממוצע של 13 ל' ל 100 ק"מ).

תודה על ההתייחסות, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

הבנתי אותך מצויין, עדיין נשאר בדעתי.

רכב מוכר, מטופל ואמין ששווה 5000-8000 ש"ח לא מחליפים ברכב אחר לא מוכר ששווה 5000-8000 ש"ח אבל עם קילומטרז' נמוך יותר.

קילומטרז' זה לא הכל, יש גם התיישנות שלא קשורה לקילומטרז'.

לא הייתי מחילף, אלא אם כן יש אפשרות להשתרג במודל 5-7 שנים קדימה. ובמחירים של רנו משומשות היום זה לא כזה סכום גדול.

פורסם

תודה.

אני לא ממהר לעבור למגאן דור שני, אני פחות אוהב את הטיפטרוניק מבחינת תפעול תיבת ההילוכים...

הדיבור על קילומטראז' יותר נמוך הוא שטחי כאן - יש את עניין טיפול הטיימינג, מתי ואיך נעשה, ומצב תיבת ההילוכים... אני עוקב בנחת אחרי הפרסומים של מכוניות כאלה, וכשאמצא אחת שיהיה שווה להחליף אעשה זאת (בינתיים אני מחבר אנשים אחרים שמחפשים מכונית טובה וזולה לכאלה...).

לא התייחסת לאפשרות שהקליאו תהיה יותר חסכונית? אני מניח שהיא יותר קלה?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
תודה.

אני לא ממהר לעבור למגאן דור שני, אני פחות אוהב את הטיפטרוניק מבחינת תפעול תיבת ההילוכים...

לא התייחסת לאפשרות שהקליאו תהיה יותר חסכונית? אני מניח שהיא יותר קלה?

אין שום הבדל מהותי בין תפעול טיפטרוניק למה שיש לך כעת.

במגאן 1 יש P-R-N-D-2-1. נוסע ב D, וכצריך להוריד לשלישי לוחץ על כפתור D3 בידית, כשצריך להוריד לראשון או שני משתמש בידית.

במגאן 2 יש P-R-N-D ומסילה נוספת עם +/-.

נוסע ב D, כשצריך להוריד הילוך מעביר למסילה הנוספת ומושך/דוחף את הידית בהתאם.

בכל מקרה, לא משתמשים בזה באופן תדיר.

ב D הגיר מתפקד אותו דבר בדיוק בשני הדגמים.

ההבדל במשקל בין מגאן 1 לקליאו B הוא בדיוק 100 ק"ג. (שניהם 1.6 אוט')

אז כן, בתאוריה יש הבדל בצריכת דלק, בפועל כמה כבר הבדל יש אם עולה איתך נניח עוד נוסע + תיק וזה תוספת 100 ק"ג למשקל.

משהו בסדר גודל של כמה אחוזים בודדים.

פורסם

אני כבר לא זוכר מה בדיוק כל כך הפריע לי בטיפטרוניק (היתה לי מגאן דור II שנתיים, אבל כשעברתי למכונית עם תפעול "מיושן" של הגיר האוטומטי אני זוכר הקלה רבה..., היה משהו עם זה שאם נגיד מורידים הילוכים ידנית (לקראת רמזור, נגיד), ולא יוצאים מהמצב הידני בטיפטרוניק, אז המכונית מנסה להתחיל לנסוע בשני, או שלישי... משהו כזה, או נשארת בשני, מה שלא קורה בגיר אוטמטי בתפעול "רגיל").

עברתי כבר מספיק בין מכוניות עם תפעול כזה וכזה של גיר אוטומטי, ואין לי ספק שאני מעדיף את השיטה הישנה יותר.

דרך אגב, אם אנחנו כבר בסביבה, אמר לי בעל מגרש פירוקים, שהגיר של מגאן II מתאים למגאן דור ראשון...? אפילו אם הגיר זהה, עדיין, התפעול שונה? הוא לא ידע לענות לי על התהייה הזו שלי, אם תוכל לשפוך אור על העניין, אודה.

תודה, דב

• תוכן חדש...