Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגמון הוא לא גאון, הוא חמסן בחסות הממשלה.

יבואני הרכב הם קרטל מובהק , אבל רשות ההגבלים , שצריכה להעמיד לדין את חברי הקרטל, אינה מתפקדת. הרשות דווקא תיפקדה לא רע עם 3 ראשי הרשות הראשונים: דרור שטרום, דוד תדמור ויורם טורבוביץ'. אח"כ אולמרט, מינה את רונית קן, כנראה מכיון שהיא "פרווה" והרשות די השתתקה לה. הראש הנוכחי, גילה, גם הוא לא נראה פעיל במיוחד.

אני דווקא במחנה ה"גאון". חמסנים יש כמספר היבואנים, אבל אגמון הוא זה שעושה את הכסף הגדול.

לא בטוח. יתכן שיבואני יונדאי מצליחים בגדול אפילו יחסית לאגמון.

סקיי אקטיב זה כ"כ 2012, בדגם החדש יש מדבקת בס"ד.

גדול:-D

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה זה "מותאמת לישראל"? הנתונם הם אותם נתונים... יש פה מצג לא סביר. אם יש הסבר טכני לאיטיות ה 6, הרי שאין לו ביטוי בנתוני המנוע/ממסרות/משקל.

כפי שכתבתי - יש לי חשד שהפרוספקט הוכן בחפיפניקיות.

זה פאק של היצרן עצמו. גם בשווקים אחרים יש נתונים הזויים: מצד אחד ביצועים טובים יותר (משמעותית) של ה-CX5 לעומת ה-6 ובנוסף, ב-6 הביצועים עם התיבה הידנית חלשים יותר (בשנייה אחת שלמה) ואילו ב-CX5 יש יתרון ברור של 0.4 שניות לטובת התיבה האוטו'. זאת למרות שאין כמעט הבדל ביחסי העברה שבתיבה בין הדגמים וה-6 קלה יותר בכ-70 ק"ג.

פורסם

אמנון - לבקשתך אתן את רשמיי להבדלים המורגשים בין גרסת ה 2 ל' ל 2.5 :

* לפני כן רק אציין שאני בעלים של cx5 2.5 כחודשיים בהם הרכב גמע איתי כ 7K ק"מ כולל נסיעה לאילת, על דגם ה 2 ליטר לא יצא לי לנהוג הרבה מלבד 20 דקות נסיעת מבחן .

בדגם ה 2 ליטר נסעתי כחודש לפני שנסעתי על ה 2.5

כמצופה הדגם בעל מנוע ה 2.5 מרגיש מאוד נמרץ , תאוצה טובה ובמיוחד תאוצות ביניים.

מנוע ה 2 ליטר הרגיש לי קצת אנמי (אבל כנראה בגלל שהגיר סירס אותו).

אמנון לשאלתך, אני לא יודע לגביי הדגם המשודרג של ה 2 ל', אבל בדגם הקודם בהחלט הורגש חוסר סנכרון בין פעולת המנוע לבין תיבת העברה.

בדגם ה 2.5 התיבה עובדת בסנכרון טוב עם המנוע, ואין את ההרגשה שהייתה בדגם ה 2 ל'.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם
זה פאק של היצרן עצמו. גם בשווקים אחרים יש נתונים הזויים: מצד אחד ביצועים טובים יותר (משמעותית) של ה-CX5 לעומת ה-6 ובנוסף, ב-6 הביצועים עם התיבה הידנית חלשים יותר (בשנייה אחת שלמה) ואילו ב-CX5 יש יתרון ברור של 0.4 שניות לטובת התיבה האוטו'. זאת למרות שאין כמעט הבדל ביחסי העברה שבתיבה בין הדגמים וה-6 קלה יותר בכ-70 ק"ג.

בקיצור, שווה בדיקה.

מעניין אם מישהו יערוך בדיקה (עיתונאי?) ויפרסם את תוצאותיה. על דינו או מאוץ מקביל.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
האמת שאני שמתי לב לדברים אחרים ברכב שגם כן הופיעו בפורומים בחו"ל, דווקא לנושא הנ"ל לא ראיתי התייחסות או שמעתי עליו עד כה. אשמח אם תפרט...

האם תוכל לפרט?

כבר פירטתי את הבעיות ביחידת ההנעה של המאזדה בכמה הזדמנויות, בקצרה אסכם זאת בכך:

יחידת הנעה שמתאימה לזקנים (שאינם צעירים בנפשם :wink:).

בהתנהלות איטית הכל בסדר, בהתנהלות שהיא מעבר לכך צצות בעיות כדלקמן:

זינוק מהמקום שאינו לינארי, מעין תחושת השהייה ומכה קטנה (למען הדיוק אציין כי ההשהייה שקיימת קטנה יותר למשל מההשהייה שקיימת בגיר ה- DSG בגירסת מנוע 1.2 TSI למשל, ששם המצב בכלל מחליא ואולם שם לפחות אין את המכה הנ"ל).

הגיר מעלה הילוכים להילוך גבוה מדי שאינו מתאים לתנאי הדרך, אלא אם כן רומסים את הדוושה כל הזמן ואז הנסיעה הופכת לנסיעה אגרסיבית ומהירה מדי.

ולפיינלה כאשר מורידים קיק דאון באמצעות דוושת התאוצה, הורדת הילוכים מתבצעת להילוך נמוך מדי שאינו מתאים לתנאי הדרך ביותר מדי הזדמנויות. (אני כבר די נמנע מלתת קיק דאון- פשוט מפחיד).

הפתרון-

בזינוק- בהתחלה להיות עדינים מאד ורק לאחר מכן אפשר ללחוץ (מעצבן).

בנסיעה שאינה איטית לחלוטין- להשתמש בתפעול הידני של הגיר (גם מעצבן כשכל מה שרוצים הוא לנהוג נורמלי ולא לנהוג ספורטיבי).

לענין עדכון התוכנה ראו הקישור הבא (ויש גם כתבות בחו"ל על תלונות שונות בהקשר):

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4350757,00.html

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אמנון - לבקשתך אתן את רשמיי להבדלים המורגשים בין גרסת ה 2 ל' ל 2.5 :

* לפני כן רק אציין שאני בעלים של cx5 2.5 כחודשיים בהם הרכב גמע איתי כ 7K ק"מ כולל נסיעה לאילת, על דגם ה 2 ליטר לא יצא לי לנהוג הרבה מלבד 20 דקות נסיעת מבחן .

בדגם ה 2 ליטר נסעתי כחודש לפני שנסעתי על ה 2.5

כמצופה הדגם בעל מנוע ה 2.5 מרגיש מאוד נמרץ , תאוצה טובה ובמיוחד תאוצות ביניים.

מנוע ה 2 ליטר הרגיש לי קצת אנמי (אבל כנראה בגלל שהגיר סירס אותו).

אמנון לשאלתך, אני לא יודע לגביי הדגם המשודרג של ה 2 ל', אבל בדגם הקודם בהחלט הורגש חוסר סנכרון בין פעולת המנוע לבין תיבת העברה.

בדגם ה 2.5 התיבה עובדת בסנכרון טוב עם המנוע, ואין את ההרגשה שהייתה בדגם ה 2 ל'.

תודה על התשובה,

"מרגיש מאוד נמרץ , תאוצה טובה", בדיוק מה שחסר אצלי...

פורסם
תודה על התשובה,

"מרגיש מאוד נמרץ , תאוצה טובה", בדיוק מה שחסר אצלי...

אמנון

אני נוסע על הרכב הזה רק בזכותך, עקב שרשורים ורשמים שלך מהרכב שלך (מנוע 2 ל') חיכיתי מס' חודשים עד שהדגם שלי הגיע, ובהחלט היה שווה לחכות.

פורסם
אמנון

אני נוסע על הרכב הזה רק בזכותך, עקב שרשורים ורשמים שלך מהרכב שלך (מנוע 2 ל') חיכיתי מס' חודשים עד שהדגם שלי הגיע, ובהחלט היה שווה לחכות.

אני שמח שהצלחתי, למרות שזה קצת כבד עליי, מה היה קורה אם הייתי מפשל :?

האמת שחוץ מהבעיה ביחידת ההנעה שציינתי אני מאד מרוצה מהמאזדה cx5 וציפיתי שמנוע ה- 2.5 ליטר שהוצע בגירסה חדשה לחלוטין, יפטור את הבעיות של גירסת ה- 2 ליטר (אם בגלל כוח רב יותר ואם בגלל תוכנה משופרת) ותוך צריכת דלק לא הרבה יותר גבוהה, בייחוד מאחר שבזמנו גירסת ה- 2 ליטר לא הוצעה עם מערכת עצור וסע שכן הוצאה מההתחלה בגירסת ה- 2.5 ליטר.

דרך אגב אתה רכשת את דגם האקזקטיב או דגם יותר מפואר? ואיזה צבע הזמנת?

דרך אגב אם תהיה לך פעם מכה בפגוש האחורי, אל תמהר לתקן, אפשר לבצע "תיקון עצמי" בחלק מהמקרים, הפגוש מאד גמיש.

הגעתי לרכב לפני כשבועיים ומצאתי את הפגוש מעוך באזור מחזיר האור התחתון שבפגוש וכן את הפגוש בולט החוצה באזור שמעל הגלגל האחורי בחיבור שלו עם הפח, כלומר הפגוש יצא מהחיבור שלו לרכב. כמובן שלא השאירו שום פתק.

בהתחלה זו נראתה תאונה די מכוערת, כבר חשבתי שיחליפו פגוש.

ואולם מחזיר האור יצא מהמקום ונכנס פנימה וכשהושטתי את היד בניסיון להחזירו למקום מיששתי גם את הפגוש וראה זה פלא הפגוש החל לצאת החוצה, מייד המשכתי במלאכה וכל הפגוש יצא החוצה, כאילו לא אירע דבר. רק סימני שפשפוף קל נותרו. אבל אין גלים וכיוצ"ב.

את החלק שבלט החוצה בחיבור עם הפח הכנסתי פנימה, אבל הוא לא נכנס לגמרי. בדיוק עשיתי טיפול שנה לרכב וכשהורידו את הרכב מהליפט ככל הנראה הזעזוע גרם לפגוש להיכנס לגמרי.

המוסכניק אמר לי שהוא נתקל בעוד מאזדה שנפגעה בדיוק באותו מקום ושם המוסך תיקן את הבעיה.

עכשיו במוסך אמרו לי שצריך לרתך איזה חיבור פלסטיק שנשבר שמחזיק את מחזיר האור הנ"ל וזה כל הסיפור. הם אמרו לי שאפעיל את הביטוח ויתנו לי פגוש חדש, אמרתי מה פתאום בטח מנסים לעשות קומבינה על הביטוח ובכלל אני מעדיף שהרכב יהיה עם חלקים מקוריים וללא תיקונים מיותרים. לכן נראה שאת מחזיר האור אתקן בעסק שמתמחה בתיקון פגושים ולא במוסך הנ"ל.

דרך אגב הטיפול השנתי עלה לי רק 275 ש"ח! כלום כסף. המחיר הרשמי של הטיפול הוא 550 ש"ח ואולם קיבלתי הנחה מסוכן הביטוח שלי אצלו ביטחתי את הרכב, לטיפול הראשון. מדובר במוסך מורשה.

פורסם

אקזקיוטיב , לבן פנינה (כמו רוב הcx5), התלבטתי אם לקחת שחור כמו הגיפ הקודם שלי, אבל לCX5 הלבן מחמיא יותר

פורסם
בקצרה אסכם זאת בכך:

יחידת הנעה שמתאימה לזקנים (שאינם צעירים בנפשם :wink:).

אין קשר ל"זקנים", מדובר במערכת היינע מכויילת ומוכוונת לחיסכון בדלק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אמנון, אתה אחרי טיפול ראשון?

כן כמו שציינתי למעלה, עשיתי ״טיפול״ ראשון, למעשה החליפו רק שמן ופילטר שמן וכן הורידו את הגלגלים לבדוק את הברקסים.

פורסם
הבנתי...

בשביל פילטר שמן ושמן המחיר קצת יקר לא?!

המחיר הרשמי של 550 ש״ח הוא יקר לדעתי בשביל טיפול כזה, אבל זה המחיר המקובל או אפילו על הצד הנמוך לטיפול כזה במוסך מורשה בערך לגבי כל יצרן (בדיוק בפוסט אחר מישהו פרסם שטיפול זהה באופל אסטרה עלה לו מחיר דומה).

המחיר ששילמתי בפועל של 275 ש״ח עקב הנחה מסוכן הביטוח שלי, הוא לדעתי מחיר הוגן, אבל מחיר כזה אפשר להשיג רק במוסכים לא מורשים.

• תוכן חדש...