Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אמנון, עדיין יש "קצת" הבדל בביצועים בין גרסת ה 2 ל' ל 2.5 ל' :

1. 155 כ"ס/20.38 קג"מ ב 2 ליטר לעומת 188 כ"ס/25.48 קג"מ ב 2.5 ליטר

2. תאוצה/מהירות מירבית 9.1/187 ב 2 ליטר לעומת 8.6/192.

היתרון של ה2 ליטר זה בצריכת דלק חסכונית לעומת ה 2.5

אכן יש הבדלים כמובן, כאשר כתבתי את הודעתי לא הסתכלתי במפרט של גירסת ה- 2.5 ליטר אלא הסתמכתי על הזכרון וחשבתי שההבדלים קטנים יותר, אבל בכל זאת בגדול הביצועים התיאורטיים כבר די דומים (האצה ומהירות סופית ולא תאוצות ביניים).

דרך אגב ההבדלים בתאוצה בין גירסת ה- 2 ליטר לגירסת ה- 2.5 דומים להבדלים שציינתי בין גירסת ה- 2 ליטר המשופרת לזו הנוכחית! כחצי שניה לערך ולזה בדיוק התכוונתי שלא מדובר בהבדל של מה בכך, כפי חלק מהתגובות שכתבו כאן.

דרך אגב בתור בעליה של מאזדה cx5 בגירסת ה- 2.5 ליטר, אתה יכול לשתף אותנו מה דעתך על אופי יחידת ההנעה בגירסה שלך?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לא יעשו עדכון תוכנה גם לרכב שלך?

אני מתכוון לברר זאת מול היבואן.

פורסם
0.4 שניות במיאוץ הקלאסי זה המון זמן.

לשם פרופורציות שפן יכול לקיים פעמים יחסי מין בזמן הזה.

עכשיו ברצינות,

תמיד יצא דגם משופר, טוב, מהיר וזול יותר.

על מה בדיוק אתה מלין?

התייחסתי לכך גם בהודעה למעלה, אבל אני אוסיף ששינויים תמיד יהיו, אבל שינויים מהותיים כאלו ותוך שנה וקצת בלבד מתחילת השיווק?

פורסם
פער הביצועים המוצהר באתר היבואן בין ה 6 ל CX5, אינו הגיוני.

עפ"י מפרט המנוע, מדובר במנוע עם נתונים זהים.

יחסי העברה של הגיר זהים.

יחס העברה הסופי מתקן לחלוטין את ההפרש בקוטר הגלגלים.

ה 6 קלה יותר - אך משום מה מאיצה לאט יותר.

משהו דורש הסבר.

עריכה:

דרגת זיהום האוויר של 2 המכוניות בגרסת ה 2.0 - 4

במנוע 2.5L ה 6 נותרת ב 4 ואילו ה CX5 בדרגה 8.

יש לי תחושה שמי שמזין נתונים לפרוספקטים מחפף.

הסבר אחר לכך יכול להיות שמשום מה את המאזדה 6 הביאו בגירסה ״מותאמת לישראל״ ואת המאזדה cx5 לא.

המחיר השתנה במעבר בין הגרסאות?

המחירים נשארו זהים נכון לעתה. אולי בהמשך השנה יעלו מחירים עקב שינוי המיסוי הירוק, למרות שהדירוג הירוק נשאר זהה לדגם הנוכחי, אבל תירוצים להעלות מחיר אף פעם לא חסר :-)

פורסם

באפריל 2005 קניתי B4 138 כ"ס ושאלתי האם צפוי שינוי בדגם. כמובן שקבלתי תשובה שלילית ובאוגוסט הוצג דגם 165 מאובזר לעייפה. בשנת 2009 קניתי סוזוקי SX4 5D וכעבור כמה חודשים התחילו למכור דגם 120 כ"ס עם דשבורד שונה.

תמיד יהיה דגם חדש. גם לא בטוח שאכלת אותה, כי במקרה שלי דגם 165 של B4 לא נחשב ללהיט ועובדה שכעבור שנתיים סובארו הורידו אותו ל150 כ"ס.

כך את זה בקלות. תמיד יוצא דגם חדש ומשופר. רוצה אורך חיים לדגם בלי מתיחות פנים? קנה יגואר או אסטון מרטין.

פורסם

אמנון, כמה קילומטראז' יש לרכב שלך?

אצלי בCX5 כמעט 9 אלף קילומטר וכלל שהזמן עובר המנוע והגיר פשוט מתנהגים טוב יותר, וזה לא מפתיע אותי כלל.

מהנסיון שלי בשנים האחרונות, שכלל הרבה רכבים חדשים עם 0 קילומטר (גולף, פורד אדג', ראב 4, גראנד ויטארה ועכשיו CX5) יש הבדל רציני בהתנהגות של הרכבים(לטובה) ככל שהקילומטראז' עולה. מה שנקרא "המנוע נפתח" בסלנג היום יומי, גם אני חשבתי שזאת אגדה אורבנית אבל לאחר כמה רכבים כאמור הבנתי שאכן כך הדבר.

בגלל זה שאלתי מלכתחילה , אולי הרכב שלך עדיין לא "נפתח".

בכל מקרה, אני יכול להעיד שאני מאוד מרוצה מהביצועים ומההתנהגות של הרכב.

אשמח לשמוע בכל אופן אם ניתן לבצע את עדכון התוכנה הנ"ל גם לרכבים שעל הכביש.

אלון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם
אמנון, כמה קילומטראז' יש לרכב שלך?

אצלי בCX5 כמעט 9 אלף קילומטר וכלל שהזמן עובר המנוע והגיר פשוט מתנהגים טוב יותר, וזה לא מפתיע אותי כלל.

מהנסיון שלי בשנים האחרונות, שכלל הרבה רכבים חדשים עם 0 קילומטר (גולף, פורד אדג', ראב 4, גראנד ויטארה ועכשיו CX5) יש הבדל רציני בהתנהגות של הרכבים(לטובה) ככל שהקילומטראז' עולה. מה שנקרא "המנוע נפתח" בסלנג היום יומי, גם אני חשבתי שזאת אגדה אורבנית אבל לאחר כמה רכבים כאמור הבנתי שאכן כך הדבר.

בגלל זה שאלתי מלכתחילה , אולי הרכב שלך עדיין לא "נפתח".

בכל מקרה, אני יכול להעיד שאני מאוד מרוצה מהביצועים ומההתנהגות של הרכב.

אשמח לשמוע בכל אופן אם ניתן לבצע את עדכון התוכנה הנ"ל גם לרכבים שעל הכביש.

אלון.

כ- 15 אלף קילומטרים בשלי ואכן חל שיפור בהתנהלות הרכב, אבל עדיין זה לא זה, בייחוד לפדנט כמוני ששם לב להכל :lol:

ברור שיש נהגים שלא ישימו לדבר, לא בגלל שאין בעיה אלא בגלל שזה כמו כל הבדל אחר בין אנשים, אחד סובל מרעש, מחום, מסיגריות מהמזרון ומהשד יודע מה ואחר תשים אותו על קקטוס שצמח בתוך ערימת חרא של גמל והוא יהיה מבסוט :shock:

כלומר יש אנשים ששמים לב לדקויות אבל פשוט לא איכפת להם ויש כאלו שלא מבחינים בהם כלל (ברכבים ו/או בכלל).

דרך אגב תלונות לגבי המאזדה הנוכחית הופיעו ע״י נהגים נוספים בעולם על פי הפרסומים ולכן גם בוצע עדכון התוכנה, כלומר אני לא המשוגע היחיד :wink:

פורסם

האמת שאני שמתי לב לדברים אחרים ברכב שגם כן הופיעו בפורומים בחו"ל, דווקא לנושא הנ"ל לא ראיתי התייחסות או שמעתי עליו עד כה. אשמח אם תפרט... בכל אופן עדכון תוכנה זה משהו די פשוט לביצוע ואני מאמין שזה יחול גם על הרכבים שעל הכביש.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

אבל מה שבאמת צריך שיפור ויכול לבוא לידי ביטוי ממש בהרגשה בנהיגה, הוא שככל הנראה ששינוי תוכנת ניהול המנוע גם שיפרה את אופי פעולת יחידת ההנעה, שכרגע פשוט לא טובה לדעתי במובנים מסוימים

האם תוכל לפרט?

מבדיקה במפרט החדש של המאזדה cx5 באתר דלק מוטורוס, נפתרה החידה לגבי החסכון בדלק, מאזדה הוסיפו מערכת עצור וסע בכל הדגמים. השיפור בביצועים (לפחות לגבי התאוצה) נובע מן הסתם משיפור תוכנת ניהול המנוע והגיר שפירסומים על כך היו בעיתונות הרכב כבר לפני כמה חודשים. ...

דרך אגב גם הוסיפו מערכת לזיהוי תאונות בכל הדגמים

האם יתכן שבאירופה הרכב היה מצויד כבר קודם ב 2 המערכות האלה?

אם כן, הסיבה היא ירידת שער היין היפני בכ 20% מ 2012 ל 2013 שהגדילה מאוד את רווחיות היבואנים. המחיר הסופי כמובן לא ירד בהתאם (לפני עידן גיל אגמון והליסינג, המחירים היו יורדים ועולים בהתאם לשער), וגיל אגמון הואיל בטובו לזרוק לקונים כמה פירורים מהרווחים הנוספים , כלומר הוספו 2 המערכות האלה, ונסגר פער האיבזור בין הCX5 הישראלי והאירופאי.

ככל הנראה דלק מוטורס לא רוצים ״להרגיז״ את הלקוחות הקיימות שרכשו את המאזדה cx5, כאשר כבר לאחר כשנה מוצג דגם משופר ולכן לא יצאו בהודעה רשמית.

לא פלא. גיל אגמון הוא גאון שיווק (לרעתינו).

לגבי שיפור תוכנת המנוע והגיר זה דבר הכרחי לאור תוכנת הניהול הנוכחית העלובה בדגם הנוכחי ואני אומר זאת בתור בעליה של מאזדה cx5

בהנחה (הגיונית) שהחומרה לא השתנתה, גם הCX5 שעל הכביש יקבלו את העדכונים, כך שאופי פעולת המנוע ישתפר.

יהודה

פורסם
אגמון הוא לא גאון, הוא חמסן בחסות הממשלה.

אני דווקא במחנה ה"גאון". חמסנים יש כמספר היבואנים, אבל אגמון הוא זה שעושה את הכסף הגדול.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
הוסיפו גם איזה סימן + או משהו בסגנון במדבקת השמים הפעילים או שויתרו הפעם?

סקיי אקטיב זה כ"כ 2012, בדגם החדש יש מדבקת בס"ד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הסבר אחר לכך יכול להיות שמשום מה את המאזדה 6 הביאו בגירסה ״מותאמת לישראל״ ואת המאזדה cx5 לא.

מה זה "מותאמת לישראל"? הנתונם הם אותם נתונים... יש פה מצג לא סביר. אם יש הסבר טכני לאיטיות ה 6, הרי שאין לו ביטוי בנתוני המנוע/ממסרות/משקל.

כפי שכתבתי - יש לי חשד שהפרוספקט הוכן בחפיפניקיות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...