Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר גולף 96

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

החליפו לי במוסך שמן גיר מקורי של פולקסוואגן מקט G 052 512 A2

מאז ההחלפה ההילוך הראשון כשהרכב בטמפ' עבודה, מתקשה להיכנס רוב הזמן,

בבדיקה שעשיתי ברשת השמן הזה הוא בצמיגות 75W75(?) ומתאים לאקלים קר יחסית,

היצרן ממליץ לתיבה הידנית ברכבי צמיגות של 75W90

האם זו הסיבה שההילוך הראשון נכנס קצת קשה?

והאם זה נכון שהשמן גיר עם המקט הזה הוא בצמיגות 75W75 או שמה אני טועה?

מנוע AEK תיבה ידנית.

תודה מראש

פורסם

מעצבן שדוחפים לכולם את ה75W90 הזה ולא את הצמיגות המקורית .

אני גם החלפתי בפיאט שלי ביקשתי משהו שמתאים לרכב ודחפו לי את ה75W90 .היה סיוט לקח לזה חצי שעה עד שזה הגיע לצמיגות נכונה ואז עבד רגיל .עד אז כל ההילוכים ובמיוחד ראשון היה בקושי נכנס .

קראתי באינטרנט ובסוף החלפתי במורשה ל75W80 והכל התחיל לעבוד חלק .

עצה שלי ,שים את המקורי של היצרן ולא שום דבר אחר .בלי קשר למזג האוויר אתה לא נוהג על פורמולה ששם העומסים באמת בשמיים .כי 75W90 זה באמת מתאים לעומסים של טרקטור ... ולא נהיגה רגועה באוטו .

פורסם

לא הבנת את תוכן ההודעה בדיוק,קרא שוב ההפך הוא הנכון.

הנוזל המקורי ששמו לי הוא אמנם מקורי אבל לפי המקט, לאחר בדיקה באינרנט ראיתי שרשום שהצמיגות שלו 75WXX לא יודע בדיוק מה זה אומר...

וראיתי בעוד מקום 75W75 אז משם אני מסיק שזה הצמיגות שלו,

ולא 75W90 שהיצרן ממליץ עליו

פורסם

תודה מרק,

אם כך השמן ששמו לי במוסך רון הוא לא השמן המתאים?

יש לי את האריזה הישנה (נשאר קצת שמן ורון הביא לי), והמקט שרשמתי למעלה זה מה שכתוב על הבקבוק, זה שמן שלא מתאים לתיבה הנ"ל, אני צודק?

פורסם

המק"ט שכתבתי לך הינו מתוך תוכנת החלפים ETKA המעודכנת לשנת 2013.

קשה לי לתת לך תשובה חד-משמעית מכיוון שייצרן הרכב מעת לעת מעדכן את רשימת השמנים ומנסיון מצטבר של הייצרן הוא ממליץ על שמן שונה בצמיגות או מבצע מעבר משמן מינרלי לסינטטי.

צור קשר טלפוני עם רון שהינו מעודכן יותר ממני בהנחיות ייצרן אחרונות.

איזה כייף לי :)

פורסם

בשנים האלו אני לא מאמין שהיצרן עדיין מוציא הנחיות ומעבר בסוגי שמנים וכו'. וגם בספר רכב המקורי (משנת 96') כתוב שיש להשתמש בשמן 75W90 לתיבה הידנית.

מה גם שבכל אתרי השמנים (קסטרול,ליקווי-מולי,וכו'), לפי סוג רכב ודגם מנוע ,בכל מקום שחיפשתי הומלץ על שמן בצמיגות 75W90 כמו שרשמת.

וזה גם מה שהיצרן ממליץ.

פורסם

אני לא מכיר את רון אישית אבל שמעתי עליו רק דברים טובים והבנתי שהוא מקצוען אמיתי. קשה לי מאוד להאמין שהוא שם לך שמן שלא מתאים. כדאי לבדוק זאת מולו לעומק כי אם הייתה פה טעות מצידו אין לי ולו טיפה ספק שרון יישא באחריות.

פורסם
בשנים האלו אני לא מאמין שהיצרן עדיין מוציא הנחיות ומעבר בסוגי שמנים וכו'. וגם בספר רכב המקורי (משנת 96') כתוב שיש להשתמש בשמן 75W90 לתיבה הידנית.

מה גם שבכל אתרי השמנים (קסטרול,ליקווי-מולי,וכו'), לפי סוג רכב ודגם מנוע ,בכל מקום שחיפשתי הומלץ על שמן בצמיגות 75W90 כמו שרשמת.

וזה גם מה שהיצרן ממליץ.

במקרים מסויימים ייצרן הרכב מפתח שמן גיר או נוזל ATF שיכול להחליף גם שמנים ונוזלים יישנים ובמקרים אכלה הוא מפרסם רשימה מעודכנת וזאת בכדי לצמצם את מספר השמנים שהייצרן צריך להחזיק במלאי.

במקרה שלך לא מצאתי אסמכתא של הייצרן ששמן G 052 512 A2 מתאים לתיבה שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם

מעדכן

בשיחה עם רון (במוסך) עולה כי הוא ממליץ להשתמש בתיבות הנ"ל שעברו מס' ק"מ גבוהה יחסית, בשמן הנ"ל מתוך ניסיון של תקופה ארוכה.

פורסם

לגבי הקושי בשעת הורדת הילוכים, תוכל ללמוד שילוב הילוכים בהורדת הילוכים עם דאבל קלאצ'. זה גם שומר מנזק נוסף. אבל תצטרך להתאמן את זה בהתחלה בכביש פתוח, ואחר כך בכביש ציבורי אחרי שתתרגל לזה.

בהרבה מכוניות עם תיבה שחוקה, זה כל מה שצריך בשביל להעביר חלק.

זה בלי קשר לנושא של צמיגות שמן נכונה.

• תוכן חדש...