Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע למתחילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני חשבתי מלא זמן לעשות רישיון לאופנוע ויש לי מלאא שאלות ולמרות שאני אוהב מכוניות ואני מת עליהם

לבנתיים בתור להכיר את הכביש לדעתי אני צריך אופנוע כמתחיל בשביל להבין את הכביש לדעת מה הולך ויש עוד סיבות

1.נוח וקל.

2.אני יוכל לנסוע לבצפר ולא לשלם כול הזמן 7שקל לאוטובוס או ללכת בחום/בגשם החזק למרות שאני לא יסע באופנוע כשיהיה גשם.

ועוד ועוד..

השאלות שלי הן:

1.כמה עולה לעשות רישיון לאופנוע+פירוט בבקשה.

2.כמה עולה ביטוח טוב וזול לנהג צעיר בן 16.

3.כמה עולה כול הציוד כסדה וכו.. שצריך לנהג באופנוע.

4.אני מתכוון לנסוע רק בעיר ולפעמים אולי לים פה ושם.. כמה סמ"ק כדאי לקחת ואני חשבתי יותר על 50 סמ"ק עד 100 סמ"ק לא יותר.. כי אין לי כסף ואני מחפש עבודה בנתיים..

5.אני מתכוון להשיג ולעשות הכול לבד בלי שההורים שלי ידעו על זה מפני שרק אמא שלי מפחדת שאני יעשה רישיון ולאבא שלי אין בעיה רק עם אני לא אומר לו לעזור לי בזה.

6.אה ואיזה אופנוע כדאי לקנות שכוללת את השאלה 4.

7.כמה עולה דלק ל50 סמק ל70 סמק ול100 סמק

תודה מראש וחג שמח עם המוןןןןןןןן דבש בבטן

פורסם

א)טעות בכתובת האתר של הפורום תנסה פול גז.

ב)ביטוח לאופנוע אפילו עם נפח קטן יעלה לך כמו אופנוע עצמו.

ג)אם אין לך בעיות הזעה תנסה אופניים.

ד)אין טעם לעשות מאחוריי הגב זה כמו עישון בסוף ההורים מגלים, אם אתה קטין צריך חתימת הורים.

ה)הנפח מיכל הדלק המקסימלי שתגיע עם אופנוע/קטנוע קטן הוא 6 ליטר ,זאת אומרת עד 50 שקל אלה עם כן ביבי שינה את דעתו.

ו)מה כן צריכת הדלק שלהם כמו מנוע דיזל אז זה הדבר היחיד שטוב שמה.

ז)אין 70 יש 125 או איך שאומרים עד 14 כ"ס.

ח)לפי החוק לדו גלגלי מתחת ל125 אסור לעלות לכביש מהיר עקב אי יכולתו להגיע למהירות נסיעה של 90 קמ"ש

פורסם

עם נגיד אני משלם לדלק 50 שקל לכמה זמן ישאר לי הדלק שאני לא פיתאום יתקע באיזה חור חחחחח

ואיפה עושים תאוריה ומאיזה גיל אפשר? כמובן לאופנוע

פורסם

בחישוב לא מדוייק אתה תעשה בערך באזור ה1:30 אבל יכול להיות פחות כלומר משהו כמו עד 200 ק"מ.

יש לך אתר של משרד התחבורה עם כל ההסברים התאוריה היא כמו של אוטו.

רישיון לאופנוע זה דבר רצויי אך לא חובה,כך בחשבון שעוד פחות משנה תוכל לגשת לרישיון לרכב אלה אם אתה מאלה שמקווה לעשות רישיון על חשבון הצבא.

פורסם

לגבי דלק, חבר שלי משלוחן, טנק של קטנוע 125 יוצא לו 35-40 שח.

הוא עושה נסיעות, שבסדר גודל של הרכב שלי (שאוכל 8\1) הייתי גומר על אותן נסיעות יותר מחצי טנק (שזה בערך 250 ק"מ).

כמובן שזה הכל בערך, הוא לא סופר ק"מ, פשוט הוא אומר לי כמות משלוחים ולאיזה שכונות, אז אני מחשב בערך.

כסף זה נעלם קטן במשוואה.

אל תשכח שאתה חיי בישראל, תרבות הנהיגה פה היא על הפנים, הרבה נהגים לא מתחשבים בקטנועים, ורובם הגדול, לא רואים אותם.

יש לי חברים משלוחנים, אין דבר כזה לא ליפול, בממוצע כל שבועיים הם נופלים, בעיקר שזה לא אשמתם (שהם היו חדשים הם נפלו בגלל טיפשות, אחר כך, נטו אשמה של נהגים אחרים).

לדעתי, אם המסלול שלך, כולל שבילים\מדרכות, תשקול אפשרות לאופניים חשמליות.

3K שח ככה, ואתה מסודר, זה לפחות שליש ממה שתוציא על רכב מנועי הכי זול, שלא יתן לך הרבה יותר חוץ מנסיעות בסופשים.

אני רואה הרבה אנשים רוכבים על כאלו, ואת האמת, אם זה מביא אותך ל30 קמש, זה לא רע בכלל!

פורסם

רד מהעיניין, למה?

א. כמו שאמרו לפני, אל תעשה כלום מאחורי הגב של ההורים שלך, בטח בנושאים כאלה ובמיוחד לא בגיל 16.

ב. מניסיון של שנים, עם היסטוריה של שלשה קטנועים, ובלי ללמוד מטעויות, קטנועים היו הרכישות הגרועות בחיים שלי, מי שיגיד שהם חסכוניים בדלק, יתבדה שיכנס למוסכים ויבין שתמיד החלקים הכי הזויים שיש הולכים, שתמיד לוקח גם כמה ימים להזמין אותם מה שמשבית אותך לכמה ימים בלי הכלי.

וכמו שאמרו לפני, תמיד נופלים, תמיד! באשמתך! באשמת נהגים אחרים זה רק ללטף את האגו כדי להגיד אני הייתי בסדר. האשמה היא שעלית על הכלי הזה מלחתחילה.

אז אני אסיים בסיפור קטן, מי שלא יודע היום 80% מהקטנועים על הכביש נוסעים ללא ביטוח חובה, ואם יש להם חובה אז 99% שאין להם צד ג' כי כי מן טענה שאומרת "מה הקטנוע הפיצי הזה יכול לעולל לרכב".

אז את הקטנוע האחרו שלי קניתי במרץ 2013, סוף החורף.. ניצנים של אביב, אמרתי לעצמי אני אמשוך איתו את הקיץ אחסוך כסף על הדלק שגמר לי את הכיס. כאמור, הוספתי לעסק את זה שלא עשיתי ביטוח כלל, אז מה הלאה.. כל נסיעה בחודשים אלה היתה פשוט סיוט, קפאתי את נפשי ומתגעגע לעומסי חום כבדים של יולי אוגוסט.

סוף אפריל הפתיע גשם אחרון, בעודי חוזר מהמכללה לכיוון הבית תפס אותי אותו גשם ארור, כביש חלק כהחלקה על הקרח..

אישה מבוגרת בברקס פתאומי בלי שום סיבה הגיונית, אני מזהה את זה כנראה מאוחר מידי, לא שמרתי מרחק גדול, ומצאתי את עצמי שוכב אחרי כמה שניות על הכביש, שהקטנוע בתוך הבאגז' של הרכב, ואני בלי ביטוח! אז מה, תבעו אותי 7,800 ש"ח.

והקטנוע, טוטאל לוס. רכשתי אותו חודש וחצי לפני ב-13,500 אלף.. כמה כסף איבדתי בחודש וחצי שקפאתי בהן מקור.

קח את זה לתשומת ליבך.

פורסם

כי ההתנהלות שלך לא טובה.

אם המחירי דלק שחטו אותך, אני בטוח שיכלת למצוא קטנוע נחמד ב6K שח, פשוט צריך לחפש וללכת עם מי שמבין.

לא פעם אני שומע מאנשים שאני מכיר, שאיזה דוד שלהם קנה קטנוע חדש מהחברה, אחרי נפילה אחת (שלא קרה בה כלום), הוא מפחד ומפרסם אותו למכירה בחצי מחיר.

מגיל 0 לימדו אותי, לעשות ביטוח, גם אם חס וחלילה לא יהיה לי מה לאכול, הכי חשוב שיהיה ביטוח.

חוץ מזה לאור כל הסיכונים שבקטנוע, הכי חשוב לעשות ביטוח דווקא על הכלי הזה.

לא היה לי וכנראה שגם לא יהיה קטנוע.

אבל כמו שאני רואה, אם אתה שומר עליו ולא שוחט אותו, הכלי הזה אמין מאוד, מה גם שאפשר לטפל ולתקן את רוב התקלות בבית.

כל המכלולים שם פשוטים מאוד.

יחסית למכונית, זה צעצוע.

פורסם

אז אני אסיים בסיפור קטן, מי שלא יודע היום 80% מהקטנועים על הכביש נוסעים ללא ביטוח חובה, ואם יש להם חובה אז 99% שאין להם צד ג' כי כי מן טענה שאומרת "מה הקטנוע הפיצי הזה יכול לעולל לרכב".

אז את הקטנוע האחרו שלי קניתי במרץ 2013, סוף החורף.. ניצנים של אביב, אמרתי לעצמי אני אמשוך איתו את הקיץ אחסוך כסף על הדלק שגמר לי את הכיס. כאמור, הוספתי לעסק את זה שלא עשיתי ביטוח כלל, אז מה הלאה.. כל נסיעה בחודשים אלה היתה פשוט סיוט, קפאתי את נפשי ומתגעגע לעומסי חום כבדים של יולי אוגוסט.

סוף אפריל הפתיע גשם אחרון, בעודי חוזר מהמכללה לכיוון הבית תפס אותי אותו גשם ארור, כביש חלק כהחלקה על הקרח..

אישה מבוגרת בברקס פתאומי בלי שום סיבה הגיונית, אני מזהה את זה כנראה מאוחר מידי, לא שמרתי מרחק גדול, ומצאתי את עצמי שוכב אחרי כמה שניות על הכביש, שהקטנוע בתוך הבאגז' של הרכב, ואני בלי ביטוח! אז מה, תבעו אותי 7,800 ש"ח.

והקטנוע, טוטאל לוס. רכשתי אותו חודש וחצי לפני ב-13,500 אלף.. כמה כסף איבדתי בחודש וחצי שקפאתי בהן מקור.

קח את זה לתשומת ליבך.

שמע, אל תעלב - אבל אתה פשוט דביל. כן כן - ד ב י ל.

המצאת לעצמך נתון ש"מישהו שמע שאמר שיודע של אח של דוד שלו" ש80% נוסעים בלי ביטוח, ואמרת לעצמך "לי זה לא יקרה" (אותי מכתה ג' מלמדים שזה לא עובד) וסלח לי על הביטוי - הזד**נת.

אז מה יצא לך? שהעבריינות לא משתלמת? מפתיע....

לבחור הצעיר והחביב:

דבר ראשון, עד גיל מסויים (נראה לי 17), אתה צריך אישור הורים בשביל רשיון לאופנוע.

דבר שני - להוציא רשיון יעלה לך משהו כמו 1000 שקל, תלוי במורה. מה שאני ממליץ לך לעשות זה להיכנס לפורום פול-גז שאותו תמצא בגוגל יש שם "פורום לרוכב המתחיל" תעבור עליו קצת - תוך עמוד או שניים יהיה לך את רוב המידע.

אבל אם כבר אנחנו מדברים - אני ארחיב קצת:

אתה מוציא טופס ירוק>בדיקת עיניים>בדיקת רופא משפחה>שיעורים>טסט.

מידע על כל הדברים האלה אתה יכול למצוא ע"י חיפוש בגוגל ..."איפה מוציאים טופס ירוק" יתן לך תוצאות, ובתכל'ס - אם לא תצליח להסתדר עם המידע הזה, אל תעלה על קטנוע - כי אולי זה נשמע קצת מתנשא - אבל ילדים טמבלים הם הקורבנות הכי נפוצים, באופן מפתיע בני 50 שבטוחים שהם יודעים הכל (ולהם זה לא יקרה) הם הבאים בתור ברשימה.

ציוד מיגון יעלה לך משהו כמו 1500 ש"ח לקסדה טובה מעיל וכפפות, שהם המינימום.

הבעיה הגדולה זה הביטוח. המחירים מתחלקים לפי נפח מנוע מה שרלוונטי לך זה עד 50 או עד 250 (במקרה שלך עד 125).

בשביל לבדוק כמה יעלה לך, כנס שוב לגוגל וכתוב "מחשבון ביטוח חובה", בטבלה שתקבל אחרי שתזין את הנתונים אתה תמצא שני סכומים, הנמוך מביניהם הוא סוג של מלכודת שרבים נופלים אליה, ובעקרון אתה משלם פחות אבל אם תתרסק אז את ה25,000 ש"ח הראשונים של הפיצויים אתה לא תקבל (כלומר, בשביל לקבל פיצויים על זה שנפגעת ובעצם לנצל את הביטוח אתה צריך להתפרק לחתיכות בערך..), שניה לפני שאתה אומר ש"לך זה לא יקרה" - תזכר בדביל שציטטתי ממש בהודעה זו.

בקיצור - אלא אם כן הממון בכיסך או שאתה גר ממש רחוק - ממליץ לך לבדוק את עניין האופניים החשמליות.

אגב, להוא שרשם למעלה ששליחים נופלים כל שבועיים.

אני עובד בתור שליח ברשת גדולה שמתחייבת על זמנים קצרים (תסיק מזה את קצב העבודה לבד), בחצי שנה של עבודה החלקתי פעם אחת בלבד ב20 קמ"ש במבול בגלל נהגת שחסמה לי את נתיב הנסיעה. לא מכיר שליח שמחליק כל שבועיים וממשיך לעבוד. לא אומר שאין סיכוי שתיפול, רק אומר שלא צריך להגזים. בכל אופן - בדו"ג יש יתרונות רבים, לדעתי פחות רלוונטי בגיל 16, הרבה יותר בגיל 25.

הנה אני =)

3gc3.jpg

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
שלום רב, אני חשבתי מלא זמן לעשות רישיון לאופנוע ויש לי מלא שאלות ולמרות שאני אוהב מכוניות ואני מת עליהם

2.אני אוכל לנסוע לבית הספר ולא לשלם כל הזמן 7 שקלים לאוטובוס או ללכת בחום/בגשם החזק למרות שאני לא ארכב באופנוע כשיהיה גשם.

3.כמה עולה כל הציוד קסדה וכו.. שצריך לרכב באופנוע.

4.אני מתכוון לרכב רק בעיר ולפעמים אולי לים פה ושם.. כמה סמ"ק כדאי לקחת ואני חשבתי יותר על 50 סמ"ק עד 100 סמ"ק לא יותר.. כי אין לי כסף ואני מחפש עבודה בנתיים..

5.אני מתכוון להשיג ולעשות הכל לבד בלי שההורים שלי ידעו על זה מפני שרק אמא שלי מפחדת שאני אעשה רישיון ולאבא שלי אין בעיה רק אם אני לא אומר לו לעזור לי בזה.

תודה מראש וחג שמח עם המון דבש בבטן

אם נגיד אני משלם לדלק 50 שקל לכמה זמן ישאר לי הדלק שאני לא פיתאום אתקע באיזה חור חחחחח- חחחח זה לא מילה וגם לא משפט, בעצם אין דבר כזה

ואיפה עושים תאוריה ומאיזה גיל אפשר? כמובן לאופנוע

חשבתי לעשות רישיון על חשבון הצבא אבל אני מעדיף את התפקיד שהציעו לי ושאני לומד בשבילו מחשבים לפי דעתי.

מצטער, שגיאות הכתיב מאוד צורמות וגיליתי קושי רב בהבנת ההודעות.

שים לב, עורך ההודעות מדגיש מילים שהוא לא מכיר ורומז לך שכנראה מילה שכזו אינה קיימת ועליך לתקן אותה לפני שאתה לוחץ על "פרסם הודעה".

• תוכן חדש...