Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שהכניסה אותי למבוי סתום - ספרדיה או צ'כית?

אחי החליט לקנות חדשה מהסוכנות. התקציב שלו עומד על כ-70K. בעיקרון הוא לבד, חברים יצטרפו אליו לטיולים בסופי שבוע

(כמעט כל שבוע). הרכב יסע בדרכים בין עירוניות רוב הזמן, להערכתי...

בינתיים הפאביה והאיביזה נראו האופציות המעניינות.

מסיבות תקציב וחשש מבעיות במנועי 1.2TSI או בגיר ה-DSG הוא מתעניין בגירסאות הבסיסיות עם מנועי 1.4 אטמוספריים וגיר ידני.

שנינו יודעים שזה אותו רכב בתחפושת שונה מבית VAG.

על האיביזה יש מבצע (שוב) והיא טיפה יותר גדולה ע"פ נתוני היצרן היבשים. אני טוען שבנוסף לכל אלו יש לה שוק חזק בקרב הצעירים היום, לכשירצה למכור ולכן נוטה לכיוון האיביזה.

מה דעתכם?

נ.ב. - נסיעת מבחן תתקיים, מעניינות אותי דעות של אחרים, על הנייר.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

היתה לי איביזה בעבר ואהבתי אותה. ישנה בהרבה.

על המודל הנוכחי נהגתי 2500 ק"מ בצרפת. על גרסת טורבו דיזל ידנית ומאוד אהבתי אותה.

לא מכיר את הסקודה. בטוח שהן דומות. במבחני רכב הכתבים מציינים הבדלים מסויימים בינן. ממש לא משמעותיים.

אם יש העדפה אחרי נסיעת המבחן אז כדאי לפעול לפיה בשקלול המחיר/מבצע.

תחושת הבטן שלי היא שאתה צודק לגבי מכירה כיד שניה. אבל זה בעיני לא שיקול שצריך להכריע לטובת הסיאט אם הסקודה "מנצחת" בנסיעת המבחן.

בכל אופן, שיקול הסחירות משמעותי יותר אם מתכננים למכור תוך שנה שנתיים. אם הכוונה להחזיק 5 שנים ומעלה אז שיקול הסחירות משני. גם כי הסכומים של המכירה יהיו קרובים וגם, כי אין טעם להתפשר על רכב במשך שנים רק בגלל המכירה העתידית.

פורסם

איביזה יותר נוחה לנהיגה בעיר , הפאביה טובה יותר בכבישים ארוכים/מפותלים.

איביזה צפופה יותר ומאחור הגג נמוך מאוד ואדם רגיל מוצא את הפדחת שלו בגג הרכב.. יד שניה דווקא הפאביה תימכר יותר טוב לדעתי כי איבוזות יש המונים..

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

מכנית מדובר על אותו רכב (גיר/מנוע/פלטפורמת PQ24), ההבדלים הם באבזור ועיצוב.

יש את העניין של הסחירות; איביזות יש כמו זבל ממבצעים כאלה ואחרים, ודי קשה למכור בלי להתקפל.

אני אישית מכרתי את הפאביה שלי אחרי שנה וחצי במחירון משוקלל מלא, תוך שבוע מפרסום ההודעה.

לא יצא לי לשמוע על בעלי איביזה עם תוצאות דומות, מצד שני יכול להיות שיהיה לי מזל..

נ.ב.

לפני שאתה "סוגר" - תבדוק את הקליאו החדשה. אתה תופתע כמה אבזור ושיק אפשר לדחוס במחיר של הפאביה\איביזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ישנם הבדלים מינוריים באבזור. לאיביזה אמורה להיות בקרת שיוט (קצת מוזר ברכב עם גיר ידני, לא?), 4 רמקולים במקום 2 בפאביה ועוד דברים קטנים. בזכות המבצע היא זולה בכ-12K ש"ח וזה משמעותי.

לרעתה עומד הביטוח היקר והדרישה לאיתורן אצל חלק מחברות הביטוח.

הסחירות לא משמעותית במיוחד כיוון שבמשפחה שלי נוהגים להחזיק ברכבים הרבה שנים.

אחי יגש לסוכנויות מחר ונראה מה זה יניב.

טרם יצא לי לראות קליאו חדשה וזה לא צץ. לי כאופציה. אני מוכרח להודות שאני לא חובב של רנו והדגם היחיד שאהבתי עד היום הייתה המגאן הנוכחית. ע"פ הקטלוג - האבזור מרשים. הביצועים מזכירים צב מת. אחי לא מחפש ספורטיבית, אבל 0-100 ב-14.5 שניות ומהירות מירבית של 167 בתנאי מעבדה זה קצת מוגזם. כן, הוא לא אמור לשייט גם ב-160, אבל אלו נתוני היצרן - בפועל זה יהיה אפילו גרוע יותר!

בנוסף, עד כמה שאני הייתי נהנה ממערכת מולטימדיה, עבור אחי זו כנראה צרה. הוא לא נהג השנה ואני חושש שהאביזר הזה יסיח את דעתו.

בכל מקרה אנסה לשכנע אותו לגשת ולבחון את האופציה הזו.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
ישנם הבדלים מינוריים באבזור. לאיביזה אמורה להיות בקרת שיוט (קצת מוזר ברכב עם גיר ידני, לא?) גם אני חשבתי כך. נתקלתי בזה לראשונה בחו"ל. בתכלס למה לא? חוסך דלק ושומר על הרשיון. צריך להיות עירניים ולא לשכוח מהקיום כי יכול להיות מסוכן , 4 רמקולים במקום 2 בפאביה ועוד דברים קטנים. בזכות המבצע היא זולה בכ-12K ש"ח וזה משמעותי.

לרעתה עומד הביטוח היקר והדרישה לאיתורן אצל חלק מחברות הביטוח.

הסחירות לא משמעותית במיוחד כיוון שבמשפחה שלי נוהגים להחזיק ברכבים הרבה שנים.

אחי יגש לסוכנויות מחר ונראה מה זה יניב.

טרם יצא לי לראות קליאו חדשה וזה לא צץ. לי כאופציה. אני מוכרח להודות שאני לא חובב של רנו והדגם היחיד שאהבתי עד היום הייתה המגאן הנוכחית. ע"פ הקטלוג - האבזור מרשים. הביצועים מזכירים צב מת. אחי לא מחפש ספורטיבית, אבל 0-100 ב-14.5 שניות ומהירות מירבית של 167 בתנאי מעבדה זה קצת מוגזם. כן, הוא לא אמור לשייט גם ב-160, אבל אלו נתוני היצרן - בפועל זה יהיה אפילו גרוע יותר! ה 0.9 טורבו נותנת ביצועים סבבה. נהגתי שבוע ומאוד נהנתי. חורגת מהתקציב. אבל אולי שווה את זה עבור אחיך

בנוסף, עד כמה שאני הייתי נהנה ממערכת מולטימדיה, עבור אחי זו כנראה צרה. הוא לא נהג השנה ואני חושש שהאביזר הזה יסיח את דעתו.

בכל מקרה אנסה לשכנע אותו לגשת ולבחון את האופציה הזו.

התייחסות בטקסט

• תוכן חדש...