Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

החלטתי לבנות לסילבסטר הדג קרב שאני מגדל במיכל הזה:

y0ha.jpg

מיכל בנפח של כ 25-30 ליטר בבניה עצמית,גם בשביל החוויה וגם בשביל לחסוך כסף,ו בעיקר כדי לתת לדג תנאים מצוינים.

בשירשור הזה אני אראה לכם את תהליך הבניה שלו,את הציוד שאני אקבל כולל עלות,כמובן שאני אשמח לביקורת בונה,הערות וטיפים.

ציוד שהוזמן מEBAY

1-מד חום דיגיטלי

ix3t.jpg

עלות= 8 שקל.

2-מנורת LED עם 30 לדים באורך 28 סנטימטר.

wziy.jpg

עלות=31 שקל

3-משאבה בעלת 2 יציאות 2.5W

p2xm.jpg

עלות= 28 שקל.

4-פילטר עם אופציה למדיה+יציאה של אוויר

anei.jpg

עלות= 20 שקל.

5-אבן אוויר

dtiw.jpg

עלות=8 שקל.

ציוד שהגיע:

1-מד חום 25W

0zp5.jpg7la8.jpg

היתרון שלו שהוא קטן ולכן אין בעיה להכניס אותו לאקווריום קטן.

עלות= 14 שקל.

2-דבק סיליקון

724i.jpg

את הדבק קניתי בארץ כי המחיר אפילו קצת יותר זול מאשר מEBAY.

עלות=43.

סך הכול הציוד יוצא:152 שקל,הרבה יותר זול מאשר היה יוצר בארץ.

בארץ אני אקנה חצץ,אני מעדיף למשש אותו ולראות אותו,כמו כן המיכאל עצמו יהיה באורך 32 ס"מ,עומק 28 ס"מ גובה 30 ס"מ,עלותו מבדיקה מול זגג כ 60-70 שקל.

כלומר כול האקווריום כול הציוד ו דקורציה יצא= כ300 שקל,גם יותר זול וגם החוויה.

מבחינת האוכלוסיה כאמור יהיה דג קרב + 2/3 חלזונות,הכנסתי לו חלזון מאקווריום אחר שיש לי (תפוח זהב) והם הסתדרו יופי,ו2 נקבות גופי,בחנות ראיתי שהדג קרב שלהם מתסדר יפה,וגם עם בוטיה ליצן,במידה ותיהיה בעיה אני אוויר את הגופי לאקווריום אחר.

מבחינת דקורציה אני אבדוק עלות של צמחים חיים שלא צריכים דשן,במידה וזה יהיה יקר אני אקנה פלסטיק.

זהו חברים,כול פעם שיגיע ציוד אחר אני אפרסם,אני מעריך לפני החגים הכול צריך להגיע,את הזכוכית יום שיש הזה אני אקנה מזגג ואתחיל ביום שבת את תהליך הבניה+בדיקת נזילות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סחטיין על הפרוייקט וכל הכבוד על ההשקעה.

האם דג קרב, צריך מיכל גדול? אם אני זוכר טוב, זהו לא דג ששוחה כל הזמן, אלא די "תקוע" באמצע.

כמובן שהאקווריומים הקטנטנים/"קופסאות השימורים" שהדגים האלו נמכרים בהם, בהחלט לא הולמות.

פורסם

יש לי במשרד דג קרב באקווריום של 20 ליטר (כי האקווריום הגדול כבר תופס את המקום בבית), אין מאושר ממנו.

הם שוחים הרבה אם רק נותנים להם את ההזדמנות. והם גם מאוד סקרנים, אז אם יש אפשרות לשים הרבה צמחיה, מה טוב.

אני מגדל את שלי כבר שנתיים בערך.

קח בחשבון שהם מעדיפים מים רגועים, אז כל מיני ראשי כוח בתור פילטרים לא ממש נחוצים, ואין צורך באבן חמצן לשם חמצון המים. הם מסוגלים לנשום אויר מחוץ למים. אפשר לראות את זה ממש יפה כשהם בונים קן בועות.

אם אתה משתמש במשאבת אויר כדי להפעיל את הפילטר, מצויין.

התנאים שהם מקבלים בחנויות נוראיים. נכון שהם מסוגלים לחיות ככה, אבל זה לא אומר שהם מרוצים מזה.

ניסיתי גם לשים לומחבר חילזון תפוח, אבל הוא דיי הסתגר רוב היום, ולא יצא הרבה. כנראה שבגלל שאין לי הרבה הצטברות ירוקת באופן כללי, למרות שהדג מקבל גם מזון קפוא.

מחכה לתמונות של התוצר הסופי.

!AWDSOME

פורסם

זה יכול להיות בעייתי כי הדג תופני ודגים אחרים יכולים להציק לזנב שלו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נראה שיצא משהו יפה ומושקע .

האם בניה מפרספקט לא תצא לך יותר זול ? ,פרספקט יותר שקוף ולא מעוות את המים, במידה ותתקין מערכת תאורה במיכל פרספקט זה יראה יותר מרשים .

GSX-R

מיציבישי חמודה שעושה הרבה בעיות אבל אהובה :-D

פורסם

אל תכניס בוטיה ליצן , היא לא מתאימה לנפח ולא מומלץ להכניס רק יחידה אחת

קח בחשבון שהמדי חום האלו בדרך כלל מזייפים אז תעשה לו בדיקה מול מד חום רגיל

לאבן אויר לא יהיה לך שימוש כי את הפילטר שקנית מחברים למשאבת אויר

בעניין הצמח אני ממליץ על אנוביה , הכי קלה לגידול

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

בוטיה ליצן בוודאי שאני לא אכניס הם צריכים מיכלים של 240 ליטר וצפונה.

אכן גם אני חושב על האנוביה,יש מושג לגבי מחירים?

פורסם

מה שאר האוכלוסיה שלך?

פורסם

המחיר של האנוביה כמובן משתנה בהתאם לגודל שלו. בעבר אני זוכר שהמחירים סבבו סביב עשרות שקלים ספורים.

הבנתי אבל שבתקופה האחרונה המחירים שלהם עלו באופן כללי, כי היבוא לארץ נעשה מסובך יותר.

!AWDSOME

פורסם

טוב יום שבת נבדוק את העניין,במידה וזה יקר נקנה מפלסטיק,כי אישתי גם ככה לא מרוצה מבית האקווריום שאני יותר לאט לאט.:oops:

פורסם

מחירים של אנוביות אכן יותר גבוהים ממחירים של צמחים אחרים מכיוון שמדובר בצמח שגדל מאוד לאט ויש לו ביקוש עצום

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

יום רביעי לקחתי מהזגג את הזכוכיות,יצא 190 שקל,מיותר לציין שאישתי כמעט הרגה אותי, פלטת בסיס 32 אורך על 28 רוחב, 2 פלטות 32 אורך על 30 גובה,2 פלטות 28 אורך על 30 גובה,מכסה עליון עם 2 זכוכיות מתחת כדי שהמכסה יישב יציב:

14t6fwg.jpg[/img]

הציוד העבודה שלי:

1-סיליקון יעודי לאקווריום.

2-אקדח סיליקון.

3-דבק הדבקה.

4-מספריים.

5-מטר.

6-זויית למדידת 90 מעלות.

x6jr.jpg

ויאללה מתחילים,מריחת סיליקון על הבסיס:

icn5.jpg

הדבקת זכוכית רוחב שניה:

jbk3.jpg

בדיקת יושר של ההדבקה

ffaq.jpg

חיזוקים נוספים:

c2kk.jpg

והתוצאה הסופית:

jqdo.jpg

מסקנות והצעדים הבאים:

ההדבקה עצמה לא קשה,נעזרתי מאט באישתי כדי להחזיק את הזכוכית הראשונה,אבל ברגע שמדביקים זכוכית נוספת העסק נהיה יותר יציב.

הסיליקון עם ריח מאוד חריף,כמה פעמים שאפתי,לא נעים ,לכן כדי שהחדר יהיה מאוורר.

התגלתה פאשלה של הזגג אחד הזכוכיות לא הייתה ישרה,ובחלק העלון התפתח מרווח של כ 2 מ"מ,לאחר יבוש של 24 שעות,אני אתן שכבה עבה של סיליקון באותו אזור,ויעבור פעם נוספת על החיבורים לצורך חיזוקים ומניעת נזילות.

התוכנית היא כזאת:

1-יום שישי יבוש ראשוני של הסיליקון.

2- יום שבת יישום שכבה שניה של סיליקון לצורך חיזוק ומניעת נזילות.

3-יום שני מילוי מים בפעם הראשונה ובדיקת נזילות,במידה ולא יהיו אני אשאיר את המים עד יום שישי.

זהו,אני עוד מחכה למוצרים הזמנתי,אני מקווה לפני ראש השנה אני אקבל אותם,בנתיים אני מחפש קוורץ שחור.

• תוכן חדש...