Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף לא חיברתי את האבן אוויר כי זה לא הסתדר לי עם העיצוב.

כן,זה מגיע כמו בציור עם 3 סוגי ספוגים ועם מדיות,וגם הפתח שממנו יוצאים הבועות מתכוונן לגובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דבר ראשון, כל הכבוד על הפרוייקט!

שאלת תם, למה בדיוק הפילטר מתחבר?

אם הבנתי נכון, המשאבה שקנית רק מוציאה אויר, נכון?

אם כך, איך הפילטר בעצם מסנן?

עודד.

בועות האויר שעולות למעלה דוחפות איתן מים, מה שיוצר מצב שבו מים אחרים צריכים לתפוס את המקום, המים האלה נשאבים דרך הספוגים והמדיה.

אלו פילטרים פשוטים מאוד, ויעילים מאוד.

!AWDSOME

פורסם
בסוף לא חיברתי את האבן אוויר כי זה לא הסתדר לי עם העיצוב.

כן,זה מגיע כמו בציור עם 3 סוגי ספוגים ועם מדיות,וגם הפתח שממנו יוצאים הבועות מתכוונן לגובה.

בועות האויר שעולות למעלה דוחפות איתן מים, מה שיוצר מצב שבו מים אחרים צריכים לתפוס את המקום, המים האלה נשאבים דרך הספוגים והמדיה.

אלו פילטרים פשוטים מאוד, ויעילים מאוד.

תודה רבה לשניכם!

נשמע פשוט ומעניין הפילטר הזה.

ועוד במחיר כזה, שווה לנסות. נראה לי שאזמין אחד.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

זה אחד הדגים האהובים עליי. הבעיה שהם מתים נורא מהר, אצלי הספיקו לעבור שלושה דגים מהסוג הזה,

ושלושתם מתו. קניתי תולעים במיוחד עבורם, החלפתי מים כל פעם שהיה צריך, אפילו קניתי איזשהו חומר

ששמים במים (לא זוכר כבר מה היה התפקיד שלו) ותמיד הם "התאבדו" איכשהו.

קשה מאוד לשמור עליהם חיים בתנאים שלא דורשים השקעה רבה (כמו אקווריום עם פילטר וכו').

מה שכן, הדג שלך ע-נ-ק-י. בחיים לא ראיתי דג קרב כזה ענק. אולי זה בגלל הזכוכית?

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

דווקא שלי שוחה לו בשמחה כבר כמעט שנתיים.

עבר מקערה, לאקווריום פלסטיק קטן, לאקווריום 20ל׳ שבו הוא נמצא כבר חצי שנה.

אחד הדגים הכי מעניינים שיצא לי לגדל עד היום.

הם דווקא נחשבים דגים שמאוד קל לגדל אותם, אפילו אם שמים אותם בקערות בלי פילטר, מה שממש לא טוב להם.

!AWDSOME

פורסם

הוא בגודל רגיל,כנירטה בגלל המצלה הוא יצא גדול.

אני גם קניתי לו תולעים,שישי-שבת הוא מקבל אחד בתור פינוק.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

Style

דווקא דגי קרב ברמה הכללית דורשים תנאים מינימליים ביותר,

גם מבחינת החמצן אין חובה באבן אוויר וכו' כי הם יכולים לעלות לפני המים כדי לנשום,

בהחלפת מים אין חובה באנטי כלור, אפשר להשתמש במים אחרי ש"יעמדו" יומיים לנידוף.

הנה הפרופיל שלו מהאתר אקווה

http://www.aqua.org.il/aquadex/profile.php?id=678

so far so good so what

פורסם

עם פילטר טוב (וכמובן לשמור על תנאים מאוזנים) לא צריך להחליף מים לעולם, רק להוסיף כשצריך

ומה שמוסיפים - ישירות מהברז, זה לא כמות שצריך להעמיד מיים בצד

לגבי דגים ״מנקים״ והחתוליים לא הייתי משקיע בהכנסת מזון ספציפי אליהם, פשוט הייתי מכניס (קונה) אותם כשהאקווריום עובד כמה שבועות

בסופו של דבר היו לי פריטים שהגיעו לחצי מטר

בכלל אף פעם לא הייתי קונה מזון לדגים.

רוב הזמן הם היו אוכלים בונזו :) (בחיי, לא צוחק)

מאחר והייתי דייג באותה תקופה אז הייתי מכין סלט שאריות דגים עם כל מיני ירוקת ואצותשהייתי מגרד מהסלעים בים וזה היה כאילו הסעודה החגיגית שלהם מידי שבוע

אין לקחת את זה כהמלצה לכל לדגי הנוי, אצלי זה עבד עם ציכלידים ואוסקרים ועוד מהמשפחה של ה״טורפים״

היו גם שוונפלד, סקאלארים ומונו שהסתדרו בכל הברדק הזה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

האקווריום יצא מעולה! כחובב דגים אני מצדיע לך:-)

GSI, אתה חושב שגם פילטר פנימי יכול לחסוך את החלפות המים באקווריום סטנדרטי של מטר עם ציקלידים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבעיה שאיך ללא החלפת מים,אני לא מבין איך מנקים את הרפש,האחרי כששואבים מים הצינור שואב גם את הרפש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעיקרון הציקלידים חופרים בחצץ כל הזמן אז חלק הרפש עולה ונשאב למסנן, אבל כמובן שנשאר רפש בקרקעית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הבעיה שאיך ללא החלפת מים,אני לא מבין איך מנקים את הרפש,האחרי כששואבים מים הצינור שואב גם את הרפש.

תמשיך לבצע החלפות מים חלקיות אחת לשבוע, שבוע וקצת.

זו תחזוקה נכונה לאקווריום, וזו פחות או יותר הפעולה הכי חשובה לשמירה על סביבה תקינה לדגים.

אם יש לך המון צמחיה, אז שאיבת רפש היא קצת פחות חשובה כי הצמחים ניזונים משאריות האוכל.

!AWDSOME

פורסם

בעיית רפש אינה בעיה כלל, כמו שאין רפש בים או בנהר כך צריך לנסות לשאוף עם הסביבה באקווריום

מתקינים משטח סינון ביולוגי (פילטר תת קרקעי) מתחת החצץ, אליו מחברים ראש כח

לאקווריום מטר רצוי שני ראשי כח (זה יותר יעיל מאחד חזק)

הרפש הגס נצמד לקרקעית ומתפרק ונמשך לעומק החצץ

שם באיזור משטח הסינון נוצרת במשך הזמן שכבה מיקרובית שמפרקת את הרפש ואת הרעלנים שבו

מה שהופך לאבק נשאב והשאר זה חומר אורגני שמתישהוא יגיע לפילטר הראשי

אם ישנם דגים גדולים או כאלו שגורמים לשינוע החצץ אז אין בעיה בכלל, אם לא אז אפשר פעם-פעמיים בשנה עם מקל להזיז קצת חצץ כדי להעלות ממנו משקעים.

לי בכל האקווריומים היו 2 ראשי כח לפילטר ביולוגי וראש כח אחד של 2000לש שהיה לפילטר פנימי במיכל עצמו (פילטר פשוט שבניתי מצינור pvc 5״ ממולא פרלון ותחתית הצינור היא רשת קונוס שחור שמשמש לכיסוי ניקוז גגות)

החלפות מים היו אצלי רק מתוך אילוצים של מעברי דירה 5-8 שנים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...