Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 159. נערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה ומוצלחת הרכב נמכר וכעת מתחיל השלב הקשה באמת.

החלום שלי היה למכור את הרכב ולרכוש במוו סדרה 3 או אודי A4 בשנתונים 07-08, לצערי שמעתי את סכום הביטוח המופקע ושמעתי מאחרים שהטיפולים והחלקים יקרים בהגזמה.

החלטתי לרדת מזה וללכת על מה שהכי קרוב לשם,

לכן אני מאוד מעוניין לרכוש אלפא 159 שנתונים 08-09 . קראתי המון ביקורות ברשת וצפיתי בסרטונים כדי לקבל תחושה כמה שאפשר.

אשמח לקבל תשובות לשאלות המטרידות אותי.

מה לגבי תחזוקה שוטפת, חלקים וטיפולים?

דלק?

אמינות ומחלות של של הרכב?

האם הרכב שומר על הערך?

ולגבי הגיר לא הבנתי, מה ההבדל בין סלספיד,sטרוניק ואוטומט?

הבנתי שיש לרכב תיבה רובוטית ויש האומרים שהיא לא נוחה לנהיגה כשזה נוגע למשל בחניות, עליות וכד׳.

אודה לכם באמת על כל עזרה זה חשוב לי.

תרשמו מה שבא לכם אודות הרכב אולי נושא שלא חשבתי עליו. כל פרט יעזור להרכיב את הפאזל.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית כל -איני חושב שמישהו קונה אלפא ע"מ שתשמור על הערך (למרות שהאקזמפלרים הידניים אינם נשארים הרבה זמן בלוחות המכירות, ובפרט אם הרכב במצב טוב, ואף נמכרים במחירים "יפים").

אחזקה - תהייה קצת יקרה ממקבילות (אם יש בכלל מקבילות עם עיצוב כ"כ מרשים).

שלחתי אליך ה"פ.

אני מאמין שמייד יגיעו רומן ועמיקם ויוכלו להחכים אותנו ביותר מידע.

alfa 156 2.5.

פורסם

בהיבט האחזקה אני אשאיר את הבמה לעמיקם, שכן לו ניסיון עצום עם ה-159. סקירה קצרה, בכל זאת:

הדגם הנפוץ הוא 2.2 סלספיד. יש גם ידני. ההספק הוא 185 כ"ס. חוץ ממנו יש 3.2 Q4 ידני ואוטומט (מנוע V6 שמוציא 260 כ"ס, הנעה כפולה), 2.4 דיזל (200 כ"ס, מעל 40 קג"מ מומנט, הנעה קדמית, בארץ רק אוטומט, יחידות ספורות) ו-1.9 ידנית (160 כ"ס, גם כן יחידות ספורות).

קצת מחוץ לשנתון ולתקציב גרסת ה-TBI, מנוע 1.8 טורבו, 200 כ"ס, הרבה מומנט, גיר ידני, לטעמי ה-159 המועדפת.

ישנן כמה וכמה חבילות אבזור, את זה אשאיר גם כן לעמיקם מחשש לטעות.

הסלספיד הוא גיר רובוטי חד-מצמדי. מניסיוני, אין חד-מצמדי יותר טוב ויותר מעודן. ברור שזה לא DSG/TCT/כל דו-מצמדי אחר, אבל הוא בוודאי לא נוראי. אפשר בהחלט לחיות אתו. לא זוכר שיש לו היל-הולדר, אבל זה לא באמת אישיו.

גיר עם שתי דוושות ולא סלספיד יכול להיות, כאמור, בדיזל וב-3.2 Q4, אוטומטי פלנטרי ("רגיל") 6 הילוכים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש לי אלפא 159 שנתון 2009.

יש לי את הרכב 7 חודשים, נסעתי אתו כבר 15000 ק''מ, טפו טפו, הכל בסדר גמור.

גיר סלספיד. כשמתרגלים אליו הוא בסדר גמור, היתרון של גיר רגיל עם מצמד רובוטי הוא עצום, ואתה מרגיש תגובה מיידית עם כל לחיצה על הגז. אבל יש אתו בעיות.

1-במהירות נמוכה, לחיצה בריאה על הגז, אתה מצפה להורדת הילוך, ויציאה ממצב מסוים, כמו כיכר, ועד שהוא מוריד הילוך, עוברות 2 עד 3 שניות, שנראות כמו נצח.

2-קשה להחנות, ולצאת מחניה בירידה והוא עלייה. צריך להיעזר בבלם היד.

דרך אגב, יש לרכב היל-הולדר, זאת אומרת שעם אתה עם דוושת ברקס לחוצה בעליה ואו ירידה, הרכב מחזיק את הבלמים עוד 2 שניות.

מנוע: חזק, הרכב מושך יפה בכל תחום הסל''ד, קצת רועש, אבל בסך הכל בסדר.

אחיזת כביש: מממממממדדדדההים, הרכב הזה מחזיק סיבובים כמו דבק, פשוט לא יאמן!!!!

מבחינת אחזקה, עלויות הטיפול במוסך, די רגילות, בסביבות 1600 ש''ח עלה לי טיפול 90,000. מה שכן המקיף יקר!!!!

7000 ש''ח.

בסופו של דבר. יצירת מופת, שווה ביותר.

C4 1.6 thp exclusive Made in France- Prefected in my garage

פורסם

שימוש בבלם יד?

אני נוהג ב-156 סלספיד, בגרסא הראשונה והפחות מעודנת של הגיר הזה, ולא יצא לי מעולם לעשות שימוש בבלם-יד חוץ מאשר חניה או חוליגניזם. ב-159 הסלספיד טוב בהרבה.

לגבי המקיף - מה גיל הנהג הצעיר ביותר? האם יש עבר תביעות?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תוכל לקרוא סיכום דיי ממצה שלי מתקופת אחזקה של שנתיים כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=473231

יש התייחסות לכל הנקודות שהעלית. שים לב שעלות שהביטוח שלי הייתה נמוכה בהרבה מהמצויין מעלה (מקיף עלה לי 3000 ש"ח בלבד...), כמו-כן לדעתי הגיר מצויין.

אני חייב להגיד שאחרי 3 חודשים בלעדיה (ולמרות שאני מאוד אוהב את ה-MX-5 ישנה-חדשה שלי) אני מתגעגע לקרוזינג באלפא... עדיין יש לי תוכנית סודית לקנות אחת בנוסף...

פורסם

^ שאפו. קראתי וזה ענה לי פשוט על כל השאלות, חבל שלא נתקלתי בשרשור הזה קודם לכן כי זה היה מונע ממני לפתוח את הנושא הנ״ל.

הופתעתי מאוד(!) ממחיר רישוי הרכב, וואו מה זה??!! זה חוצפה! וגם מירידת הערך הקטלנית של הרכב.

נוסיף לזה את העובדה שגם ככה אני לא מעריץ גדול של התיבה הרובוטית ונקבל קונה שירד מהפרק.

חבל מאוד רציתי משהו קצת שונה ופחות בנאלי.

אני פשוט נדחק פה לפינה, כל השלושה הפייבוריטים שלי ירדו מהרשימה ( אודי,במוו,אלפא).

לקח לי קצת זמן להתאושש אחרי הקריאה ולהחליט מה יהיה הכיוון החדש, וכנראה

שזה יהיה מאזדה 6 09 דגם מפואר הכולל עור,מולטימדיה,חישוקים וסאן אוף.

תמיד תשאר לי הפינה בלב לרכבים האלו ואגשים אותם כשיתאפשר (או כשהמדינה תפסיק להיות כזאת חמדנית).

לפחות אני שמח שיש לי כיוון חדש מאחר שהפכתי לאובד עיצות.

פורסם

מחיר רישוי הוא נגזרת של מחיר הרכישה. ירידת ערך גבוהה בכל רכב יקר. מוזר שלא ידעת את אלה קודם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני רואה שדעתי כבר מיותרת.

אסכם את השרשור באחד מהסלוגנים היותר אהובים עלי של סמל"ת.

אלפא - רק אם אתה מתאים לה.

או יותר נכון - "אלפא - רק אם הכיס שלך מתאים לה"

פורסם
מחיר רישוי הוא נגזרת של מחיר הרכישה. ירידת ערך גבוהה בכל רכב יקר. מוזר שלא ידעת את אלה קודם.

נגזרת ממחיר הרכישה?

על מאזדה 6 שתעלה 100k לא תשלם אגרת רישוי כזאת. לגבי ירידת הערך אני יודע, אבל 50k בשנתיים?! מוגזם.

פורסם

היתרון מבחינתך הוא שהרכב כבר ספג ירידת ערך משמעותית כך שאתה כקונה יכול היום לרכוש רכב כזה בפחות מ-100K (ראיתי אף רכבים בפחות מ-80K)

פורסם
או יותר נכון - "אלפא - רק אם הכיס שלך מתאים לה"

עם כל הכבוד, אני ממש ממש לא מסכים עם האמרה הזו.

כרגע יש לי אלפא 147, אליה השתדרגתי מפיז'ו 206.

ואני יכול להגיד שההפרש במחיר להחלפת קלאץ ומשולשים הוא סה"כ 200-300 שח בערך, לא יותר, וקח בחשבון שבאלפא הוחלפה גם משאבת קלאץ' פנימית.

לכן המשפט מיותר (אלא אם נאמר בהומור, וגם אז, למי שלא מכיר, זה עלול להראות כמו סטייטמנט).

אני לא יודע מה ההפרש במחירים עבור הדגמים היקרים יותר, אבל אני מאמין שהוא לא קיים!

פורסם
אני רואה שדעתי כבר מיותרת.

אסכם את השרשור באחד מהסלוגנים היותר אהובים עלי של סמל"ת.

אלפא - רק אם אתה מתאים לה.

צודק (כתמיד).

מי שמעניינת אותו ירידת הערך ואחזקה זולה - לא תתאים לו אלפא.

פות"ש - זה בסדר. טוב שעושים שיעורי בית לפני ולא אחרי.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...