Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדגשתי לך שלא פחות חשובה היא איכות הקבצים שאתה שומע, בשיר מסוים הסאונד מתעוות על ווליום 32 בר"ד ואילו בשיר אחר, שומעים נקי גם ב- 38.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש פה יחס מאוד שולי לhu וחבל.

אם אני לא טועה (לא נתת דגם ספציפי) וממה שמצאתי ברשת מדובר בדאבל דין (אמנם קלאריון אבל עדיין) עם יציאות פריאאוט של 2v.

החלפה של זה באחד איכותי יותר עם פריאאוט גבוה יותר גם ישפר את התמונה מאוד.

פורסם
יש פה יחס מאוד שולי לhu וחבל.

אם אני לא טועה (לא נתת דגם ספציפי) וממה שמצאתי ברשת מדובר בדאבל דין (אמנם קלאריון אבל עדיין) עם יציאות פריאאוט של 2v.

החלפה של זה באחד איכותי יותר עם פריאאוט גבוה יותר גם ישפר את התמונה מאוד.

נתתי את הדגם (401) , הדאבל דין הזה עולה 2500-3000 שח אני מאמין שהוא איכותי .

http://www.sge.co.il/products/view/22/%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91/698/VX401A.html

פורסם

בסכום הזה לדאבל דין זה דיי בסיסי.

כמו שכתבתי הפראאוט שלו הוא 2v.

אם תחליף לאחד איכותי יותר גם תרגיש בהבדל ניכר.

פורסם

אני הייתי מציע כצעד ראשון לחבר את הסט בבי אמפ ולהאזין לתוצאה, מהשימוש שלי בסטים של הרץ הבנתי שבעבודה פאסיבית הטוויטר מתחיל לצעוק הרבה לפני שהוופרים מגיעים למיצוי היכולת. בבי אמפ תוכל לתת לוופרים יותר הגברה ו"לסחוט" מהסט הזה את המקסימום.

בקשר לפריאאוט הנמוך יחסית אוליי שווה לשקול הוספת ליין דרייבר במקום להחליף HU יכול להיות שזה ישפר את התוצאה.

לגבי הגברה, הסט הזה מאוד אוהב כוח (בעיקר הוופרים) וכמה שתיתן יותר תקבל יותר, ושוב הייתי ממליץ על בי אמפ כי הטוויטר עלול להיות צורם עם הגברה חזקה.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

בקרוס הזה ישנה אופציה לתת ערוץ הגברה נפרד לטוויטרים ולמידבאסים, בחיבור סטנדרטי כל צד (טוויטר מיד וקרוס) מקבל 150 ואט, בביא אמפ כל דרייבר יקבל 150 ואט, אך זה מצריך שימוש בכל ערוצי ההגברה שיש לך היום, ואומר שתצטרך לקנות מונו בלוק לסאב.

צירפתי לך תמונה שהייתה לי בטלפון מויכוח קודם, אומנם של מורל, אבל אותו העקרון.

u7aquqe4.jpg

SCANSPEAK

פורסם

בידיוק מה שבני אמר. היתרון שאתה יכול לנסות את זה בלי להחליף או להוסיף שום דבר כרגע, פשוט תנתק את הסאב ותנסה (בהנחה הקרוסים נמצאים בבגאז'-אחרת תהיה חייב להריץ זוג חוטים נוסף). אם תהיה מרוצה מהתוצאה תוסיף מונו לסאב.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם
בקרוס הזה ישנה אופציה לתת ערוץ הגברה נפרד לטוויטרים ולמידבאסים, בחיבור סטנדרטי כל צד (טוויטר מיד וקרוס) מקבל 150 ואט, בביא אמפ כל דרייבר יקבל 150 ואט, אך זה מצריך שימוש בכל ערוצי ההגברה שיש לך היום, ואומר שתצטרך לקנות מונו בלוק לסאב.

צירפתי לך תמונה שהייתה לי בטלפון מויכוח קודם, אומנם של מורל, אבל אותו העקרון.

u7aquqe4.jpg

למה להפוך כל דיון לוויכוח?:shock:

הנה לך דוגמא שחברה אחרת קוראת לזה b-wire כאן jl (הקרוס היה אצלך כנראה אתה לא זוכר, תלחץ על הגדלה של התמונה ותסתכל מה רשום על מצבי הג'אמפר).

http://intl.jlaudio.com/zr650-570-cs-pxo-car-audio-zr-individual-components-crossovers-91155

פורסם

אוויי אתה קשה :brickwall:.

אבל צודק בהחלט, לא ויכוח, דיון עדיף :wink:.

ולצורך הדיון (למיטב הבנתי B- זוג, AMP הגברה\מגבר, WIRE חוט\כבל), אבל שכל חברה תקרא לזה איך שהיא רוצה, הכוונה ברורה, הגברת כל דרייבר ע"י ערוץ הגברה נפרד, תוך שימוש בקרוס אובר בודד לכל צד.

SCANSPEAK

פורסם
אוויי אתה קשה :brickwall:.

אבל צודק בהחלט, לא ויכוח, דיון עדיף :wink:.

ולצורך הדיון (למיטב הבנתי B- זוג, AMP הגברה\מגבר, WIRE חוט\כבל), אבל שכל חברה תקרא לזה איך שהיא רוצה, הכוונה ברורה, הגברת כל דרייבר ע"י ערוץ הגברה נפרד, תוך שימוש בקרוס אובר בודד לכל צד.

ואני קשה :lol:

פורסם

בקרוס של מורל, B-WIRE וסטנדרט הם אותו דבר. הג'אמפרים מחווטים את הקרוס במקביל על ערוץ הגברה אחד.

ה B-AMP מחבר כל אלמנט לערוץ.

ב-JL המיקום התחתון של הפיוזים מחווט את שני ערוצי הכניסה במקביל והעליון מחווט כל כניסה לאלמנט. זאת אומרת שאם תחברו כמו B-WIRE בדוגמא של מורל עם הפיוזים במצב העליון תקבלו אותה תוצאה כמו חיבור סטנדרטי. אם תחברו כמו B-AMP בדוגמא של מורל תקבלו ערוץ הגברה ניפרד לכל אלמנט.

אם הבנתי נכון עד עכשיו, מה הטעם ב B-WIRE?

פורסם

אם אנחנו מדברים עכשיו על b-wire כמו אצל Jl והשאר, אתה גם מוסיף כח לכל אלמנט (במקום שכל הסט יהיה על ערוץ הגברה אחד) וזה גם מאפשר לך יותר שליטה על הפרדה בין האלמנטים בסט, לדוגמא אם הטוויטר שתלטן אז להוריד קצת גיין (יותר שליטה מאשר רק עם הג׳אמפרים שלהם).

עכשיו תגיד יש אקטיבי למה צריך את זה.

אז שני דברים, במקום להיכנס לכאב ראש הזה של להוסיף פרוססור/hu בעל קרוס אקטיבי שיכול לשלוט במספר רכיבים (נגיד לסט 3 חלקים + סאב שמעטים הhu שיכולים לעשות זאת).

דבר שני, ברוב הסטים שכבר קיימת האופציה הזאת הקרוס הוא כבר באיכות גבוהה וכאמור חיתוך אנלוגי יותר טוב מדיגיטלי שיבוצע בhu/פרוססור.

• תוכן חדש...