Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אוי לא, שיזפון. במקום הזה אי אפשר להמשיך לישון באוהל אחרי 7 בבוקר כי יש השכמת זבובים.

אבל אל תיקח את זה קשה ואל תחשוב שנדפקת- ככה נכנסים לדיכאון הכי מהר.

תזכור שלא משנה איפה אתה, תמיד יהיה מישהו עם שיבוץ יותר מסריח משלך.

לפחות אתה לא תותחן שמתפעל קופסת שימורים ממלחמת וויאטנם ורץ הלוך חזור עם גושי מתכת במשקל 50 קילו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ורופני - ברצינות, לפחות לידע שלי מלפני כמה שנים שהשתחררתי ומה שאני רואה קצת במילואים.

בגיוס עצמו - זה מאוד משתנה, יש כאלו שסרבו להתפנות בבקו"ם וקיבלו את מה שהם רצו וכאלה שלא, איתי היה מישהו שנשאר מחזור (4 חודשים) בבקו"ם ובסוף הגיע לשריון כולל משפט שהוסיף לו את ה4 חודשים האלו לשירות. מצד שני היו כאלה שבסוף לא הגיעו לשריון, אבל אין לי מושג להגיד לך מה כלל האצבע בעניין.

אל תדאג לגבי אוהלים והשכמות זבובים כי התנאים הפיזיים בשיזפון היום לא רעים בכלל ביחס לצבא - רוב הבניינים יחסית חדשים עם מיזוג/חימום סביר, מים חמים וכו'. נכון שרוב הזמן תהיה בשטח אבל בו אל תדאג לגבי השכמת הזבובים כי היא תקפה רק לסוף המסלול ובעיקר למילואים -אתה תקום יותר מוקדם מהם. מי שנמצא באוהלים בתוך הבסיס עצמו זה רק חילות אחרים שמגיעים לצרכי אימונים משותפים ותצוגות יכולות.

לפחות בתקופה שהייתי בסדיר יצאה הוראה להשאיר חיילים כמה שפחות בבסיס בשבתות אם אין הצדקה כי זה עולה לצבא יותר כסף מלהוציא אותם הביתה, אבל אני לא בטוח מה קורה עם זה כרגע. בכל מקרה במסלול עצמו היציאות יחסית בסדר וגם לדעתי האישית הוא לא קשה בצורה לא סבירה וגם פדלאות כמוני עברו אותו יפה גם אם לא עמדו בכל הדרישות וכו' וכו'. קולינרית אני לא יודע מה קורה שם במטבח מאז שזרקו את חזן אבל משער לעצמי שמדי פעם תוקפת את הבסיס תקופה שבה אין מחלות מעיים למיניהן ואז אפשר לאכול נורמלי.

בפלוגה המבצעית החיים יכולים להיות יפים הרבה יותר או גרועים הרבה יותר, זה תלוי במזל שלך, בתפקיד שלך, איפה הפלוגה נמצאת וגם בתקופות שעוברות על צה"ל, והיציאות בהתאם. בשריון אכן יש ראש מפגר וקשה כלפי החיילים כולל מפקדים בכירים שחושבים שחיילים צריכים לסגור הרבה שבתות בשביל משמעת ומסורת, זה קיים.

ועכשיו לסוד הנורא של צה"ל, לא רק שיש לא מעט שריונרים שגאים בזה, יש אנשים שאשכרה אוהבים טנקים!לא הייתי קורא להם אנשים כמו עכברי פודרה (שיזפוניסטים) וכו', אבל יש כאלו. יכול להיות שגם אתה תתאהב במכונה הזאת, ולמי שאוהב את זה יש תחום שלם של ידע לטחון ולגובב בו בכל המערכות הטכנלוגיות והמכניות המורכבות שיש בטנק. כי האמת שמבחינה הזו יש הרבה מה ללמוד ולהבין.

*גילוי נאות - הספגטי אינו מאוהבי המכונות הללו, כלומר, מחבב אותן מהרגע שהן יורות ועד הרגע שהן פוגעות.

בסופו של דבר אחרי הגיוס אתה יכול לנסות להגיע לפלס"ר או לפלוגות המסייעות שפתחו עכשיו בשריון שאמורות להיות מקבילות לאלו שיש בגדודי החי"ר הרגילים כך שכאן וכאן תצא חי"רניק, תזכור שבמבנה החדש של השריון שליש מהמתגייסים יהיו חי"רניקים וסביר להניח שבמחזור גיוס שלך הרבה יותר מזה כדי למלא את הפלוגות. גם אם הגעת לטנקים, זה לא זוהר כמו סיירת מטכ"ל או השייטת, אבל המסלול בטוח פחות קשה והאנשים בדרך כלל טובים, והעבודה עצמה אמנם משעממת וסיזיפית יותר, אבל זה הצבא האמיתי.

אם התחלנו עם החמישייה - שיעור מספר 2 - איך עובד הצבא באמת:

פורסם

רופני, ברכות על השיבוץ, אני יודע שזה לא מה שרצית מההתחלה, גם אמרתי לך שזה כנראה מה שיגיע, מה שאומר שמעכשיו יש לך 2 אופציות:

1. "תתרעל" על שריון- תחליט ששם אתה הולך לעשות את הכי טוב שלך, תתגייס כמו שצריך ותתן את כולך בשריון, אולי אפילו תהנה בסוף, אתה יכול אפילו לנסות להתמיין לפלס"רים אם אתה מעוניין בשירות יותר רגלי ופחות רכוב.

2. תסרב פינוי- אין מה לעשות, ברגע שאתה עולה על האוטובוס לשיזפון ביום הגיוס אתה הולך להשאר שם. אם לא תתפנה תכנס למעצר או גם לכלא בסוף וינסו לשכנע אותך בכל צורה אפשרית להגיע לשריון. אני מכיר אנשים שקיבלו את מה שהם רצו בסוף (במקרה הזה מישהו שאני מכיר לא הסכים לעלות על האוטובוס לטירונות קרבית ואחרי כמה זמן נתנו לו ג'וב בקריה), הבקשה שלך היא מיוחדת, אף אחד לא ישלח אותך בחזרה לבקו"ם כדי להתמיין לחיל הים בלי פרוטקציות מטורפות בחיל עצמו, אתה צריך להתייעץ עם הקצין שאתה מכיר מחיל הים (אני כבר לא זוכר מי הוא ומה הקשר שלך אליו).

חלק בטח יתקפו אותי וישאלו למה בכלל הצעתי לו את האופציה של לסרב פינוי. אני מאמין שמי שמגיע ליחידה כלשהי צריך להיות בטוח שהוא באמת רוצה להגיע אליה, לא לקבל הכל משמיים. במיוחד שרופני שלנו מחפש לעשות שירות משמעותי לא פחות במקום אחר. אני מעדיף שהוא יצליח לשבור את חיל שריון ולעשות תפקיד משמעותי מאשר שחיל השריון ישבור אותו מלעשות תפקיד שכזה.

שיהיה לך בהצלחה בכל תפקיד שתבחר!

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

רופני, יש יחידות ש"אוהבות" אנשים שלא מתפנים (תעוזה, דבקות במטרה, יצירתיות וכו') וכאלו שלא יסכימו לקבל אותם בכלל (חוסר משמעת, חוסר צייתנות), אבל אם התפנית מהבקו"ם והגעת לשריון - הסיכויים לצאת הם קטנים מאוד וסביר להניח שאם תתחיל לסרב אחרי שהגעת לשריון תמצא את עצמך בתפקיד ג'וב גרוע כמו חמ"ליסט בשיזפון או משהו בסגנון הזה שמשלב את חוסר העבודה והעניין של הג'ובניק במקומות האלו עם תנאים חצי קרביים ויציאות לא משהו בתוספת ריחוק משמעותי מהבית.

פורסם
לפחות אתה לא תותחן שמתפעל קופסת שימורים ממלחמת וויאטנם ורץ הלוך חזור עם גושי מתכת במשקל 50 קילו.

עוד פעם מישהו מגובב משהו רע על תותחנים אני דוחף לו את כל ההקנה של התומ"ת לתחת :evil:

מי שמזלל בפחיות האלה לא ראה אותם בפעולה מעולם ולא באמת מבין איזה יתרון אסטרטגי מספק החיל הזה, תשאלו כל חירניק שהשתתף בלבנון השניה או בעופרת יצוקה מה הוא חושב על תותחנים.

מדובר בחיל מאוד לא מוערך עם תקציבים זעומים וחיילים שבוזים כי רובם או 72 שלא הצליחו להשיג 64 ולהיות גובניקים או 97 כמו רופני שלא הצליחו להגיע לחיר\טייס\סיירת שקר כלשהו וכאן מתחיל כל הבאלגן.

תותחנים היא הדרך הכי מהירה לקצונה ומשם אתה יכול להגיע לתפקידים מאוד מעניינים כמו קש"א ולהיות מוצמד ליחידות שדה כאלה ואחרות, או להגיע לאחת מהיחידות המיוחדות של תותחנים מורן\מיתר וזיק (יש פירוט קצר עליהן באינטרנט,אני לא הולך לפרט).

שלא לדבר שתותחנים כבר פחות מתעסקים בשגרה בתותחנות ויותר נמצאים בשטחים כמו חיר ורוב הסיכוי שהפעמים היחידות שתפגוש תומת אחרי הטירונות הוא באימונים.

גם יש לנו את הכומתה הכי יפה והקנה הכי גדול :tongue:

אורי, אתה תמיד יכול להגיש 55, חבר בטירונות ניגש לגיבוש חובלים וצנחנים (נפל בשניהם) ולא עשו לו שום בעיות

אם תגיע ל7 יש לי חבר טוב שהוא מ"כ טירונים.

ותזכור, כל עוד לשרות שלך יש משמעות אתה תהנה, אולי פחות ממה שהיית נהנה בצלילות, אבל אתה תראה שבסופו של דבר יהיו איתך חברה טובים ותראה שהשרות לא כזה נוראי.

ואם אתה רוצה לעבור לתותחנים, יש לי קשרים טובים מאוד בגדוד הקודם שלי :-P

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

אי-מן, תותחן עם גאוות יחידה?

צריך לשים אותך במוזיאון. קבל ח"ח אתם באמת עושים עבודה מאוד מאוד חשובה

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

לא חסרים תותחנים עם גאוות יחידה, הבעיה שעל כל אחד כמוני יש חמש שבוזים :oops:

פורסם

הבעיה שאין הרבה מה לעשות איתנו בשגרה ואנחנו שימושיים רק בחרום ,בניגוד נגיד לשריון שאם הם לא באימון אז הם עם הכלים בגבול כזה או אחר

אם אנחנו לא באימון ואין איזה איום ממשי, הסיכוי שנהיה עם הכלים מעוד נמוך (זה לא שאין כוננות תותחים,היא פשוט משולבת עם אימון בד"כ).

כך שנוצר לך מצב שאתה מוכשר תותחן, עושה עבודה של חיר, אבל מקבל כבוד ותקציב של תותחן (אתם יודעים מה זה לעשות סיור עם אפוד בגלל שאין לחיל הקצאה לווסטים?!)

יכול להיות שהשתנה משהו ב5 שנים שאני משוחרר, אבל אלה היו גורמי ה"שביזות" כשאני הייתי בסדיר.

נ.ב

תקלה ראשונה במערכת החדשה, לא הופיע לי ההודעה הקודמת שכתבתי

• חברי המעגל הראשון
פורסם
עוד פעם מישהו מגובב משהו רע על תותחנים אני דוחף לו את כל ההקנה של התומ"ת לתחת :evil:

מי שמזלל בפחיות האלה לא ראה אותם בפעולה מעולם ולא באמת מבין איזה יתרון אסטרטגי מספק החיל הזה, תשאלו כל חירניק שהשתתף בלבנון השניה או בעופרת יצוקה מה הוא חושב על תותחנים.

מדובר בחיל מאוד לא מוערך עם תקציבים זעומים וחיילים שבוזים כי רובם או 72 שלא הצליחו להשיג 64 ולהיות גובניקים או 97 כמו רופני שלא הצליחו להגיע לחיר\טייס\סיירת שקר כלשהו וכאן מתחיל כל הבאלגן.

תותחנים היא הדרך הכי מהירה לקצונה ומשם אתה יכול להגיע לתפקידים מאוד מעניינים כמו קש"א ולהיות מוצמד ליחידות שדה כאלה ואחרות, או להגיע לאחת מהיחידות המיוחדות של תותחנים מורן\מיתר וזיק (יש פירוט קצר עליהן באינטרנט,אני לא הולך לפרט).

שלא לדבר שתותחנים כבר פחות מתעסקים בשגרה בתותחנות ויותר נמצאים בשטחים כמו חיר ורוב הסיכוי שהפעמים היחידות שתפגוש תומת אחרי הטירונות הוא באימונים.

גם יש לנו את הכומתה הכי יפה והקנה הכי גדול :tongue:

ראיתי ושמעתי ותפעלתי מספיק מהחרא הזה.

עזוב אותך מיתרונות אסטרטגיים, ברור שהתותחנים תורמים המון ואם לא היו צריכים תותחנים בצה"ל אז לא היו.

אבל מה? להיות תותחן זה מקצוע מבאס תחת, אתה לא רואה את הנזקים שאתה גורם. אפילו אם ירית פגז והרגת את נסראללה ימח שמו, אתה לא תדע מזה כלום.

פעם אחד בלבד יצא לנו להיות בכינון ישיר על איזה בית מסריח וזהו.

כשנגמרה מלחמת לבנון 2 החלטתי שאני מוכן להחליף לכל מקצוע צבאי, רק לא זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אומרים שהתותחנים הם כמו ביצים - תמיד משתתפים, אבל אף פעם לא בפנים.

אישית הייתי מוצב למעלה משנה וחצי בגדוד תותחנים. סה"כ היה מדובר בתקופה די קשה, 1983-84 בגזרה המזרחית בלבנון, למרגלות ג'בל ברוך. אבל העובדה שהיתה הרבה פעילות, כולל ירי אמת לפחות פעמיים בשבוע, החזיקה גאוות יחידה. הוסף לזה מג"ד שדאג שתמיד תהיה פעילות, גם בימים שקטים, ושדרת פיקוד של קצינים מצטיינים (רבים מהם נושרי טייס מבריקים) ומפקדי צוותים רציניים - וגם החיילים היו גאים ביחידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בלבנון השניה השימוש בתותחנים היה שונה, שימש יותר להגנת חיר ופחות פגיעה בתוך לבנון, כמובן ששימשנו גם להורדת אתרי שיגור.

בעופרת יצוקה היה השימוש האמיתי שלנו :-P, בזמן שהחיר והשריון והנדסה מתאמנים להיכנס אנחנו לא מפסיקים לירות ולשטח כל אתר שיגור שאפשר.

לא רואה את הנזקים? מי צריך לראות, רואים את המכתש או החור בבנין שהגוש ברזל עשה בשידור טלוויזיה של אחרי, רואים את התאורות והעשן שנותנים לחירניקים אפשרות לעשות את העבודה שלהם בצורה טובה יותר.

לתותחנים יצא כינוי לא נעים במיוחד "חיל ביצים" משתתפים אבל לא נכנסים, התשובה שלי הייתה "בוא נוריד לך את הביצים ונראה כמה תהנה מהכניסה"

בלבנון השנייה הייתי פעיל רק בסוף כך שלא ראיתי יותר מדי "פעולה" (אפילו סירבתי ללכת עם אות המלחמה בגלל זה), אבל בעופרת יצוקה הבנתי מה תותחנים באמת יכולים לעשות.

אם אחרי לבנון היית מוכן להחליף תפקיד לכל מקצוע אחר, כנראה שלא היית\רצית להיות בתותחנים מהתחלה.

לא ניכתב כביקורת, באמת שמדובר בחיל שאני לא חושב שיש הרבה ש"אוהבים אותו",יש שמכבדים אותו וחושבים כמוני שהוא חיל מאוד חשוב שלא מוערך מספיק.

ויש אנשים כמו נתנאל שרוצים לראות את הלבן של האויב, או לפחות לראות את התוצאה של המעשים שלהם.

נ.ב

נתנאל, עד כמה שאני יודע התומת היחיד שעשה כינון ישיר בלבנון היה של סוללה ג' מ55, אני צודק? :-P

פורסם

לא מבין מה הקשר בין גיבושים לשריון, לפחות בזמני לא היה כזה. אני ויתרתי על גיבוש טיס (עד היום מצטער על זה), הגעתי פצוע לגיבוש צנחנים ולא עברתי יום סיירות - ושלחו אותי לגבעתי. לשריון לא הייתי הולך בזמנו בשום מחיר (בלי סירוב, אבל משיכת כל חוט אפשרי). היום אני חושב אחרת.

אגב, באוטובוס לבקו״ם גיבבתי עם עצמי שממש מתחשק לי ללכת לחיל הים, ואכן ביקשתי מקצין המיון. צחוק כזה לא שמעו בבקו״ם מעולם לדעתי. קיבלתי בעיטה בתחת לאוטובוס לקציעות.

רופני, תתחיל להשקיע מאמץ מעכשיו אם אתה לא רוצה להגיע לשריון, אם תשב בחיבוק ידיים אתה תגיע ולא תצא. זה לאו דווקא רע.

במקרה מישהו מקורב לכאן בחן מרכבה סימן 4, בבקשה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

הרופני שבטנק ינצח :) יפה רז, חזק מאוד.

רופני שיהיה בהצלחה.

אנלוגי, גם לי ישר עלתה הכתבה של בוא עם מרכבה מהשוליים. אחלה כתבה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...