Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"סופר טוויטר" נשמע כמו מונח שיווקי חסר משמעות טכנית. לענ"ד גם מעיד על חוסר מסויים במוצר שמנסים לכפר עליו באמצעות מונחים מרשימים.

דני

פורסם

ממש לא.

סופר טוויטר זה טוויטר שבגלל המבנה שלו, גודל המגנט והסליל יכול לעלות לתדרים גבוהים מאד (25K-35K), כמובן שאלו לא תדרים שמיעים אך עצם היכולת של הטוויטר להגיע אליהם לפני נק' הרול אוף מעידה עליהם שבאופן חד משמעי את התדרים הכן שמיעים (עד סביבות ה 18K בערך, תלוי בבן אדם) הוא יכול לנגן ללא נפילה.

לרוב מתאפיינים ביכולת פירוט גבוהה מ-א-ד, חדים ובעלי אופי קר, לרוב גם לא טובים בטווח הנמוך ככה שהם יותר מתאימים לסט שלושה חלקים.

היה לי לתקופה קצרה מאד אחד מאיכות נמוכה יחסית, לא סבלתי את האפקט, לי קשה היה לשבת ברכב ולשמוע מוזיקה בעוצמה גבוהה, צריך להיותא בעל אפריות ריסון גבוהות מאד בשביל לעבוד איתו כמו שצריך.

יש במפגשי צפון 3 רכבים עם סט אפ שמכיל כאלה טוויטרים, נשמע שם פנטסטי, בשבילי זה קשוח מידי (להשמעה קצרה זה כיף, לטווח ארוך, הייתי, והלכתי על משהו יותר סלחני).

SCANSPEAK

פורסם

כל רכיב שמנגן ספקטרום מסויים יכול להיות לו נפילה בספקטרום הזה ולאו דווקא באחד הקצוות ככה שהגריפה שאם הוא מטפס אחרי הספקטרום השמיע לא אומר בהכרח שהוא מצויין בשאר.

ישנם גם ריבונים שבתאוריה (לא יצא לי לבדוק) יכולים לטפס עד 80khz, זה לא אומר כלום.

בכל מקרה יש משהו במה שdny אומר, ישנם מספיק טוויטרים איכותיים בלי להיכנס להגדרות מיותרות שעושים אחלה עבודה.

סופר טוויטר אמיתי מאוד מגביל אותך בתחום התחתון שלו.

לי אישית עדיין לא יצא לשמוע סופר טוויטר אמיתי, לא כל טוויטר בעל מבנה גדול ותצורת בולט (קליע) ישר מדלג לקטגוריה וגרפים מפוצצים אפשר לראות על כל מוצר, גם של בוס.

פורסם

לא אמרתי שהוא מצויין בשאר, מצד שני עוד לא יצא לי לראות גרף עם נפילה חדה (כזו שתהיה מוחשית), שאיננה בקצוות, אלמנט שכזה יהיה לא שימושי מכיוון שהוא לא לפה ולא לשם.

אף אחד עדיין לא עשה את הקישור בין סופר טוויטר לאיכות בשל השם "סופר", זו פשוט קונפיגורציה שונה שגם בה יש מגוון איכויות.

גרפים מפוצצים? לא נראה שאתה כמו MADISOUND מפרסם גרפים מפוצצים.

לפותח השרשור אתה יכול לעיין פה, המון מידע על כמעט כל סוגי האלמנטים, זה האזור של הטוויטרים.

SCANSPEAK

פורסם

פניתי לפותח השרשור אבל אם כבר אז:

לא אמרתי שהוא מצויין בשאר, מצד שני עוד לא יצא לי לראות גרף עם נפילה חדה (כזו שתהיה מוחשית), שאיננה בקצוות, אלמנט שכזה יהיה לא שימושי מכיוון שהוא לא לפה ולא לשם.

מעידה עליהם שבאופן חד משמעי את התדרים הכן שמיעים (עד סביבות ה 18K בערך, תלוי בבן אדם) הוא יכול לנגן ללא נפילה.

מתי לקחת גרף ואת אותו רכיב ובדקת עם rta את הנפילות? ואפילו בלי מכשור, נגיד שכן, האוזניים לא כאלו מדוייקות.

אף אחד עדיין לא עשה את הקישור בין סופר טוויטר לאיכות בשל השם "סופר", זו פשוט קונפיגורציה שונה שגם בה יש מגוון איכויות.

[COךOR="Blue"]לרוב מתאפיינים ביכולת פירוט גבוהה מ-א-ד, חדים ובעלי אופי קר[/color], לרוב גם לא טובים בטווח הנמוך ככה שהם יותר מתאימים לסט שלושה חלקים.

היה לי לתקופה קצרה מאד אחד מאיכות נמוכה יחסית, לא סבלתי את האפקט, לי קשה היה לשבת ברכב ולשמוע מוזיקה בעוצמה גבוהה, צריך להיותא בעל אפריות ריסון גבוהות מאד בשביל לעבוד איתו כמו שצריך.

מה שהיה אצלך ברכב, כזכור לי כיניתם הורן, גם פה עשיתם דיי סלט מכמה סוגים שונים של רכיבים, ובתאכלס זה לא קולע לא לכאו ולא לכאן, מעבר לזה שגם אם הוא כן היה, לא הייתי ממהר להשליך על כל הקטגוריה שהיא בעלת אופי קר וחד בהתבסס על שמיעה של אלמנט אחד/2.

מה שציינת הוא לא הורן ולא סופר טוויטר, אולי מה שאצל עוזי, זה שהאחרים נראים כמוהו לא אומר כלום.

גרפים מפוצצים? לא נראה שאתה כמו MADISOUND מפרסם גרפים מוצצים.

לפוצח השרשור אתה יכול לעיין פה, ופה המון מידע על כמעט כל סוגי האלמנטים, זה האזור של הטוויטרים.

כבר דיברנו הרבה על זה שמה נראה לי או לך לא קובע כלום, נראה לי זה לא עובדה.

מדיסאונד מפרסמת את הגרפים של היצרן והיא גוף 3 שמוכר סחורה.

כך שאם אני היצרן אני מעביר לה את כל המידע לגבי המוצר שלי.

פורסם

עריכה , לא מחפש להתווכח ,דעתי רשומה לעיל.

שמעתי חמישה סוגים של סופר טוויטרים, אל תאמר מה שאינך יודע.

SCANSPEAK

פורסם

לא מחפש לעשות כלום, 5 אין לי מושג איך אתה סופר, אבל את מה שיוני ואסיף הזמינו אני לא ממהר להכניס לקטגוריה, ואם אתה ממהר לשייך את אלה של יוני שעטופים ב5 ק"ג איזולירבנד לחלק מהרזומה שלך כנסיון עם סופר טוויטר זאת בחירה שלך.

לדעתי הטוויטר עצמו לא זוכר מי הוא.

גם אני שמעתי אותם (חוץ מהחדשים שהוזמנו) ולא ממהר להגיד שיש לי נסיון כזה או אחר עם סופר טוויטר (שוב אני לא יודע לפי מה השיוך שלך שהם כאלו).

לגבי מה שרשמת לפני העריכה, בקשר ל-לרוב אתה צודק, שים לב לשורה הראשונה, מעידה באופן חד משמעי.

זה לא לרוב.

אהבתי את המשפט האחרון שלך, זאת כל המנטרה שלי.

פורסם

3 אצל יוני (אחד מהם היה אצלי), ועוד אחד זהה בסטאפ אחר.

1 עוזי.

1 במילואים.

אני מכניס להגדרה של סופר טוויטר כל טוויטר שמנגן (או אמור לנגן, תלוי באיכות/יצרן) מעל 20K, אתה מוזמן לחפש בגוגל את ההגדרה של סופר טוויטר, זו ההגדרה.

חמש קילו איזולירבנד, רע זה לא עושה, ובטוח שעדיף מאשר לזרוק גוש מתכת על הדש ולהתפלל שלא יסדוק את השמשה:wink:.

את העריכה עשיתי מכיוון שבאמת ששבעתי מויכוחי סרק, והטחות של אימרות פוגעניות.

SCANSPEAK

פורסם

את כל אלו שציינת, מדדת עם rta ובדקת שהם עולים מעל ה20khz? כך החלטת שהם סופר טוויטרים?

לא אמרתי שהאיזולירבנד עושה רע, (למרות שאני בטוח שהטוויטרים לא מנגנים כמו שהיו חדשים), אני רק מציין שאין לאף אחד שמץ מי היצרן ומה הדגם (מכאן המשפט שהטוויטר עצמו לא זוכר מי הוא), ומכאן שגם לפי זה אי אפשר לדעת פרטים על הטוויטר.

אז שוב, מדדת עם rta כדי להסיק שזה סופר טוויטר או שהחלטת כך סתם?

באמת שלא מחפש להתווכח, אני לא מבין רק מאיפה ההסקות האלה, יוני הביא שלל של רכיבים ביתיים בצורות כאלו ואחרות, אין לי מושג מאיפה הקביעה שהם סופר או לא.

ומזכיר לך בשנית, זה שהיה אצלך בכלל קראתם לו הורן (גם לא הבנתי על סמך מה).

אז תחליט.

פורסם

אתה מוזמן לחפש בגוגל את ההגדרה של סופר טוויטר

חיפשתי. לפי מה שמצאתי, מסתבר שהניחוש שלי לא היה רחוק מהמציאות - הרבה צילצולים ובעיקר הרבה רעש. אין שום אות בעל משמעות מעל 20K וגם לא מעל 16K, בטח שלא משהו שהוקלט במיקרופון.

כמו כן הרעיון הזה שתוספת של צלילים מעל הנשמע משפרת את הנשמע הוא מופרך מיסודו.

דני

פורסם

"סופר" בהחלט, ולמה לכל הרוחות שמישהו ירצה טוויטר שמנגן בתדרים שאי אפשר לשמוע?!

עדיף להשקיע את הכסף בטוויטר שתכלס מנגן משהו...

פורסם

ואם היית קורא את שאר התגובות היית מבין שהייתרון איינו חבוי ביכולת לעלות מעל 20K שכן מדובר בתדרים לא שמעים.

לרוב הטייטורים יש נק' רול אוף באזור ה 14-19K ז"א שאת הטווח הממש גבוה הם לא מנגנים באותה עוצמה, יש שם נפילה וזה שמיע. שהרול אוף נמצא אי שם באזור ה 25 ניתן להסיק שתהיה תגובה טובה בקצה עליון של הספקטרום השמיע.

סוג של אנלוגיה, פרארי/פורש/בימריות מוגבלות אלקטרונית ל 250 קמ"ש, בפועל מגיעות להרבה יותר, אבל מה שבטוח של250 היא מגיעה.

י

SCANSPEAK

פורסם

את הקשר בין כוחות סוס ומומנט לניגון טווח תדרים אני אשאיר לך.

עדיין לא ראיתי הוכחה לזה שאם הטוויטר מנגן טווח מעל ספקטרום מסויים אז הוא בהכרח מנגן טוב חלק אחר.

באנלוגיה שאכן אפשר לקשר, לא כל מידבאס/וופר שמוצהר שיורד ל60-50hz הוא בהכרח סאב, או מנגן את הקצה השני טוב.

עדיין מחכה לתשובה מאיפה הקביעה שהרכיבים ששמעת הם סופר טוויטר..

פורסם

הם מאוד נצילים ויש להם פיזור סאונד מאוד רחב. יש שימוש בעיקר במערכות groundpounders.

אני לא יודע עד כמה הם יכולים לאפס מעל 20 קילוהרץ, אבל ממה שקראתי - הם לא כאלה רעים. סאב 12 שהוא מספיק חזק יכול לבלוע סאונד של טוויטר, לכן משתמשים בסופר טוויטרים, כדי שהבמה תעמוד בקצב. מייק הביא סופרטוויטרים של קרסנדו, נחבר אותם ונראה איך הם נשמעים.

• תוכן חדש...