Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב שלי מתחמם מאוד בזמן חנייה לא מוצלת.

1. האם "חלונות כהים" מאחורה + שמשה אחורית יכולים להוריד את רמת החום בפנים הרכב בחנייה תחת השמש או שזה בד"כ לא משפיע במיוחד, אם לא, האם כדאי לשים את הצלון רשת מחוררת כזו שנדבקת לחלון עם פומפה במרכז הרשת?

2. הייתי היום באוטו-דיפו, וראיתי 2 סוגים של מגני שמש לשמשה הקדמית: מגן "משקפיים" ומגן "אקורדיון".

מישהו יכול להסביר מה ההבדל בינהם? מה מומלץ?

כמו כן ראיתי אקורדיונים שהם בצבע כסף מבריק מצד אחד ושחור מצד שני, אני מניח שהצד השחור הולך לפנים הרכב, נכון?

3. בחיפוש באינטרנט מצאתי את זה:

http://www.ebay.com/itm/Solar-Sun-Powered-Car-Auto-Air-Vent-Cool-Fan-Cooler-Rubber-Stripping-New-/300916133612?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item460fffceec

מה דעתכם?

פורסם

1) בוודאות יוריד את החום בצורה משמעותית, אם יש לך את האפשרות להשחיר את כל החלונות (כמוני) אז זה הפתרון הכי טוב לחום, ואם לא אז לפחות שים צילונים מרשת על החלונות הקדמיים.

2) אצלי יש מגן שמש קידמי "משקפיים" עושה עבודה טובה..

מגן "אקורדיון" היה בשימוש של כחודש ברכב של אבי, ונזרק לפח כי לא הפסיק להתקלף לו החלק הפנימי וכל הזמן היה מלכלך את הדש בורד.

3) תורם בוודאות לכיסו של המוכר בלבד!

פורסם

ציפוי שלחור לא מוריד את החום בכל המקרים.

עקב בליעת האנרגיה בציפוי, החלון עצמו מתחמם הרבה יותר מאשר חלון שקוף ובעצם מקרין חום לתוך הרכב.

במקרה שלי (יש לי חלונות כהים מאחור + שימשה אחורית) החלונות מתחממים מאוד ופועלים כתנור.

זה יכול לעזור במקרה שפנים הרכב בצבע שחור עם הרבה משטחי פלסטיק, במקרה זה כמות הבליעה שיש בחלון קטנה מכמות הבליעה שיש על פני המשטחים ברכב ולכן המצב עשוי להיות קצת יותר טוב.

במקרה שפנים הרכב בהיר (אצלי הוא קרם) אז בכלל לא בטוח שתרגיש שיפור עם חלונות כהים מאחר והחלון עצמו יקרין חום באותה מידה בערך שהייתה לפני (כאשר פנים הרכב הבהיר התחמם מעט).

אצלי כאמור לא הרגשתי כל שינוי לטובה.

הפתרון הכי טוב הוא וילונות בהירים אשר מחזירים את קרני השמש (ולא בולעים אותן) ועושים צל חלקי/מלא בפנים הרכב.

כמובן שלשימשה הקידמית יש את הפתרון של הסוכך ומאחור יש וילון גלילה לשימשה האחורית.

עוד יכול לעזור זה השארה של חריץ קטן פתוח בחלון (או בחלון גג) ליציאת אוויר חם, אך זה כמובן פירצה לגנב (או לסתם משועממים).

פתרון מעולה נוסף הוא פריסת סדין לבן על גבי הדש-בורד והמושבים הקידמיים (בעיקר אם הם מרופדים בעור כמו אצלי, אגב - המצאה מטומטמת!).

אם כל היעוד של החלונות הכהים הוא הפחתת החום, אני אישית לא ממליץ.

פורסם

גם לדעתי חלונות מושחרים לא עוזרים להורדת החום.

עדיף לשים צילונים, וילון מאחור, וסוכך קדמי, זה מקל אבל לא משפר מי יודע מה...

בדרך כלל שאני נכנס לרכב, אני פותח את כל החלונות, הטמפ' ברכב צונחת מהר, כי נכנס אוויר קריר.

מנסיון סוכך משקפיים יותר טוב מהאקורדיון.

:smilecolr
פורסם

הקליאו הייתה כולה עם חלונות מושחרים (ע"י הבעלים הקודם :roll: ) בנוסף - הייתי שם כיסוי "משקפיים", ובנוסף הייתי מכסה את הרכב על בסיס יומי.

יודע מה? עדיין היה חם בטירוף להיכנס לרכב בקיץ!

פורסם

היו תקופות שלא היו לי חלונות שחורים ופנים הרכב התחמם הרבה יותר, כל חומר שיש ברכב (הגה, דש בורד, כסאות) היו הרבה יותר חמים.

האוויר החם ברכב יכול להיות שלא השתנה בהרבה, אבל כאמור, פתיחת חלונות בתחילת כל נסיעה פותרת את עניין האוויר החם.

מי שרוצה להגיד שחלונות שחורים לא משפיעים על החום ברכב, יכול להגיע אליי להתערבות על שישית בירה :wink:

הרבה יותר קל ונוח להיכנס לרכב עם חלונות שחורים, מרכב ללא החלונות שכל הפלסתיקה רותחת.

פורסם

גם עם כיסוי חיצוני מלא על כל הרכב לא נעים בכלל להיכנס לרכב אחרי כשעמד בשמש כמה שעות. שמתי לב שאם אני חונה מתחת לשורת עצים ממש נעים להיכנס לרכב, הוא בכלל לא חם... אז לא מבין למה הכיסוי לא מוריד את הטמפ' בתוך הרכב, הריי אין שמש על הרכב בכל מקרה!

פורסם
אז לא מבין למה הכיסוי לא מוריד את הטמפ' בתוך הרכב, הריי אין שמש על הרכב בכל מקרה!

הכיסוי משמש בדיוק כמו חממה. הוא לא נותן לאוויר החם שבאוטו להתחלף עם אוויר קר (יחסית לאויר בפנים, האויר בחוץ קר גם אם יש חמסין).

פורסם

הכיסוי משמש רק באופן חלקי כחממה, בשיא החום הוא שומר על טמפרטורה הרבה יותר נמוכה ברכב, כאשר כבר נעשה קריר הוא עדיין שומר על טמפרטורה מאט גבוהה.

הכיסוי מבודד את הרכב מבחוץ וזה מצויין, אני מאמין שהוא מוריד כ20 מעלות בסאלון בשיא החום ומעלה ב10 מעלות כאשר קריר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...