Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקוחה פנתה אלי וביקשה שאני אתרגם משהו.

אמרתי לה את המחיר שאני נותן כיום לכל מני גופים כי היא סטודנטית שלומדת באוניברסיטה שיש לי הסכם עם אגודת הסטודנטים שלה.

סיימתי את העבודה והמחיר שיצא על העבודה הוא 22 ש"ח.

זה באמת היה קצר.

רק הדלק בשביל לקחת את הכסף ולתת לה קבלה הוא יותר מזה.

אז אני שואל את בעלי המקצוע ונותני השירותים של הפורום:

האם יש לכם מחיר מינימלי שמתחתיו אתם אפילו לא מתעסקים עם לקוח?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרוצה את הרב- יבוא אליו

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני לא בעל עסק, אבל כצרכן נתקלתי בשני הסוגים.

אני חושב שחלק מההצלחה זה גם להיות לארג', הרי יום אחד הלקוח הזה יצטרך עבודה יותר גדולה, ובטח יחזור אל מי שהוא מכיר והיה מרוצה ממנו.

שלושה דברים בעניין הלארג'יות של בתי עסק:

כשהייתי בכיתה י"ד עשיתי פרוייקט סיום די רציני יחד עם חבר, בנינו מכונה לביצוע ניסויי מתיחה.

חלק מהחלקים שייצרנו היו צריכים גילוון, אבל היה מדובר במספר חלקים לא ממש גדולים, שאם ללכת לפי משקל, הסכום היה צריך להיות ממש נמוך ביחס להשקעה של בעל העסק. הוא אמר לנו בהתחלה שיקח כסף פר חלק במקום פר משקל.

בסוף הוא החליט לא לקחת מאיתנו שום דבר, וגילוון לנו את החלקים בחינם.

כרגע אני לא רואה את זה באופק, אבל יום אחד, כשאצטרך שוב לגלוון משהו, אני אדע לאן ללכת.

ישנה חנות לפירזול וכלי עבודה בבאר שבע, שהבעלים שם יהיה נחמד ללקוח גם אם הוא קונה בורג אחד בלבד.

היו כמה פעמים שממש הייתי צריך לריב איתו כדי לשלם על כמה דברים קטנים (הוא מכיר את אבא שלי ולא היה מוכן לקחת כסף)

ובגלל זה אף פעם לא עבר לי בראש ללכת לחנות אחרת לקנות דברים שגם הוא מוכר.

ישנו אתר ששכחתי את שמו ("מקסים" או משהו כזה) שמחלק דוגמיות לרכיבי אלקטרוניקה לכל העולם בחינם.

בהתחלה לא הבנתי למה להם לעשות את זה. ואז הבנתי שבמקום להשקיע בפרסום לא אפקטיבי, האתר משקיע בלגרום לאנשים לדבר עליו ולהזמין ממנו דוגמיות כאלה לסטודנטים ותלמידי אלקטרוניקה.

ויום אחד, הסטודנטים האלה יעבדו במקום שזקוק לרכיבים האלה, וידעו מאיפה להזמין את זה.

כמובן שאתה לא אמור לטרוח להגיע עד אליה וכו' בשביל 22 ש"ח. ישנם פתרונות אחרים לעבודות קטנות.

אבל להיות לארג' בתור בעל עסק, נראה לי כמו חובה כדי להצליח.

ד"א, אחלה סיפור על המתורגמנית העילגת בפייסבוק :wink:

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

ביקשתי ממישהי שעובדת איתי שתתאם איתה ותיקח את הכסף (שתיהן לומדות באותו מקום).

אני לא צריך להגיע אליה.

השאלה שלי היא כללית.

תודה על הפרגון על הקטע עם המתורגמנית :)

ואני די לארג' עם לקוחות.

בהתחשב באיכות של העבודה שלי ובהשוואה לאחרים שמתעסקים עם אותו דבר, אני ממש זול.

פורסם

קשה לענות על השאלה הזו יוסי,

עליך לקבוע סף מינימום לשעה/חצי שעת עבודה/ביקור/יעוץ, גם אם שווי העבודה עצמה קטנה מהמחיר שהגדרת.

בתחום שלי למשל, ישנו מחיר מינימום שאני קובע לביקור אצל לקוח, אם שעתי, גלובלי או אחר על פי מהות העבודה, אך תמיד קיים מחיר מינימלי אותו אני גובה במקרים הכי "מפגרים" בהם אני מגיע ללקוח הביתה רק כדי להדק לו את כבל החשמל למסך ונמצא אצלו 5 דקות סה"כ כולל גינונים..

הרי מזמנך השקעת, ברכבך נסעת, ממקצועיותך הפגנת, אז את כספו לקחת.. ואין בושה בזה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אולי ההשוואה לא מתקבלת בגלל השוני במקצועות אבל אינסטלטור/טכנאי מזגנים/חשמלאי ובעלי מקצוע שמגיעים עד הבית קובעים מחיר להגעה ועל זה מוסיפים ביקור עבודה.

איי פעם בא אליך חשמלאי ולקח לך רק 20 שקל כי כל מה שהוא היה צריך לעשות זה לחבר את החוט השחור חזרה?-כנראה שלא,והמחיר בסביבות ה150.

כמה אתה כבר יכול להרוויח מתרגום כזה של 20 ש"ח-זה לא כסף של עבודה.

תקבע עלות התחלתית ותקרא לה "פתיחת הזמנה/מחיר בסיס" או איך שלא יתחשק לך ועליה תוסיף שעות עבודה.

אתה הרי גם צריך לחיות

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

יש לי חברה לתרגום ותמלול וכל הקשור לתחום ויש לי הזמנת מינימום. מניסיון זה לא נכון לבנות על זה שמתישהו זה ישתלם כי זה לא. אותו לקוח שעשית לו ב-22 שח שאפשר להגיד שלא הרווחת בגלל נסיעה במקרה הטוב יפנה אליך ואז גם יצפה למחיר נמוך וגם עם לא עשית עבודה לפי דעתו ברמה גבוהה אז גם הוא לא יחזור וגם אתה לא הרווחת על העבודה שעשית. כעצה קטנה ולי יש ניסיון קטן בעסקים אם תמשיך לחשוב כמו שחשבת עד עכשיו לא תצליח. ואם אתה מעוניין לקבל עבודות קח מינימום על 250 מילים ותתייחס כיחידת מדידה. ככה כולם עובדים בתחום התרגום. ושלח במייל את העבודות גם עבור בדיקה לפני תיקונים ועם אתה יודע שתצטרך לנסוע ולהביא את העבודה ללקוח תוסיף כמה שקלים נגיד לדף תרגום עד 250 מילים אתה יכול לגבות 60₪ וקח 20 על נסיעה ותאמין לי תיצא לארג' :-) ואחלה שירות. ועם אתה מתרגם מקצועי אז אתה מוזמן לשלוח לי בפרטי מייל ואני יכול לדאוג לך לכמה עבודות ;-)

החיים הם כמו....

פורסם

בלי לדעת מה היקף העבודה והקושי הטמון בה - אם הייתי מחשב ומגיע למסקנה שמגיע לי סכום כזה עבור עבודה, או שלא הייתי לוקח אותה או עושה אותה בחינם עם חיוך ומכל הלב. אני חושב שאתה קצת מבזה את עצמך בלגבות כזה סכום מלקוח בהיותך עצמאי נותן שירות.

ולשאלתך - בוודאי שיש סכום מינימום, אצלי הוא יכול להשתנות בין לקוחות ובין סוגי עבודות, אבל אין עבודה שאגבה עליה פחות מחצי יום עבודה. את ערך יום העבודה אני קובע כמובן. יש עבודות שאקח בחינם, מאינטרסים פרטיים שלי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
. ואם אתה מעוניין לקבל עבודות קח מינימום על 250 מילים ותתייחס כיחידת מדידה.

אני יודע, אני בתחום כבר המון זמן.

כל המסמך היה עם 212 מילים אז לא הספיק להגיע לסכום מינימלי אפילו.

בשביל רבע שעה עבודה נראה לי שזה לא רע להרוויח 22 ש"ח.

עד היום עבדתי בעיקר עם חו"ל.

שם היה לי טופס הזמנה מסודר, ביחד עם חוזה ברור שהלקוח חותם עליו לפני תחילת העבודה, ושם יש מחיר מינימלי.

בארץ זה הכל פחות פורמאלי אז כשעובדים מול לקוח קטן שהוא פשוט סטודנט, ברגע שאני אציף אותו ביותר מדי מידע, אני מאבד אותו.

כל מה שהוא רוצה זה מישהו זול ושלא יעשה לו כאבי ראש.

לקוחות קטנים (כמו סטודנטים) זה גם לא עיקר העבודה ואני פשוט דוחף לקוחות כאלו בין הלקוחות הגדולים יותר כשיש זמן (ותודה לאל בפורום הזה לא חסרים אנשים שצריכים תרגומים קטנים ודחופים).

ואנלוגי, אם אני אגבה על 212 מילים כמו על חצי יום, בסוף ייצא שהיא משלמת 500 ש"ח לעמוד.

הרי זה לא דורש ממני להשקיע משאבים חוץ מהזמן שלי.

אני לא נוסע אליה, אין לי כלים מיוחדים או תשתית שאני צריך להכניס בה כסף ולא כלום.

פשוט עצרתי את העבודה על פרוייקטים אחרים, נתתי לזה כמה דקות וזהו, המשכתי עם שאר העבודות.

פורסם

לדעתי אף אחד לא יוכל לענות לך על זה, חוץ ממך.

מחד, שלח לחמך על פני המים- יש לי לקוחות שהם "דור שני"-קיבלו המלצה מקרובי משפחה וחברים, והם הזמינו ממני. חלקם רק על זה שהייתי הגון והוגן, קיבלתי את ההמלצה שהובילה ללקוח מרוצה.

מאידך, זמן ההתעסקות... זמן שווה כסף.

באמצע- אם אתה ממילא היית על הדרך לאיזור של הלקוח, ניחא. במילא היית אמור להיות באיזור, כך שזה לא עלה לך יותר מדיי כסף. אם מדובר על נסיעה מיוחדת, לדברים האלו יש עלויות, ועסק אמור להרוויח כסף ולא להפסיד.

מה שאני מנסה להגיד הוא, שכל מקרה לגופו.

אני מאמין שלבעל עסק יש עוד כמה תחומים שהוא צריך לדאוג להם, שאינם דווקא כסף- כמו מוניטין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תחשוב ככה שאם הייתה אומר לה 50₪ זה גם היה טוב והמונטין לא היה נפגע ;-) ודרך אגב אני מחפש כרגע מתרגמים טובים ומתמללים בגלל התרחבות וכמה פרוייקטים העתידיים. אני אשמח לשתף איתך פעולה כי אני פחות אוהב את תחום התרגום ולכן זה סוג של שירות אצלי בחברה ואני נותן למתרגמים טובים להרוויח בכבוד. אשמח אם תיצור קשר בפרטי.

החיים הם כמו....

פורסם

אצלי זה מתחלק לשתיים,

לדעתי אם הגיעו אליך וכל מה שהשקעת בלקוח זה 3 דקות על תרגום קצר ופשוט אפשר לתת את זה כ״שירות לציבור״.

ברגע שהשקעת מזמנך יותר מכמה דקות, במיוחד אם היית צריך להגיע למקום כלשהו ולתת את השירות מגיע לך שכר על הטרחה.

לפעמים מינימום הוא הכרחי לבעלי מקצוע מסויימים, בין היתר גם ע״מ לסנן עבודות קטנות ולא רווחיות.

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

• תוכן חדש...