Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקישור תוקן.

סיבים של מברשת שמתעקמים = כנראה שהם לא כלכך רכים.

אבל מה שטוב לך :-D

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

הם נתקעו בזוית לא טובה מתחת לארגז של 7 קילו בערך, למשך חודשיים. בתא מטען עם כל החום שבעולם.

ובאמת תודה ענקית לכולם!

שאלה לגבי החומר- אפשר למצוא את זה בארץ? החנות הזו שולחת לארץ, או לחפש את זה באיביי?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

ממה שאני מכיר, הרעיון הוא להשתמש במשהו שבמידה ונתקל באבן קטנה, יהייה לה לאן לברוח ולא תשרוט את הצבע. מיקרופייבר או לא- ספוג עם משטח שטוח לא יכול לסלק גרגירים לשום מקום. הכפפה עוד יכולה לעשות משהו בקטע הזה, ומברשת עושה את זה הכי טוב.

יש מברשות עם שער סוס שמיועדות בעיקרון לאבק שיהיו הכי טובות לשטיפה (לא מצאתי כזו כשחיפשתי, אבל זה כי לא חיפשתי מספיק כנראה).

הקטע של המיקרופייבר זה ספיגה טובה של נוזלים וכי הן הכי פחות שורטות את הצבע בעצמן. לא אומר שום דבר לגבי היחס שלהן לחלקיקים. בגלל זה משתמשים בכפפה עם ספגטי בשטיפה ולא סתם סמרטוט.

אפילו כשאני משתמש בסמרטוטים (בד"כ גופיות כותנה ישנות שאני חותך לחתיכות), אני מקפל אותם בגוש ולא קיפול מסודר ומנקה בלי לחץ כדי שאם אני עולה על איזה חלקיק הוא יברח לתוך הקיפולים ולא יתקע.

ובהמשך לחומר האטימה\ ואקס - הזמנתי את החומר מהאתר. מקווה שזה יגיע בחתיכה אחת.

פורסם
ממה שאני מכיר, הרעיון הוא להשתמש במשהו שבמידה ונתקל באבן קטנה, יהייה לה לאן לברוח ולא תשרוט את הצבע. מיקרופייבר או לא- ספוג עם משטח שטוח לא יכול לסלק גרגירים לשום מקום. הכפפה עוד יכולה לעשות משהו בקטע הזה, ומברשת עושה את זה הכי טוב.

יש מברשות עם שער סוס שמיועדות בעיקרון לאבק שיהיו הכי טובות לשטיפה (לא מצאתי כזו כשחיפשתי, אבל זה כי לא חיפשתי מספיק כנראה).

הקטע של המיקרופייבר זה ספיגה טובה של נוזלים וכי הן הכי פחות שורטות את הצבע בעצמן. לא אומר שום דבר לגבי היחס שלהן לחלקיקים. בגלל זה משתמשים בכפפה עם ספגטי בשטיפה ולא סתם סמרטוט.

אפילו כשאני משתמש בסמרטוטים (בד"כ גופיות כותנה ישנות שאני חותך לחתיכות), אני מקפל אותם בגוש ולא קיפול מסודר ומנקה בלי לחץ כדי שאם אני עולה על איזה חלקיק הוא יברח לתוך הקיפולים ולא יתקע.

ובהמשך לחומר האטימה\ ואקס - הזמנתי את החומר מהאתר. מקווה שזה יגיע בחתיכה אחת.

אני חושב שאתה בדרך הנכונה - ורק זה שהזמנת באתר על סמך המלצות של החברים פה אומר עליך הרבה (לטובה).

שיהיה לך בהצלחה!

פורסם

אכן יש שימוש במטאטא אצל חלק מהעוסקים בתחום הדיטיילינג (לדעתי זו תופעה בעיקר אמריקאית שם זה יותר נפוץ)

הנה למשל דוגמא למטאטא כזה

http://www.autogeek.net/bohawabrplte.html

http://www.autogeek.net/trbohawabrte.html

http://www.autogeek.net/trbohawabr.html

שימו לב שזה נמכר באחת מהחנויות הכי מפורסמות בתחום הדיטיילינג ברחבי העולם.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

יש לי עוד 2 שאלות אם כבר התפתח פה דיון:

1. איך אפשר להגן על הגומיות שמסביב לדלתות (כולל התא מטען והמכסה מנוע)? ברכב הקודם שלי, שהיה בן 6, הגומיות קצת התחילו להסדק.

2. איך אני נמנע מללכלך את הפלסטיקים שבין הצבע והחלונות כשאני שם ואקס? רק ע"י זהירות (שתאריך את העבודה באיזה שעה) או שיש דרך אחרת לשטוף את זה בצורה טובה או להמנע מהלכלוך בכלל?

פורסם
יש לי עוד 2 שאלות אם כבר התפתח פה דיון:

1. איך אפשר להגן על הגומיות שמסביב לדלתות (כולל התא מטען והמכסה מנוע)? ברכב הקודם שלי, שהיה בן 6, הגומיות קצת התחילו להסדק.

2. איך אני נמנע מללכלך את הפלסטיקים שבין הצבע והחלונות כשאני שם ואקס? רק ע"י זהירות (שתאריך את העבודה באיזה שעה) או שיש דרך אחרת לשטוף את זה בצורה טובה או להמנע מהלכלוך בכלל?

1. תחזוקה שוטפת כמו שעושים עבור כל חלק אחר שרוצים שיעריך חיים. ישנם חומריים ייעודיים שטוענים שביכולתם להגן על הגומיות. ובלי קשר לפעמים השמש גוברת על הכל והורסת את הגומיות ואז מחליפים.

2. אוטם אותם בסלוטייפ מיוחד / בד מיוחד / עיתון מיוחד (החנמי הכי טוב), כאשר רוצים להשיג תוצאות טובות בכל תחום וגם בתחום הזה בפרט זהירות אכן מתבקשת (למרות שהזמן שלך יתארך :cry: :cry: :cry:)

פורסם

אוי... לשחק עם נייר מסקינטייפ? אין איזה פיתרון פשוט יותר?

אפשר להשתמש בכל נייר מסקינטייפ או שצריך משהו עם דבק מיוחד?

בגדול אני חושב על קניה מרוכזת בהום סנטר של כל מה שחסר לי לשטיפה ויישום ואקס- שזה נכון לעכשו רק כפפה עם צמות והמסקנטייפ (ויש מצב שאני אשיג את המסקנטייפ בעבודה).

יש לי גופיית כותנה (בלי גושים, ואני מוריד את תפרים) בתור סמרטוט ליישום הואקס והסרה כשיתייבש, שמפו עם ואקס שקר של אמריקן איגל (בקבוק 85% מלא, לא מצאתי שום דבר אחר כשחיפשתי לפני שנה וחצי שמפו לרכב), ג'ילדה מיקרופייבר לייבוש קצת ישנה ונראת מלוכלכת אבל אני מכבס אותה טוב אחרי כל שימוש (סמכו עלי שהיא נקיה), הואקס בדרך לארץ, ומים בברז.

חסר משהו נוסף?

פורסם

טוב, אז מזל ח^א לי- יש דפיקה ראשונה בדלת (מרכז G בכפר סבא, חמור עם מרסדס שנת 80, החליט שמכל המקומות הפנויים הוא צריך לחנות דווקא צמוד אלי, ופתח את הדלת שלו מכול הלב- מול העיניים שלי. מזלו שהייתי במדים)

הפגיעה קצת מעכה את הצבע- נהיה מעין כתם שחור קטן, אבל מציק. יש מה לעשות עם זה או רק פוליש? הפלסטלינה יכול לעזור? (אגב, לא הבנתי אם מדובר בסתם פלסטלינה כמו של ילדים או משהו מיוחד לרכב- וניסיתי לחפש, פשוט כתוב בכול מקום רק "פלסטלינה").

פורסם

עדכון קטן- כנראה שבסוף השבוע הזה אני מקבל את הואקס, ועדין אין לי ספוג\ כפפה.

לצערי אני לא אוכל לשטוף את הרכב בסופ"ש הקרוב, לכן יש לי זמן להזמין כפפה ברשת (רצוי גדולה כדי שאני אוכל להגיע למרכז הגג של הרכב בלי להשען על כולו).

התקציב שלי הוא גג 50 ש"ח, כולל המשלוח.

יש משהו מומלץ או שכל דבר יהייה טוב מספיק (כל עוד הוא ממיקרופייבר ועם ראסטות)?

בעיקרון יש לי הנחה די גדולה בהום סנטר וראיתי שיש להם כל מיני ספוגים וכפפות מיקרופייבר. מה אתם אומרים?

אגב, אם יש משהו שאפשר להשתמש בו כמה פעמים בשביל ליישם ואקס, אז גם אשמח להצעות (כאמור- בינתיים אני משתמש בכותנה דקה יחסית וזורק אחרי כל שימוש)

פורסם

בפעמים הבודדות שיישמתי ווקס השתמשתי בפדים הצהובים הזולים מאיביי,תעשה חיפוש תמצא אותם בקלות.

יתרה מזאת,יש אפליקטורים של כמה חברות מהתחום ליישום ווקס .חפש בחנויות האינטרנט

פורסם

עד כמה זה קריטי להשתמש בפדים יעודיים לואקס במקום הסמרטוטי כותנה? אני מבין את הרעיון של מניעת שריטות, אבל מעבר לזה, יש יתרונות אחרים?

• תוכן חדש...