Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב חדש (2013) בצבע כחול מטאלי.

1. האים כדאי לשים ואקס כבר עכשו כשהוא חדש?

2. יש המלצה לואקס מתאים? ראיתי באוטודיפו ואקס נוזלי עם טפלון של טרטל. שווה?

3. אחרי כמה פעמים שעשיתי ואקס לרכב, נשבר לי הגב. אני מעדיף לשלם 150 ש"ח בשטיפת מכוניות שיעשו לי, אבל לא יודע עם איזה חומר הם עושים את ואקס ואיך הם עושים אותו. זה כדאי בכלל? יש מקומות מומלצים באזור רחובות? או שעדיף לסבול בשקט?

תודה לעוזרים!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

1. כן, מאוד.

2. כל ווקס יתאים, תלוי כמה אתה מוכן להשקיע, זה מתחיל בטרטל בסביבות 80 ש"ח (אני חושב) ועד לווקסים באלפי שקלים.

בתור התחלה טרטל יספיק לדעתי (בעיקר אם כבר יש לך אותו).

3. ממה נשבר לך הגב, מורחים, מחכים ומורידים, איזה ווקס עושים במכונות שטיפה ? הם רק שורטים את הצבע, אם אתה רוצה לך לדיטיילר שיעשה לך את זה (לא למכונת שטיפה).

דרך אגב, אתה מתכנן לעשות רק ווקס או גם פלסטלינה ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא יודע מה זה דיטיילינג, ולא מה זה פלסטלינה.

ראיתי כל מיני פוסטים על זה אבל לא ממש הבנתי את הרעיון. בגדול הגנה לצבע שמחזיקים כמה שטיפות?

בכול אופן, הואקס של טרטל עם הטפלון עלה משהו כמו 80~90 ש"ח. יש מצב שיעלה לי אפילו פחות אם אני אמצא את זה בהום סנטר (מועדון לקוחות...)

עד עכשו השתמשתי בואקס טרטל במשחה (קופסא ירוקה נראה לי) שבזמנו עלה לי משהו כמו 35 ש"ח. הספיק לי ל-3 פעמים (ונשאר קצת), וכל פעם לקח לי בערך שעתיים (מצובישי לנסר).

עכשו יש לי רכב קטן יותר (סוזוקי סוויפט. ידני), אבל גם שעה של שפשופים זה יותר מידי. זה לא בחורה.

במכוני שטיפה- אני לא מתכוון לואקס במכונה (השטות הזו בתוספת 5 ש"ח) אלא בטיפול ואקס שהם מציעים.

מוכן לשים עד 200 ש"ח על ואקס שמישהו יעשה לי.

פורסם

רציני לגמרי, ב200 אני מוכן לעשות לך את זה אבל אני בחיפה, יש הרבה חברי פורום שעושים לפעמים פרויקטים מהצד.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

זה מאוד לא חכם להיות מוכן לשים עד 200 ש"ח על ווקס מבלי שאתה יודע דבר או חצי דבר על ווקס.

כשאתה שם מים ברדיאטור אתה דואג למים מסויימים? הוראות יצרן? או שהכל זורם לך ואתה רק משלם לבסוף?

מבלי שאתה מבין איזה חומר שמים לך ובאיזה אופן שמים אותו. העיקר לומר שמתי ווקס. זה כמו אנשים שקונים את הטלפון הכי חדיש כל חודשיים בשביל להגיד קניתי. תיהיה צרכן חכם.

אחרי השטיפה הגרועה שתקבל במכון (ברובם הגדול, יש כמה מקצוענים אבל הם גובים בהתאם), ושפע של שריטות חדשות על הדרך, טיפול לא יסודי בזמן הניגוב עם סמרטוט עלוב.

ולבסוף איזה ווקס זול ביישום שגוי.

והעיקר אתה מוכן לשלם? אם כזה טיפול עדיף כבר לא לעשות כלום.

בוא תשלם לי. אני אעשה לך שטיפה 2 דליים ואזרוק טרטל ווקס על הרכב. מתאים לך? (אני ציני)

אני רוצה לפקוח את ענייך ידידי, חשוב שתבין שרוב מכוני השטיפה עובדים בשיטה מיוחדת שנקראת כמה שיותר לקוחות ב8 שעות עבודה. רוב מכוני השטיפה שתגיד להם את המילה דיטיילינג יחזירו לך מבט עגל, רוב המכונים שתגיד להם אוטם צבע יחזירו לך מבט עגל ובמקום זה יזרקו מילים בומבסטיות כמו ננו טכנולוגיה, ננו סבון, ננו ווקס, ננו ננו ננו ועוד מילים חדשניות שהם עצמם לא מבינים.

על איכות משלמים וזה כלל.

ההצעה שלי היא פשוטה, תקדיש שעתיים קריאה בפורום הזה, יש פה אנשים מוכשרים שפיזרו המון ידע.

תנקה את הרכב לבד, בקצב שלך, בצורה שאתה אוהב, שים דגש על אזורים שמציקים לך כפי שלא יעשו במכון השטיפה.

את הווקס קל מאוד למרוח לבד ואתה לא צריך לשלם על כסף לאחרים. זה תהליך פשוט מאוד ומהיר מאוד.

הווקס שהיה לך בעבר הוא לא דוגמא לשום ווקס ולכן היה קשה לעבוד איתו.

הדברים נאמרו באופן כללי ושום דבר לא אישי נגדך. ואף אם תצטרך עזרה תרגיש בנח לפנות בפרטי.

היה לי פשוט חשוב להבהיר לך את הדברים כי עושה רושם שאתה לא כלכך בקיא.

rupni בהחלט יוכל לתת לך תמורה טובה יותר מאיזה מכון שטיפה.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

OK, אחרי שקראתי עוד קצת, כמה תובנות:

אני שוטף את הרכב עם מברשת כמו מטאטא רק רכה יותר (בלי לחץ לחלוטין, עם הרבה מים - מהדלי עם הסבון).

אחרי הסבון אני שופך מים נקיים לשטוף את הסבון (נכון לעכשו של אמריקן איגל) ואז עובר עם מטלית מיקרופייבר (סוג של ג'ילדה, אבל מיקרופייבר) ספוגה במים.

סוחט את המטלית ומייבש את הרכב.

אני חושב שהמברשת "בטוחה" יותר מכל הכפפות והמטליות. השערות דקות, ארוכות ומרווחות, ככה ששום דבר לא יכול להתפס ולשרוט את הרכב.

לא רוצה להתעסק עם פלסטלינה... נראה לי אובר קיל בשלב הזה- אני סומך על השטיפה שלי (השערות של המברשת מגיעות גם לכל החריצים וכו')

ניקוי של פנים הרכב ומתחת למכסה מנוע אני עושה כל חודשיים בערך. לגבי הפלאסטיקה ברכב יש לי שירשור נפרד שאני כבר למדתי ממנו מספיק לבינתים. לגבי המנוע ושות', נכון לעכשו אני משתמש רק במטלית יבשה או טיפה לחה עם שמן מנוע טרי (לא משומש). נראה לי יותר בטוח ונותן תוצאה יותר סבירה מסתם מים או חומרים מבוססים על סיליקון וכאלה. לא מכיר משהו אחר.

בשורה התחתונה אני צריך המלצה לואקס שקל לעבוד איתו, לא יקר מידי (נגיד עד 100 ש"ח) וונותן תוצאה הכי טובה לתמורה.

אני מקווה שאף אחד לא התעלף מדברי הכפירה שכתבתי :)

פורסם
לא יודע מה זה דיטיילינג, ולא מה זה פלסטלינה.

ראיתי כל מיני פוסטים על זה אבל לא ממש הבנתי את הרעיון. בגדול הגנה לצבע שמחזיקים כמה שטיפות?

בכול אופן, הואקס של טרטל עם הטפלון עלה משהו כמו 80~90 ש"ח. יש מצב שיעלה לי אפילו פחות אם אני אמצא את זה בהום סנטר (מועדון לקוחות...)

עד עכשו השתמשתי בואקס טרטל במשחה (קופסא ירוקה נראה לי) שבזמנו עלה לי משהו כמו 35 ש"ח. הספיק לי ל-3 פעמים (ונשאר קצת), וכל פעם לקח לי בערך שעתיים (מצובישי לנסר).

עכשו יש לי רכב קטן יותר (סוזוקי סוויפט. ידני), אבל גם שעה של שפשופים זה יותר מידי. זה לא בחורה.

במכוני שטיפה- אני לא מתכוון לואקס במכונה (השטות הזו בתוספת 5 ש"ח) אלא בטיפול ואקס שהם מציעים.

OK, אחרי שקראתי עוד קצת, כמה תובנות:

אני שוטף את הרכב עם מברשת כמו מטאטא רק רכה יותר (בלי לחץ לחלוטין, עם הרבה מים - מהדלי עם הסבון).

אחרי הסבון אני שופך מים נקיים לשטוף את הסבון (נכון לעכשו של אמריקן איגל) ואז עובר עם מטלית מיקרופייבר (סוג של ג'ילדה, אבל מיקרופייבר) ספוגה במים.

סוחט את המטלית ומייבש את הרכב.

אני חושב שהמברשת "בטוחה" יותר מכל הכפפות והמטליות. השערות דקות, ארוכות ומרווחות, ככה ששום דבר לא יכול להתפס ולשרוט את הרכב.

לא רוצה להתעסק עם פלסטלינה... נראה לי אובר קיל בשלב הזה- אני סומך על השטיפה שלי (השערות של המברשת מגיעות גם לכל החריצים וכו')

ניקוי של פנים הרכב ומתחת למכסה מנוע אני עושה כל חודשיים בערך. לגבי הפלאסטיקה ברכב יש לי שירשור נפרד שאני כבר למדתי ממנו מספיק לבינתים. לגבי המנוע ושות', נכון לעכשו אני משתמש רק במטלית יבשה או טיפה לחה עם שמן מנוע טרי (לא משומש). נראה לי יותר בטוח ונותן תוצאה יותר סבירה מסתם מים או חומרים מבוססים על סיליקון וכאלה. לא מכיר משהו אחר.

בשורה התחתונה אני צריך המלצה לואקס שקל לעבוד איתו, לא יקר מידי (נגיד עד 100 ש"ח) וונותן תוצאה הכי טובה לתמורה.

אני מקווה שאף אחד לא התעלף מדברי הכפירה שכתבתי :)

מעבר לחידודים שרשמתי לך בפרטי.

אני חוזר ומבקש תקרא עוד קצת בפורום (אל תזכיר את עניין המטאטא! ואם כבר הזכרת אל תציין אזור מגורים מדויק)

הווקס הכי טוב (לדעתי) שתמצא בסכום שמתקרב לסכום שאתה מוכן לשים הוא המוצר הבא.

http://www.cleanyourcar.co.uk/index.php?_a=viewProd&productId=208

והוא יעלה בדיוק 130 ש"ח כולל משלוח.

זמן העמידות שלו יכול להתחרות עם אוטמי צבע מחברות שונות. (5 חודשים בלי מאמץ, 6-12 חודשים בהתאם להכנה לפני הווקס)

באמת שהוא אחד הווקסים הטובים שיש בהתאם למחירו וגם כאשר משווים אותו לחלק מהווקסים היקרים ממנו.

בנוסף אני חושב שיותר חשוב מהווקס זה לרכוש קצת ידע בקשר לטיפוח הרכב.

לפעמים הווקס לא מפצה על השריטות שנגרמות מטיפול לקוי.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

תראה, אני מרחובות, אם תזכיר שוב מטאטא/מברשת ושטיפה באותו משפט אני מגייס כמה חבר׳ה פה שבטוח יבואו בהמוניהם וצד אותך! (הומור כן?)

תקשיב לחבר׳ה פה, אישית אני כותב מהטלפון ואין לי את הכוח לכתוב פה באריכות.

יש פה כמות עצומה של ידע, תתחיל לקרוא.

אגב, מרבית הנזק נגרם בשטיפה השבועית, עדיף שתשים ווקס הכי פשוט אבל תשטוף טוב, ואל תכנס למכונות יותר, המוסך הכניס את הרכב של אבא שלי למכונת שטיפה פעם אחת כ״פינוק״, שנה וחצי התעצבנתי על זה כול פעם שראיתי את הרכב, עד שפשוט עשיתי פוליש 2 שלבים לכול הרכב.

פורסם

הוא מתייחס לרוב הדברים.

המברשת הזאת, תזרוק אותה ותקנה כפפה או לפחות מטלית מיקרופייבר !, לא משנה כמה המברשת רכה זה שורט (לי יש מברשת יעודית לרכב ואני מפחד להשתמש בה בכול זאת).

הפלסטלינה תוריד לך משקעים בטוח, המברשת לא מחליפה אותה יש יש הרבה לכלוכים שנדבקים חזק מאוד, לדעתי תקנה אחת זולה מebay וזה יהיה מספיק.

מה נותן לך שמן מנוע ? לדעתי מים מספיק (כמובן שעדיף APC בדילול נכון).

דרך אגב, עשית לי התקף לב עם המטאטא, צריך לשלול מאנשים כמוך את הזכות להחזיק רכב ;)

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

באמת שהמברשת לא כזו נוראה כמו שאתם חושבים... השערות שלה ממש רכות

הבעיה היחידה שלי זה שהיא נדחפה מתחת לכל מיני דברים והשערות התעקמו לגמרי. אני מחפש עכשו בפורום כל מיני תחליפים- והכפפות האלה שממליצים עליהם לא נראות לי טובות מספיק. אני אנסה למצוא משהו יותר שעיר אם אפשר

ולפחות אני לא שוטף עם ספוג.

לגבי הקישור- זה קישור לעגלת קניה, ואני לא רואה את המוצר.

הוא מתייחס לרוב הדברים.

המברשת הזאת, תזרוק אותה ותקנה כפפה או לפחות מטלית מיקרופייבר !, לא משנה כמה המברשת רכה זה שורט (לי יש מברשת יעודית לרכב ואני מפחד להשתמש בה בכול זאת).

הפלסטלינה תוריד לך משקעים בטוח, המברשת לא מחליפה אותה יש יש הרבה לכלוכים שנדבקים חזק מאוד, לדעתי תקנה אחת זולה מebay וזה יהיה מספיק.

מה נותן לך שמן מנוע ? לדעתי מים מספיק (כמובן שעדיף APC בדילול נכון).

דרך אגב, עשית לי התקף לב עם המטאטא, צריך לשלול מאנשים כמוך את הזכות להחזיק רכב :wink:

השמן מרכך פיח ושריות נוזלים שנדבקו חזק

• תוכן חדש...