Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

חבר נתקל בבעיה. הוא החליף לפני כמה חודשים 4 צמיגים חדשים לרכבו (איביזה 2010).

הפנצ'ר-מאכער החליף הכל, החבר שילם וקיבל קבלה + אחריות.

חברי הלך היום לעשות טסט עם הרכב והכשילו אותו בטענה שמידת הצמיגים היא גדולה מדי ולא ברשיון.

הוא דיבר עם בעל המוסך ובעל המוסך מתנער מאחריות וכל אופציה שהוא מביא - עולה כסף.

מה ניתן לעשות?

האם מדובר בעבירה פלילית?

מה הדבר הכי טוב שרצוי שחברי יעשה?

תודה רבה למגיבים.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם

האופציה הפשוטה יותר (והלא מומלצת) היא ללכת למכון טסטים של חאפרים, אני יודע שבאזור עכו יש כמה שמעבירים רכבים בכל מצב.

אבל איך ייתכן שלא שינו לו ברישיון את מידת הצמיגים כאשר הוא שם אותם? הפאנצ'רמעכר היה צריך לעשות את זה אני חושב.

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

1. מה המידה של הצמיגים ברשיון ומה המידה שהותקנה בפועל ? (האם בדקתם שהמידה שהותקנה באמת איננה מאושרת ? אולי כן ניתן לאשר ?)

2. מצטער, (אבל למרות הצורך ואפילו החובה לבדוק מה המידה שהותקנה, מייד לאחר ההתקנה ) בעל המוסך/פנצ'ריה, שהתקין את הצמיגים האילו, באם אינם מאושרים ברשיון - מגיעה לו סנקציה ! זו הטעייה במכוון או שלא (לא משנה). היה צריך כמובן להרכיב אותה מידה שברשיון.

alfa 156 2.5.

פורסם

המידה שהפ'נצר-מאכער התקין לחבר איננה ברשיון. הוא התקין לו 205/55/R16

בפועל מכון הטסטים הביא דף עם המידות האפשריות המותרות:

1. 215/45 R 16 86H

Twincharger Stratified Injection

פורסם
המידה שהפ'נצר-מאכער התקין לחבר איננה ברשיון. הוא התקין לו 205/55/R16

בפועל מכון הטסטים הביא דף עם המידות האפשריות המותרות:

1. 215/45 R 16 86H

אני חושב שהפנצ'רמאכר יודע מה הוא עושה, המידה שהורכבה הינה מידה די נפוצה ב-16 (גם יפניות וגם אירופאיות מגיעות עם זה) ויחסית זולה, המידה של החבר שלך 215 45, ושלי אגב, הינה די נדירה (יחסית כן,) וקשה למצוא אותה, ולכן יחסית יקרה יותר.

היה צריך לעדכן את חברך לפני ההתקנה, אך אם הוא היה עושה כך , הוא לא היה מוכר את הצמיגים :roll:

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

חבר עם גי'פ יוקרתי נתקל בדיוק באותו מצב בגלל 2 צמיגים.

רבנו אם הרב בוחן וזה לא עזר כלום, מחוסר ברירה הלך למכון אחר ושם עבר טסט מחדש כאילו פעם ראשונה, ועבר.

אני לא בעד השיטה הזו, אבל כל צמיג אצלו עולה 2000 ש"ח והרכב היה למכירה אז לא רצה להשקיע.

פורסם

וכנראה שהוא פשוט התקין לו אותו הדבר ולא טרח לבדוק ברשיון אם זה מה שצריך.

אם כך העניין , אז אפשר להבין למה הוא לא מוכן להחליף בחדשים.

שינסה להסתדר איתו עם תוספת קטנה במחיר או שילך למכון בטייבה - שמה דיי מחפפים.

פורסם

בגדול - כשפנצ'ריה מרכיבה צמיגים שלא ברשיון היא לא מנפיקה קבלה.

החבר שלך יכול לצאת מניאק ולהגיד שהוא הגיע לפנצ'ריה והרכיבו לו צמיגים לא מתאימים והוא נכשל טסט,והראייה לכך הינה הקבלה.

אני לא בעד הרעיון הנ"ל.

פורסם
אני חושב שהפנצ'רמאכר יודע מה הוא עושה, המידה שהורכבה הינה מידה די נפוצה ב-16 (גם יפניות וגם אירופאיות מגיעות עם זה) ויחסית זולה, המידה של החבר שלך 215 45, ושלי אגב, הינה די נדירה (יחסית כן,) וקשה למצוא אותה, ולכן יחסית יקרה יותר.

היה צריך לעדכן את חברך לפני ההתקנה, אך אם הוא היה עושה כך , הוא לא היה מוכר את הצמיגים :roll:

- יודע מה הוא עושה ? בוודאי !! (לטובתו כמובן !) :roll:

- כן. מתחמן אותו ומנצל את זה שסומכים עליו. :evil:

- כן. לטובתו בלבד (של העסק) ושבעל הרכב יילך לחפש את החברים שלו (אז הוא לא יימכור את הצמיגים ולא ירמה. מה יקרה ?!). :evil:

עומר, ממה שאני זוכר, אתה מתמצא קצת באוטו-דאטה. בטרם הייתי משסה את הבחור במוסך/פנצ'ריה - לא ניתן לאשר את המידה הזו ברכב הזה ?

alfa 156 2.5.

פורסם

איפה החבר שלך בכל הסיפור הזה? הוא יודע מה מתקינים לו על הרכב?

שיחליף צמיגים למידה הרשומה ברשיון וייתבע את הפנצ'ריה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
איפה החבר שלך בכל הסיפור הזה? הוא יודע מה מתקינים לו על הרכב?

שיחליף צמיגים למידה הרשומה ברשיון וייתבע את הפנצ'ריה.

בדיוק, לא מבין מה השאלה בכלל. הייתי הולך לפנצ'רייה ומודיע לו חגיגית שאם הוא לא מחליף את הצמיגים למידה המקורית (בהנחה שאלה שהוחלפו היו במידה הנכונה, כמובן, אם לא החבר שלך יכול ללכת לחפש) אני תובע אותו. יכול להיות שיהיה קשה להוכיח מה מידת הצמיגים שהיו על הרכב לפני ההחלפה, אבל לדעתי שופט אמור להבין שבן אדם לא יחליף מידה סתם מבלי לשנות ברשיון וייגש ככה לטסט.

ודרך אגב, הפאדיחה המקורית היא של החבר שלך שלא בדק את מידת הצמיגים לפני ההתקנה. לא יודע על מה אנשים חושבים כשהם הולכים לפנצ'רייה אבל תאריך ומידה אלו דברים שכדאי לבדוק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
- יודע מה הוא עושה ? בוודאי !! (לטובתו כמובן !) :roll:

...

עומר, ממה שאני זוכר, אתה מתמצא קצת באוטו-דאטה. בטרם הייתי משסה את הבחור במוסך/פנצ'ריה - לא ניתן לאשר את המידה הזו ברכב הזה ?

אם שמת לב גם אני על איביזה 6J, והמידות שלנו הם 185 60 15 ______ 215 45 16 _______ וגם 215 40 17

המידה ששמו לו, מגיעה עם הגולפים/קורולות /ג'טות/ C4/ ועוד הרבה בגרסאות המאובזרות והיא זולה ונפוצה בהרבה מהמידה שהוזכרה למעלה, אז תסיק מסקנות :wink:

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

למה שיאשר מידת צמיגים שהיא נראת פחות טוב על הרכב?

החתך יותר גדול והרוחב קטן יותר...

שינסה לדבר עם הפנצרמעכר.

דרך אגב הוא קיבל קבלה או שילם בשחור?

אם שילם בשחור אפשר "לאיים" על הפנצרמעכר שיפנה למלשינון של מס הכנסה :wink:

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

• תוכן חדש...