Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה שנים עברתי עם משפחתי לבית קרקע בשכונה חדשה בבאר שבע. השכונה תוכננה ונבנתה במסגרת פרוייקט שנקרא "פרוייקט מיתון תנועה". מתוך מחשבה שזה יפחית שימוש ברכבים, יפחית תאונות, ויעודד שימוש בתחבורה ציבורית ואופניים.

כחלק מהפרוייקט, הכבישים בכל השכונה נורא נורא צרים, מלאים בבאמפרים וריקים מחניות.

בנוסף, אין בתוך השכונה קו אוטובוס שעובר בצורה סדירה. אלא אוטובוס שמגיע לכניסה לשכונה בשעות מסוימות ומאוד מצומצמות (התחיל בשלוש פעמים ביום, עכשיו עומד על כעשר פעמים ביום). כאמור האוטובוס הזה רק מגיע לכניסה לשכונה, כנראה בגלל הכבישים הצרים אינו נכנס פנימה.

במידה ואדם שרוצה להגיע לשכונה באוטובוס, אינו מסונכרן עם אחת מהפעמים בהן האוטובוס הנ"ל נכנס לשכונה, עליו לעלות על קו אחר שעוצר רחוק יותר בקילומטר אחד בערך.

בשנה וחצי הראשונה שגרנו בבית, עדיין הייתי חייל, אז הסתדרתי.

לאחר מכן, כשהתחלתי ללמוד, נגזר עלי להיות תלוי באוטובוסים כדי להתנייד.

כדי להגיע למכללה (מרחק של 5.5 ק"מ מהבית שלי) בתח"צ הייתי צריך לבצע את המסלול הבא:

הליכה של רבע שעה לתחנת אוטובוס > לחכות לאוטובוס 0-15 דק' > לרדת בתחנה כעבור 10 דק' > ללכת ברגל 10 דק'.

סה"כ 35-50 דקות. כאשר את הרוב הרגליים שלי עושות.

כדי לחזור מהמכללה הייתי צריך לבצע מסלול ארוך יותר:

הליכה לתחנה מרכזית 10-15 דק' > לחכות לאוטובוס 0-15 דק' > נסיעה של 20 דק' באוטובוס > הליכה של 15 דקות מהתחנה לבית.

סה"כ: 45-65 דקות. גם פה הרגליים שלי עבדו קשה.

בשלב מסוים עברתי לאופניים, מתוך מחשבה שהמרחק לא כזה גדול. אבל אחרי כמה פעמים שהגעתי מזיע ללימודים מהשמש הבאר שבעית, החלטתי שזה לא ריאלי.

המצב הפך לבלתי נסבל מבחינתי, הייתי הולך בשמש כדי להגיע לתחנת אוטובוס וממנה, בדרכים לא סלולות ומגיע הביתה עם נעליים מאובקות מחול. וזה בלי לדבר על כל שעות החיים שבזבזתי בציפיה לאוטובוס.

אז החלטתי לקנות רכב. קניתי את הפונטו שיש לי כרגע.

אז מה קרה כאן בעצם?

מישהו למעלה חשב שעם הכבישים הצרים, הבמפרים והחוסר בחניות הוא יצליח לגרום לאנשים לנטוש את הרכב.

אבל הוא שכח לדאוג לאלטרנטיבות. לתושבי השכונה אין איך להתנייד בתוך העיר ללא רכב.

המרכז המסחרי הקרוב ביותר מרוחק כשני קילומטרים מהשכונה.

אין תחבורה ציבורית נורמלית להשתמש בה. גם לא יכולה להיות בעתיד. הכבישים כל כך צרים, שהחברה שמפעילה את התחבורה הציבורית לא מוכנה להכניס אוטובוסים. ועד השכונה הפך כמה שולחנות כדי לגרום לאוטובוסים להגיע לכניסה, וגם זה קורה מספר מצומצם של פעמים ביום.

בפועל, בגלל שיש כ"כ מעט חניות (ההקצאה היא חצי מקום חניה לכל בית, כן כן, חצי) התושבים הפכו כל פיסת כביש פנויה לחניה. בבקרים המשאית זבל עושה פה תימרונים שלא יאמנו.

למען האמת, יש לכל בית שתי חניות פרטיות - אבל החניות הן בטור - משמע כדי להוציא את הרכב הפנימי, יש להוציא תחילה את הרכב החיצוני. ובגלל זה אף אחד לא מנצל באמת יותר מחניה אחת. מיותר לציין שזה לא דבר שניתן לשנות. וגרוע מכך, יש תושבים שאפילו רכב אחד לא מכניסים לחניה. למרות שיש להם אפילו שניים או שלושה רכבים.

ועוד לא דיברתי על גן הילדים שהחליטו לבנות בכניסה לשכונה, בצמוד לכיכר, במקום שאין בו אפילו מקום חניה אחד. זה כבר מחדל לפוסט אחר.

לסיכום, במקום מיתון תנועה, קיבלנו עוד מחדל תוצרת כחול לבן. שבמקום להפחית את כמות הרכבים, גרם לי לקנות אחד.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פה קבור הכלב

מצד אחד מוציאים לך את המיץ כדי שלא תהיה בעל רכב, ובו״ז לא מספקים תחלופה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מיתון תנועה זה דבר מקובל מאוד ברחובות מסוימים בתוך שכונות שבהן רוצים להאט את תנועת כלי הרכב כדי לתת עדיפות להולכי הרגל.

מעולם לא שמעתי על פרוייקט שתוכנן ברוח של "מיתון תנועה". זה בערך כמו לקרוא לשכונה "שכונת הבאמפרים" וכך לשווק אותה.

בעיות של תחב"צ הן באחריות העירייה, וכתושבי השכונה עליכם להתאגד ולפנות לעיריה בדרישה לשפר את התחב"צ בשכונה.

פורסם
אופניים חשמליים ניסית?

האמת שלא.

חשבתי לנסות, כבר התחלתי לברר סוגים ומחירים.

אבל הייתה לי הרגשה שלא סתם אני בקושי רואה את זה ברחוב. והחלטתי לנטוש את הרעיון.

מיתון תנועה זה דבר מקובל מאוד ברחובות מסוימים בתוך שכונות שבהן רוצים להאט את תנועת כלי הרכב כדי לתת עדיפות להולכי הרגל.

מעולם לא שמעתי על פרוייקט שתוכנן ברוח של "מיתון תנועה". זה בערך כמו לקרוא לשכונה "שכונת הבאמפרים" וכך לשווק אותה.

בעיות של תחב"צ הן באחריות העירייה, וכתושבי השכונה עליכם להתאגד ולפנות לעיריה בדרישה לשפר את התחב"צ בשכונה.

אני מכיר הרבה שכונות שמתוכננות בסגנון, אבל אף אחת שמתוכננת כ"כ גרוע.

יש שכונות שיש בהם רחובות הולנדיים, אבל זה רק הרחובות הפנימיים, כאשר הכבישים שמובילים אל הרחובות ההולנדיים הם כבישים רחבים ורגילים. ובכך מאפשרים תנועה לאוטובוסים ברחבי השכונה.

והשכונה הזאת אוטוטו הולכת להיקרא בצורה לא פורמלית בשם שהצעת.

פורסם
האמת שלא.

חשבתי לנסות, כבר התחלתי לברר סוגים ומחירים.

אבל הייתה לי הרגשה שלא סתם אני בקושי רואה את זה ברחוב. והחלטתי לנטוש את הרעיון.

.

התשובה הזו קצת לא מובנת לי.

מה אכפת לך מה אחרים עושים?!

תבחון האם הפתרון טוב לך!

לדעתי זה פתרון הרבה יותר הגיוני מאשר להחזיק פונטו 98 לנסיעה של 10 ק"מ ביום, וזאת כמובן בהתחשב בעובדה שאתה סטודנט.

אתה מדבר על מרחק של בהס"כ 5 ק"מ לכיוון.

אופניים חשמליים מגיעים למהירות של 20 קמ"ש ללא כל בעיה (ישנם דגמים שמגיעים גם ל-30 קמ"ש ללא בעיה), כך שנסיעה לכל כיוון אמורה להיות בת כ-15 דקות +/-.

טווח הנסיעה שלהם בין הטענות הוא בדר"כ 30-50 ק"מ (פי כמה ממה שאתה זקוק לו).

עלות של אופניים זולות היא 3000 ש"ח, והן אמורות יותר מלהספיק לצרכים שלך.

המגרעות,

הן גניבות ולכן יש לדאוג לקשור אותן במקום עם שמירה (נניח ליד השומר בכניסה למכללה/אוניברסיטה).

במקרה שאין שבילי אופניים, מדרכות, שוליים רחבים, דרכים צידיות, הנסיעה יכולה להיות לא נעימה ומסוכנת (נניח על דרכים ראשיות/מהירות או כבישים צפופים).

תעשה את החשבון לעצמך, יכול מאוד להיות שאופניים חשמליים מתאימים לך בול!

פורסם

כאן כמובן לא פורום ייעוץ לפני רכישה, ואני לא מתייעץ בנוגע למה שעשיתי. רק הבאתי את הסיפור על הפרויקט המפוספס.

אני לא באמת משתמש ברכב רק כדי לנסוע ללימודים ובחזרה. הרכב משתמש אותי גם להגעה לעבודה, ליציאות, סידורים.

כמובן שהבדיקה שלי כללה יותר מאשר מבט בעוברים והשבים ברחוב.

אני לא יכול לפרט כרגע את כל הסיבות שגרמו לי לא לקנות בסוף אופניים חשמליים, כי עבר לא מעט זמן מאז פסלתי את הרעיון.

אבל זה היה מתמודד רציני על הפרק באותו זמן.

אגב, גם שימוש בקטנוע/אופנוע היה אז מתמודד רציני - ובדיוק ידידה קרובה עשתה תאונה רצינית והייתה מושבתת על כיסא גלגלים במשך כמה חודשים. אז הורדתי את זה מהפרק.

אני בטוח שאפשר להסתדר עם אופניים חשמליים, אבל זה בוודאי לא יהיה נוח ככלי תחבורה עיקרי כמו שהרכב נוח.

כרגע רוב באר שבע לא ממש ידידותית לרוכבי אופניים, ורק לאחרונה אפשר לראות שמתחילים לצוץ שבילים, שלצערי משמשים יותר את הולכי הרגל מאשר את הרוכבים.

באחד משבילי האופניים בעיר הגדילו לעשות, וקבעו גדר מתכת באמצע השביל :shock: תמיד כשאני עובר שם, אני מנסה להבין איך זה הגיע למצב הזה :roll:

עכשיו יש איזשהו שביל אופניים חדש, שיש הפרש גבהים בינו לבין המדרכה, בתקווה שהולכי הרגל לא יתנחלו עליו.

פורסם

באחד משבילי האופניים בעיר הגדילו לעשות, וקבעו גדר מתכת באמצע השביל :shock: תמיד כשאני עובר שם, אני מנסה להבין איך זה הגיע למצב הזה :roll:

עכשיו יש איזשהו שביל אופניים חדש, שיש הפרש גבהים בינו לבין המדרכה, בתקווה שהולכי הרגל לא יתנחלו עליו.

^^

איפה זה?

באיזו שכונה אתה גר? מה שאתה מתאר מסתדר לי רק עם "פלח 7". השכונה הזו כל כך צפופה... יש נתיב נסיעה אחד בכל רחוב ובאמצע של כל רחוב "מפרץ" כדי ששני רכבים יוכלו לחלוף זה על פני זה. פשוט טימטום

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

הגדר שבאמצע שביל האופניים נמצאת ברחוב יוהנה ז'בוטינסקי בנווה זאב.

באחד הצמתים החליטו שרק הולכי רגל ימשיכו למעבר החציה.

אני אצלם תמונה מתישהו ואעלה לכאן.

ואכן אני גר בפלח 7 ("נאות אילן")

וזה לא נתיב נסיעה אחד. אלו שני נתיבים לכל דבר ועניין :roll:

לחברה שלי פעם התפוצץ צמיג משפשוף עם המדרכה כשניסתה להתרחק כמה שאפשר ממשאית שבאה ממול.

וגם לאחי פעם התפוצץ צמיג משפשוף עם המדרכה כשהיה מולו רכב בפניה, וניסה להצמד לימני כמה שניתן.

תכנון הכי לקוי שראיתי בחיי :brickwall:

פורסם
הגדר שבאמצע שביל האופניים נמצאת ברחוב יוהנה ז'בוטינסקי בנווה זאב.

באחד הצמתים החליטו שרק הולכי רגל ימשיכו למעבר החציה.

אני אצלם תמונה מתישהו ואעלה לכאן.

ואכן אני גר בפלח 7 ("נאות אילן")

וזה לא נתיב נסיעה אחד. אלו שני נתיבים לכל דבר ועניין :roll:

לחברה שלי פעם התפוצץ צמיג משפשוף עם המדרכה כשניסתה להתרחק כמה שאפשר ממשאית שבאה ממול.

וגם לאחי פעם התפוצץ צמיג משפשוף עם המדרכה כשהיה מולו רכב בפניה, וניסה להצמד לימני כמה שניתן.

תכנון הכי לקוי שראיתי בחיי :brickwall:

עכשיו ראיתי את השכונה המדוברת (גוגל האלה פשוט מדהימים!).

אכן הכבישים צרים אך לא נראה כי יש בעיה למעבר של שני רכבים, כל זמן שאין רכב שמחנה באמצע הכביש (ישנם מפרצי חניה לאורך הכבישים, אך משום מה יש אנשים אשר מחנים בכביש כאשר המפרצים ריקים).

לגבי אוטובוסים, אכן אין סיכוי שאוטובוס בגודל מלא יכול לעבור שם.

תנסו לבקש מהעיריה לקדם מיניבוס אשר יכנס לתוך השכונה (היה פרויקט כזה בעבר בחיפה שנקרא שכונתית אך לצערי הוא נכשל).

בכל מקרה, אוטובוס בשכונה כזו (גם אם היו בה כבישים רחבים) זה זבל לא קטן (זיהום אוויר, רעש נוראי, סכנת דריסה, ואל תשכח את כל הסעות העובדים כאשר אוטובוס שלם נכנס בשביל אדם אחד) ואתם צריכים להודות שאין לכם אוטובוסים בשכונה (הלוואי עלי).

ובכלל, אני ממליץ לך להתמקד בייתרונות של השכונה (מדרכות רחבות מאוד, גני משחקים, גינון) ולהבין שכוונת המתכנן הייתה כנראה של שכונה שקטה למשפחות מבוססות עם ילדים קטנים ומקסימום ביטחון, ובזה לדעתי הוא הצליח.

פורסם

גם אצלי בשכונה וותיקה בחיפה מתכוונים לבצע פרוייקט "מיתון תנועה" ולנקוט בכל מיני "מטעמים" לצורך כך, לאור כוונה לחבר את השכונה לכביש ראשי ורצון למנוע מהשכונה להפוך לכביש גישה ראשי.

אני כבר מבין מאיזה סיוט אנחנו נסבול.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כל כך קשה לעשות אזור חניה כמו שצריך בשביל התושבים?

זה יכול לגמרי להיות מתחת לאדמה, אפילו מתחת לאחד הפארקים של השכונה.

ככה יש גישה נוחה לחניות והרכבים לא מסתובבים בין הבתים.

פורסם

אלון, ראשית, התמונות בגוגל הם מנובמבר 11. שם הכל היה יותר פסטורלי.

בגלל שכמעט כל השכונה היא "בנה ביתך" אז לא כולם סיימו לבנות את ביתם, ובכל כמה שבועות עוברים לשכונה עוד תושבים שסיימו לבנות את הבית שלהם.

מה שאומר שבכל חודש שעובר, יש פחות חניה מהחודש הקודם, והתנועה נהיית יותר צפופה בכבישים הצפופים גם ככה.

וכמו שאמרתי, למרות הכבישים הצרים, בגלל מצוקת החניה, אנשים מחנים במקומות לא קשורים בכביש. כל אחד המציא לעצמו מקום חניה. הכי מציק זה שאנשים עם רכב אחד ממציאים לעצמם מקום חניה במקום להכניס את הרכב לחניה הפרטית.

מיניבוס יכול להיות רעיון טוב, אבל בגלל אופי השכונה, אין הרבה אנשים שזקוקים לתחבורה ציבורית.

כאמור, בתים חדשים בבניה עצמית. כמעט לכל התושבים יש רכב, חלק מהבתים פה מחזיקים אפילו ארבעה וחמישה רכבים.

אופי השכונה גם היה צריך להילקח בחשבון בשלב התכנון, דבר שלא נעשה.

אולי בעוד 50 שנה, כשהבתים יהיו מאוד מיושנים, ויגורו פה בעיקר זקנים, השכונה תממש את הייעוד שלה כשכונת וילות שקטה. ורק אז יהיה רלוונטי לעשות מיניבוס.

נכון שנחמד שלא עוברים כאן אוטובוסים, אבל אנחנו גרים בעיר, לא במושב.

אנשים פה עובדים וחיים בצורה אחרת.

הדבר שהכי מציק לי זה שלא ברור אם בנו על זה שלכל אחד יהיה רכב (ואם כן, איפה החניות?)

או שבנו על זה שנשתמש באוטובוסים (ואם כן, איפה התחנות?)

אמנון, זה שעושים לכם שכונה בסגנון, לא אומר שגם אתם תסבלו.

אם רק היו משקיעים עוד כמה דקות מחשבה, הפוסט הזה בכלל לא היה נפתח.

פורסם

בחיפה יש מיניבוסים קטנים שאגד מפעילה בשם "שכונתית", עוברים בתדירות גבוהה מאוד, ונדחפים לכל מקום שאוטובוס רגיל לא יכול להגיע, הם מוציאים אנשים מהשכונות הצפופות אל הצירים הראשיים, פיתרון מאוד יעיל, אם כבר אתם פונים לעירייה של ב"ש בנושא, את הכביש לא ירחיבו, כי כבר אמרת שאין מה לעשות בנושא, ואם להסתדר עם הקיים, המיניבוסים של אגד זה ה-פיתרון.

פורסם
כל כך קשה לעשות אזור חניה כמו שצריך בשביל התושבים?

זה יכול לגמרי להיות מתחת לאדמה, אפילו מתחת לאחד הפארקים של השכונה.

ככה יש גישה נוחה לחניות והרכבים לא מסתובבים בין הבתים.

אני כמובן לא מצפה שיהיה חניון באמצע שכונת וילות.

אבל מינימום תכנון נכון.

זאת שכונה חדשה דנדשה שתוכננה ונבנתה ממש לא מזמן. לא בשנות ה-60.

ועוד שכונה שלפחות נתפסת כשכונה לאנשים מבוססים כלכלית.

אפילו בשכונות ותיקות אפשר לראות שיש כמעט לכל משפחה לפחות רכב אחד. קל וחומר בשכונה כזאת, שלכל בית יש שני רכבים בממוצע. וכמו שאמרתי יש כאלה עם הרבה יותר. וזה עוד לפני שדיברנו על התופעה של השכרת יחידות הדיור.

אם זוג החניות (שהעיריה הכריחה כל תושב לבנות) היו במקביל ולא בטור, כבר היה נחסך הרבה מהבלגן שיש כאן.

ומה זה הבדיחה הזאת חצי מקום חניה בשטח הציבורי? אני עם הפונטו שלי אולי תופס את החצי מקום חניה שהעיריה הקצתה לי.

אבל השכן עם ה-C4 פיקסו תופס חניה וחצי. שטח שנועד לשלושה בתים אחרים.

• תוכן חדש...