Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סיטרואן C3 2003 HDI המזגן ברכב עובד בערך ל 20 דקות (בזמן זה הוא מקרר מעולה)

אחרי זה המדחס או המאוורר שנמצא בצמוד לרדיאטור מפסיקים לעבוד ולא יוצא קור,

מישהו אמר לי שבמאוורר יש מחשב וכנראה שהוא "דפוק" ומאוורר חדש עולה באזור ה 2000 שקל

רציתי לדעת אם משהו נתקל בבעיה דומה

והאם באמת המאוורר מתפקד עם מחשב ובגלל זה מחירו כל כך יקר

תודה למגיבים...

פורסם

שלום

קודם כל צריך לבדוק אם ישנה כמות גז נכונה/מתאימה.

אח"כ לבדוק האם המאוור/וונטה מפסיק לפני המדחס

או שלא פועל מלחתחילה.

לגבי המודול שעל המאוורר, ישנם דגמים כאלה

לגבי המחיר, תבדוק, אפשר גם משומש מפרוק.

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

MegaSquirt- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480260

פורסם
האם יש אופציה לחבר את המאוורר בחיבור ישיר שיעבוד כל זמן שהמדחס דלוק?

אין אופציה לחבר את המדחס קבוע כי הוא מוגן ע"י מערכת המגינה עליו מפני חוסר גז, ולחץ גבוהה מדי במערכת.

יש סיבות לעלית הלחץ במערכת כמו סתימה במעבה או במיבש, או קפאון במאייד או שהמאוורר של המעבה לא מקרר.

אלה הסיבות הגורמות גם אצלך להפסקת פעולתו של המדחס. יש לבדוק את הרכיבים במערכת ולקבוע מי מהם הוא הגורם.

כמובן שיש להתחבר קודם עם סורק תקלות כדי לוודא שכל החיישנים תקינים והמערכת מנוהלת נכון.

פורסם

שהוא מפסיק לקרר\להוציא אוויר בעוצמה, תפתח מכסה מנוע שהמנוע דולק ורק תיראה אם הוונטה שעל הרדיאטור פועלת, אם כן אז הוא ככל הנראה קופא.

כדי ליהיות בטוח, תכבה את הAC לאיזה 10 דקות, ותדליק מחדש, אם יוצא חזרה קור כמו שצריך, אז הבעיה היא שהמזגן קופא.

אצלי הוא גם כן קופא, אבל רק מחוץ לעיר שאני נמצא במהירות גבוהה (90+ קמש) איזה 20 דקות.

מה שאני עושה זה שם אותו על AC+אוויר מבחוץ, וכשהוא קופא, מכבה AC לכמה דקות ואז מחזיר, ואחרי זה הכל מתפקד טוב עד שהוא חוזר חלילה.

זה כי אני בינתיים לא מעוניין לתקן את זה שהוא קופא.

פורסם

כשהוא מפסיק לקרר גם הוונטה וגם המדחס מפסיקים לעבוד, בקשר לחוסר גז בדקתי ולא חסר.

המזגן חוזר לעבוד רק אחרי שהרכב מתקרר.

עוד דבר ששמתי לב הוא שאם הרכב עמד בשמש המזגן מקרר ל 5 דקות ומפסיק, אם הרכב עמד בצל או ששעת לילה ולא חם

המזגן מקרר ל 20 דקות ואפילו יותר

פורסם

אה, הוונטה פועלת בכלל?

אם היא לא פועלת בכלל, זה בידיוק הסימנים של מה שאתה אומר.

אין מה שימשוך את החום שנוצר אחרי כמה דקות פעולה של המנוע.

יכול ליהיות ומאוד יתכן שהלך לה המנוע של הוונטה, כנראה הוא מפסיק לעבוד אחרי שמתחמם.

אצלך זה צרפתיה, מה שאומר שיש סיכוי טוב שזה זוג מנועים, ככה שהעלות גודלת.

צריך לבדוק במוסך או אצל חשמלאי.

אולי יש מעגל אלקטרוני שמפקד על הוונטה ולכן באות כל הבעיות.

רצוי מישהו שמכיר את הרכב טוב.

לגבי לעקוף את הוונטה שתעבוד קבוע, זה אופציה.

אבל! בגלל שזה צרפתיה, עדיף לנסות לתקן את התקלה עצמה, גם אם זה הרבה כסף, מאשר לעשות מעקפים בחשמל!

זה מניסיון של חברים ומכרים (הייתה לי צרפתיה 13 שנה, לא היו לי בעיות חשמל, אבל גם לא הייתי מחפש קומבינות אם היו באות תקלות חשמל).

פורסם

אני לא יודע אם מדובר במזגן 1:1 מול C3 בנזין מאותם המודלים - אבל אם כן, אני יכול לספר שמדובר במזגן מעולה. התקלה היחידה (והנפוצה ביותר) שנתקלתי בה היתה חיישן טמפ' מאייד שזייף וגרם לחוסר קירור (הפסקות רבות).

מעבר לזה לא נתקלתי בשום בעיה (לא צנרת\מעבה\מאייד\דליפות), ממש כלום.

המזגן בדגם הזה היה מאוד יעיל וחזק (פשוט מקפיא). לדעתי הדגם הזה נהנה מ"בונוס" של "מאוורר יונק" לרדיאטור ולא "מאוורר דוחף" (מנצל את מלוא שטח המעבה\רדיאטור).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...