Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 3 שנים (אי שם ב 2012) החלפתי רדיאטור באוטו - פז'ו 106 1400 שנת 99. הרדיאטור ששמתי היה מקורי, אחרי שחיכיתי משהו כמו חודש שיביאו לי אותו מצרפת.

לפני יומיים האוטו נכנס למוסך (מורשה של פז'ו), ובמסגרת בדיקה של בעיית התחממות הם שלחו את הרדיאטור לניקוי, אבל לטענתם הרדיאטור סתום ולא ניתן לניקוי אלא דורש החלפה. בהתחלה הם טענו שהרדיאטור מלא אבנית ("כמו בקומקום הבייתי"), אבל כשהבהרתי להם שהאוטו טופל רק במוסכים מורשים ואין סיכוי שהגיעו מי ברז המכילים אבנית לרדיאטור, השתנה הטיעון ל"הוא סתום מחלקים מהבלוק שנסחפו לשם כנראה".

וכאן אני צריך את עצת חכמי הפורום: האם הגיוני שרדיאטור יסתם בצורה טרמינאלית אחרי 3 שנים בלבד, ברכב שרואה רק נוזל קירור יעודי? ביקשתי מהם שישמרו לי את הרדיאטור המוחלף כדי לקחת אותו לבדיקה, אולם אני מודה שאני עומד בפני שוקת שבורה, כיון שאין לי מושג אפילו איך לבדוק אם הם "עושים עלי סיבוב", אם הרדיאטור היה פגום מההתחלה, או שמשהו אחר קרה בשלוש השנים האלו ודפק לי את הרדיאטור.

פורסם

אתה מטפל במוסך מורשה של לובינסקי? אבא שלך רוטשילד?

מוסכים צריכים לעשות כסף ובמורשי יבואן בכלל, אתה משלם על הכוס קפה והפקידה שיושבת בחוסר מעש עם האייפון שלה כל היום.

אם זה אורדונז או וולאו וטופל אך ורק בנוזל קירור מקורי של טקניק אין סיבה ולו הקלושה שייסתם.

בדוק יוניט חום ומאווררים, בדוק את הממסרים, יכול להיות שהמאוורר מסתובב רק במהירות גבוהה, או עייף ולא מסתובב במהירות הראויה לשם קירור המנוע.

באם תרצה עדיף שתפנה לחבר הפורום אורן שירותי רכב, או לסדנת טיג מוטורספורט ושם פנה לירון שהנו מומחה בעל שם בארץ לפיג'ו ואלפא רומיאו.

בהצלחה! הצעד הראשון הוא להדיר רגליך ממוסכי הרשת של לובינסקי, כל הילדים בני ה17 שסיימו עמל לפני יומיים עובדים בד"כ על הרכב שלך.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
האם הגיוני שרדיאטור יסתם בצורה טרמינאלית אחרי 3 שנים בלבד, ברכב שרואה רק נוזל קירור יעודי?

לא.

אני במקומך הייתי מתעקש על קבלת המקרן הישן לבדיקה שלך.

דני

פורסם
אתה מטפל במוסך מורשה של לובינסקי? אבא שלך רוטשילד?

את הטיפול הקודם עשיתי בגבע, אבל המחיר לא יצא זול מטיפול מקביל במוסך מורשה, ולהיסחב לת"א בשביל טיפול גדול על הסבלנות שלי.

אם זה אורדונז או וולאו וטופל אך ורק בנוזל קירור מקורי של טקניק אין סיבה ולו הקלושה שייסתם.

אורדונז מקורי לגמרי שהוזמן במיוחד בשבילי מצרפת. מאז שהרדיאטור הוחלף הרכב טופל פעם אחת בפוספלד בכפ"ס (חבורה של אימפוטנטים שהרסו לי את האוטו), ופעם אחת בגבע. כשפירקו את הרדיאטור אתמול במוסך, היה בו (גם לטענתם) נוזל קירור ולא מים.

בשורה התחתונה אין לי מושג איך ראדיאטור של אורדונז הולך אחרי 3 שנים בלבד.

אני במקומך הייתי מתעקש על קבלת המקרן הישן לבדיקה שלך.

ביקשתי מהם את הרדיאטור שלי, השאלה היא מי יוכל לבדוק אותו.

פורסם

בקשר לחימום מנוע , יכול להיות שהבעייה בכלל לא ברדיאטור ? אולי הבעייה במשאבת מים , או בחיישן חום שנדלק מאוחר מידי ? :roll::idea:

:-D הי חברים,מה העניינים?
פורסם
ביקשתי מהם את הרדיאטור שלי, השאלה היא מי יוכל לבדוק אותו.

אם תצלם תמונות טובות של המקרון מבחינה חיצונית, וכן של פתחי הצינורות, יתכן שכאן בפורום יוכלו לומר לך משהו.

גם אם לא, אתה יכול ללכת עם המקרן המפורק לכל מכון רדיאטורים ולשאול אותם מה הם רואים במקרן הזה. זה לא אמור להיות דבר מסובך במיוחד - עובדה שבמוסך המרכזי אבחנו את הבעיה כנובעת מהמקרן.

דני

פורסם

נתחיל מזה שעל מוסך גבע אני לא ממליץ, אבל אורן שירותי רכב כן. על פוספלד שמעתי יותר מדי סיפורי אימה. חבל על הכסף, דבר עם אורן שהינו חבר הפורום ואני בטוח שיישמח לעזור לך לפתור את הבעיה, לפני שכל מיני ממציאנים והוגי דעות יצוצו להם.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
נתחיל מזה שעל מוסך גבע אני לא ממליץ, אבל אורן שירותי רכב כן. על פוספלד שמעתי יותר מדי סיפורי אימה. חבל על הכסף, דבר עם אורן שהינו חבר הפורום ואני בטוח שיישמח לעזור לך לפתור את הבעיה, לפני שכל מיני ממציאנים והוגי דעות יצוצו להם.

פוספלד אכן שוחטים.

לדעתי משהו מסריח,אצלי ב307 הרדיאטור מקורי 11 שנה,בלי סתימות,אז למה שיהיה ברדיאטור בן 3 שיש בו נוזל קירור בלבד.

• ספונסר פורום
פורסם

אני יכול להעיד שעברו תחת ידי אלפי רכבי פז'ו סיטרואן ולא ראיתי רכב אחד,שנוסע עם נוזל קירור והרדיאטור שלו נסתם, אף לא אחד.

עכשיו הרכב כבר לא מתחמם?

אורן

פורסם

רדיאטור ברכב צריך להחליף רק עקב זקנה מתקדמת שהדודי פלסטיק כבר התייבשו או עקב נזק פיזי.

רק במדינת הקמצנים שלנו מחליפים כ"כ הרבה רדיאטורים ברכב בגלל סתימות, בשימוש בנוזל קירור אין סיבה בחיים שהרדיאטור יסתם.

פורסם

הבעיה יש כאלה מוסכים שמוהלים נוזל קירור עם מי ברז מלאים באבנית והנה התוצאה. אני לא יודע באיזו צורה בא נוזל קירור של PSA והאם מוהלים אותו במים, אבל אם כן - זה יכול להסביר את הסתימה.

ייתכן מאוד שיש בעיה אחרת והחלפת הרדיאטור היא כדי לעלות את מחיר התיקון (כבר פגשתי דבר כזה - לחבר החליפו ברידטור במוסך מורשה של אחד היבואנים וזו בכלל לא הייתה הבעה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...