Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרגולת צמחים מטפסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בדירה שלנו ישנה מרפסת לא גדולה במיוחד של בערך 9 מטר רבוע ללא הצללה כלשהי.

מכיוון שהצעות המחיר שקיבלנו להקמת פרגולה הן יקרות ומגוחכות להחריד (בין 5 ל - 8 אלפי מרשרשים), התחלנו לחשוב על פתרונות יצירתיים.

נכון שאפשר לקנות שמשיה גדולה מאוד שתכסה כמעט את כל המרפסת בכ- 350 ש"ח, אך חשבנו לעשות משהו מגניב יותר וללכת לכיוון של הקמת עצמית של סוג של פרגולה של צמח מטפס.

אז השאלה שלי מתחלקת לשני חלקים, הראשון נוגע לסוג הצמח והשני לחומר שממנו נבנה את הפרגולה.

הדרישות לצמח הן מגוונות ואני מקווה שיש צמח שיעמוד בכל הדרישות:

א. ירוק עד - לא בא לי שבקיץ יהיה לי צל ובחורף לא יהיו בכלל עלים לצמח ואשאר רק עם הענפים.

ב. שלא יהיו עצי מדי - כלומר, שלא יהיו לו ענפים עבים מאוד (גפן כנראה נופל כאן).

ג. שלא יהיה שתלטן - שלא יגדל בצורה פרועה ואצטרך לרדוף אחריו ולגזום כל שבועיים (פסיפלורה למשל גדל בצורה מטורפת והוא לא בא בחשבון).

ד. בלי פירות - לא בא לי שעטלפי וחרקי השכונה יבואו לביקור. כמו כן, עדיף אפילו בלי פריחה אם הדבר אפשרי.

ה. מבחינת השקיה - אין כל בעיה, כמה שצריך זה מה שיקבל.

בנוגע לפרגולה עצמה, שתהיה כמה שיותר מינימלית וכמה שיותר זולה.

יש לציין כי הקיבוע צריך להתבצע לקירות החיצוניים של הבית ולא לרצפה - כלומר עץ לא בא בחשבון.

חשבתי לכיוון האלומיניום או ברזל שאלו יהיו הרגליים של הפרגולה וה"גג" של הפרגולה יעשה מגדר מעויינים ירוקה ופשוטה או מכבלים דקים של ברזל.

כמה להערתכם אמור לעלות פרוייקט כזה? האם יש להתייחס לסוג החומר במחשבה על הצמח המטפס שיבחר מבחינת חום וכאלה?

וכמובן שאשמח להמלצות מגנני הפורום (ובאגירה) על צמחים שיענו לדרישות.

תודה וחג שמח.

אייל

פורסם

לגבי פרגולות באמת שאין לי מושג. אם אתה רוצה כמה שפחות פרחים, פירות ובלאגנים לך על קיסוס. הוא רק ירוק, ולא מושך יותר מדי דברים שבאגירה אוהב. גם פיקוס זוחל יכול להתאים. מדובר בשניים שיחסית נפוצים, ולא יקרים מדי. (פעם אחרונה שבדקתי).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...