Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
להערכתי, כן.

מדובר במתח קטן יותר והיות והרכב הותאם למתח חזק יותר וזה נדרש ע"י המכלולים בצריכת הזרם כגון בהתנעה (וכן, ברור לי שיש אלטרנטור שמספק זרם).

ברור לך שזו שטות גמורה לחלוטיין ?

או שאתה צריך הסבר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

הסבר, בבקשה.

המצבר נועד בראש ובראשונה לתת הספק מתח חשמל - בהתנעת הרכב.

הוא יוכל להדליק את הרכב, אבל אורך חיי המצבר יתקצר כי הרכב זקוק למתח (ואולי המינוח מתח לא נכון?) גדול יותר.

איפה הטעות לדעתך? אנא הסבר.

פורסם

כול המצברים הרטובים לרכב פרטי מסוג חומצת עופרת הינם בעלי מתח קטבים של 12.6-12.7 וולט ולא משנה מהי קיבולת המצבר.

מצבר של 60 אמפר-שעה =קיבולת המצבר.

המינוח אמפר-שעה מתייחס לאנרגיה שהמצבר מסוגל לספק, לדוגמא, בצריכת זרם של 3 אמפר במשך 20 שעות לפני שמתח הקטבים של המצבר נופל מתחת ל-10.5 וולט.

אם צריכת הזרם תהייה 6 אמפר אז מתח הקטבים של המצבר יירד ל-10.5 וולט לאחר 10 שעות (בערך).

הנתון היותר חשוב מקיבולת המצבר הינו כושר ההתנעה COLD CRANKING PERFORMANCE ומסומן על גבי המצבר ביחידות של A .

לפי אחד התקנים המקובלים EN/SAE או DIN.

לדוגמא:

מצבר 60AH

SAE/EN 480A

אם נתונים 2 מצברים כאשר האחד בעל קיבולת של 60 אמפר-שעה ובעל וכושר התנעה של 480A והמצבר השני בעל קיבולת של 45 אמפר-שעה וכושר התנעה של 560A עדיף לרכוש את המצבר השני.

או במילים אחרות כושר ההתנעה של המצבר הינו פרמטר חשוב יותר מקיבולת המצבר.

פורסם

אוקיי, ותודה.

כיוונתי לאותו דבר שאתה גם ידעת להסביר ובכל מקרה למדתי משהו נוסף.

לכשאצטרך מצבר חדש, אחשוב עליך לטובה ;-).

מחר אסתכל על נתוני המצבר שלי...

לילה טוב.

פורסם

איך נמדד כושר ההתנעה?

כמות הספק ליחידת זמן?

הרי לצורך התנעה דרוש מתח גבוהה לזמן קצר.

איך דרישות מיוחדות של יצרנים לגבי כושר התנעה, לכן אני מניח שמדובר בערך סטנדרטי או ערך מינימום כלשהוא..?

שי.

פורסם
איך דרישות מיוחדות של יצרנים לגבי כושר התנעה, לכן אני מניח שמדובר בערך סטנדרטי או ערך מינימום כלשהוא..?

שי.

לא הבנתי את שאלתך.

פורסם

דרך אגב,מישהו יודע למי שיך מצבר של חברת quick start האם זה מבית ורטה מצברים?

אני יודע שיש מצבר של startup שזה שייך לוורטה אבל לגבי זה לא ידוע לי.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
מצטער,לא הספקתי לצלם אתמול את הרכב הגלאקסי החליט לעשות עליי חרם.

מבטיח לצלם היום.

אין בעיה.

הקאווליר בנתיים עם מצבר חילופי.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
כול המצברים הרטובים לרכב פרטי מסוג חומצת עופרת הינם בעלי מתח קטבים של 12.6-12.7 וולט ולא משנה מהי קיבולת המצבר.

מצבר של 60 אמפר-שעה =קיבולת המצבר.

המינוח אמפר-שעה מתייחס לאנרגיה שהמצבר מסוגל לספק, לדוגמא, בצריכת זרם של 3 אמפר במשך 20 שעות לפני שמתח הקטבים של המצבר נופל מתחת ל-10.5 וולט.

אם צריכת הזרם תהייה 6 אמפר אז מתח הקטבים של המצבר יירד ל-10.5 וולט לאחר 10 שעות (בערך).

הנתון היותר חשוב מקיבולת המצבר הינו כושר ההתנעה COLD CRANKING PERFORMANCE ומסומן על גבי המצבר ביחידות של A .

לפי אחד התקנים המקובלים EN/SAE או DIN.

לדוגמא:

מצבר 60AH

SAE/EN 480A

אם נתונים 2 מצברים כאשר האחד בעל קיבולת של 60 אמפר-שעה ובעל וכושר התנעה של 480A והמצבר השני בעל קיבולת של 45 אמפר-שעה וכושר התנעה של 560A עדיף לרכוש את המצבר השני.

או במילים אחרות כושר ההתנעה של המצבר הינו פרמטר חשוב יותר מקיבולת המצבר.

ניפצת לגמרי את מה שידעתי והאמנתי בו עד היום.

מדוע אם ככה כאשר יצרן הרכב רושם בספר שלו את ההמלצה שלו למצבר הוא רושם כמה אמפר הוא רוצה ולא איזה כושר התנעה?

לדוגמה, ממה שאני יודע, הונדה מבקשת עבור סיויק 2010 מצבר 45 אמפר. למה הונדה לא רושמים בפירוש איזה כושר התנעה צריך להיות למצבר?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קיבולת המצבר וכושר ההתנעה תמיד מופיעים בספרות האחזקה של הייצרן וגם בתוכנת חלקי החילוף EPC של כול ייצרן רכבים.

לפעמים ניתן למצוא את הנתונים הרלוונטים גם בספר הרכב.

1. מחוסר ידע ודעות קדומות החשמלאים וגם הספקים לא ממש בקיאים בתורת המצברים לכן תמיד אתה שומע רק את המונח קיבולת המצבר.

2. בדרך כלל כאשר קיבולת המצבר גדלה גם כושר ההתנעה גדל, כאשר את משווה בין 2 מצברים תוצרת ייצרנים שונים חשוב לבדוק גם את כושר ההתנעה של המצבר.

פורסם

מרק, שאלה בבקשה:

לגבי הדוגמה של שני המצברים שנתת, האם המצבר בעל קיבולת ההתנעה הגבוהה יותר, אמור לשרוד יותר זמן (בתנאים אופטימליים ושווים למצבר השני) ?

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...