Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים, מה אתם הייתם עושים במיקרה שלי?

לפני כמה ימים התקשרו אלי ממרפאת השיניים שלי, מרפאה פרטית, רופא שיניים פרטי שטיפל בי בעבר, הייתי מרוצה ממנו סה"כ והוא די קרוב לבייתי, התקשר ואמר לי לבוא לביקורת בחינם, אמרתי יאלה נלך להבדק.

הלכתי להבדק, שיחק לי קצת בשיניים, גילה שיש לי רגישות באיזו שן, ישר לקח חומר של סתימה עשה לי חיפוי על השן (בלי לשאול שאלות, הצעת מחיר,כמה, כלום...), נמשיך ביצע שני צילומים, בדק אותם ואמר שיש לי חור רציני באחד השיניים האחוריות, חור גדול על שן קיימת שכבר יש עליה סתימה. קבעה לי תור ליום ראשון הקרוב לבצע את הסתימה.

עכשיו בבדיקה עצמה לא הרגשתי שום כאב או רגש שיש לי חור בשן.

בשביל לקבל חוות דעת שניה, הלכתי לקופת חולים והרופא ביצע בנוהל שני צילומי נשך, בדק והסתכל ואמר לי חביבי, הכל תקין תבוא עוד חצי שנה אין לך שום חור. אני כמובן לא הייתי בהלם וצפיתי את זה. סיפרתי לו על המקרה ואמרתי לו שרופא השבוע אמר לי שיש לי חור בשן הספציפית הזאת. הוא בדק שוב ואמר הסתימה הקיימת בסדר גמור ואין לך שום חור, אין מה לגעת.

עכשיו אני צריך את עזרתכם, מה עלי לעשות? יש לי תור ביום ראשון הקרוב אצל הרופא הפרטי. כמובן שאני לא הולך אליו, אבל איך אני אמור להתנהל מולו? להרים לו טלפון ולבטל את התור? פשוט לא להגיע? בכל זאת הוא ביצע לי שני צילומים והייתי רוצה לשלם לו עליהם. כמו כן החיפוי שהוא עשה לי על השן מציקה לי והייתי רוצה שיוריד לי אותה, התכוונתי לומר לו שיוריד לי אותה ביום ראשון כשאבצע את הסתימה אבל עכשיו שהבנתי שהוא רמאי וסתם רצה לעשות עלי קופה אין לי מה ללכת אליו.

אשמח לשמוע איך אתם הייתם מתנהלים במצבי. תודה:-D

פורסם

תתקשר למרפאה ותסביר להם שאתה כרגע קצר בכסף ומעוניין לדחות את הטיפול לחודש הבא, אבל תרצה להגיע ע"מ להסיר את החיפוי. בסוף הטיפול שאל אותו כמה אתה חייב לו. לך הביתה ואל תחזור יותר.

כך אתה תזכה להורדת החיפוי + המרפאה תוכל להיערך מבחינת הלו"ז + ניקוי המצפון ששילמת לו עבור עבודתו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

או שהרופא שלך טועה, או שהרופא בקופה טועה - שתי האפשרויות סבירות.

באופן כללי, זה שבשן המדוברת אין כאבים - לא אומר שאין בה חור, בהחלט כדאי לעשות ביקורת בעוד כמה חודשים.

לעניין תשלום על הצילומים - בפרקטיקה הפרטית לרוב לא גובים על צילומים. מצד שני זכותך המלאה לבקש שיתקנו לך את הציפוי, סה"כ זה הפה שלך.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אני ממשיך את דבריו של mystopp ויש משהו שצריך להבין: חור בשיניים זה לא שחור או לבן. או שיש או שאין.

הרבה פעמים יש עששת שרופא מסויים כן ינקה אותה ויעשה סתימה ורופא אחר לא - מטופל שמגיע באופן סדיר לביקורות ואין לו הרבה סתימות בפה - דברים התחלתיים אפשר ואפילו רצוי להשאיר למעקב תוך כדי הסבר. מטופל שכל הפה שלו סתימות ומגיע לרופא שיניים פעם בחמש שנים - זה סיפור אחר ושמה גם חור התחלתי כדאי לבצע בו טיפול מינימלי.

את הציפוי על השן שהוא שם לך לדעתי אתה יכול לגרד לבד - תנסה לקחת קיסם ולנסות להעיף אותו - סה"כ הוא ניסה לעשות לך שירות.

פורסם

קבל סיפור אישי שמוביל לאותה המסקנה.

לפני בערך 8 שנים, הייתי עדיין בשירות צבאי והגעתי למרפאת השיניים בבסיס לביקורת.

הרופא הסדיר בדק אותי (כולל צילום) ובישר לי שעלי לעבור סתימה באחת השיניים.

למזלי לא יכולתי לקבל זריקת הרדמה באותו היום, כי הוא רצה לעשות את זה במקום, אז קבענו להמשך השבוע.

כשהגעתי במועד שקבענו קיבלתי את הרופא המילואימניק לביצוע הסתימה.

הסתכל על הצילום ועל השן, ואמר לי - חבל, יש כאן משהוא אבל זה עוד מוקדם לסתימה.

בגלל שהרופא הסדיר הוא הבוס, אז הוא קרא לו, התייעצו וסיכמו שאפשר לחכות.

מאז, 8 שנים, אני עדיין מחכה, עדיין יש שם משהו וזה לא מצדיק עדיין סתימה.

בקיצור, כמו שנאמר, אין כאן שחור ולבן, וגם בסיפור שלי שנקי לחלוטין משיקולים כספיים (צבא) היו שתי דעות.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אם יש לך תיעוד כתוב של שתי הבדיקות, המלצתי ללכת לרופא שלישי שיכריע. במידה ואין חור, תוכל להגיש תלונה נגד הרופא הפרטי שלך, ואף לתבוע אותו על רשלנות רפואית.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

נא לא להציע הצעות שיביאו רק לבזבוז זמנו (שלא לומר כספו) של פותח השרשור. כפי שהקולגה היקר נקאמיצ'י הסביר, שיקול הדעת המדריך את הרופא באם לבצע שחזור בשן או לא מסתמך על מספר לא מבוטל של גורמים, והעובדה ששני רופאים לא מסכימים על תוכנית טיפול לא בהכרח אומרת שתכנית הטיפול שגויה.

אני גם אשמח לראות את העו"ד המטומטם שינסה להגיש תביעת רשלנות רפואית בגלל סתימה בודדת.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אם יש לך תיעוד כתוב של שתי הבדיקות, המלצתי ללכת לרופא שלישי שיכריע. במידה ואין חור, תוכל להגיש תלונה נגד הרופא הפרטי שלך, ואף לתבוע אותו על רשלנות רפואית.

תביעת רשלנות תוגש רק כאשר נגרם נזק. הרי רשלנות היא תוצאה של כשל, שגרם לנזק. לשון החוק היא, היתה חובת זהירות, החובה הופרה ובעקבות כך נגרם נזק. אמנם יכול להיות מקרה בו החובה הופרה, אך לא נגרם עדיין נזק - אין עילה לתביעה.

בכל מקרה, מה שכן ניתן לעשות, זה להבין ממנו מקצועית, מה הוא רוצה לעשות (אני מאמין שהוא לא הסביר לך האופן מקצועי מה יש) ועם חוות הדעת המקצועית שלו ללכת לרופא אחר (עדיף מומחה ולא בעל קליניקה פרטית שמונע משיקולים כלכליים אישיים).

לאחר שקיבלת חוות דעת שניה, תשווה - אם היא סותרת באופן מהותי - זוהי עילה לתלונה נגד הרופא בהסתדרות רופאי השיניים. במידה ואין סתירה מהותית, אלא חילוקי דעות מקצועיים בלבד, אין כאן עילה לכלום.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

קראתי את כל התגובות, אני שם לב שכל אחד היה פועל בדרך אחרת.

אני גם לא חושב שזוהי רשלנות רפואית, אבל לא התאים לי שהרופא יהרוס לי סתימה תקינה וילביש לי עליה סתימה חדשה רק בגלל שתהיה לו עבודה ויוכל לעשות עליו עוד 500 שקל. אין לי שום כאבים בשן הזאת וכשהוא בדק אותה (עבר על הקומפרסור הזה) לא הרגשתי שום רגישות, אני שומר מאוד על השיניים ואני מבקר כל חצי שנה אצל רופא שיניים, אם הוא היה אומר חור קטן הייתי איכשהו מקבל, אבל הוא אמר חור גדול ורציני ושבאתי בדיוק בזמן אחרת זה היה טיפול שורש, אם החור היה כ"כ גדול אני מניח שהייתי מרגיש את הכאבים כבר ממזמן וגם הרופא בכללית היה עולה על זה תוך שניה אחרי שמעיף מבט חטוף בצילום הנשך. מבחינתי זוהי גזילה.

לא חוזר אל הרופא הזה לעולם, אותי הוא הפסיד. יש לי רופא מצויין אבל קצת רחוק ממנו, כנראה שהמשיך לטפל אצלו.

אבל הבעיה כרגע איך אני מתנהל מולו, יש לי תור ביום ראשון וכרגע אין למי להודיע, המרפאה סגורה.

פורסם

אם הוא גרם לך אי נוחות, אתה יכול לדרוש ממנו לחזור למצב הקודם, והוא מחוייב לעשות זאת ללא תשלום. זאת מכיוון שהוא עשה את המעשה ללא הסכמתך המפורשת (אלא אם חתמת על משהו).

במידה ובוצעה "הסכמה שבהתנהגות", כלומר לא מנעת ממנו לבצע את המעשה, הסכמה זו כמוה כחתימה על הסכם.

אני מציע שתפנה אליו ותבקש ממנו לבצע שחזור למצב הקודם. במידה ולא יסכים, גש לרופא אחר.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

כשאתה מדבר על הסכמה בהתנהגות, שהיא כחתימה על הסכם, אני חושב שאלה שני דברים שונים לחלוטין, בחתימה מול הסכם

אתה יכול לקרוא את ההסכם, להבין אותו ולאשר. אבל כשהוא עבד לי על השן, לא יכולתי לראות מה הוא עושה שם והוא גם לא הסביר לי מה הוא עושה, הוא פשוט תפס איזה מכשיר עם אולטרה סגול ועשה משהו, לא ידעתי שהוא ילביש לי שם איזה חיפוי של סתימה, הוא לא אמר שום דבר רק אחרי שעשה. מבחינתי לא היה שם שום חור אז לא דובר על סתימה, אני לא רופא שיניים ולא מבין ולכן היה צריך להסביר מה הוא עושה, לתת הצעת מחיר כדי שהחליט, לעשות או לא לעשות.

כשהמזכירה שלו התקשרה אליי היא אמרה בדיקה ללא תשלום, הוא לא היה אמור להתחיל לעבוד באותו יום על השיניים שלי אלא לבדוק ולתת הצעת מחיר. בכל מקרה באותו היום כשחזרתי הביתה הבנתי שזה רק מפריע מה שהוא עשה ורציתי לחזור אליו להוריד את זה, לא מעוניין לשלם על משהו שמפריע לי ובטח שלא בידיעתי.

פורסם

רופא לא עושה סתם דברים. הוא אמור להסביר על פיפס שהוא עושה. הוא אמור לומר לך "אני בודק לך את השיניים" או "אני מדביק לך חיפוי" אם הוא חצוף. אם הוא נורמלי, הוא יידע אותך שיש לך X, וישאל אותך מה אתה רוצה לעשות.

במידה והוא עשה משהו בלי להסביר, ולא דרשת הסבר, מעשה זה כמוהו כהסכמה! אתה אחראי הרי על גופך, ואתה מחליט מי יטפל בך. בעצם זה שלא דרשת הסברים לפני המעשה, הרי הסכמת לו לבצע את המעשה. מבחינה משפטית אתה הסכמת.

אתה צריך ללכת לאותו רופא, לומר לו "רופא נכבד. מפאת כך שלא הסברת לי מה אתה עושה, ביצעת טיפול שלא תוך הסכמתי המלאה. לא יידעת אותי כראוי ולא נתת לי את הזכות להחליט מה אני רוצה לעשות. התוצאה של הטיפול יצרה אצלי אי נוחות מסויימת בפה, ולכן אני מעוניין שתחזיר את המצב לקדמותו".

אם הוא לא מוכן ללא תשלום, אין לך כל כך מה לעשות נגדו, כי בסופו של דבר הסכמת. אי ידיעת החוק לא פוטרת. כאן לא ידעת כי זה שלא ביקשת הסבר ואיפשרת לו לבצע את הטיפול מתבטאת כהסכמה. מה שכן, אתה תוכל להגיש תלונה בהסתדרות רופאי השיניים נגד הרופא הסורר.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

אני במקרה שלי בצבא הלכתי לרופא לאחר שהיתה לי רגישות בשן טוחנת שמאלית כשנגסתי מאוד חזק או הפעלתי לחץ בשיניים.

הרופא אומר שהכל שם תקין אבל בטוחנת הימנית - יש חור.

לא היה לי שום כאבים, שום דבר שראיתי או הרגשתי בשן הזו והוא פשוט ביצע לי סתימה שם.

אין לי מושג עד היום האם זה היה נכון לעשות או לא, אבל לא מצאתי סיבה שרופא צבאי יעשה סתם עבודה.

בנוסף - אצלך מדובר ברופא פרטי לדעתי עדיף לך לנסות חוו"ד שלישית. שמעתי כבר בעבר על מקרים של רופאי שיניים שממציאים חורים כדי להוציא כסף מלקוחות. לא אומר שזה הרופא שלך, אבל שים את זה כסעיף אחד לבדיקה..

Opel Adam S 2017

פורסם

הרופא הצבאי צריך לעבוד מהר. הוא מקבל אותך, עושה אנמנזה מהירה מאוד (שלפעמים בגלל זה לא עולים על בעיות אמיתיות ומהותיות) ומטפל בהתאם לאנמנזה שלו. לפעמים הטיפול הוא חלקי במקרה הטוב, או שגוי במקרה הרע. אז אל תשווה רופא צבאי לפרטי, כי צבאי לא מקבל על כל טיפול כסף, אלא צריך להספיק את כל החולים שיש במרפאה, כי הוא צריך לעוף הביתה. ואם הוא לא יספיק, הוא לא יראה בית. בנוסף, אם המערכת תצטרך לזמן את החייל בשנית כי הרופא לא הספיק, הוא יקבל עונש בדמות קנס/נזיפה.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

^^ אני מדבר על רופא שיניים צבאי - הבן אדם היה מגיע למרפאה שלו פעם בשעתיים לשתות קפה. בטיפול שלי איתו זה לקח יותר משעה

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...