Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בפסח ב-2 הסניפים המדוברים, שניהם מצויינים אבל לא יעזור, לסניף ברחוב דולפין יש את הקסם המיוחד שלו עם התור הארוך וההצטופפות בשולחן עם זרים רק כדי לתקתק מנה חומוס.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיפור של אבו-חסן הוא ארוך ומעניין, האבא נפטר לפני מספר שנים והוא זה שדגל בפשטות והביא לנו את החומוס הטעים והפיתות החמות בפינה הקטנה בדרך לנמל, את המקום הוא רכש מיהודי בשנות ה60, הוא לא פתח בשבתות כי זה מה שהמוכר אמר לו "רוצה להצליח? אל תעבוד בשבת" עם הזמן והזקנה הילדים התחילו להשתלב בעסק ולפתח אותו, אני שמח שעזבתי את הארץ לפני עידן הקטשופ באבו-חסן, תמיד אהבתי את הפשטות ואת גישת ה"פה זה לא קפולסקי" .

מכיוון שכל המשפחה שלי גדלה ביפו, וסבא שלי הכיר טוב את האבא, דודה שלי עבדה אצלו בשנות השבעים כשהייתה נערה, אין פיפי בחומוס, יש רק בישול איטי של לילה בשביל הפול.

ואני מכין חומוס בבית, עד עכשיו רק מחמאות :)

haters will hate

פורסם
כי ערבים הם היחידים שמעזים להוסיף את המרכיב הסודי?

איך אתה מדבר :bugeyed:

ולעיניין לא אכלתי שם אף פעם, אולי במפגש אודיו? כי החומוס שם בעילום שם ותמיד אומרים שזה מאבו חסן.

ולמי יש את המתכון לתת לי לחומוס? :)

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

5 א"ג שלי.

א) גילוי נאות - בחיים לא אכלתי באבו חסן, ובחיים לא הייתי ביפו.

ב) יש כמה כללים לפתיחת מסעדה/מזנון מצליחים, שזה 1) תבחר מקום קטן במרכז עיר, שיש בו לא יותר משני שולחנות, ככה שתמיד יהיה תור בכניסה. רצוי גם בלי חניה מסודרת בסביבה - כך שהמקום יהיה גם מכרה זהב לפקחים של העירייה. 2) תקבל תשלום במזומן בלבד - זה גם יעזור לך להעלים מס על הדרך. 3) תציע תפריט מאוד מצומצם, תסרב לעשות שינויים כלשהם. אם עמדת בשלושת הכללים האלה - ההצלחה מובטחת.

ג) אם אבו חסן התחיל להרחיב את התפריט שלו, אז כנראה שבמקרה שלו הנוסחה כבר לא עובדת. או שהוא נהיה חמדן, והחליט להקים רשת, בדומה לחומוס סעיד או פלאפל מוסא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא הולך לי עם הכנת חומוס, הפעם האחרונה זה יצא לי כמו רובה לקרמיקה באמבטיה..

אז כנראה לא הוצאת את זה בזמן. אחרי שעה וחצי של בישול, שלוף כל 15 דקות-30 דקות גרגיר ותמחץ אותו בין האצבעות. כשאתה לא מרגיש התנגדות והגרגר נמחץ ברכות אז החומוס מוכן. יש פה גם עניין של טעם ("גרגירים"), ואני אוהב להוציא את החומוס קצת לפני שהוא מגיע לנקודה הזו.

and also: לא משנה מה אתה עושה לא להשתמש בסיר לחץ ולא להשתמש בחומוס מקופסאת שימורים.

and also 2: כדאי (ומומלץ) להוסיף אחרי שהחומוס מוכן גם טחינה (לא גולמית). אנ'לא יודע איזה סוג אתה אוהב (כי אני מכין גם את זה :p ) אבל ההמלצה היא לטחינה סמיכה ולא נוזלית.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

Keyser אני הכנתי בסיר לחץ. (איזה חומוס יצאתי :lol: )

אז כנראה שאני צריך לעשות עוד ניסוי, והפעם לפעול כמו שכתבת תודה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

סיר לחץ זה דבר דבילי. כלומר, אני מבין את היתרון שזה נותן (בישול מהיר, צריכת גז / חשמל נמוכה) אבל תמיד התוצאה היא 2-3 רמות מתחת למה שבישול רגיל היה נותן. רק תזכור, חומוס זה עניין שלוקח זמן. גם צריך להשרות לפני, וגם הבישול זה שעתיים - שלוש (אולי קצת יותר) לפי התקדמות הגרגירים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

"לא ללעוס, לבלוע"

"פה זה לא קפולסקי".

"כל מכבי עגלות."

ולא, הוא כבר מזמן לא שם.

פעם אחת יצא לי להגיע לשם לסניף בצהריים (לא מצאנו מקום לאכול) עם הילדים, והתור היה זוועתי, ועד שנכנסנו אז החפראווי הזה צרח לי באוזן עם ה "יאללה לבלוע לא ללעוס" , ניגשתי אליו ואמרתי לו שאני רוצה לאכול בנחת והוא עושה לי חור בראש ולא, אני לא מתכוון להזדרז בגלל הצעקות שלו. הוא לא ממש התייחס ואחרי כמה דקות התחיל שוב לצעוק. אני אישית בחיים לא יתקרב לשם יותר גם אם הוא כבר לא שם. לא נראה לי שעלי אבא של חסן שיער לעצמו שזה מה שיתפתח מהעסק שהנחיל לילדיו.

ולכל מכיני החומוס הביתי - אתם מוזמנים להמשיך לנסות, קשה לי להאמין שתגיעו לאותה הרמה. ייתכן שמאוד קרוב, אך לדעתי לעולם לא אותו הדבר.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מישהו זוכר את החומוס הצבאי שבא בקופסאות שימורים?

שירת איתי בצבא וגם גרנו באותו חדר בצבא מישהו שהוא חצי ערבי אסלי חצי בדואי, והוא היה אוהב את החומוס הזה!

וזה בן אדם שאמא שלו עושה לבנה בטעם אלוהי!

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
הכל כמובן בהומור ובטעם טוב (בעיקר זה של החומוס).

הבנתי אבל גם אני דיברתי בהומור.

Keyser אולי תתן לנו בבקשה את המתכון זה ניסוי שאני חייב לנסות :)

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

בנצי הסניף בדולפין נשאר כמו שהיה...הדבר האמיתי!

אתה יכול לחזור לארץ

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מישהו זוכר את החומוס הצבאי שבא בקופסאות שימורים?

שירת איתי בצבא וגם גרנו באותו חדר בצבא מישהו שהוא חצי ערבי אסלי חצי בדואי, והוא היה אוהב את החומוס הזה!

וזה בן אדם שאמא שלו עושה לבנה בטעם אלוהי!

הזכרת לי שבסיני (לפני 15 שנה בערך) הזמנתי חומוס וזה מה שקיבלתי...

לך תדע, אולי החומוס האמיתי בכלל אמור להראות ככה ואנחנו לא מבינים כלום? :-P

פורסם
הבנתי אבל גם אני דיברתי בהומור.

Keyser אולי תתן לנו בבקשה את המתכון זה ניסוי שאני חייב לנסות :)

אני צריך להסתכל אצלי במחברת, אבל ברמת העיקרון:

חצי קילו חומוס מושרה מראש 24 שעות

לסנן את החומוס מהמים וכל מה שיצא מנו וגרגרים שנראים לך לא מתאימים

לקצוץ בצל גדול דק

4 שיני שום כתושות (אני שם יותר, זה עניין של טעם)

פטרוזיליה קצוצה דק

אתה שם את החומוס בסיר ומכסה אותו במים. מוסיף את כל שאר הדברים פלוס שתי כפות שמן ונותן לעסק להתבשל על אש בינונית-נמוכה. אתה לא רוצה לשרוף את החומוס ואתה לא רוצה שכל המים יתאדו

עכשיו יש לך זמן של שעתיים שלוש עד שהעסק מתחיל להיות מוכן. בזמן הזה תעבור קצת ליד הסיר ותן ערבוב עדין לחומוס. אחרי ששעה ראשונה עברה, תדגום גרגיר אחד כל 20 דקות (נגיד): אתה שולף החוצה ומוחץ באצבעות. אם יש התנגדות או אם חומוס נמעך אבל משאיר המון חתיכות קטנות וקשות - צריך עוד זמן. אחרי שעתיים-שלוש תתחיל להרגיש שינוי משמעותי במחיצה. החומוס ימעך בקלות ופה אתה צריך לשים לב איך את אוהב אותו. אפשר לבשל עד ל100% רכות, ואפשר לעצור לפני כשהחומוס רך, אבל משאיר קצת חתיכות.

אחרי שהחומוס מוכן, אתה מוציא כוס אחת רק של חומוס לתוך בלנדר (או לתוך עלי אם ממש משעמם לך). שתשים לך שאתה שומר על המים בסיר כי צריך אותם. אתה שם את הכוס, מוסיף לה שתי כפות מים מהסיר ונותן לחיצה בבלנדר במהירות נמוכה. אתה מוסיף תוך כדי כף טחינה גולמית. מהשב הזה אתה פשוט מתחיל להכנס כמויות לפי כמה שאתה רוצה ולפי טעם - רוצה יותר חומוס, תוסיף בהדרגה עוד כוסות חומוס ועוד כפות מים. שים לב לא לשים יותר מדי מים. רק במידה שהחומוס יוכל להתערבב יפה עם הטחינה ועם עצמו - אתה לא מנסה להכין פה מרק.

אחרי שיש לך את הכמות שאתה רוצה והטעם סבבה לך (מבחינת מלח ופלפל) כדאי להוסיף קצת טחינה (לא גולמית) ושתהיה סמיכה בשום פנים ואופן לא נוזלית. תוסיף לפי הטעם ולפי הכמות של החומוס (אתה רוצה חומוס, לא טחינה עם חומוס) נגיד כף שתיים לכל כוס.

וזהו. פלאפל זה כבר שיעור למתקדמים :lol:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...