Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדידת מהירות KMH

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני בונה פרויקט מסוים בתחום האלקטרוניקה

ועליי להתחבר למחשב רכב (ברשותי מיצובישי 1997 סופר לנסר לצורך הבדיקה של המערכת שאני בונה) בגדול המערכת מנטרת את פעילות הרכב אחד מהפרמטרים שאני צריך לקבל עליהם מידע זוהי מהירות הרכב

רציתי לדעת להיכן אני אמור להתחבר ע"מ לקבל אינדיקציה למהירות הרכב?

הבחנתי שהספידומטר הוא אנלוגי במודל הישן הזה ועליי להוציא ממנו אות חשמלי ע"מ למדוד מהירות הרכב

אם אני מתחבר לדיסטביוטר של הרכב אוכל לקבל מידע רק על הטורים שלו או גם מידע של קמ"ש ...

הבנתי מקריאה בפורומים שניתן לקבל את המידע הנ"ל ממחשב הרכב שכן הוא אמור לחשב צריכת דלק אני יודע היכן המחבר של מחשב הרכב לאיזה חוט עליי להתחבר לקבל אינדיקציה של מהירות הרכב

אני אפשט את השאלה בקצרה היכן אני מחבר ספידומטר דיגיטלי במיצובישי סופר לנסר ?

מבלי להשתמש בממיר שיושב על הכבל של הספידומטר

תודה מראש לכל מי שעוזר אני אשמח לפרט יותר בנוגע למערכת שאני מפתח ולהעלות תמונות בקרוב

פורסם

גם במודל הזה יש יציאת OBD II. צריך להיות בצד הנהג באיזור שמתחת להגה או מצד שמאל.

צריך לקנות קורא OBD ג'נרי, שיכול להתממשק לכל מיני דברים, כמו USB למחשב, בלוטות' וכו'.

הממשק הוא סיריאלי.

קרא כאן :

http://www.obdsol.com/articles/obd-software-development/reading-real-time-data/

המתאם הכי בסיסי :

http://www.ebay.com/itm/Mitsubishi-PC-USB-OBD2-OBDII-OBD-2-Scanner-Interface-Code-Reader-/200708216406?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AMitsubishi%7CModel%3ALancer&hash=item2ebb245656&vxp=mtr

יש גם ל USB :

http://www.ebay.com/itm/Mitsubishi-PC-USB-OBD2-OBDII-OBD-2-Scanner-Interface-Code-Reader-/200708216406?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AMitsubishi%7CModel%3ALancer&hash=item2ebb245656&vxp=mtr

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

היי ככל הנראה ע"פ התשובות לא הבנתם אותי אני צריך רק את החוט שנותן את האות של המהירות בתוך הסוקט של המחשב

הבנתי שהנתונים האלה מגיעים לכמה נקודות ברכב בין אם זה למחשב של כריות האוויר ולמחשב של תיבת ההילוכים

ממה שקראתי והתייעצתי נאמר לי שמדובר בחוט סגול שמגיע גם לסוקט של ה ODB וגם ללוח השעונים למעלה שממנו ניתן לקבל את האינפורמציה למהירות הנסיעה (חוט סגול בהתחשב בתקן ישן שהיה פעם ) אני לא צריך מתאם למחשב מ ODB הפרוייקט שאני בונה משתמש ברכיב A2D לבצע את פיענוח הנתונים מהרכב עצמו למחשב זו המטרה שלי זה כמו לחבר מד טורים לדיסטרביוטר הוא מקבל את המידע משם ומציג תוצאה רק שאצלי בפרוייקט הוא אמור להתחבר גם למקור מידע של הקמ"ש

פורסם

היי ככל הנראה ע"פ התשובות לא הבנתם אותי אני צריך רק את החוט שנותן את האות של המהירות בתוך הסוקט של המחשב

הבנתי שהנתונים האלה מגיעים לכמה נקודות ברכב בין אם זה למחשב של כריות האוויר ולמחשב של תיבת ההילוכים

ממה שקראתי והתייעצתי נאמר לי שמדובר בחוט סגול שמגיע גם לסוקט של ה OBD וגם ללוח השעונים למעלה שממנו ניתן לקבל את האינפורמציה למהירות הנסיעה (חוט סגול בהתחשב בתקן ישן שהיה פעם ) אני לא צריך מתאם למחשב מ OBD הפרוייקט שאני בונה משתמש ברכיב A2D לבצע את פיענוח הנתונים מהרכב עצמו למחשב זו המטרה שלי זה כמו לחבר מד טורים לדיסטרביוטר הוא מקבל את המידע משם ומציג תוצאה רק שאצלי בפרוייקט הוא אמור להתחבר גם למקור מידע של הקמ"ש

הפרוייקט שלי אמור להתחבר כמו המכשיר הזה - w w w.ebay.com/itm/181085800057?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

מצאתי גם מפה של הפורט OBD אבל לא מופיע היכן אני אמור לחבר את האות למהירות ממנו

w w w.plxdevices.com/obd

פורסם

בסופר-לאנסר שנת 97 אני לא מאמין שיש לך גישה לנתוני המהירות במחשב כי אין כאלה.

הצעתי אליך היא:

1. קנה רכיב ATD ותבצע המרה לאות דיגיטלי.

או

2. קנה נקודת ג'יפיאס וקבל את המהירות ממנה.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם
אם יש ABS ברכב תוכל לקבל נתונים מחיישן מהירות שמורכב על זר שיניים בגלגל.

קיים ABS ברכב יש למישהו אוטו דטה ויכול להגיד לי איך אני מתחבר אל אותו החיישן

• תוכן חדש...