Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

וואו, אני חושב שזה השרשור החמישי שלי אולי בחיפוש אחר רכב.

השרשורים הראשונים שלי היו בחיפוש אחר סיאט איביזה 2 דלתות 1.4 ידנית, האוטו נראה טוב אבל תמיד היו לי חששות שבאזור מגוריי הרכב ייגנב\יפרץ ולי לא יהיה שקט.

בכל אופן, אחרי שנסעתי על מספר איביזות לא מבוטל באזור חיפה החלטתי לרדת מהרכב לגמרי אך ורק מהסיבה שהרכב בפנים נראה נורא מצועצע, פלסטיקה מחורבנת ודשבורד איכות ז' עם כפתורים רופפים - כל האיביזות שראיתי, 1.4\1.6, 2\5דלתות 2009-2012, אפילו כאלה עם קילומטרז' אפסי - היו כאלה, אני בכלל מתפלא שהחברה משווקת את הרכבים האלה עם איכות-פנים כל כך נוראית!

*זה אפילו מתבטא בכפתורי הדלקת אורות\מזגן שאם לא נהיה עדינים, אפשר בקלות לשבור את הציר שעליו מסתובב הכפתור\חוגה שם.

מה שגם שה1.6 שלהם לא-כזה-חזק עם ה105כ"ס שלו, אני בהחלט יכול להגיד שבין הקולט בת ה20 שנה שלי לבין האוטו הזה אין כמעט הפרש אם לא אותו דבר מבחינת כח.

בכל אופן, עכשיו אני מבולבל מבחינת איזה רכב לחפש, אבל יותר ממוקד מה אני מובן לבטל על המקום ואפילו לא להסתכל.

אז הדרישות הם:

- ידני.

- 2 דלתות או 5 דלתות אבל שהדלתות האחוריות יהיו עם ידית עליונה (כמו בהונדה סיוויק "חללית").

- מנוע חזק יותר מהקולט\איביזה או משהו דומה, זאת אומרת עם הכח של הקולט אין לי בעיה ואשמח להישאר באותו אזור או קצת חזק יותר.

- פלסטיקה חזקה, מהסתכלות בהונדות אוטומאטיות , יש שם אחלה פלסטיקה והכל יושב ב-מ-ק-ו-ם.

- אמינות וכמובן צריכת דלק סטנדרטית = 1\11- 1\12 ומעלה, בדיוק כמו של הקולט ואותי זה מספק, אין לי עניין לעבור לרכב שיקח לי 1\8 באזור.

רכבים שחשבתי עליהם אבל אני-פשוט-לא-מוצא! וזה מאד מתסכל:

*אין חשיבות לסדר הופעת הרכבים מבחינת עדיפות:

1. הונדה סיוויק "חללית" 5 דלתות מנוע 1.8 ידנית - מהשרשור האחרון שלי וקריאה באינטרנט זה ממש רכב מעולה.

2. אלפא רומיאו מיטו - לא חשבתי על הרכב הזה בעבר כי לא חשבתי שיכנס לתקציב, משרשורים שנפתחו פה בשבועות האחרונים אנשים איכשהו מצאו את הרכבים האלה ב65-70אלף שקל, איפה ואיך!? אני כבר כמה ימים חורש את יד2 מספר פעמים ביום ומצאתי רק 2 מיטו שנת 2009 עם קילומרז' על גבול ה100KM במחיר של 70אלף.

3. פיאט בראבו החדשה - קצת פחות מתחבר לרכב הזה מבחינה ויזואלית אבל הבנתי שיש לו מנוע מעולה (אותו המנוע של המיטו), חזק ואמין ואמורה להיכנס לתקציב שלי, אבל לא מצאתי כאלה ב-כ-ל-ל!

אשמח לשמוע על עוד מכוניות בסגנון, אין לי בעיה עם צרפתיות\גרמניות\איטלקיות\קוריאניות או יפניות, רק שיהיה אמין ואיכותי.

*אשמח לא לשמוע על כל מיני משפחתיות עם דשבורד שחור\אפור משמים ומשעמם באיכות נמוכה לדוגמא פיאסטה.

*אני חושב שהרכבים האלה יהיו פחות מועדים לגניבה וואנדליזם מהסיבה שאין כאלה על הכביש בכלל או בלוחות המכירה, יש לשכן לי סיוויק כזו כבר כמה שנים ולא היו לו שום ניסיונות וונדליזם או גניבה, הוא אפילו מחנה אותה במקום נראה לכל (ואני מחפש איפה להחביא את הקולט כל פעם שאני מגיע הביתה), לעומת זאת באזור מגוריי נרכשו להם בתקופה האחרונה 3-4 קולטים כמו שלי וכנראה רכבי שימש תורם איברים כמו הספויילר ושאר הדברים שניסו לגנוב\גנבו.

תודה,

אוהד.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קורסה 1.2 3 דלתות.

חדשה מהיבואן ב 75K . עם אבזור מיוחד לצעירים (YOU).

נסעתי בכזו לפני מס' חודשים - מבחינת כוח לא הייתה בעיה. המחיר הייה אז 69K ללא מבצע (עכשיו עם ירידת ערך האירו בכמעט 8 אחוז - המחיר עלה...).

לא ראיתי כמעט אף אחת כזו על הכביש.:roll:

פורסם

razmel - תודה אבל לא נמשך אל המכוניות האלה.

IONI1 - כבר עשיתי נסיעת מבחן לפני חודשיים על הרכב הזה מנוע 1200, במילה אחת - עגלה, הסוכנות בחיפה נמצאת בצ'ק-פוסט וביקשתי לנסוע את העליה של נשר לכיוון דניה - כבר רציתי להסתובב בחזרה באמצע העליה פשוט לא היה איפה.

הפלסטיקה נוראית, לדעתי גרועה או כמו ברמה של איביזה, הדבר היחיד שהיה לנציג "לשבח" את הרכב זה הפלסטיקים העגולים של המזגן בעלי תאורה כתומה מתחתיהם ובעלי ציפוי גומי - WOW, לא נפלתי מהכיסא.

עוד הצעות?

איפה אפשר להשיג היום הונדה "חללית" ידנית? 2008+? כבר שבועיים ומעלה אני נכנס פעמיים ביום ליד2 ולWINWIN, ואין שום דבר חדש חוץ ממכוניות של מורי נהיגה בעלי רבע מיליון קילומטר.

אוטומאטיות - יש כמה שרוצים, אני לא מעוניין בכזו, רק ידנית, לא יתכן שלא נרכשו כאלה.

לחילופין, על מה חברי הפורום דיברו פה שאפשר לרכוש היום מיטו משומשת בכ70אלף?

מה לגבי הבראבו החדשה עם המנוע של המיטו? אמורה להיות זולה יותר מאלפא ויש בדיוק אחת כזו למכירה.

תודה,

אוהד.

פורסם

יש לנו דרישות דומות, גם אני מחפש להינעל על רכב חדש בסגנון (היום יש לי פולו 16V).

גם אני לא מוצא מיטו במחירים המתוארים...

מה זה סיוויק חללית? ?! יש סיוויק היברידית CRZ 1.5 אפס למאה ב-9.9 אבל היא לא בתקציב שלך.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אם היא לא קטנה מדי עבורך אז יאריס TS יכולה להיות אחלה בחירה,אמינה,חסכונית ומהנה לנהיגה - 1.5 ליטר 105 כ''ס על משקל נמוך ,ידנית כמובן ובעלת נגיעות קוסמטיות ספורטיביות.

השנתון 2006 ישאיר לך עודף מתקציבך.

עוד אלטרנטיבה דומה אך מעט חדישה יותר וגם היא אטמוספרית היא סיטרואן C2 .

1600 סמ''ק ,125 כ''ס על משקל נוצה.

2007-2008 ישאירו לך גם כן עודף מתקציבך.

פורסם

שברולט ספארק עונה על דרישתך המיוחדת לידית הסודית.

המנוע לפי הנתונים היבשים חזק יחסית, מחיר זול יחסית ותוכל לרכוש חדשה או משומשת בזול.

העיצוב ישרת אותך פעמיים: הוא יחודי שזה יתרון אך הוא ייחודי שלא לטובה, מה שיפחית הקינאה בך ועשוי להפחית ונדליזם.

בהחלט אפשרות פרקטית.

פורסם

מיטו,היתה בבעלותיכמעט 3שנים.מומלץ.

בראבו רכב מצויין,חיפשתי בזמנו לאחותי,ביררתי על הרכב ונסעתי עליו.מומלץ.שים לב שב2009 מגיע ללא esp, דבר נוסף ,עד כמה שאני זוכר הדגם הידני מגיע פחות מאובזר מהאוטומט(האוטומט מאובזר בנדיבות...).

עוד אופציה לדעתי,207gt.מנוע מוגדש ואמין 1.6 156 כס גג פנורמי מושבי עור ובד, ועוד שלל תופינים,ידני6הלוכים. לא בטוח שנכנס לך בתקציב,אבל שווה בדיקה.

מקווה שעזרתי.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

הספארק ממש תתאים לדרישות!

המנוע החזק בקטגוריה (1.2 ל', 82 כ"ס) ו- 5 מקומות ישיבה, עברה מתיחת פנים משמעותית שכוללת:

עיצוב חיצוני חדש הכולל גריל קדמי, פגוש אחורי, פנסי חזית. בנוסף לאבזור העשיר ביותר בקטגורית המיני הכולל:

חבילת בטיחות מלאה (6 כריות אויר ו- 4 כוכבי בטיחות), חימום למושבים הקדמיים, פנסי ערפל קדמיים ופסי גגון,

בעיצוב פנים חדש הכולל קונסולה מרכזית ומערכת שמע עם חיבור USB חדשים.

מחיר: 62,900 ₪

פורסם

כן, הבנאדם אומר שהאיביזה 1.6 מרגישה לו ממוצעת, והוא רוצה משהו מעבר, אז מציעים לו שברולט ספארק...:?

גיא משברולט, לכולם ברור למה אתה בפורום, אבל טיפ טיפה אובייקטיביות לא תזיק לאיש...

פורסם
כן, הבנאדם אומר שהאיביזה 1.6 מרגישה לו ממוצעת, והוא רוצה משהו מעבר, אז מציעים לו שברולט ספארק...:?

גיא משברולט, לכולם ברור למה אתה בפורום, אבל טיפ טיפה אובייקטיביות לא תזיק לאיש...

אם תגלול טיפה למעלה תראה שאני לא היחיד שהצעתי את זה.

פורסם
אהלן!

וואו, אני חושב שזה השרשור החמישי שלי אולי בחיפוש אחר רכב. לא נורא, אנחנו פה כדי לעזור...

השרשורים הראשונים שלי היו בחיפוש אחר סיאט איביזה 2 דלתות 1.4 ידנית, האוטו נראה טוב אבל תמיד היו לי חששות שבאזור מגוריי הרכב ייגנב\יפרץ ולי לא יהיה שקט. שייגנב, יש ביטוח. תקנה איביזה אחרת. זה לא רכב מיוחד

בכל אופן, אחרי שנסעתי על מספר איביזות לא מבוטל באזור חיפה החלטתי לרדת מהרכב לגמרי אך ורק מהסיבה שהרכב בפנים נראה נורא מצועצע, פלסטיקה מחורבנת ודשבורד איכות ז' עם כפתורים רופפים - כל האיביזות שראיתי, 1.4\1.6, 2\5דלתות 2009-2012, אפילו כאלה עם קילומטרז' אפסי - היו כאלה, אני בכלל מתפלא שהחברה משווקת את הרכבים האלה עם איכות-פנים כל כך נוראית!

*זה אפילו מתבטא בכפתורי הדלקת אורות\מזגן שאם לא נהיה עדינים, אפשר בקלות לשבור את הציר שעליו מסתובב הכפתור\חוגה שם.

מעניין, למשל הכפתור אורות בפאביה אמור להיות זהה לאיביזה וצריך להיות חסר אחריות של ממש כדי לשבור את הכפתור.

מה שגם שה1.6 שלהם לא-כזה-חזק עם ה105כ"ס שלו, אני בהחלט יכול להגיד שבין הקולט בת ה20 שנה שלי לבין האוטו הזה אין כמעט הפרש אם לא אותו דבר מבחינת כח.

זה מנוע פולקסווגן BTS שהם משתמשים בו לכמה מכוניות (פולו, איביזה ופאביה). מספיק חזק כדי שמשפחתית אוטומטית ליסינגית תישאר ברמזור מאחור. בדוק.

בכל אופן, עכשיו אני מבולבל מבחינת איזה רכב לחפש, אבל יותר ממוקד מה אני מובן לבטל על המקום ואפילו לא להסתכל.

אז הדרישות הם:

- ידני.

- 2 דלתות או 5 דלתות אבל שהדלתות האחוריות יהיו עם ידית עליונה (כמו בהונדה סיוויק "חללית").

- מנוע חזק יותר מהקולט\איביזה או משהו דומה, זאת אומרת עם הכח של הקולט אין לי בעיה ואשמח להישאר באותו אזור או קצת חזק יותר.

- פלסטיקה חזקה, מהסתכלות בהונדות אוטומאטיות , יש שם אחלה פלסטיקה והכל יושב ב-מ-ק-ו-ם.

- אמינות וכמובן צריכת דלק סטנדרטית = 1\11- 1\12 ומעלה, בדיוק כמו של הקולט ואותי זה מספק, אין לי עניין לעבור לרכב שיקח לי 1\8 באזור.

רכבים שחשבתי עליהם אבל אני-פשוט-לא-מוצא! וזה מאד מתסכל:

*אין חשיבות לסדר הופעת הרכבים מבחינת עדיפות:

1. הונדה סיוויק "חללית" 5 דלתות מנוע 1.8 ידנית - מהשרשור האחרון שלי וקריאה באינטרנט זה ממש רכב מעולה.

2. אלפא רומיאו מיטו - לא חשבתי על הרכב הזה בעבר כי לא חשבתי שיכנס לתקציב, משרשורים שנפתחו פה בשבועות האחרונים אנשים איכשהו מצאו את הרכבים האלה ב65-70אלף שקל, איפה ואיך!? אני כבר כמה ימים חורש את יד2 מספר פעמים ביום ומצאתי רק 2 מיטו שנת 2009 עם קילומרז' על גבול ה100KM במחיר של 70אלף.

3. פיאט בראבו החדשה - קצת פחות מתחבר לרכב הזה מבחינה ויזואלית אבל הבנתי שיש לו מנוע מעולה (אותו המנוע של המיטו), חזק ואמין ואמורה להיכנס לתקציב שלי, אבל לא מצאתי כאלה ב-כ-ל-ל!

הונדה סיוויק האצב'ק ואלפא מיטו הם רכבים שמושכים תשומת לב - אם אתה מחפש רכב שלא מושך תשומת לב אז אל תתקרב לדעתי. אני לא הייתי שקט אם רכבים מהסוג הזה היו "זרוקים" כך סתם ברחוב, נאמר שהייתי מבלה ליד החלון בתצפיות יותר מאשר בתוך הבית. אם כבר, קנה פאביה או פולו 1.6 - עליהם אף אחד כמעט לא מסתכל.

אשמח לשמוע על עוד מכוניות בסגנון, אין לי בעיה עם צרפתיות\גרמניות\איטלקיות\קוריאניות או יפניות, רק שיהיה אמין ואיכותי.

בדוק את הפיאט פונטו איבו, היתה גרסה שנמכרה עם מנוע 135 כ"ס ואבזור רב. עדיין מושכת תשומת לב, אבל טיפה פחות מהמיטו והסיוויק. אתה תהנה ממנה, למרות שיש לה ידית אחורית אז תאלץ להתפשר על זה.

*אשמח לא לשמוע על כל מיני משפחתיות עם דשבורד שחור\אפור משמים ומשעמם באיכות נמוכה לדוגמא פיאסטה.

*אני חושב שהרכבים האלה יהיו פחות מועדים לגניבה וואנדליזם מהסיבה שאין כאלה על הכביש בכלל או בלוחות המכירה, יש לשכן לי סיוויק כזו כבר כמה שנים ולא היו לו שום ניסיונות וונדליזם או גניבה, הוא אפילו מחנה אותה במקום נראה לכל (ואני מחפש איפה להחביא את הקולט כל פעם שאני מגיע הביתה), לעומת זאת באזור מגוריי נרכשו להם בתקופה האחרונה 3-4 קולטים כמו שלי וכנראה רכבי שימש תורם איברים כמו הספויילר ושאר הדברים שניסו לגנוב\גנבו.

לא יודע מה קורה אצלך ביישוב/רחוב, אבל רכבים נדירים יחסית נקלטים אצל העבריינים הואנדליסטים בראדר כמו מגנט, רואים את זה טוב אצלנו. דווקא רכבים שנמצאים המון על הכביש בכמויות לא מעניינים אף אחד.

תודה,

אוהד.

התשובות באדום.

הספארק ממש תתאים לדרישות!

המנוע החזק בקטגוריה (1.2 ל', 82 כ"ס) ו- 5 מקומות ישיבה, עברה מתיחת פנים משמעותית שכוללת:

עיצוב חיצוני חדש הכולל גריל קדמי, פגוש אחורי, פנסי חזית. בנוסף לאבזור העשיר ביותר בקטגורית המיני הכולל:

חבילת בטיחות מלאה (6 כריות אויר ו- 4 כוכבי בטיחות), חימום למושבים הקדמיים, פנסי ערפל קדמיים ופסי גגון,

בעיצוב פנים חדש הכולל קונסולה מרכזית ומערכת שמע עם חיבור USB חדשים.

מחיר: 62,900 ₪

איך "תתאים ממש לדרישות"? זה נראה שאתה עושה העתק-הדבק לכל מיני שרשורים בפורום הייעוץ. הוא רשם שאיביזה 1.6 105 כ"ס חלשה מידי בשבילו, אז איך ספארק עם 23 כ"ס פחות תתאים?

• תוכן חדש...