Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה לאחרונה לברר יותר פרטים מהיכן בדיוק ניתן להשיג שמן מתוצרת SHELL לרכבים פרטיים.. עד כה לא קיבלתי תשובה ברורה.. אשמח לקבל הפנייה למישהו\חנות שמשווקת את מגוון הצמיגויות והשמנים הללו. אני מתעניין בשמן 5W-20 שלהם.

תודה :-D

פורסם

לא ברור לי למה אתה מחפש דווקא שמנים של SHELL אבל ככל הידוע לי היבואן הוא "זוקו שילובים". ראיתי שמנים שלהם בחנות "חלפי המכבים" בפתח תקווה ואני כמעט בטוח שגם בצנטרל ביצחק שדה בת"א.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הכי פשוט לנסוע למחסן ברמלה.

אהה רגע, אתה מהדרום ?

סניף באר- שבע

רחוב הבדיל 16, עמק שרה, ת.ד 2174, מיקוד: 84000

טלפון: 08-6273810

פקס: 08-6279732

פורסם

איתמר, אם ידוע לך על פירמות אחרות (סינטטי מלא בתקן SN) שקיימות ב5W-20 בארץ חוץ מVALVOLINE אני אשמח אם תשתף אותי.. נכון להיום אחרי חופושים אינטנסיביים השמן הסינטטי היחיד שמצאתי הוא וולווליין ולאחרונה שמעתי גם על SHELL כמובן שיש גם את המוטורקראפט החצי סינטטי שממלאים במוסך פורד אבל כמו שהבנת הוא לא רלוונטי כלכך מבחינתי..

פרוקסימה, תודה!

פורסם

באיזה רכב מדובר? שמני 20 הם לא להיט גדול בכל הקשור להגנה על המנוע בשעת מאמץ, גם אם זה מה שדורש או ממליץ היצרן.

שווה לדבר עם "לאור הנדסה" אם הם כבר יצאו מהקיבעון שלהם והתחילו להביא גם שמני 20 של רוייאל פרפל. גם טלפון לאוטוסטור לא היה מזיק, משה הבעלים פתוח ומכיר את השגעונות של חובבי רכב.

עוד אופצייה, הזמנה מחו"ל של שמנים היא לא עסק מסובך או יקר מדי כמו שחושבים, מנסיון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, מה קרה שהפסקת להמליץ אפילו על שמני 0 וגם 20? אם היצרן אומר שה20 מיטבי למנוע, מדוע לא ללכת על זה? רק בגלל אחוז התוספים שלא מגן על המנוע?

פורסם

חברים אני חבר טוב של היבואן, אני יכול להגיד לכם שSHELL בצמיגות 5-20 אין כרגע בבחינת ייצור אל 5-30 ומעלה.

באם תרצו אוכל לעזור לכם בשמחה.

בברכת שבת שלום!

התענוג שמוביל אותך

פורסם
איתמר, מה קרה שהפסקת להמליץ אפילו על שמני 0 וגם 20? אם היצרן אומר שה20 מיטבי למנוע, מדוע לא ללכת על זה? רק בגלל אחוז התוספים שלא מגן על המנוע?

לא קשור לתוספים. שמנים דקים אכן מועילים לצריכת הדלק ומפחיתים התנגדויות פנימיות בתוך המנוע, אבל בדיוק מאותה הסיבה שאני לא ממליץ של שמני 0 - הם פשוט דקים מדי \ יחסית ברגע שיש עומס. צריך לזכור ששמני מנוע הם פשרה, ובמקרה של שמני 20 הפשרה הזו באה על חשבון אמינות המנוע והגנתו לאורך זמן.

נתון ה HTHS הוא הנתון היחידי שניתן לבחון בצורה כמותית (על ידינו, כצרכנים) על איך שמן מתפקד בשעת עומס. לשמני 20 נקבע ערך מינימלי של 2.6. מחומרים מקצועיים שקראתי הגנה שנחשבת טובה לרוב המנועים (בהכללה) היא מעל 2.7, כלומר שמני 20 בעלי נתוני HTHS הנעים באיזור ה 2.6-2.7-2.8-2.9 מעניקים הגנה גבולית בתנאי עומס קיצוניים.

עם זאת, סביר להניח ש 99% מבעלי הרכבים שמשתמשים בשמן 20 מעולם לא יזדקקו לאקסטרה-הגנה שמעניקים, למשל, שמני 30 (שלרוב הם בעלי נתון HTHS של 3.0 ומעלה (ולא פחות מ 2.9 המינימלי אותו דורש תקן ה ACEA למשל) ולכן אין איתם בעייה עקרונית.

כמובן שחוץ מעניין ה HTHS יש עוד רכיבים רבים נוספים התורמים להגנת המנוע מבלאי, אך לנתון זה חשיבות מכרעת ואין עליו עוררין.

agent amos, אין שום סיכוי שהפסיקו לייצר שמני 5W20, השמן הזה רק הופך ונהיה יותר פופולרי. כנראה שאין במלאי היבואן וקיבלת תשובה ישראבלופית טיפוסית מהמוכר.

איתמר.

פורסם

אני הייתי משתמש קבוע ברויאל 5-30, אבל זו לא הצמיגות המומלצת מהיצרן למנוע. הצמיגות היחידה המומלצת הינה 5W-20 ולאחר הרבה דגירות בפורומים ובאינטרנט הגעתי למסקנה שאין צורך אמיתי להעלות צמיגות מה גם שצמיגות כזו אינה חדשה במנועים גדולים של פורד והם מסתדרים איתה מצויין.. המנוע המדובר הוא ה5.0 ליטר החדש של פורד.

למצוא 5W-20 בארץ סינטטי זה עדיין אתגר רציני ורק בחודשים האחרונים נכנס VALVOLINE SYNPOWER בצמיגות הזו ולפי הבנתי גם SHELL.. אני זוכר ששנתיים אחורה כשהייתי שואל על צמיגות כזו בכל מקום היו מסתכלים עליי מוזר, גם במוסכי פורד-מאזדה. במקרה הטוב היו מוציאים לי איזה משהו מינראלי או לא מוכר. בגלל שנכנסו כמה דגמים חדשים (כמו הפורד אדג' המחודש) ביבוא סדיר שצורכים שמן בצמיגות הזו הוא בעצם קיים בכלל במוסכי פורד היום.

לא הייתי פותח את הטופיק הזה אם הייתי מרגיש 100% עם הVALVOLINE שכרגע אצלי ברכב, אבל אני לא 100% איתו.

שבת שלום :-)

ד"א איתמר - בדקתי גם אופציה ליבוא של REDLINE 5W-20 שנראה מצויין.. אבל העסק יוצא יקר ברמות.. אם תוכל להפנות אותי איך לעשות זאת בדרך זולה וקלה יותר אני אודה לך!

פורסם

אני מציע בחום לבצע הזמנה מחו"ל. אני משער שאתה שורץ מפעם לפעם בפורומים ייעודיים בארה"ב, על מה החבר'ה שם ממליצים? אני משער שסדרות ה Signature של Amsoil, רד-ליין ורוייאל פרפל מככבות שם.

איתמר.

עריכה: נו טוב, זה היה ברור שהשם Red line יעלה :wink:

השמן הזה, באופצייה הכי זולה לייבוא אישי, עולה כ 80 ש"ח לקווארט (0.945 ל') אחרי הכל (מיסים, משלוח וכו').

אגב, ה 5W20 של רד ליין הוא למעשה 5W30, חסר לו משהו כמו 0.2 סנטיסטוקס בצמיגות החמה כדי להיקרא 30.

איתמר.

פורסם

כמו שאמרת - רד-ליין, רויאל, אמסויל הולכות "חזק".

אתה מדבר על יבוא אישי דרך איביי\אינטרנט? יש לך לינק אולי? TOP RPM נתנו לי הצעה במידה ויש קניה קבוצתית של 85 לקווארט במשלוח ימי. נכנס אצלי 8 קווארט ככה שזה די פשיטת רגל..

פורסם

אין לי לינק למקום ספציפי, כל המקומות מוכרים באותם המחירים, פלוס מינוס דולר למיכל.

העצה שלי? להזמין דרך חברות השילוח הישראליות. מה שמגיע אליהן עד 75$ (כולל עלות המשלוח בתוך ארה"ב) פטור ממיסים. האריזות קטנות בדרך כלל + שילוח ימי = באיזור ה 80 ש"ח לקווארט. הזמנה של 6 קווארט + עלות המשלוח בתוך ארה"ב יוצא בערך 70-75$.

דווקא כאן קנייה קבוצתית פחות משתלמת, אולי המשלוח יעלה פחות לכל אחד אבל תוספת המיסים הופכים את הרכישה ללא כדאית.

איתמר.

פורסם

לא מצאתי קטלוג שמנים שלהם, זה העמוד היחידי באתר שלהם בו מצויינות שתי צמיגויות בלבד.

איתמר.

• תוכן חדש...