Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
. (שימו לב למגן השמש המקורי שמורכב על דלת הנהג!)

.

הנהג ביפן יושב בצד ימין.......

contessa.JPG

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הנהג ביפן יושב בצד ימין.......

יפהפיה, אין ספק. מציק קצת היעדר ה"טסות" המקוריות - אבל שזו תהיה הבעיה של הקונה המאושר :)

כשהתחלתי לחפור ראיתי את האדומה שמוצגת במוזיאון שלהם - מדהימה ושקלתי האם לצבוע אותה בצבע זהה, אני עדיין שוקל האם כדאי להחליף צבע....

מצרף את האדומה ששבתה את עיני

1961_Hino_Contessa_01.jpg

פורסם

יום חמישי המיוחל הגיע ואחרי 8 שעות עבודה יש תוצאות:

מהקל לכבד -

הרוזנת הזקנה פונקה במצבר חדש , שמן גיר נבדק ומולא כי היה חסר, כבל ספידומטר "מגמגם" הוחלף ועובד כמו חמאה ופילטר אויר חדש ועכשיו לגולת הכותרת ( "רול" תופים ......) - הנושא שבגללו נפתח מלכתחילה השרשור נפתר ולא מעט בעזרתם האדיבה של חברי הפורום כאן שיעצו ,הציפו נקודות חשובות ונתנו חומר למחשבה ולתכנון הפיתרון!

הורדנו את הרדיאטור והוונטה "קומבינה" פורקה והוחלפה בשתי וונטות כוחניות "דוחפות" שחוברו דרך ממסר לטרמו סוויץ'. צנרת המיים גם הוחלפה (צינור אחד תחתון היה "רך" מדי ואילו העליון שהונדס בעבר מפיות גומי וצינור נחושת - כנראה בשל הזויות הלא מקוריות בעת העברת הרדיאטור לזנב - היה גבוה מדי בכ 5 ס'מ מעל הרדיאטור , לא טוב ! ) ועכשיו יש צינור תחתון חזק ולא גמיש מדי והעליון נמוך במקצת מקצהו העליון של הרדיאטור כמו שצריך מבלי "לעבור" על חוק הכלים השלובים :) .

והבעיה נפתרה !!! האויר זורם שלא "כדרך הטבע" כפי שיעצו לי כאן מהחוץ אל תוך המנוע דרך הרדיאטור משתי וונטות חזקות והמתוקה עברה נסיעת מבחן מאומצת בעליות, במהירות יחסית גבוהה, לאורך זמן ובפקקים מבלי לעבור ולו במ''מ את קו האמצע של שעון החום! איזה אושר עילאי וחיוך מדושן עונג היה על פני לא אוכל לתאר לכם אבל הקונטסה נסעה לתפארת ואפילו התאמצה מעל מה שמותר לה וצלחה את מבחן המאמץ בחום קבוע ותקין כאשר המאווררים נפתחים בזמן ותוך 20-30 שניות מייצבים את החום וכבים, מה שמלמד על ספיקת אויר מצוינת ושמירה על חום קבוע במהירות ויעילות.

בקיצור, תענוג צרוף, הבעיה תוקנה, תודה לכולם כאן ובמיוחד לקוש שעבד איתי כל היום על הנ''ל באהבה ובמסירות .

בתכנית:

לפתור את בעית שעון הדלק שלא עובד. לשמחתי הרבה מאד אכן צדק מי שאמר כאן שאין צורך להוריד מיכל דלק ובאמת הגעתי אל המצוף ע''י פירוק גב המושב האחורי ושם יש פתח אל המצוף. מבדיקה מהירה נראה שהמצוף תקין והשעון לא, לא בדקתי אם זה עניין חשמלי או שהשעון עצמו דפוק, זה השלב הבא.

אני גם שוקל להסב את הצ'וק האוטומטי ( שמבוטל עכשיו) לידני. מכיוון שהדעות חלוקות ואמרו לי שבמצבו המצוין של הקרבורטור שלי (עבר שיפוץ בשבוע שעבר) וההצתה כרגע שעובדת גם היטב , אין צורך בצוק ידני ושני פמפומים בבוקר על דוושת הגז , התנעה והרמת הטורים באופן "ידני" או יותר נכון רגלי למשך דקה יעשו את העבודה האם לדעתכם המלומדת אפשר אם כן לוותר על זה? כרגע אני באמת מדליק אותה בשיטה הזו וזה עובד.

והשאר כבר יהיה טיפולים קוסמטיים שהראשון שבהם הוא "אוברול" לגומיות החלונות היבשות עד כדי מתפוררות - יש למישהו עיצה טובה לאן לגשת בעניין הזה או איך למצוא גומיות כאלה? אם כן תבוא עליו הברכה :)

זהו בינתיים :)

פורסם

עדכון שבת:

יום חם, אבל שום דבר לא עוצר אותי מלקום ב 6:00 ולהתחיל לעבוד על הקונטסה.

עכשיו שנושא הקירור פתור, התיקרה שוקמה הקרבורטור שופץ והזקנה נעימה לנסיעה ומכנית במצב משביע רצון התחלתי עם טיפול בנושא שהטריד אותי במיוחד - שעון הדלק.

במאגר חלקי החילוף שקניתי היה שעון דלק חדש לגמרי , פירקתי את הישן והרכבתי את החדש, בהזדמנות זו עברתי על כל חיווט לוח השעונים וסידרתי את הדורש סידור . יש שעון חדש אבל עדיין אין חיווי דלק . מורידים מושב אחורי ואת החלון למצוף, מפרקים חמישה ברגים והמצוף ביד.

יותר נכון גוש חלודה ולכלוך תקוע שכל קשר בינו ובין מצוף נראה בשלב זה מקרי. לא התייאשתי הכנסתי את הגוש ל"אמבטיה" של wd40 אחרי 30 דקות התחלתי להבריש במרץ (לא רב מדי, שלא יתפורר לי ביד) עם מברשת ברזל ולאט לאט החל להתגלות המבנה של המצוף , מנגנון גלגלי השינים ( כן כן גלגלי שינים בניצב) והציר שמוביל לראוסטט. אבל עדיין תקוע ולא זז. התפללתי שהראוסטט תקין והמשכתי לרחוץ ב wd40 ולהבריש במברשת עדינה יותר . בעזרת מברג דק גירדתי שן שן מהגלגלים ואז הוא התרצה והשתחרר , רחיצה אחרונה במים וסבון ויבוש ואז מחבר לרב מודד ומתפלל שיגיב ואכן המצוף עובד חלק להפליא :) הרכבה חזרה למקום , חיבור הכבל ואז ביד מייחלת לסוויץ מסובבים ואיזה כיף! יש שעון דלק עובד שקופץ מיד ל3/4 .סוגרים הכל מחזירים המושב האחורי ולוגמים בירה קרה בסיפוק.

עכשיו נשאר לי לפי התכנית להיום להשלים את התקרה : סכי שמש, אחד מהם שבור לגמרי השני נראה זוועה , שניהם שוקמו על ידי במהלך השבוע על ידי יישור, הדבקה ו "שיקום" ועיטוף בעור הפוך, "ז'אמס" , ויאללה מרכיבים.

הדבר האחרון ש"הקצבתי" לעצמי היום היה להרכיב את הפנסים שמאירים את פנים הרכב, בקונטסה 900 הם על המשקוף האמצעי . שניהם היו במצב רע מאד חלודים מלוכלכים, מפסקים תקועים וגם הם עברו טיפול ניקוי יסודי והברשה עד שהצבע הכסוף חזר להם ללחיים :) והפלסטיקים הפכו מחום כהה "ג'יפה" ללבן בוהק. כאן חיכתה לי הפתעה ... מסתבר שהבחור שעשה לי את התיקרה כיסה את החוטים והחורים של הפנסים ולא השאיר לי רמז ... קצת עבודת מישוש , סכין יפנית חדה והחורים נמצאו יחד עם החוטים שהתחבאו בהם :) מרכיבים את הפנסים ועכשיו יש גם פנים רכב , בעיקר תקרה מושלמת עם שני סכי שמש "חדשים" ושני פנסים לפנים הרכב , לשמחתי הצלחתי להשאיר את כולם מקוריים. לסיום עברתי על עוד כמה חוטים יבשים בתא המנוע , סדוקים , חלקם שבורים מיובש ואיזוליר באנד ישן , החלפתי את כולם בחוטים חדשים, "נעלי כבל" חדשות ויאללה נסעתי לתדלק כדי לראות איך מגיב שעון הדלק החדש. חוויה משונה למי שכבר שכח את התנועה התזזיתית של השעונים והמצופים הישנים עם כל "באמפר" אבל מתרגלים :) השעון עלה יפה עם התדלוק והמחוג הראה "מלא" - תענוג.

חזרתי הביתה מרוצה מההספק היומי . עד סבב הטיפולים והתיקונים הבא.

פורסם

ערב טוב

מכיר את ההרגשה שמציפה אותך,

בכל פעם מחדש, כשמשהו נוסף מסתדר, כשנתפתרת עוד בעיה.

שמר לך את ההתרגשות הראשונית הזו, כי כמו באהבה ראשונה - גם כאן, לא ניתן ללחוץ ריסטארט...

לאחר שלב "ההקמה הראשונית", כשנוסעים ברכב באופן שוטף,

למרות שיש צורך בתיקונים מידי פעם - זו כבר לא אותה ההרגשה.

תוך כדי קריאה אני נזכר באותם הפרטים הגדולים והקטנים שהיו קשורים לשיפוץ הרכב שלי,

והגעגוע צף. שמח בשמחתך.

אתה מוזמן לנסות ולחנוך את הרכב בנסיעה רצינית,

להצטרף אלינו בשבת הקרובה לאירוע המיוחד בציפורי.

שבוע טוב, והמשך מוצלח.

אבי נוף

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

מה עם קצת תמונות לפחות שנראה איך הרכב ניראה בפנים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
מה עם קצת תמונות לפחות שנראה איך הרכב ניראה בפנים.

צודק לגמרי , מרוב התלהבות מסתבר שאני שופך מילים ואף תמונה, האמת היא שכשאני ב"שוונג" של העבודה אני שוכח לעצור ולתעד מדי פעם.

אני בהחלט אשלח תמונות פנים שאצלם באור יום ( ניסיתי בערב יוצא רע הכל חשוך) בינתיים אסתפק בתמונה שצילמה בתי מיד אחרי שחזרתי מה"פינאלה" של התדלוק היום :)

Contessa 3.jpg

פורסם

טוב לשמוע שהרכב הגיע לבעל טוב ששומר עליו.

שתהיה לך הנאה בכל הנעה!

העיקר נסיעה בטוחה.

ועיקר העיקרים אנחנו רוצים תמונות!

שלמה דן גדרון

פורסם

תודה לכל המברכים והמעודדים ושיהיה שבוע נפלא!

אני עדיין ב"קיבעון" על משקף שמש ירוק כזה של "פעם", אם מישהו כאן יודע על אחד כזה "פנוי" אני אשמח לקריאת כיוון. אחד החברים הציע לי בפרטי אבל הטלפון לא עונה כבר שבוע כנראה שקיבלתי מספר שגוי.

פורסם

היום היו לי שעתיים פנויות של אור אז החלטתי להתעסק קצת ב"קוסמטיקה" לרוזנת הזקנה שלי.

אתמול הגיע מאיביי "ברך" סיליקון שהזמנתי עבור חיבור פילטר האויר לקרבורטור (חיבור הגומי המקורי התפורר והתייבש)

התבאסתי לגלות שאחת מרגלי ה"ברך המתאמת" קצרה מדי להלבשה על בית הפילטר אז אילתרתי "תותב" מהחלק הצר של הברך שחתכתי ועכשיו יושב "בול" :)

גם סוף לאגזוז מניקל (עגול פשוט "קלאסי") הרכבתי לה . פס קדר שקניתי בתל אביב התלבש יופי על תא המנוע - היה חסר , לא להאמין כמה פריט פשוט כזה מוסיף לגימור של הסביבה שבה הוא מורכב.

זהו , הערב ירד, אבל מכיוון שלא הספקתי לשמוע את המנוע ולהדליק אותה מאז שבת לא יכולתי להתאפק. ארבעה פמפומי דלק, נגיעה בסטרטר והמתוקה נדלקה בלי בעיות - תענוג - 30 שניות של רגל על הגז כדי לחמם ואז שומרת על טורים ו"מגרגרת" בהנאה. אני מרוצה ואני חושב שאם כך היא נדלקת אני אוותר על התכנית שלי להסב את הצוק האוטומטי שבוטל לידני. אין צורך. הי נדלקת יופי גם אחרי חמישה ימים נראה לי שזה אומר שאין מה לגעת.

זה אומר שנשארתי עם "קיט" הסבה חדש של צ'וק אוטומטי לידני, מישהו מעוניין?

חג שמח לכולם אם לא אעדכן בחידושים עד אז - אלא אם ישאר לי זמן אחרי ניקוי החצר והעזרה בהכנת הבית לפסח בשבת ואחליט לפנק עוד קצת את הרוזנת. בטוח שלא אתאפק מלקחת אותה לסיבוב קטן :)

פורסם

תשמע, אילן,

יש לי נסיך, חובב בנות אצולה, עם פטיש למבוגרות... (טוב, גם הוא לא צעיר..)

וכששמע שהיא אוריינטלית בכלל נדלק.

אולי צריך להפגיש אותם מתישהו :-)

NSU Club Israel

• תוכן חדש...