Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תתחדש ותהנה,

אומנם אני מכיר את הרכב מקרוב, אבל תמונה לא תזיק :wink:

תודה על הברכות, מחר אצלם ואשלח תמונה, היום היא עשתה את דרכה מהצפון למרכז.

לצערי היא הסכימה לנסוע בעצמה רק עד עתלית. ומשם היא אמרה "די עד כאן" התחממה ושפכה את מי הרדיאטור בלי סיבה ברורה עד לרגע זה. כאילו אומרת: " די, מכאן אני רוצה על הידיים :)" . עצרנו גרר והמשכנו את דרכנו מאוכזבים משהו אבל אופטימיים. והגענו לנתי היקר שהיה אמור לשפץ את הקרבורטור אבל עכשיו התחיל לבדוק למה הרוזנת הזקנה התחממה. מילאנו מים, חיפשנו חורים ונזקים לצינורות, לרדיאטור, למשאבה, שעון חום תקין מאוורר חשמלי ויוניט חום תקין, לא ראינו שום תקלה , התנענו והנה זה פלא! שוב היא נדלקה כאילו כלום ועבדה כולל המאוורר החשמלי שנפתח בזמן ... לא מובן ולא ברור מה קרה. מחר נמשיך את בדיקת הסיבה ושיפוץ הקרבורטור ונקווה לטוב.

פורסם
תודה על הברכות, מחר אצלם ואשלח תמונה, היום היא עשתה את דרכה מהצפון למרכז.

לצערי היא הסכימה לנסוע בעצמה רק עד עתלית. ומשם היא אמרה "די עד כאן" התחממה ושפכה את מי הרדיאטור בלי סיבה ברורה עד לרגע זה. כאילו אומרת: " די, מכאן אני רוצה על הידיים :)" . עצרנו גרר והמשכנו את דרכנו מאוכזבים משהו אבל אופטימיים. והגענו לנתי היקר שהיה אמור לשפץ את הקרבורטור אבל עכשיו התחיל לבדוק למה הרוזנת הזקנה התחממה. מילאנו מים, חיפשנו חורים ונזקים לצינורות, לרדיאטור, למשאבה, שעון חום תקין מאוורר חשמלי ויוניט חום תקין, לא ראינו שום תקלה , התנענו והנה זה פלא! שוב היא נדלקה כאילו כלום ועבדה כולל המאוורר החשמלי שנפתח בזמן ... לא מובן ולא ברור מה קרה. מחר נמשיך את בדיקת הסיבה ושיפוץ הקרבורטור ונקווה לטוב.

תערובת לא תקינה או כיוון הצתה לקוי יכול לגרום להתחממות המנוע ולרתיחה בפרט במנוע קטן שבנסיעה של 90 קמ"ש מתאמץ. גם ראדיאטור חצי סתום יכול לקרר את המים לפרק זמן קצר ואח"כ כשחום המנוע עולה בצירוף כיוון לקוי של המנוע המים ירתחו. תבדוק אם הראדיאטור לא סתום וכוון את המנוע. תקפיד לשים נוזל קירור ולא מים.

שלמה דן גדרון

פורסם

לצערי היא הסכימה לנסוע בעצמה רק עד עתלית. ומשם היא אמרה "די עד כאן" התחממה ושפכה את מי הרדיאטור בלי סיבה ברורה עד לרגע זה. כאילו אומרת: " די, מכאן אני רוצה על הידיים :)" . עצרנו גרר והמשכנו את דרכנו מאוכזבים משהו אבל אופטימיים.

התנענו והנה זה פלא! שוב היא נדלקה כאילו כלום ועבדה כולל המאוורר החשמלי שנפתח בזמן ... לא מובן ולא ברור מה קרה. מחר נמשיך את בדיקת הסיבה ושיפוץ הקרבורטור ונקווה לטוב.

בוקר טוב.

זה מזכיר לי את ימי הראשונים כבעל גרוטאת אספנות.

הרכב היה נתקע מכל מיני סיבות, פחדתי לנסוע בכבישים בין עירוניים,

ובכל מצב הייתי משתדל להיות רק בנתיב הימני, "כי אם הרכב שוב יתקע אוכל לדחוף אותו הצידה..."

כיום, כאשר כבר שנים אני מתניע ולוחץ גז, עוקף בקלות ברזלים משנות האלפיים+

כבר כמעט ושכחתי את הדבר שאז הפחיד אותי כל כך :-(

עצתי לך - ראשית עשה לרכב ביטוח גרירה, עלות זולה מאד יחסית, ונקווה שזה יהיה תשלום לשוא...

כאשר יעבור קצת זמן, תלמד להכיר את הרכב יותר טוב מכל אחד אחר,

תלמד את בעיותיו הכלליות של הדגם, ואת הבעיות הספציפיות של הרכב האישי שלך,

ותלמד להתארגן מולן ולתקן אותן.

כמו הרבה דברים בחיים, צריך לכך שלשה כלי עבודה:

רצון, זמן וסבלנות.

אה, כן, וגם הרבה הרבה אהבה.

בהצלחה ויום טוב,

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
בוקר טוב.

זה מזכיר לי את ימי הראשונים כבעל גרוטאת אספנות.

הרכב היה נתקע מכל מיני סיבות, פחדתי לנסוע בכבישים בין עירוניים,

ובכל מצב הייתי משתדל להיות רק בנתיב הימני, "כי אם הרכב שוב יתקע אוכל לדחוף אותו הצידה..."

כיום, כאשר כבר שנים אני מתניע ולוחץ גז, עוקף בקלות ברזלים משנות האלפיים+

כבר כמעט ושכחתי את הדבר שאז הפחיד אותי כל כך :-(

עצתי לך - ראשית עשה לרכב ביטוח גרירה, עלות זולה מאד יחסית, ונקווה שזה יהיה תשלום לשוא...

כאשר יעבור קצת זמן, תלמד להכיר את הרכב יותר טוב מכל אחד אחר,

תלמד את בעיותיו הכלליות של הדגם, ואת הבעיות הספציפיות של הרכב האישי שלך,

ותלמד להתארגן מולן ולתקן אותן.

כמו הרבה דברים בחיים, צריך לכך שלשה כלי עבודה:

רצון, זמן וסבלנות.

אה, כן, וגם הרבה הרבה אהבה.

בהצלחה ויום טוב,

אבי נוף.

אבי,

תודה על המילים החמות (בעצם לא נשמע טוב המילה "חמות" בהקשר של הרדיאטור :) )

אהבה יש המוווווון, האובססיה שלי ספציפית לקונטסה 900 נובעת מזה שהיא היתה הרכב הראשון שלי כאדם בוגר .אחרי שנסעתי שנה על למברטה כחייל ,אספתי 500 לירות וקניתי את הקונטסה 900 שלי - יש לי זכרונות מעולים ממנה :mm_wink:

סבלנות, טוב זו בעיה , אחרי שהגעתי לגיל חמישים והחלטתי שדי זהו אני מחפש רוזנת ואנחנו מזדקנים ביחד אפשר להבין אותי שאני רוצה אותה מסודרת ומוכנה כאן ועכשיו .... אין דבר אני אתבגר מהר ואלמד להיות סבלני. היא לא ממש משאירה לי בררה אחרת ממילא ....

אני מבקש את עזרתך ועזרת המומחים פה בעניין תעלומה "מיכנית" ודרושה פסיקה של מומחה בנושא:

אחרי שבדקנו והשתמשנו בכל שנתתם לי כאן, הקרבורטור חדש עכשיו ומכוון להפליא, המנוע עובד"עגול" הצתה קלילה ונעימה . גם הרדיאטור נבדק היטב הכל נקי פתוח משאבה עובדת הוונטה נפתחת בזמן ולא משנה כמה זמן הרכב עובד ועומד או נוסע לאט החום נשמר יפה עד ש....!!!

ברגע שאני מתחיל לנסוע בכביש פתוח ועובר את ה 60-70, החום עולה ללא שליטה לאט לאט ולמרות שהוונטה עובדת והרדיאטור מתפקד נראה כאילו החום לא "מתפנה" נכון.

כאן נכנסת עובדה חשובה מאד לתמונה: מערכת הקירור המקורית שהיתה רדיאטןר קטן בגב קיר האש האחורי עם פן קלאץ שמכוון לכיון המנוע האחורי ומושך את האויר מהרדיאטור אל המנוע

(כל מי שמכיר את הקונטסה יודע על מה אני מדבר גם אם התיאור שלי לא ברור) שונתה בשלב מסויים בחיי הקונטסה הזו והוחלפה ברדיאטור גדול ורחב עם וונטה חשמלית ויוניט, אבל הרדיאטור נמצא עכשיו בסוף תא המנוע , בקצה הרכב, ליד פתחי האוורור כשהוונטה מושכת את האוויר מהמנוע דרך הרדיאטור החוצה אל מאחורי הרכב בכיוון הנסיעה.

לי זה נראה בעייתי וכל מי ששאלתי נתן לי תשובה אחרת.ֿ מצד אחד, הגיוני לי שהאוויר יצא מאחור בכיוון הנסיעה אבל השכל שלי אומר שכך המאוורר מושך אויר חם ולוהט מהמנוע אל הרדיאטור והחוצה וזה פינוי חום לקוי .

אם אחליף את כיוון הוונטה הרי שאויר "קר" טרי נמשך על ידה מאחורי הרכב אל הרדיאטור ומשם נזרק למנוע. זה הרבה יותר הגיוני בעיני אבל נראה לי מוזר לדחוף אויר קר וטרי מהחוץ בכיוון הפוך מכיוון הנסיעה.

אני אשמח לדיעה מלומדת והכרעה בעניין מה אומרים המבינים בסוגיה שהעליתי כאן.

האם להפוך את כיוון הוונטה כדי שאוויר קר וטרי יכנס מאחור גם אם זה נגד כיוון הנסיעה ( אני לא מתכוון לנסוע רברס רוב הזמן :) ) או להשאיר כמו שזה ולהמשיך לחפש ( אני לא ממש יודע כבר מה עוד לחפש, הכל תקין והרכב מתחמם במאמץ...)

לסיכום השאלה הארוכה והמתישה: אויר טרי וקר מחוץ למנוע אל הרדיאטור האחורי גם אם זה נגד כיוון הנסיעה או בכל מקרה כיוון זרימת האויר חייב שיהיה בכיוון הנסיעה .

אני מודה מראש לכל מי שהיה לו כח לקרוא את השאלה הארוכה ואהיה אסיר תודה למלמדי שיוכלו להאיר את עיני בעניין.

פורסם

בשום מקרה לא הייתי מזרים אויר נגד כוון הנסיעה!!

הוונטה (אפילו שאינה מקורית) אמורה לסייע לזרימת האויר הטבעית (בכוון הנסיעה), בוודאי שלא "להלחם" נגדו.

משום מה, העברת הרדיאטור לאחורי המנוע, בניגוד ל"קונצפציה" המקורית, לא נראית לי כרעיון חכם מדי, אך יתכן שלא היתה ברירה. יתכן שזה היה פתרון מקובל.

בכל מקרה - כניסת האויר אל הרדיאטור, במקור, היתה מ"כונסי האויר" שמאחורי הדלתות האחוריות (בדיוק כמו ברנו "קאטר-שבו", שהוא ה"אבא" של הקונטסה). אחרי שעבר דרך הרדיאטור היה האויר זורם בתוך תא המנוע - כמו בכל מכונית עם מנוע קדמי, כמקובל גם היום.

גם אם הרדיאטור נשאר במקומו הנוכחי, חשוב "לתפוס" את האויר הטרי הנכנס דרך הכונסים ולאלץ אותו לזרום לעבר הרדיאטור. יתכן שצריך להוסיף לוחות הטיה, למשל כאלה שימנעו מהאויר הטרי לברוח אל מתחת למנוע.

ובכל מקרה, כמו שכבר נאמר - כוון הצתה יכול להשפיע רבות. אוקטן הדלק הנוכחי גבוה משמעותית מזה שהיה בעת ייצור המכונית (אז היה רק 83, מאוחר יותר גם 91), לכן ניתן לכוון את ההצתה לזוית מוקדמת מזאת המומלצת במקור.

יתכן גם שיש בעיה במנגנון קידום ההצתה (מיכני ו/או וואקום), דבר המונע מזוית ההצתה להגיע לערכה הנכון בסיבובים גבוהים. זה "בקלות" יכול לגרום לחימום יתר של המנוע בנסיעה מהירה וממושכת יחסית.

עודד

פורסם
בשום מקרה לא הייתי מזרים אויר נגד כוון הנסיעה!!

הוונטה (אפילו שאינה מקורית) אמורה לסייע לזרימת האויר הטבעית (בכוון הנסיעה), בוודאי שלא "להלחם" נגדו.

משום מה, העברת הרדיאטור לאחורי המנוע, בניגוד ל"קונצפציה" המקורית, לא נראית לי כרעיון חכם מדי, אך יתכן שלא היתה ברירה. יתכן שזה היה פתרון מקובל.

בכל מקרה - כניסת האויר אל הרדיאטור, במקור, היתה מ"כונסי האויר" שמאחורי הדלתות האחוריות (בדיוק כמו ברנו "קאטר-שבו", שהוא ה"אבא" של הקונטסה). אחרי שעבר דרך הרדיאטור היה האויר זורם בתוך תא המנוע - כמו בכל מכונית עם מנוע קדמי, כמקובל גם היום.

גם אם הרדיאטור נשאר במקומו הנוכחי, חשוב "לתפוס" את האויר הטרי הנכנס דרך הכונסים ולאלץ אותו לזרום לעבר הרדיאטור. יתכן שצריך להוסיף לוחות הטיה, למשל כאלה שימנעו מהאויר הטרי לברוח אל מתחת למנוע.

ובכל מקרה, כמו שכבר נאמר - כוון הצתה יכול להשפיע רבות. אוקטן הדלק הנוכחי גבוה משמעותית מזה שהיה בעת ייצור המכונית (אז היה רק 83, מאוחר יותר גם 91), לכן ניתן לכוון את ההצתה לזוית מוקדמת מזאת המומלצת במקור.

יתכן גם שיש בעיה במנגנון קידום ההצתה (מיכני ו/או וואקום), דבר המונע מזוית ההצתה להגיע לערכה הנכון בסיבובים גבוהים. זה "בקלות" יכול לגרום לחימום יתר של המנוע בנסיעה מהירה וממושכת יחסית.

עודד,

תודה רבה על התשובה המחכימה, שמחתי לגלות שה"שכל" שלי עובד בכיוון הנכון יחד עם הוונטה והצטערתי לגלות שאני אם כך בבעיה... אני לא רואה אותי מצליח להביא רדיאטור מקורי ופן קלאץ למקומו המקורי , בטח לא את הרדיאטור הענק שהורכב כתחליף. מלכלתחילה אני מניח שהתכנון לסמוך על הכונסים שיספקו מספיק אויר לקירור המנוע לא היה מבריק מצד מי שתכנן את הרכב הזה או או לכל הפחות חשב שיתאים לאקלים הישראלי.

קראתי שוב מה שכתבת וחשבתי על צינורות שרשוריים שיובילו את האויר מהכונסים אל מול פני הוונטה והרדיאטור אבל אותו השכל אומר לי שזה יהיה לעג לרש, קשה לי להאמין שזה יספיק...

מעניין מה עשו בקונטסה 1300 ששם אני כמעט בטוח מזכרוני שהרדיאטור הורכב כמו עכשיו אצלי ב 900.

האם הפן קלאץ משך בניגוד לכיוון הנסיעה פנימה את האויר מאחור אל הרדיאטור (נגד כיוון הנסיעה) או שגם שם הפן משך אויר חם מהמנוע אל הרדיאטור (בכיוון הנסיעה) כדי "לפנות" אותו. אולי באמת עזרה מצד מי שמכיר 1300 תועיל כאן לסדר את עניין "קומבינת הקירור" בקונטסה שלי.

(אני זוכר מהקונטסה המקורית שלי לפני 30 שנה זה שגם היא התחממה כל הזמן - אבל שם היא היתה עם הרדיאטור המקורי במקומו המקורי.)

לעניין קידום ההצתה שציינת - הדיסטריביוטור שמורכב אצלי כרגע נראה כאילו אין לומנגנון קידום הצתה ... היתכן?

אני זוכר מרכבים אחרים שהיו לי שהקידום נעשה ע''י ואקום ששאב ממברנה שהזיזה את הפלטינות בהתאם. הדיסטריביוטור הנוכחי הוא נטול ממברנה או כל פתח לואקום . איך נעשה כאו קידום ההצתה ? אני זוכר גם במעומעם שיטה של משקולות שהצנטריפוגה במהירויות גבוהות היתה אמורה לגרום לקידום ההצתה אבל אם כך איך מכוונים את זה?

פורסם

הבטחתי תמונה ולכן אקיים :)

כך היא נראתה הבוקר אחרי נסיעת מבחן עם קרבורטור משופץ ןמכוון מוכנה לנסיעה הבאה לכיוון הרפד כדי לשקם את התקרה - כרגע אין תקרה רק גג ברזל גלוי ושאריות דבק ישן ושאר מריעין בישין . למזלי יש עדיין את קשתות הברזל המקוריות שנועדו למתיחת בד התקרה.

contessa 900 -2.JPG

פורסם

שלום אילן,

נכון, "בקונטסה 1300" הרדיאטור הותקן כבר מאחור (בדקתי תמונות ברשת), אין לי ספק שהמאוור הזרים אויר החוצה (אחורה) - לא נגד כוון הנסיעה.

בוודאי שאין לנסות להביא את האויר "ספיישל" אל הרדיאטור באמצעות צינורות. הספיקה תוגבל מאד בדרך זאת.

מספיק אם האויר יופנה מהכונסים לתוך תא המנוע (וכאמור - תחסם דרכו אל הכביש, מתחת למנוע), משם כבר ימצא דרכו לרדיאטור. לדעתי, התחממותו במעבר ליד בלוק המנוע איננה משמעותית.

האם יש אפשרות להתקין מניפה חשמלית ("ונטה") גדולה יותר, שתתאים לרדיאטור ה"ענק" שלך?

לגבי קידום ההצתה: לא לכל המכוניות היה קידום ואקום, סביר מאד שבמכונית שלך לא היה. קידום באמצעות קפיצים (הנמצאים בתוך המפלג) קיים בוודאות. צריך לוודא שהמנגנון תקין. קל לעשות זאת בעזרת אקדח הצתה.

עודד

פורסם

זרימה ומעבר חום הם דברים מורכבים למדי. במיוחד זרימה בתוך אזור כמו תא מנוע, כשלעיתים אלמנט אחד יכול ליצור מערבולת מקומית שתנע זרימה אחידה אל הרדיאטור.

כמו שעודד כתב - צריך לייצר מצב שבו האוויר הזורם בתוך תא המנוע ממשיך משם דרך הרדיאטור ולא חומק לו מיציאות אחרות. אפשר גם לשקול התקנת לוח הכוונה שיגביר את הזרימה, אולי בתחתית, אל תוך תא המנוע. הרבה ניסוי וטעייה, לדעתי.

פורסם
שלום אילן,

נכון, "בקונטסה 1300" הרדיאטור הותקן כבר מאחור (בדקתי תמונות ברשת), אין לי ספק שהמאוור הזרים אויר החוצה (אחורה) - לא נגד כוון הנסיעה.

בוודאי שאין לנסות להביא את האויר "ספיישל" אל הרדיאטור באמצעות צינורות. הספיקה תוגבל מאד בדרך זאת.

מספיק אם האויר יופנה מהכונסים לתוך תא המנוע (וכאמור - תחסם דרכו אל הכביש, מתחת למנוע), משם כבר ימצא דרכו לרדיאטור. לדעתי, התחממותו במעבר ליד בלוק המנוע איננה משמעותית.

האם יש אפשרות להתקין מניפה חשמלית ("ונטה") גדולה יותר, שתתאים לרדיאטור ה"ענק" שלך?

לגבי קידום ההצתה: לא לכל המכוניות היה קידום ואקום, סביר מאד שבמכונית שלך לא היה. קידום באמצעות קפיצים (הנמצאים בתוך המפלג) קיים בוודאות. צריך לוודא שהמנגנון תקין. קל לעשות זאת בעזרת אקדח הצתה.

עודד,

תודה על התשובה , בינתיים קיבלתי תשובה לשאלה הזו מאריה שמשפץ בימים אלו קונטסה 1300 ומסתבר שבניגוד למה שאתה ואני ואחרים חשבו מסתבר שבמקרה של מנוע אחורי כשהרדיאטור בזנב המאוורר מושך אויר טרי מהחוץ נגד כיוון הנסיעה וזורק אותו אל הרדיאטור ולתוך תא המנוע. מוזר, נכון, אבל איך נתווכח עם עובדות.

מזה אני מסיק שהקונטסה 900 שלי שהרדיאטור שלה הוסב מקיר האש והועבר לזנב כמו ב 1300 מקבל מנה של אויר לוהט במקום אויר קר מבחוץ... אני חושב שאקבל את עצתו של yhs ואעשה ניסוי להחליף את כיוון הוונטה כדי לראות אם יש שיפור או הרעה.

דרך אגב, יש מקום אם יהיה צורך לעוד וונטה ברדיאטור שלי אבל קודם אנסה את שינוי כיוון הוונטה. אדווח בהמשך את הממצאים שעלו .

פורסם

אני עדיין בספק רב אם אכן בקונטסה 1300 האויר מאולץ "הפוך" (שלא כדרך הטבע :lol: ).

בנסיעה מהירה מתהוות מאחורי המכונית מערבולות, ונוצר שם ,לכן, תת-לחץ (במיוחד במכוניות אלה, שאינן אוירודינמיות במיוחד..).

למאוורר יהיה קשה מאד למשוך אויר מאיזור לחץ נמוך (מאחורי המכונית) לתוך חלל המנוע המצוי בלחץ רגיל. זה הפוך ממה שקורה במכוניות בעלות מנוע קדמי, שם המאוור מסייע להזרמת אויר הנדחס אל חזית המכונית עקב תנועתה.

לקונטסה 900 יש 2 "חצאי גריל" בדופן האחורית (משני צידי לוחית הזיהוי). היכן נמצא אצלך הרדיאטור, יחסית אליהם?

אם נשאר גריל חשוף, האויר שנכנס דרך כונסי האויר ומחפש דרך החוצה, יעבור בשמחה דרך הגריל במקום לעבור דרך הרדיאטור.

אם אכן יש קטע גריל כזה, הייתי מציע לחסום אותו.

כמובן ששווה גם לנסות את היפוך כיוון המפוח, כמו שאתה מציע. תמיד יש הפתעות....

עודד

פורסם
אני עדיין בספק רב אם אכן בקונטסה 1300 האויר מאולץ "הפוך" (שלא כדרך הטבע :lol: ).

בנסיעה מהירה מתהוות מאחורי המכונית מערבולות, ונוצר שם ,לכן, תת-לחץ (במיוחד במכוניות אלה, שאינן אוירודינמיות במיוחד..).

למאוורר יהיה קשה מאד למשוך אויר מאיזור לחץ נמוך (מאחורי המכונית) לתוך חלל המנוע המצוי בלחץ רגיל. זה הפוך ממה שקורה במכוניות בעלות מנוע קדמי, שם המאוור מסייע להזרמת אויר הנדחס אל חזית המכונית עקב תנועתה.

לקונטסה 900 יש 2 "חצאי גריל" בדופן האחורית (משני צידי לוחית הזיהוי). היכן נמצא אצלך הרדיאטור, יחסית אליהם?

אם נשאר גריל חשוף, האויר שנכנס דרך כונסי האויר ומחפש דרך החוצה, יעבור בשמחה דרך הגריל במקום לעבור דרך הרדיאטור.

האויר זורם נגד כיוון הנסיעה

ויש פחיות שמכוונות את זרימת האויר

גם בחיפושית הזרימה הפוכה מלמעלה למטה

והTYPE 3 כמו בכונטסה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
האויר זורם נגד כיוון הנסיעה

ויש פחיות שמכוונות את זרימת האויר

גם בחיפושית הזרימה הפוכה מלמעלה למטה

והTYPE 3 כמו בכונטסה

אריה תודה שוב , תוכל להסביר לי איך והיכן ממוקמות או לצלם את הפחיות שמכוונות את זרימת האויר כך אולי אוכל לבנות ל900 "חיקוי" לפחיות האלה ?

פורסם

עודד תודה,

גם אני הייתי שותף למחשבה שזה מוזר שתכננו את כיוון הזרימה הפוך ב1300 - שלא כדרך הטבע כפי שהיטבת להתאר :) - אבל אין חכם כבעל נסיון ובמקרה הזה אריה , פרט לכישורי השיפוץ והמכונאות המדהימים לפי השרשור שלו הוא גם בעל הנסיון וגם אין טוב ממראה עיניים.

לכן אני פשוט אנסה הפיכת כיוון המפוח אסע בזהירות וכך נדע כולנו אחת ולתמיד האם השעטנז שהרכיבו לי ב 900 אכן תקין וכל שנדרש היה גם להעתיק מה 1300 את כיוון עבודת המפוח.

סופ''ש נפלא לכולם

• תוכן חדש...