Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צבע שרוף בגג- פיג'ו 206

שימו לב! השרשור הזה בן 4272 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ברשותי 206 xs מבציר 2001. כשקניתי את הרכב לפני כשנה וחצי הצבע בגג היה במצב לא מזהיר, ומאז רק החמיר. כרגע הוא נראה כך:

20130222120310.jpg

20130222120249.jpg

די זוועתי.

מה ניתן לעשות? אני סטודנט, אז התקציב הנתון הוא כ2-3 שקלים... :lol:

מה שחשבתי לעשות, זה לשייף את הגג עם נייר-מים, בהתחלה גס ואז לעבור לעדין, ולצבוע עם ספריי. האם זה אפשרי מבלי שהרכב יראה כאילו הוא יוצר בשטחים?

בנוסף, אני מניח שאצטרך להוריד את הגומיות שבין הגג לצדי הרכב. איך עושים זאת? איפה ניתן למצוא גומיות חדשות להרכיב במקום מה שהורדתי? כמה הן תעלנה?

עוד אופציה, מדבקת קרבון. מה דעתכם? בכל מקרה אשייף את הגג, ואולי גם אצבע עליו עם שכבה של פריימר, אז חשבתי, במקום לצבוע, וכנראה לא להצליח להתאים את הצבע לרכב כמו שצריך, עדיף לי לשים מדבקה, ואז לא יראו. האם מדבקה תשרוד לפחות שנתיים? האם היא תעשה עבודה טובה כמו צביעה, בהגנה על הרכב מחלודה?

איפה אני מוצא מדבקה גדולה כזאת? באיביי מצאתי רק של 30X127 ס"מ. לא מספיק.

ודבר אחרון- איפה אני מוצא את קוד הצבע?

תודה

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אם אין צורך ביישור של הפח אתה בהחלט יכול לצבוע את הגג לבד עם ספריי. זה בטוח לא יצא טוב כמו אצל פחח מקצועי אבל אם תעשה הכל לאט ותוך הקפדה על עבודה נכונה תקבל תוצאה לא רעה (ובטוח יותר יפה ממה שיש עכשיו).

2. אפשר להדביק מדבקה על הגג אבל לפני כן יש להוריד את הלכה המתקפלת וליישם שכבת לכה חדשה. גם זה משהו שאתה יכול לעשות בעצמך.

3. יש בפורום כמה סוחרים במסווה שבטח עוד מעט יקפצו עליך בהודעה פרטית וינסו למכור לך מדבקות קרבון למיניהן.

4. אתה יכול לנסות את הפלסטידיפ אבל זול זה לא יהיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר ללכת לבני דודים ולעשות שם גג ב300 ש"ח,זו עבודה פשוטה אין פחחות רק צבע.

אבל צריך להכיר שם פחחים טובים ולא לצבוע אצל כל אחד,אם אתה רוצה יש לי המלצה על בחור מטייבה שעושה עבודה יפה ובזול.

סך הכול זה רכב ישן ולא צריך להשתגע.

Bayerische Motoren Werke

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אין לך נסיון בעבודה עם צבעים, לטש בעדינות את שכבת הלכה העליונה עם ניירות של לא יותר מ800, אפילו 1500 והלאה. אחרי שבעדינות שייפת את הגג, תוכל לרסס לכה שניתן לרכוש אצל ספקי צבע לרכב במיכל ספריי, אח"כ תוכל להדביק מדבקה.

ספריי כזה עולה 70-100 ש"ח אם אני זוכר נכון. לכזה גודל לדעתי צריך שני מיכלים בערך.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק לכה? בלי צבע? ומה לגבי הגומיות? איך אני מחליף אותן?

hagggg55 כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי את הגומיות אפשר לפרק לשחזר למצבם הקודם. איך? שאלה טובה. וכן, אין סיבה לצבע חדש, ליטוש סופי בנייר 2000 עם מים וסבון יחליקו את הצבע והקלירקוט ("לכה") יעשה את השאר. אבל הצבע לא ישנה אם תשים מדבקה שגם תהיה עמידה פי כמה מקלירקוט MS שנמכרת במיכלים. אם תרצה לחדש צבע לחלוטין, תצטרך לדעתי שכבת צבע נוספת, אבל אז לא היית מתפשר על קלירקוט שאינו HS שמצריך עבודה עם פיסטולט.

קח בחשבון שבחידוש צבע כנראה שיראו הבדלים בגג לעומת שאר הרכב שכנראה שהצבע שלו גם אינו בשיא כבר (יתכן שדיטיילינג מלא לרכב יפתור את הבעיה, לפחות במידה).

מחשבה אחרונה - אני לא יודע כמה עולה מדבקה לגג שלם, אבל תוכל לצבוע את הגג בשחור מט-משי עם לכה מט-משי. היתרון המהותי יהיה בכך שצבעים מט/מט-משי יותר סלחניים לעבודה לא אחידה/מקצועית.

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שלצבוע את הגג בשחור מט (מה זה מט/משי?) נראה לי רעיון מעולה. אני חושב שאלך על זה.

אז אני אתחיל בליטוש, קודם גס, ואז עדין, של כל הזבל שיש לי על הגג, אעטוף את הסנרוף במסקינג טייפ. האם צריך שכבת בסיס? או שישר אפשר לצבוע בשחור? האם מעל השחור זה צריך לכה/שכבת הגנה כלשהי?

hagggg55 כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יתכן ואני טועה, ואין את שני הסוגים. אני בטוח שהמושג השגור הוא מט משי. בכל מקרה, הייתי שם קלירקוט, אבל גם הוא מט. אחרת הצבע יתקלף וישרט בקלות. הקלירקוט מגנה עליו, ניתן לעשות בלי לכה, אבל הצבע עדין מאוד (אלא אם תמצא צבע ברמה תעשייתית בספריי, מה שנראה לי לא סביר). קח בחשבון דבר אחד, אי אפשר לעשות פוליש למט. זה יהפוך אותו למבריק.

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי כמעט כל מילה, בנפרד. אבל כשהן ככה במשפט לא הבנתי כלום. מה זה קלירקוט? האם זה הלכה? האם צריך פריימר?

איך פוליש הופך מט למבריק?

hagggg55 כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קלירקוט (clearcoat) זה לכה. כן. אני פשוט שונא את המילה לכה, ואוהב להשמע פלצן :lol:

האם צריך פריימר? אני לא בטוח. שווה לשאול בעל מקצוע. הייתי הולך על בטוח ומניח שכבה או שתיים ומלטש אותה עם נייר עדין מאוד.

בקשר לפוליש. בלכה מט וצבע, החומר "מתיישב" לא אחיד ויוצר מאין מסנן אופטי ששובר את קרני השמש ומחזיר את האור בצורה לא אחידה מה שמבטל את הברק הישיר, ה"מראתי". לעומת צבעים ולכות מט, צבעים מבריקים ומטאליים שמתיזים עליהם לכה מבריקה שעוזרת לייצר אפקט של עומק והחזר אחיד יותר מהצבע. תחשוב על איך אוטו מבריק נראה אם שכבת אבק דקה אחרי כמה ימים, ולפני פוליש שמחליק את כל השריטות הקצרות שסבא זמן ואמא טבע גורמות עם הזמן ומחיזר את הברק וההשתקפות.

בקיצור. פוליש יחליק את האי אחידות בלכה/צבע מט למשטח אחיד ומבריק כמו בצבע/לכה מבריקה.

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חחח שוב עשית את זה. בפסקה הגדולה הזאת. באמת פלצן לא קטן... :)

בקיצור, אני אשייף, ארסס שכבה-שתיים של פריימר, אשייף עדין יותר, אצבע 2-3 שכבות שחור מט, ו1-2 שכבות לכה מט? יש דבר כזה לכה מט בכלל?

ואז נקווה לטוב ושהזמן לא יהרוס את הגג...

מה לגבי הגומיות? בעיקר אלה של הסנרוף הלא מקורי מדאיגות אותי. הן מרגישות קשות כמו אבן. אז נכון שכרגע אין נזילות (טפו טפו טפו) אבל אני מפחד שאם אגע בהן הכל יתפורר....

hagggg55 כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקשר לגומיות, לא יודע. באמת שאין לי מושג.

בקשר לפסקה המסובכת, בשביל זה רשמתי את השורה האחרונה. תקרא לאט, תבין מהר :wink:

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4272 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...