Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הזה לא יחזור לכביש , לדעתי הפתרון הכי טוב לבטל את הטסט השנתי עליו.

לשמור את הרכב הזה במחסן או בקרבת ביתך כך שלא יהווה מפגע סביבתי ולקנות אקורד שנת 95 במצב נסיעה העלות שלהן כמה אלפי שקלים

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=14&SubModelID=104&FromYear=1994&UntilYear=1996&Auto=&fromPrice=5111&untilPrice=&Info=

לעשות ישוב קו לא רציני , והנה לדוגמא בעוד חצי שנה הלך פגוש אחורי או מראה שמאלית ויש לך חלפים זמינים.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין למה אי-אפשר לקנות מפרוק ולהתקין ? (כריות אויר, מחשב...)

הרי מפרוק זה לא אמור להיות יקר (מכיוון שהרוב לא קונה כריות אויר).

נכון שישנם "נפצים" בכריות וצריך לדעת איך להתקין - אך גם בפצצות שמתקינים על מטוסים יש נפצים - נו, אז מה ? לא מתקינים ומפרקים פצצות? (שלא נדבר על הכסאות מפלט).

כמובן שזה תלוי בעלות התיקון של הנזק הנוסף שיש.

פורסם

מטוס קרב עם כל הכבוד זה לא רכב, ובמחיר של פצצה אחת אתה יכול להעמיד צי של אקורדים כאלה.

חוץ מזה שתאכלס אפשר להשמיש הכל, פשוט אם תזרוק מטוסים כמו כוסות חד-פעמיות, המצב של המדינה יהיה קשה מאוד.

אם כל כך אהבת את הרכב, תקנה עוד אחד, סך הכל רכב מעולה, אמין מאוד, ולדעתי שווה הרבה יותר מכל צעצוע של סטודנטים, שווה לחשוב על זה, גם שהיא אוכלת דלק יחסית.

ואת הנוכחית, תשמור לחלקים. (אני מאמין שיש הרבה מערכות טובות כרגע).

איפה הסרט שסטיבן סיגל מנטרל מישהו בעזרת בעיטה בפגוש שגרמה לכריות אוויר להפתח8)

פורסם

ברור שטכנית זה אפשרי, אך מכיוון שזה לא חוקי, מכונאי רציני,מקצועי שמכבד את עצמו ושומר על החוק, לא יתעסק בזה.

ותאמין לי, לא היית רוצה שמכונאי מהצד השני של הקשת שתארתי, יתקין לך ברכב את הכריות.

האמן לי- כרית אוויר שנפרשת רנדומלית באמצע הדרך יכולה ממש לקלקל לך את חוויית הנהיגה. :lol:

או לחליפין- היא עלולה לא להפרש כלל בדיוק כשתזדקק לה.

לא תדע אשמשהו לא בסדר, עד שיקרה אחד המקרים המתוארים לעיל.

לדעתי האישית- זו המצאה די מטופשת, שלפעמים הנזק שבה רב על התועלת.

למרות האמור לעיל, כשקניתי רכב, בחרתי בזה בעל במס' הרב ביותר של כריות שכספי יכול היה לקנות.

למה? כי באין המצאה טובה יותר, היא עדיין מוכחת כמצילת חיים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לא תדע אשמשהו לא בסדר, עד שיקרה אחד המקרים המתוארים לעיל.

כרית האויר מגיעה כיחידה אחת - זה לא מצנח שהמוסכניק מקפל ואז לא בטוח אם זה יפתח או לא.:-D

בנוסף לכל כרית יש חיבור חשמלי - זה הכל.

במידה וישנה תקלה - יופיע במחשה הרכב.

פורסם

רמת הסמך שהפירוטכניקה הזאת תעבוד כתלות בציר הזמן הולכת ופוחתת.

אל תשכח שמדובר בן 10-15 שנה ותוחלת החיים של כרית היא 10 שנים.

כבר ראיתי בעינים שלי, פתיחת מגלשות חרום בבואינג 747-200.

מתוך 10, 4 לא נפתחו, 2 גם לא בניפוח מישני.

השאלה אם אתה מוכן לקחת את הסיכון שזה יקרה אצלך ברכב?

אני מניח ששום מוסך לא יקח אחריות, היות ואם יקרה חלילה משהו הם יהיו הראשונים לחטוף.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
השאלה אם אתה מוכן לקחת את הסיכון שזה יקרה אצלך ברכב?

ככל שרכב מתיישן ישנו סיכון - אך זה לא קשור להתקנה של כרית אויר.

בכל רכב, אפילו באחד שלא פרקו כרית אויר - גם שם הכרית היא ישנה וגם שם ישנו סיכוי שזה לא יפתח.

אז מה - לזרוק את הרכב בגלל זה ?

בנוסף - למשל ב-VW אם יש צורך בפרוק ההגה (למשל תקלה הידית האיתות), חייבים תחילה לפרק את כרית האויר (עד כמה שאני יודע) - ואז מה ? לא להחזיר ?

פורסם
כרית האויר מגיעה כיחידה אחת - זה לא מצנח שהמוסכניק מקפל ואז לא בטוח אם זה יפתח או לא.:-D

בנוסף לכל כרית יש חיבור חשמלי - זה הכל.

במידה וישנה תקלה - יופיע במחשה הרכב.

חביבי, זו ממש לא יחידה אחת סגורה כמו שאתה מתאר.

זו מערכת מורכבת מאד שהכרית עצמה היא רק חלק אחד קטן ממנה.

יש חיישני תאוצה מכאניים/כימיים , יש קדם מותחנים בחגורות הבטיחות, יש (לפעמים) חיישני משקל בכסאות, יש מחשב בקרת כריות שמפקח על הכל...

מספיק שחיישן תאוצה אחד לא תקין/לא מחובר טוב/לא מורכב בזווית הנכונה כדי לגרום לאסון.

מספיק מחשב כריות תקול/לא מקבל מתח סדיר/לא מתאים למערכת כדי שהכריות לא יפתחו.

מספיק שקדם המותחן לא יפעל, כדי שהכרית תהרוג אותך במקום להציל אותך.

מספיק שחישן המשקל במושב של זוגתך (חלילה וחס!) לא יהיה מחובר למערכת כדי שהכרית מולה לא תפתח בעת הצורך.

בדיוק בגלל אנשים שחושבים כמוך, אסרו בחוק את ההתקנה החאפרית של מערכת כזו.

פורסם

עדיף שתעבור ל"פיאט פונטו" עד לסיום התואר שלך.

לפי התגובות שלך אני רואה שלא איכפת לך בכלל מהחיים שלך.

הנה, עשית תאונה, נפתחו הכריות אוויר.

רוצה להמשיך לנסוע בלי כריות? אתה יודע ודאית שלא תעשה עוד תאונה?

חבל לסכן את עצמך (ובמיוחד את האנשים שנוסעים עמך ברכב.)

אני לא הייתי מוכן לעלות על רכב כזה, גם לא ל"סיבוב קטן בשכונה"

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

נניח היפוטתית לרגע שאין פגיעה בשלדה זויות היגוי וכו'.

מה ההבדל בינו לבין מישהו שנוסע ברכב מסוף שנות ה-90 בלי כריות אוויר? (ואפילו בלי ABS)

לא חסרים כאלה!

חוסר אחריות בעיני זה להסיע תינוק מול כרית אויר (ולא חסרים גם כאלה)

פורסם
בדיוק בגלל אנשים שחושבים כמוך, אסרו בחוק את ההתקנה החאפרית של מערכת כזו.

בארץ, כשלא מבינים במשהו - מיד אוסרים אותו (זה הרי הכי קל).

חיישני התאוצה לא נמצאים בכרית אויר - ובגלל התקלות של החיישנים שתארת ישנו מחשב שאמור לצעוק כשמשהו לא תקין.

גם חיישן שמותקן עוד במפעל עלול להתקלקל - ואז מה, לא מחליפים ?

ומה לגבי הדוגמה שנתתי לגבי הכרית אויר שבהגה - איך בדיוק מפרקים ומחזירים - אז המוסך לא מפחד לקחת אחריות ?

אני גם ראיתי רכב חדש שלא נפתחו הכריות (והיה בבדיקה מספר שבועות כדי להבין מדוע) - נו, אז ?

פורסם

מתעלק: אחי היה מעורב בתאונת שרשרת: נכנס במישהו מאחור, לטענתו בעוצמה רבה (מהירות בינעירונית, ללא האטה)

לא ראיתי את הרכב לאחר התאונה (ליסינג).

לטענתו הרכב הניע ונסע כמה מטרים (לפינוי הכביש).

שום כרית לא נפתחה :shock:

אין פציעות למעט חבלות קלות מחגורות הבטיחות.

הרכב הוא קאיה פורטה.

פורסם
בארץ, כשלא מבינים במשהו - מיד אוסרים אותו (זה הרי הכי קל).

חיישני התאוצה לא נמצאים בכרית אויר - ובגלל התקלות של החיישנים שתארת ישנו מחשב שאמור לצעוק כשמשהו לא תקין.

גם חיישן שמותקן עוד במפעל עלול להתקלקל - ואז מה, לא מחליפים ?

ומה לגבי הדוגמה שנתתי לגבי הכרית אויר שבהגה - איך בדיוק מפרקים ומחזירים - אז המוסך לא מפחד לקחת אחריות ?

אני גם ראיתי רכב חדש שלא נפתחו הכריות (והיה בבדיקה מספר שבועות כדי להבין מדוע) - נו, אז ?

חביבי, אתה לא מבין את מורכבות המערכת הזו.

אחרי תאונה בה נפתחו הכריות צריך להחליף את החיישנים. התקנת החיישנים לא פשוטה בכלל.

זה שהם לא מותקנים בכרית עצמה, לא מקל על הבעיה. להיפך.

והמחשב לא "צועק" על כל תקלה בחיישנים.

פרוק והרכבת הכרית עצמה זה החלק הקל. בטח בכרית ההגה. פחות בכרית הנוסע והכי פחות בכריות הוילון.

ואגב- לגבי הערת "קיפול המצנחים" שלך- תתפלא-כריות הוילון עובדות בדיוק כך. הן שוכבות בתוך דיפון הקורה בצורה חפשית, וצריכות להיות מקופלות בצורה הנכונה.

אבל ברור שיש כאלה שמבינים יותר טוב מכולם, ויודעים איך להרכיב רכב שלם מ-0 במוסך המדרכה הקרוב לביתם.

אין לי יותר מה לתרום לך, ולא נראה שאצליח לשכנע אותך, משמע- הויכוח הזה עקר, ופה הוא מסתיים.

• תוכן חדש...